• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۴۵۸۴۹
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۶:۰۹
بین الملل » تحلیلی

اردن بر سر دوراهی

به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري فرانسه، در پی یک هفته اعتراضات مردم اردن علیه سیاست های ریاضت اقتصادی، عبد الله دوم پادشاه این کشور روز سه شنبه هشدار داد اردن بر سر یک دوراهی قرار گرفته است. 

ادامه این اعتراضات در اردن در حالی است که نخست وزیر این کشور از سمت خود کناره گیری کرده است. بر اساس گزارش های منتشر شده، نزدیک به دو هزار معترض شامگاه دوشنبه و چند ساعت پس از آنکه هانی ملقی نخست وزیر اردن از سمت خود کناره گیری کرد، نزدیک دفتر نخست وزیری تجمع اعتراض آمیز برگزار کردند.
خبرگزاری دولتی پترای اردن در این باره در گزارشی اعلام کرد پادشاه این کشور در سخنان خود در این باره خطاب به گروهی از روزنامه نگاران، مشکلات اقتصادی کشور را به ناپایداری های منطقه ای، دشواری های ناشی از میزبانی از صدها هزار آواره سوری و نبود حمایت های بین المللی از این کشور نسبت داد.
عبد الله دوم در سخنان خود گفت: اردن امروز بر سر یک دوراهی قرار گرفته است: کشور یا می تواند از این بحران سربلند بیرون آید و زندگی آبرومندی را برای شهروندان فراهم کند، یا خدای ناکرده، ممکن است به ورطه نامعلومی وارد شود. اما به هر طریق ما باید بدانیم که به چه سمت و سویی در حال حرکت هستیم.
معترضان در اردن شبانه تجمع خود را در حالی برگزار کردند که شاهد حضور گسترده نیروهای پلیس نزدیک دفتر نخست وزیر بودند. معترضان شعارهایی علیه دولت و صندوق بین المللی پول سر می دادند و خواستار اجرای اصلاحات اقتصادی در کشور بودند. برخی از معترضان نیز کودکان خود را به همراه آورده بودند، و دیگران میان نیروهای امنیتی، شیرینی پخش می کردند.
ماه گذشته، دولت اردن قانون جدیدی را در حوزه مالیات بر درآمد پیشنهاد کرد که هنوز به تصویب پارلمان این کشور نرسیده است. هدف از این قانون جدید، افزایش مالیات دریافتی از کارمندان، دست کم به میزان پنج درصد است. همچنین بر اساس این قانون، مالیات دریافتی از شرکت ها بین 20 تا 40 درصد افزایش خواهد یافت.
این اقدامات دولت اردن، جدیدترین تلاش ها از مجموعه اقداماتی است که از سال 2016 به بعد به اجرا گذاشته شده است. در آن سال، امان توانست خط اعتباری 723 میلیون دلاری از صندوق بین المللی پول دریافت کند.
از ماه ژانویه تا کنون، اردن بارها شاهد افزایش قیمت کالاها از جمله کالاهای اساسی مانند نان بوده است. همچنین مالیات کالاهای اساسی چند بار افزایش یافته است. این در حالی است که اقتصاد اردن از نرخ بالای بیکاری و کمبود منابع طبیعی رنج می برد. بهای سوخت در اردن نیز از ابتدای سال تا کنون پنج بار افزایش یافته است. بهای برق مصرفی خانوارها نیز از ماه فوریه تا کنون حدود 55 درصد گران تر شده است.
همه این مسائل باعث شده است بزرگترین اعتراضات اقتصادی طی پنج سال اخیر در اردن رقم بخورد. اردن یکی از متحدان اصلی آمریکا است. دولت این کشور تا کنون به شیوه ای رفتار کرده است که اعتراضات و ناآرامی هایی که از زمان اعتراضات بهار عربی در سال 2011 در دیگر کشورهای منطقه رخ داد، در این کشور صورت نگرفته است. این در حالی است که اواخر سال گذشته و در پی کاهش یارانه سوخت در اردن، مردم این کشور اعتراض کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ساخت نیروگاه‌های خودتأمین در کارخانه‌های سیمان
چهل‌وچهارمین جشنواره‌ فیلم فجر - روز دوم
اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
غربالگری بینایی و شنوایی کودکان در مراکز تحت نظارت بهزیستی زنجان رایگان است
سرمایه گذاری بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریالی در بخش کشاورزی زنجان
اوقات شرعی اهواز، ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
افتتاح ۳۹ طرح عمران روستایی با هزار میلیارد ریال اعتبار در دهه فجر
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز مطالعات ساخت موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی در پلدختر
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی قرار گرفته اند
کشف بیش از ۱۰ تن شکر احتکاری در مراغه
دیدار استاندار لرستان از مادر شهید محمد بیرانوند در خرم‌آباد
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۲ بهمن
ضرورت همکاری دستگاه‌ قضا و مسؤلان اجرایی در لرستان
مسدود بودن راه ارتباطی ۷۰ روستا در هشترود
دفاع از نیرو‌های مسلح کشور، دفاع از امنیت، استقلال و کرامت ملی ایران
نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی خرم‌دخت در خرم‌آباد
استاندار خراسان جنوبی: مسئولان باید با روحیه خدمتگزاری، پیگیر مشکلات مردم باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
نوری المالکی تنها گزینه ما برای نخست‌وزیری است
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)