• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۰۱۹۵۰
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۸:۱۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی
جلسه مسئولان عالی قضایی؛

همراهی با دشمن در ناامیدسازی مردم، خیانت است

رئیس قوه قضاییه : روند جدید رسیدگی به پرونده اخلالگران اقتصادی آغاز شده است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از اداره کل روابط عمومی قوه قضاییه، آیت الله آملی لاریجانی در جلسه مسئولان عالی قضایی با تبریک حلول ماه ذی الحجه و بویژه اعیاد قربان و غدیر، آنها را از بزرگترین اعیاد مسلمانان دانست و تصریح کرد: گرچه روز عرفه نیز عید نامیده نشده است اما به دلیل مزایا و مواهبی که در این روز برای مسلمین وجود دارد و بویژه برای دعا کنندگان در محضر ربوبی، در واقع عید امت اسلامی است و امیدواریم که خداوند در این ایام به همه ما توفیق طاعت، بندگی و دعا عنایت کند.

دهه اول ذی الحجه واجد فضیلت است

رئیس قوه قضاییه با اشاره به روایات وارده از سوی اهل بیت (ع) در خصوص مزایای ماه ذی الحجه ادامه داد: گرچه ماه رمضان از حیث فضائل از سایر ماه ها برتر است اما حسب برخی نصوص، این ماه بویژه دهه اول آن نیز واجد جهات فضلی است تا آنجا که برخی بزرگان اهل معنا در صدد جمع این روایات یعنی فضیلت ماه مبارک رمضان و ماه ذی الحجه برآمده اند.
آیت الله آملی لاریجانی افزود: آنچه مسلم است این است که دهه اول ذی الحجه خصایص بسیار مهمی دارد و علاوه بر استجابت دعا، حسب روایتی از پیامبر اکرم (ص) دهه اول این ماه محبوب ترین ایام نزد خداوند برای انجام عمل صالح است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس قوه قضاییه با اشاره به این روایت پیامبر (ص)، بر لزوم بهره مندی از این ایام برای تقرب الی الله تأکید کرد و یادآور شد: غایت خلقت و زندگی انسان، معرفت الله و لقاء الله است و علاوه بر روایات و ادعیه در آیات متعدد قرآن نیز این تعبیر لقاء الله مطرح شده است.
این مقوله برای ما که به انواع مشغله ها گرفتار هستیم شاید چندان قابل درک نباشد و فقط در مقام سخن ظهور و بروز یابد اما نزد اهل معنا در لحظه لحظه زندگی شان در حقیقت قلب و روحشان بروز و ظهور دارد.

حقیقت ذکر باید در روح، قلب و عقل انسان محقق شود

آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به آیه شریفه «یا ایها الذین آمنوا اذکروا الله ذکراً کثیراً» بر ضرورت توجه به مقوله ذکر نیز تأکید کرد و افزود: ذکر صرفاً به معنای تسبیح به دست گرفتن و بیان برخی کلمات نیست گرچه آنهم مرتبه ای از ذکر به شمار می رود اما حقیقت ذکر باید در مرحله روح، قلب و عقل محقق شود. بازگشت این سخن به درک حقیقت انسانی است و اگر این حقیقت را دریابیم قطعاً به ادراک حقیقت ذکر نیز خواهیم رسید.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس قوه قضاییه در ادامه با بیان اینکه «ایام معلومات» در آیه شریفه «اذکروا الله فی ایام معلومات» ناظر به دهه اول ذی الحجه است، این ایام را حسب روایات مختلف از بهترین ایام برای استجابت دعا دانست و اظهار کرد: همه ما بر اساس آیات قرآن مأمور به ذکر هستیم و بر این اساس باید فرصتهایی نظیر ایامی را که در آن قرار داریم مغتنم بشماریم. امیدواریم خداوند توفیق توجه به ذات مقدس خود و مراتبی از وصول به ساحتش را در این شب ها و روزها به همه ما عنایت کند و مانع از غفلت مستمرمان شود.
آیت الله آملی لاریجانی در ادامه سخنان خود با قدردانی از مقام معظم رهبری به دلیل موافقت با پیشنهادهای مرتبط با نحوه رسیدگی به پرونده مفاسد و اخلال در نظام اقتصادی، خاطرنشان کرد: از رهبر معظم انقلاب که به استجازه ما در این زمینه پاسخ مثبت دادند تشکر می کنیم. بی تردید فلسفه و روح حاکم بر این استجازه و پیشنهادها، حذف برخی تشریفات رسیدگی بوده و به هیچ وجه در ماهیت جرایم و مجازات ها تأثیری ندارد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس قوه قضاییه با بیان اینکه برای اتقان در رسیدگی ها پیشنهاد کردیم که سه قاضی با حداقل 20 سال سابقه کار قضایی به این پرونده ها رسیدگی کنند، این موضوع را پاسخی به دغدغه مقام معظم رهبری و مردم در زمینه اتقان رسیدگی ها و عادلانه بودن آنها برشمرد و تصریح کرد: تاکید ما بر این است که این قضات از میان قضات شریفی انتخاب شوند که رویه و سوابق آرای آنها حاکی از اتقان در رسیدگی هاست و بر این اساس نگرانی از جهت دقت و صحت رسیدگی ها نخواهیم داشت.

روند جدید رسیدگی به پرونده اخلالگران اقتصادی آغاز شده است

آیت الله آملی لاریجانی با بیان اینکه در کنار دقت و صحت، بحث سرعت در رسیدگی برایمان اهمیت دارد، به برخی مطالب منتشر شده در رسانه های بیگانه مبنی بر اینکه پیشنهادهای مذکور در جهت تسهیل مجازات اعدام بوده است ، اشاره کرد و گفت: این ادعا دروغ محض است زیرا اساساً رسیدگیهای مربوط به جرایم مستوجب اعدام، دو مرحله ای است و ما در خصوص این جرایم هیچ مرحله ای را حذف نکرده ایم.
رئیس قوه قضاییه با اشاره به زمان تشکیل شعب ویژه رسیدگی به پرونده های اخلالگران در نظام اقتصادی نیز اظهار کرد: از لحظه موافقت مقام معظم رهبری با استجازه مذکور، دادگاه ها با تعیین قضات خبره و واجد شرایط آماده رسیدگی شده اند که ان شاء الله در اسرع وقت کار خود را آغاز خواهند کرد و بر این اساس با همه کسانی که با اخلال در نظام اقتصادی به اعتبار کشور و اعتماد مردم لطمه زده اند و با سوء استفاده از فضای ملتهب اقتصادی، آن هم در زمانی که مردم نیاز به کمک دارند اقدام به احتکار و سایر فعالیت های مجرمانه کرده اند، با سرعت و قاطعیت برخورد خواهدشد و ان شاء الله رسیدگی ها نیز به اطلاع عموم مردم شریف خواهد رسید.

سعودی ها روی سفاکان تاریخ را سفید کرده اند

آیت الله آملی لاریجانی در بخش دیگری از سخنان خود با محکوم کردن جنایات اخیر آل سعود در یمن بویژه حمله به اتوبوس حامل کودکان، این جنایات را هولناک توصیف کرد و با بیان اینکه سعودی ها روی سفاکان تاریخ را سفید کرده اند، گفت: عربستان چند سال است که مردم یمن را به دلیل آنکه در پی استقلال خود هستند به شدیدترین وجه مورد عقوبت قرار می دهد. انسان متاسف می شود که چرا یک کشور مدعی اسلامیت این میزان دچار سقوط و انحطاط شده است که به کودکان بی پناه نیز رحم نمی کند. البته وضعیت کشورهای سلطه بویژه آمریکا که از سعودی ها حمایت می کنند بسیار تأسف بارتر است. چگونه بشر قرن 21 با آن ادعاهای حقوق بشری به جایی می رسد که از یک حکومت کودک کش حمایت می کند؟
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس قوه قضاییه با انتقاد از مراجع بین المللی بویژه سازمان ملل متحد که در برابر این جنایات سکوت کرده یا نهایتاً به یک ابراز نگرانی ساده بسنده می کنند، تصریح کرد: در مورد جمهوری اسلامی هر ادعایی، بهانه برای فشار بوده است چنانکه درتحریم های متوالی این امر مشاهده می شود اما چون سعودیها دست نشانده خود آمریکا هستند نه تنها هیچ برخوردی با آنها نمی شود بلکه مورد حمایت نیز قرار می گیرند. این خروجی و محصول دنیای پرطمطراق غرب است که ادعای آزادی، دموکراسی، انسان دوستی و حقوق بشر آنها گوش فلک را کر کرده است. همه این موارد نشان می دهد که این ادعاها صرفاً لقلقه زبان آنهاست و در عالم واقع اتفاقات دیگری در جریان است.
آیت الله آملی لاریجانی با اشاره به پدید آمدن گروه های تروریستی نظیر داعش توسط آمریکا به اذعان خود دولتمردان این کشور از جمله ترامپ در جریان رقابت های انتخاباتی، به حمایت این کشور از رژیم صهیونیستی نیز اشاره کرد و افزود: متاسفانه کشورهای اسلامی در برابر این جنایات سکوت کرده اند و نه تنها آن را محکوم نمی کنند بلکه گاه با برخی از این اقدامات همراه می شوند.
رئیس قوه قضاییه اظهار کرد: امیدواریم سران کشورهای اسلامی از جمله سران عربستان سعودی سر عقل بیایند و بفهمند که مشکلات یمن راه حل نظامی ندارد و چاره ای جز به رسمیت شناختن حقوق مردم یمن نخواهند داشت. ضمن اینکه باید بدانند بدون شک خداوند این جنایات هولناک را بدون عقوبت نخواهد گذاشت و عاقبتی سخت در انتظار آنهاست.

دشمن با ناامیدسازی مردم در پی ایجاد التهاب است

آیت الله آملی لاریجانی در ادامه با اشاره به وضعیت کشور از لحاظ اقتصادی و معیشتی و چشم طمع دشمن به کشورمان، تصریح کرد: دشمن وارد جنگ اقتصادی تمام عیار شده و علاوه بر آن تمام امکانات و ابزار خود را برای یک جنگ روانی فوق العاده سنگین علیه مردم ایران به میدان آورده است. آمریکایی ها و اذناب آنها نه تنها جنگ اقتصادی را به راه انداخته اند بلکه تلاش دارند با ناامیدسازی و بی اعتنا کردن مردم نسبت به آینده، التهاب و آشوب ایجاد کنند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس قوه قضاییه با ابراز تاسف از همراهی خواسته یا ناخواسته برخی افراد در داخل کشور با این پروژه دشمن، تاکید کرد : هر کس که آگاهانه موجب تضعیف روحیه مردم و شکستن اعتماد آنها و التهاب در کشور شود و به این ترتیب به پیشبرد پروژه دشمن در زمینه ناامیدسازی مردم کمک کند، مرتکب خیانت شده است. بر این اساس اجازه نداریم هر سخنی را که به گوشمان خورد بدون تحقیق در خصوص صحت و سقم آن فوراً منتشر کنیم و موجب تشویش اذهان مردم شویم. هیچ تردیدی نیست که دشمن تلاش می کند علاوه بر فشار اقتصادی، با عملیات روانی، مردم را از راه به در کند؛ گرچه دچار اشتباه محاسباتی است.

تحلیل مردم از وضعیت کشور نسبت به برخی مسئولان روشن تر است

آیت الله آملی لاریجانی ادامه داد : خوشبختانه بسیاری از مردم کوچه و بازار در کشور ما تحلیلشان از برخی مسئولان نیز روشن تر است و تحرکات دشمن را به خوبی تشخیص می دهند. بر این مبنا با اتکا به بصیرت مردم مطمئنیم که دشمن از این مجرا کاری از پیش نخواهد برد اما مسئله این است که دشمن صرفاً از یک مسیر وارد نمی شود. چنین وضعی ایجاب می کند که همه بویژه مسئولان کشور در دولت، مجلس و دستگاه قضایی به راه های خاصی که دشمن از طریق آنها قصد ضربه زدن دارد توجه جدی داشته باشند و فراموش نکنند همان گونه که دشمن پیش از این در کشور ما کودتا به راه انداخت تا ثروت این کشور را به غارت ببرد، امروز نیز در تلاش است از طرق دیگری این کشور را با همه امکانات آن ببلعد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه مردم اجازه نخواهند داد خواب آشفته دشمن تعبیر شود، به مقاومت چهل ساله ملت ایران در برابر دشمن غدار اشاره کرد و افزود: بصیرت و مقاومت مردم نافی این نیست که افراد بویژه مسئولان با فهم صحیح، سخن متقن بر زبان بیاورند. اعتماد مردم باید جلب شود. چه دلیلی دارد که با بیان هر سخن بیهوده ای روحیه مردم را تضعیف کنیم؟ البته دستگاه قضایی فعلاً به این قبیل موارد ورود نمی کند اما اگر به نقطه ای برسیم که ببینیم برخی اظهارات بلاوجه موجب تشویش اذهان و افکار عمومی می شود و آب به آسیاب دشمن می ریزد قطعاً ورود می کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی اظهار کرد: نباید با پروژه ای همراه شد که دشمن در حال پیش بردن آن به کمک مزدورانی است که سالهاست از آنان پذیرایی کرده و آنها را برای اقدام علیه ملت ما در چنین روزهایی آماده کرده است. البته بصیرت و انسجام مردم، رهبری های داهیانه مقام معظم رهبری و منابع و امکانات کشور به هیچ وجه اجازه نمی دهد که خواب دشمن در این زمینه تعبیر شود. کشور یکپارچه در مقابل دشمن ایستاده و آمریکا و اذنابش بدانند که ما تسلیم قلدرمآبی های آنها نمی شویم.

نباید همه مشکلات را هم برعهده دشمن دانست

رئیس قوه قضاییه در عین حال خاطر نشان کرد: انسجام و مقاومت مردم نباید موجب شود که مسئولان وظیفه خود را فراموش کنند بلکه همه باید به فکر حل مشکلات باشیم. نباید همه مسائل را نیز بر عهده دشمن بدانیم بلکه باید با تدبیر خود در جهت رفع مشکلات مردم گام برداریم و در کنار آن از به زبان آوردن سخنان تنش زا نیز خودداری کنیم.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
ادامه بررسی «دستورالعمل اطلاع رسانی و ارتباطات رسانه ای قوه قضاییه» در راستای اجرایی کردن منویات مقام معظم رهبری در هفته قوه قضاییه، در دستور کار امروز مسئولان عالی قضایی قرار داشت که مواردی از آن مورد بحث و بررسی قرار گرفت و ادامه بررسی به جلسه آینده موکول شد.
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان موفقیت‌آمیز طرح ملی پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زنجان
خیر نیک‌اندیش ابهری ۶۰ جفت کفش به مددجویان اهدا کرد
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
ساترا تحریم شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
دریابان شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
تحویل ۲۴۰۰ پروژه آموزشی در کشور طی گام اول نهضت عدالت آموزشی
آغاز هفته ای با افزایش دمای هوا در سمنان
نیمه شعبان و دهه فجر پیام نور و امید برای دل‌ها دارند
ضرورت تحقق سیاست‌های تحولی آموزش
برگزاری پنجمین دوره رقابت سازه‌های ماکارونی
واریز کالابرگ ۴ میلیون تومانی برای ماه رمضان
چالش ها و فرصت های توسعه مناطق آزاد قشم و کیش
وحدت اقوام و مذاهب، ستون اصلی بازدارندگی ایران
آغاز مسیر چابک‌سازی در آزمایشگاه فنی مکانیک خاک
۱۱ بهمن ۱۳۶۵ یادآور حماسه و ایثار فرزندان فریدن
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد
نظارت دقیق بر نهاده‌ها؛ نمونه‌برداری از کود سوپرفسفات ساده در کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
آقای لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
بازدید رئیس رسانه ملی از پشت‌صحنه مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب»
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)