• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۱۹۰۳۷۲
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۶
اجتماعی » حقوقی و قضایی
برای تنظیم بازار و امثال آن؛

لزوم سیاست گذاری دولت برای خروج مردم از سردرگمی

سخنگوی قوه قضاییه:دولت در سیاست‌گذاری‌ها درباره ارز، تنظیم بازار و امثال آن به گونه‌ای عمل کند که مردم از این بلاتکلیفی خارج شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما،  حجت‌الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در حاشیه نشست مسئولان عالی قضایی در جمع خبرنگاران درباره مباحث امروز این نشست افزود: جلسه مسئولان عالی قضایی امروز دستورالعملی در خصوص شورای اطلاع‌رسانی داشت و این دستورالعمل، ​بند‌های مختلفی دارد و تقریبا بیش از نصف آن در این جلسه مصوب شد و ان شاء الله در جلسه آینده باقی موارد هم تصویب شود که در این صورت ریاست قوه قضاییه دستورالعمل اطلاع‌رسانی در قوه قضاییه را ابلاغ خواهد کرد تا شاهد اطلاع‌رسانی بهتر و به‌روز باشیم.
وی گفت​: در خصوص پرونده‌های اخیر درباره مسئله ارز و مسائل جانبی آن ریاست قوه قضاییه قبلا خواسته بود و امروز دوباره تاکید کرد که همه روسای دادگستری‌ها با حساسیت و سرعت بیشتر پرونده‌ها را دنبال کنند و هیچگونه تسامحی هم اتفاق نیفتد.
معاون اول دستگاه قضا بیان کرد: آیت الله آملی لاریجانی از طرف دیگر متذکر شد که قوه قضاییه به طور طبیعی باید طبق موازین قانونی و شرعی، پرونده‌ها را رسیدگی کند و لذا مردم عزیز ما و برخی از مسئولان هم باید همین توقع را از قوه قضاییه داشته باشند؛ چون برخی تصورشان این است که بلافاصله اگر قوه قضاییه کسی را دستگیر کرد، فردا می‌تواند او را محاکمه و حکم صادر کند؛ در حالی که آیین دادرسی و موازین قانونی در این مورد داریم و ناگریزیم طبق موازین قانونی اقدامات خود را پیش بگیریم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی ادامه داد: هچنین رئیس قوه قضاییه گفت: چنانچه احیانا لازم باشد که به دلیل شرایط زمانی ما اختیارات خاصی هم بگیریم، ممکن است این کار را انجام دهیم، اما در حال حاضر با همین قوانین موجود توصیه کرد که هرچه سریع‌تر پرونده‌ها تکمیل شود و ما امیدواریم در آینده نزدیک شاهد محاکمه برخی از افراد متخلف که تاکنون دستگیر شده‌اند، باشیم.
سخنگوی قوه قضاییه یادآور شد: موضوع دیگری که در جلسه امروز مطرح شد این بود که ما از دولت هم باید بخواهیم که حقیقتا در مورد سیاست‌گذاری‌هایی که در مورد ارز و تنظیم بازار و مانند ان وجود دارد، به نحوی عمل کند که هم مردم از این سردرگمی و بلاتکلیفی خارج شوند و هم تکلیفشان روشن و هم وضع ارز و بازار کاملا تثبیت شود.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی گفت​:چون اکنون همانطور که بانک مرکزی هم گفته است بخشی از این مسائل واقعی نیست؛ ​یعنی مشکل واقعی اقتصادی نیست و بخشی از آن عملیات روانی دشمن است و بخش‌هایی هم شاید بی اطلاعی و کم اطلاعی باشد بنابر این خوب است دولت هم اطلاع رسانی کافی داشته باشد و هم در این وضعی که متزلزل است تصمیمات درستی را بگیرد.
محسنی اژه‌ای افزود ​: رئیس قوه قضاییه درباره پرونده‌های ارز و خودرو هم که در شهرستان‌های مختلف مطرح شده قبلا هم دستور داده است به تهران احاله شود که این اقدام هم انجام شد و با این تصمیم، هماهنگی‌ها و سرعت رسیدگی بیشتر می‌شود.
وی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضع پرونده شهرام جزایری گفت: پرونده این فرد به تهران احاله شده و قرار است در تهران پیگیری شود.
محسنی اژه‌ای افزود​: این موضوع از جنبه‌های مختلف مثل اقدام به خروج از کشور و چگونگی آن و همچنین بحث پرداخت رشوه و افرادی که آنجا همراه وی بوده‌اند و هویت و ارتباط آن‌ها با موضوع، نیاز به بررسی دارد.
معاون اول دستگاه قضا افزود: همچنین درباره ماهیت موضوع و با توجه به سابقه قبلی این فرد در مورد فرار و هم در مورد برخی از پرونده‌ها که داشته است، ضرورت داشت این پرونده در تهران رسیدگی شود؛ لذا این درخواست مطرح شد و اکنون با احاله این پرونده موافقت شده است و ادامه رسیدگی در تهران خواهد بود.
وی در خصوص اینکه آیا متهم هم به تهران منتقل شده است، گفت: طبیعتا پرونده که به تهران احاله می‌شود، متهم هم با پرونده به تهران منتقل می‌شود.
 
پرونده شهرام جزایری به تهران ارسال شد
معاون اول و سخنگوی قوه قضاییه از ارجاع پرونده شهرام جزایری به تهران خبرداد.
حجت الاسلام والمسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای پس از جلسه مسئولان عالی قضایی در جمع خبرنگاران افزود: باتوجه به نحوه خروج از کشور شهرام جزایری و پیشنهاد رشوه‌ای که داده است قطعا به پرونده او رسیدگی خواهد شد و به علت سوابقی که از قبل داشته رسیدگی به این پرونده او نیز در تهران انجام خواهد شد و بر همین اساس هم خود نامبرده و هم پرونده اش به تهران منتقل می‌شود.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا به تعداد دستگیرشدگان اخلالگران اقتصادی کشور افزوده شده است، گفت: تا دیشب ۲۹ نفر را اعلام کردیم و هنوز اطلاع کسب نکردم که آن‌ها که قرار بود دیشب و امروز هم دستگیر شوند، دستگیر شدند یا نه؟
محسنی اژه‌ای عنوان اتهامی دستگیرشدگان را معاونت و مباشرت در اخلال اقتصادی خواند و افزود: در میان دستگیرشدگان افرادی از وزارت صنعت، معدن و تجارت و سازمان توسعه تجارت هستند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی درباره زمان برگزاری دادگاه این متهمان گفت: نمی‌توان زمان دقیقی تعیین کرد، چون باید تشریفات قضایی طی و کیفرخواست نیز صادر شود.
محسنی اژه‌ای خطاب به مردم افزود: به طور قطع این پرونده با سرعت هرچه بیشتر پیگیری خواهد شد.
وی گفت: مردم تصور نکنند که اگر فردی دستگیر شد فردا می‌توان او را محاکمه کرد و باید مراحل قضایی طی شود.
سخنگوی قوه قضاییه درباره جلسه امروز مسئولان قضایی افزود: امروز هم با حضور رئیس قوه قضاییه درخصوص نحوه اطلاع رسانی در قوه قضاییه بحث و تبادل نظر شد که فکر می‌کنیم با تصویب تصمیمات صورت گرفته تحول خوبی در نحوه اطلاع رسانی قوه قضاییه ایجاد شود.
 
عنوان اتهامی دستگیرشدگان اخیر؛ معاونت و مباشرت در اخلال اقتصادی
سخنگوی قوه قضاییه، عنوان اتهامی دستگیر شدگان مرتبط با اخلال در اقتصاد کشور را معاونت یا مباشرت در نظام اقتصادی کشور خواند و گفت:​ محاکمه این افراد به زودی آغاز ‌می‌شود.
​حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه‌ای در حاشیه جلسه مسئولان عالی قضایی در جمع خبرنگاران در پاسخ به سوالی درباره زمان محاکمه این دستگیرشدگان افزود:​ اکنون نمی‌توانم بگویم که دقیقا فلان روز - مثلا دو یا سه یا ده روز دیگر- محاکمه این افراد آغاز می‌شود؛ اما تلاش می‌کنیم که هرچه زودتر پرونده‌های این‌ها آماده شود و به دادگاه برود.
وی توضیح داد: اینکه نمی‌توانم بگویم تاریخ برگزاری دادگاه تخلفات اخیر بازار چه زمانی است، بخشی از آن به خاطر رعایت قانون است؛ زیرا باید کیفرخواست ابلاغ شود و وکلای آن‌ها پرونده‌ها را بخوانند؛ پس از آن تعیین وقت شود؛ اما همه تلاش ما این است که هرچه سریع‌تر این کار صورت گیرد.
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای در خصوص تعداد دستگیری‌ها هم گفت::، چون امروز در جلسات متعدد بوده‌ام، فرصت نشده است که بپرسم در اجرای احکام دستگیری که صادر شده است، آیا دیشب یا امروز کسی دستگیر شده است یا خیر؛ اما احکام جلب داده شده است.
معاون اول دستگاه قضا در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا از ۲۹ نفری که دستگیر شده‌اند، کسی از مسئولان فعلی یا قبلی یا افراد دانه‌درشت در میان آن‌ها هست یا خیر، گفت: این افرادی که دستگیر شده‌اند، همانطور هم که قبلا گفته شد برخی از وزارت صنعت، معدن و تجارت هستند و برخی از سازمان توسعه تجارت که کارمندانشان دستگیر شده‌اند؛ اما اینکه تعبیر می‌کنید به دانه‌درشت‌ها، این لفظ در قوه قضاییه نیست؛ بلکه ما می‌گوییم که هرکسی که جرمی مرتکب شود، در هر رده و احیانا در هر جایگاهی که باشد اگر توجه اتهام به اوست باید تعقیب شود که این کار دارد صورت می‌گیرد.
وی افزود: افرادی از بانک مرکزی دعوت شده‌اند؛ افرادی احضار شده‌اند و افرادی از دستگاه‌های دیگر دعوت یا احضار شده‌اند که یا به عنوان مطلع یا به عنوان متهم از آن‌ها تحقیق می‌شود. لذا، چون برای پرونده‌ها هنوز حکمی صادر نشده است، در بیان نام شان فعلا معذوریت قانونی داریم.
سخنگوی قوه قضاییه درباره عناوین اتهامی افراد دستگیر شده هم گفت:: عناوین اتهامی دستگیرشدگان متفاوت است؛ ولی عنوان اتهامی تعدادی از آن‌ها اخلال در نظام اقتصادی کشور
بوده که ممکن است یکی در این اتهام معاون باشد، یکی مباشر و یکی دیگر شریک. البته اتهامات دیگری هم احیانا به بعضی از این صراف‌ها و بعضی از واردکنندگان که در میان دستگیرشدگان هستند، متوجه است که مواردی مثل جعل، معاونت در جعل و امثال اینهاست؛ ولی اتهام اصلی خیلی از این‌ها اخلال در نظام اقتصادی کشور یا به‌عنوان مباشر یا شریک و یا معاون است.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پرداخت بدهی خودروسازان به قطعه سازان با اگر و اما
فراخوان ثبت‌ نام پزشکان و پرستاران برای خدمت در اربعین حسینی
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
برخورد قوه قضاییه با افرادی که بدون مستندات اظهار نظر کنند
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)