• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۵۵۷۷۵
تاریخ انتشار: ۲۸ خرداد ۱۳۹۷ - ۱۵:۲۸
اقتصادی » مسکن

خطر گسترش فرونشست زمین‌ در تهران

رئیس بخش رانش زمین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی گفت: پدیده فرو ریزش و فرو نشست زمین، پایداری امن و توسعه پایدار شهر تهران را در معرض خطر قرار داده است که با مدیریت قابل پیشگیری است.

خطر گسترش فرونشست زمین‌ در تهرانعلی بیت اللهی در گفتگوی اختصاصی با خبرنگارخبرگزاری صداو سیما درباره احتمال فرونشست زمین در تهران گفت: علاوه بر اینکه در مناطق جنوب ، جنوب غرب تهران ، ورامین ،دشت شهریار، اتوبان قم و فرودگاه امام خمینی فرو نشست زمین را مشاهده می کنیم در اکثر دشت ها فرونشست زمین دیده می شود.
وی ادامه داد: فرونشست و فرو ریزش دو موضوع جدا هستند که باید مورد بررسی قرار گیرد مثلا درباره فروریزش زمین در شهر تهران می توان به نمونه های چون فروریزش شهران، مولوی، قیام و خیام و... اشاره کرد که حادثه ساز شد.
رئیس بخش رانش زمین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با بیان اینکه فرونشست زمین در جنوب تهران تا حوالی میدان انقلاب رسیده است تصریح کرد: مهمترین عامل فرو نشست ها ، افت سطح ایستایی در دشت جنوبی تهران به دلیل مصرف آبهای زیرزمینی و کاهش نزولات جوی است که این امر را صدور پروانه های چاههای کشاورزی ، حفر چاههای غیرمجاز و غیرقانونی تشدید کرده است.
بیت اللهی بیان کرد: وقتی به نقشه چاههای مجاز توجه کنیم شاهد 50 هزار حلقه چاه می شویم و هیچ جای خالی در نقشه دیده نمی شود و اگر امار چاههای غیر مجاز را هم اضافه کنیم. خواهیم دید در زیر لایه های زمین آب را بی رحمانه استحصال می کنیم .
وی بیان کرد: انقدر به روش های آبیاری غیر منطقی مبادرت کردیم که زمین مچاله و نشست می کند و حالت سیمانی می گیرد و قدرت آبگیری را از دست می دهد .
بیت اللهی ادامه داد: بسیاری ازخطوط جاده ها، فرودگاهها ،راه آهن، لوله های نفت و گاز اثرات فرو نشست را متحمل می شود و در مسیرهای هموار شکاف برداشتند.
وی افزود : مصرف بی رویه از اب چاهها و صدوربیش از حد مجوز چاههای قنات،اتخاذ شیوه های غیر منطقی در کشاورزی عواملی است که باعث تشدید فرونشست زمین در جنوب تهران و دشت ها می شود.
وی ادامه داد: در منطقه شهری تهران رشته قنات متعددی داریم که طول آنها در برآورد اولیه 550 کیلومترو رشته قنات فرعی 650 کیلومتر برآورد شده که در مسیر شمال و جنوب به سمت باغات قدیمی تهران شهرری (منطقه 12) گستردگی دارد .
رئیس بخش رانش زمین مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با اشاره به اینکه باغات تهران تبدیل به ساختمان شدند گفت: گود برداریها و شیوه های غیر مهندسی مترو باعث انسداد مسیرهای آب طبیعی می شود و آب مسیر خود را با شستن دانه های زمین باز می کند و حفره ایجاد می شود و بر اثر ارتعاشات ریزش می کنند و منجر به تصادفات می شود.
وی افزود: درشهر تهران شاهد فرو نشست و فرو ریزش های زیادی هستیم که باعث تلفات جانی و مالی شده است
وی با بیان اینکه این حوادث قابل پیشگیری است گفت: متاسفانه ما به فکر پیشگیری و روشهای مقابله با این حوادث نیستیم باید با برنامه ریزی و استفاده از شیوه های مهندسی از وقوع این حوادث جلوگیری کنیم .
بیت اللهی بیان کرد: با حفاری های نا مناسب ایستگاههای مترو فروریزش های تهران پدیده امد.
وی بیان کرد: پدیده فرو ریزش و فرو نشست زمین پایداری امن و توسعه پایدار شهر تهران را در معرض خطر قرار داده است . شیوه ها و مهندسی برخورد با این قضیه وجود دارد مثلاً از زلزله نمی توانیم پیشگیری کنیم اما چنین پدیده هایی ، قابل کنترل و شناسایی هستند .

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اعتکاف یکی از بهترین فرصت‌های تربیتی است
استقبال زرندی‌ها از مراسم معنوی اعتکاف
تعطیلی ۴ مرکز درمانی غیرمجاز در شیراز
درخشش هنرمند مازندرانی در رویداد معتبر بین‌المللی صنایع‌دستی
دستگیری سارقان منازل در نجف آباد
از ژنتیک تا جراحی؛ تحولات نوین درمان سرطان‌های گوارشی در اردبیل
خودرو حامل مواد مخدر به مقصد نرسيد
رسید کاغذی سلامتتان را به خطر می‌اندازد
توزیع ۱۵۵ میلیون لیتر سوخت ماشین‌آلات کشاورزی در آذربایجان غربی 
افزایش قیمت تمام کالاها باید تحت نظارت و کنترل باشد
فعالیت انتقال خون ظریف، فنی و حساس است
کشف شمار زیادی اقلام مسروقه از مخفیگاه ۳ سارق در کرمان
بازدید استاندار از فریمان و افتتاح چند دامداری
کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۵ فردا در صحن علنی بررسی می‌شود
رسانه‌ها صدای مطالبات مردم باشند
رعد پدافند هوایی همدان، در جایگاه سوم سوپر لیگ کاراته کشور
ثبت نام کارشناسی ارشد دانشگاه پیام نور فقط از طریق سازمان سنجش
حل و فصل پرونده ملکی شهرستان بروجرد به ارزش ۳۵ میلیارد تومان
مشوق‌های مالی، موتور محرک سرمایه‌گذاری در بهره‌وری انرژی
مالیات‌های نشان‌دار نقش مهمی در توسعه زیرساخت‌های عمومی دارند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا
کالابرگ ۴ میلیونی به چه کسانی اختصاص می‌یابد؟
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر
کاهش دما در استان کرمان
قطع جریان گاز فردا در بخشی از خیابان‌های شهر اصفهان
با معترض حرف می‌زنیم؛ اغتشاش‌گر را باید سر جایش نشاند
هوای خراسان رضوی سردتر می‌ شود
سرمای شدید و یخبندان در زنجان
تجهیز و غرفه بندی روستابازار پارک شهر در اراک
حضور پزشکیان در مجتمع بهزیستی «خانه دختران ایران»
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال 
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۱۱ نظر)
دو مرحله از یارانه رفع سوءتغذیه کودکان زیر ۵ سال امروز واریز شد  (۷ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۵ نظر)
افزایش ۴۰ درصدی مستمری مددجویان بهزیستی و کمیته امداد در سال ۱۴۰۵  (۳ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
افتتاح شهربازی در جنوب شهر شیراز  (۲ نظر)
اعتبار یارانه «طرح یسنا» پانزدهم دی ماه شارژ می‌شود  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
مردم ایران دشمنانی به مراتب کارکشته‌تر را ناامید کرده‌اند  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
ایران در نبرد ۱۲ روزه از موشک‌های استراتژیک استفاده نکرد  (۱ نظر)
لاریجانی: مردم آمریکا مراقب سربازانشان باشند  (۱ نظر)
تسلیت وزیر امور خارجه به مناسبت شهادت مرزبان دلیر ایران  (۱ نظر)
وزیر دفاع: بی ملاحظه به تهدیدات پاسخ می‌دهیم  (۱ نظر)