پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از شبکه تلویزیونی فرانس بیست و چهار ؛ پوپولیست های مخالف مهاجرت در اسلوونی پشت درهای قدرت ایستاده اند.
بر اساس نتایج نسبتاً قطعی، حزب دموکراتیک به رهبری یانش یانزا Janez Jansa، نخست وزیر محافظه کار پیشین اسلوونی، با کسب بیست و پنج درصد آراء پیشتاز انتخابات پارلمانی این کشور است. اغلب احزاب دیگر اعلام کردند که در ائتلاف برای تشکیل دولت شرکت نخواهند کرد.
ژولیت لاشارنه Juliette Lacharnay در گزارش خود گفت: فعالان حزب ضد مهاجرت قهرمانی خود را جشن می گیرند. حزب دموکراتیک اسلوونی با کسب 25 درصد آراء در انتخابات پارلمانی پیروز شد اما یانش یانزا رئیس این حزب بر این باور است که هنوز پیروزی قطعی به دست نیامده است. حزب وی اکنون باید اکثریت آراء را بدست آورد.
یانش یانزا گفت: "حزب دموکراتیک اسلوونی آماده همکاری است. ما به حمایت نیاز خواهیم داشت و آماده مذاکره و همکاری هستیم ".
اما مذاکرات به نظر دشوار می رسد؛ زیرا برای تشکیل ائتلاف، لازم است ملی گرایان دست کم با دو حزب دیگر متحد شوند و این خطر برای آنها وجود دارد که شرکای خود را از دست بدهند. به همین دلیل اغلب تشکل های دیگر تحت هیچ شرایطی خواهان تشکیل ائتلاف با نخست وزیر سابق محافظه کار نیستند که از افراد نزدیک به ویکتور اوربان نخست وزیر مجارستان است. حزب چپگرای مرکزی که رقیب وی در این انتخابات است، نزدیک به سیزده درصد آراء را از آن خود کرده است. رئیس این حزب معتقد است نباید حرفی درباره مذاکرات زده شود.
ماریان سارک Marian Sarec رئیس حزب چپگرای مرکزی اسلوونی گفت: "من به پیروز این انتخابات تبریک می گویم و برای او در تشکیل دولت آرزوی موفقیت می کنم. با این حال ما در موضع خود باقی خواهیم ماند، همان موضعی که در طول مبارزات انتخاباتی اتخاذ کرده بودیم، بنابراین با حزب دموکراتیک اسلوونی ائتلاف نخواهیم کرد ".
تشکل یانش یانزا که در اصل جزء احزاب راست محافظه کار ( SDS ) دولت طبقه بندی می شود، در طول مبارزات انتخاباتی لحن خود را تشدید و مبارزه با مهاجرت غیر قانونی را به عنوان محور اصلی این مبارزات تبدیل کرد. در حالی که اسلوونی حدود هزار آواره در خاک خود دارد، این خط مشی ( مبارزه با مهاجرت غیرقانونی ) موجب جذب تعداد بیشتری از مردم شد.