• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۴۱۲۶۵
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۰
اقتصادی » صنعت

چهار پیشنهاد ارزی اتاق تهران به رئیس جمهور

رئیس اتاق بازرگانی تهران در نامه‌ای به رئیس جمهور، به چهار مطالبه ارزی بخش‌ خصوصی از دولت اشاره کرد.

چهار پیشنهاد ارزی اتاق تهران به رئیس جمهوربه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، در بند اول این نامه که رونوشتی از آن برای معاون اول رئیس جمهور نیز ارسال شده آمده است: با توجه به وجود انتقاداتی به نرخ رسمی اعلام شده، پیشنهاد می‌ شود حداقل، تعدیل نرخ متناسب با تغییرات تورمی تا پایان سال جاری در دستور کار بانک مرکزی جمهوری اسلامی قرار گیرد.
بر اساس این گزارش بند دوم این نامه اشاره می‌کند: تخصیص ارز 4200 تومانی به کالاهای وارداتی نه تنها در شرایط کنونی مشکلات دولت و بانک مرکزی را افزایش خواهد داد، بلکه در میان مدت با افزایش تقاضای واردات، مدیریت دولت را با مشکل مواجه خواهد کرد. لذا پیشنهاد می‌شود نرخ مذکور تنها برای واردات کالاهای اساسی، سرمایه‌ای و واسطه‌ای تولید اختصاص یافته و الباقی واردات با نرخ توافقی از محل ارز حاصل از صادرات کالاهای غیرنفتی تامین شود.
همچنین در بند سوم این نامه پیشنهاد شده‌ است: ضمن بازنگری مجدد در فهرست کالاهای وارداتی مشمول دریافت ارز با نرخ رسمی، مطابق بند 2 و تقکیک مجدد کالاهای اساسی، واسطه‌ای و سرمایه‌ای از کالاهای غیرضرور و مصرفی، تامین ارز کالاهای گروه اخیر با فعالیت مجدد صرافی های مجاز به این صرافی ها واگذار شود تا از محل ارز حاصل از صادرات غیرنفتی ( به استثناء محصولات پتروشیمی و میعانات گازی) و بصورت توافقی، بانک مرکزی بتواند مدیریت بازار آزاد را مجددا در دست گرفته و از افزایش کاذب نرخ ارز در بازار سریعا جلوگیری بعمل آورد ضمن اینکه با اتخاذ این سیاست و به طور تدریجی اختلاف نرخ ارز رسمی و بازار کاهش پذیر خواهد بود.
در بند چهارم این نامه نیز آمده‌است: با توجه به بند 2 دستورالعمل صادره از سوی معاون اول محترم رئیس جمهور به شماره 55300.87.39 مورخ 2/2//97 که صادرکنندگان مجاز به واگذاری ارز خود بصورت مستقیم به واردکنندگان شده‌اند، پیشنهاد می‌شود مبنای تعیین نرخ صورت توافقی (به استثناء ارز ناشی از محصولات پتروشیمی و میعانات گازی) مجاز شمرده شده و مازاد نرخ 4200 تومانی به عنوان ارزش اظهارنامه صادراتی به منظور تشویق صادرات تلقی شود.
در انتهای این نیز اشاره شده‌است: با ملاحظه و بررسی رویه‌ و فضای فعلی، آنچه که قطعا قابل پیش بینی است، ادامه آشفتگی پیش از پیش بازار ارز در روزهای آتی خواهد بود که امید است با اتخاذ تدابیر فوق و سیاست‌های جامع نگرانه از بروز آن جلوگیری شود.
همچنین معاون اول رئیس جمهور در پاسخ به درخواست اتاق تهران مبنی‌ بر درخواست نظرخواهی از بخش‌خصوصی در تدوین فهرست تعیین گروه‌های صادراتی مشمول واگذاری ارز حاصل از صادرات در سامانه نیما، در­نامه‌ای جداگانه از وزارت صنعت خواسته‌است: در تهیه یا اصلاح فهرست با اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی تهران مشورت شود.
لازم به ذکر است رونوشت نامه رئیس اتاق تهران به رئیس جمهور برای اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور نیز ارسال شده است. همچنین سایر اعضای تیم اقتصادی کابینه دولت از جمله مسعود کرباسیان وزیر امور اقتصادی و دارایی، محمد شریعتمداری وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمد نهاوندیان معاون اقتصادی رئیس جمهور و مسعود نیلی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقتصادی نیز این نامه را دریافت کرده اند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برگزاری مراسم افتتاحیه المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان
بازدید جمعی از دانش‌آموزان مدارس از کتابخانه مرکزی یاسوج
پیگیری مشکلات قضایی مردم در سفر استانی رئیس قوه قضائیه به قم
معرفی قهرمانان فوتبال گل کوچک در استان
افزایش ۲ برابری تسهیلات مشاغل خانگی در استان اردبیل
توسعه و تولید انواع کامپاند‌های نانویی پیشرفته در کشور
اعلام نرخ‌های جدید گازبهای خانگی
گازگرفتگی راننده در خودرو در محور گلپایگان
درخشش دانش‌آموزان ایرانی در جشنواره بین‌المللی نقاشی برزیل
۹۰ دانش‌آموز مددجوی البرزی در کنکور سراسری پذیرفته شدند
نوجوانان و تلویزیون
مخالفت شورای‌عالی شهرسازی با مسکونی‌سازی ۱۲ هکتار زمین
مخالفت اکثریت مردم آمریکا با سیاست‌های نظامی ترامپ در کارائیب
هم‌افزایی قرآنی در بافق
تسریع فرسایش خاک با خشکسالی
برخی از فروش‌های نفت با انحراف از معیار محقق می‌شود
تداوم بارش‌ها تا روز دوشنبه در آذربایجان غربی
پیروزی یک طرفه محمدی مقابل هوگوپوش قرقیزستان
۸۶۰ میلیون مترمکعب گاز روزانه به شبکه مصرف تزریق می‌شود
هشدار کم‌آبی در فلات مرکزی؛ صرفه‌جویی تنها راه عبور از بحران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
پویش آبادان را سبز میکنیم
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
برگزاری نشست آموزشی طراحان و ناظران گاز با هدف ارتقای دانش فنی
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
فینال لیگ سنگنوردی کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۶ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۱ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)