پخش زنده
امروز: -
از مهمترین بندهای اين قانون جنجالی آن است که اسرائیل سرزمینی برای یهودیان به پایتختی کلِ قدس است و حق تعیین سرنوشت در آن نیز فقط با یهودیان است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلویزیونی المیادین، پارلمان رژیم صهیونیستی با تصویب قانون نژادپرستانهای، فلسطین اشغالی را سرزمینی برای یهودیان، و حق تعیین سرنوشت در سرزمین اشغالی فلسطین را فقط متعلق به صهیونیستها دانسته و فلسطینیان ساکن در سرزمینهای اشغالی 1948 میلادی را شهروند درجه دو دانسته است.
نمایندگان کنست رژيم صهیونیستي در جلسه ای جنجالی قانون موسوم به «قانون قومیت» را تصویب کردند که اسرائیل را به عنوان «کشوری برای یهودیان» معرفی می کند. اعضای عرب کنست به شدت با این قانون مخالفت کردند.
گزارشگر المیادین در گزارشی در این خصوص گفت: نشست عمومی کنست با رای مثبت 62 نماینده کنست و مخالفت 55 نماینده، قانون قومیت را در فوریتهای دوم و سوم تصویب کرد. راستگرایان اسرائیل و در صدر آنها، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل از تصویب این قانون استقبال کردند.
نتانیاهو گفت: «پس از گذشت 122 سال از زمانی که هرتزل این دیدگاه را مطرح کرد این قانون از اصل وجود ما صحبت کرده است. کشور اسرائیل، سرزمینی برای ملت یهود است. این کشور ما یک کشور یهودی است. در سالهای اخیر کسانی برای ابراز تردید در آن و از بین بردن کانونهای وجود ما کوشیدند. امروز ما این مسئله را قانونی کردیم.»
کنست پیش از تصویب این قانون، جلسه جنجالی داشت و اعضای عرب کنست متن این قانون را پاره و آن را نژادپرستانه توصیف کردند.
احمد الطیبی عضو کنست از فهرست عربی مشترک گفت: «پیش نویس قانون قومیت یک جنایت تنفربرانگیز است و نژادپرستی کامل علیه شهروندان عرب است. این قانون علیه اقلیت عرب به همراه گفتارهای نژادپرستانه به خصوص در ارتباط با شهرکهای یهودی نشین است و نیز در آن جایگاه زبان عربی تضعیف شده است.»
از مهم ترین بندهای قانون جنجالی قومیت آن است که اسرائیل سرزمینی برای یهودیان به پایتختی کلِ قدس است و حق تعیین سرنوشت در آن نیز فقط با یهودیان است. اما زبان عبری بر اساس قانون جدید فقط زبان رسمی است و زبان عربی را به عنوان زبان رسمی لغو کرده است. این قانون همچنین توسعه شهرکهای صهيونيست نشین را یک ارزش قومیتی دانسته است که باید برای تشویق به توسعه و حمایت از شکل گیری شهرکهای صهيونيست نشین و تثبیت آنها تلاش شود.
ناظران معتقدند مطالعه عمیق این قانون برملاکننده موادی است که از تعرض واقعی به فلسطینیان در اسرائیل حکایت دارد. آنها معتقدند این قانون، قانون نژادپرستانه علیه فلسطینیان ساکن سرزمینهای اشغالی 1948میلادی است و به صورت قانونی، آنها را شهروندان درجه دو می داند.
واکنش ها: