نماینده سوال کننده از وزیر نفت به صورت مشروط از توضیحات وی در خصوص علت دریافت غیرقانونی مبالغی در تعرفه گاز مصرفی مشترکان قانع شد.
غلامرضا کاتب در نشست علنی امروز در جریان طرح سوال از وزیر نفت در خصوص علت دریافت غیرقانونی مبالغی در تعرفه گاز مصرفی مشترکان، بعد از استماع توضیحات بیژن نامدار زنگنه از پاسخ های وی به صورت مشروط قانع شد. بر این اساس مقرر شد تا پولی که برای بیمه بدون اطلاع از مشترکین دریافت شده در قبوض اعلام شود که هر مشترک در صورت عدم تمایل، باید مبالغ پرداختی قبلی را دریافت کند.
براساس این گزارش، اسدالله قره خانی سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در توضیح سوال غلامرضا کاتب از وزیر نفت،گفت: در اجرای ماده (۲۰۹) آئین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی، سؤال غلامرضا کاتب در جلسه روز سه شنبه مورخ 30 آبان 96 این کمیسیون با حضور وزیر محترم نفت و نماینده سؤال کننده مورد بررسی قرار گرفت.
وی ادامه داد: در ابتدا نماینده مذکور سؤال خویش را بدین شرح مطرح کرد که چرا وزارت نفت در سالهای گذشته اقدام به دریافت مبالغی در قبوض گاز مشترکین تحت عنوان بیمه خسارت گاز کرده است؟ بررسی های انجام شده نشان می دهد شرکت گاز در این سالها هیچ عملکردی در این خصوص نداشته و در یکی از سال های گذشته حتی از میان شرکتهای بیمه شرکت کننده در مناقصه، برندهای وجود نداشته است و عملا قراردادی میان شرکت گاز و شرکتهای بیمه برای پرداخت خسارت منعقد نشده است. در ماده (۱۲) قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) مصوب 3 اسفند 93 ، اجازه دریافت مبالغی از مشترکین برای بیمه خسارات گاز داده شده است اما مشروط به لحاظ نمودن در بودجه سنواتی. علی رغم عدم اجازه مجلس شورای اسلامی به دولت در قانون بودجه سال ۱۳۹۵، شرکت گاز کماکان این مبالغ را در قبوض مشترکین دریافت کرده است.
نماینده مردم علی آباد کتول در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: در ادامه بیژن زنگنه در پاسخ ابراز داشت که طبق ماده (۱۲) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، شرکت گاز مستقیما مسئول پرداخت خسارت نیست بلکه طریق برگزاری مناقصه، قراردادی را با شرکتهای بیمه منعقد می کند که چنانچه حادثه ای اتفاق افتاد، این شرکتها خسارت مربوطه را به مشترکین پرداخت نمایند. در بودجه سال ۱۳۹۶ این مجوز به دولت داده شده است اما در سال ۱۳۹۵ علیرغم پیشنهاد وزارت نفت این مجوز در بودجه سنواتی درج نشد و چنانچه تخلفی صورت گرفته باشد وزارت نفت جوابگو خواهد بود. بررسی های کمیسیون انرژی نشان می دهد؛ در بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور مجوزی به شرکت گاز جهت دریافت بیمه خسارت از مشترکین داده نشده است و گزارش تفریغ بودجه سال ۱۳۹۰ دیوان محاسبات کل کشور نیز تخلف شرکت گاز در این مورد را محرز می داند. فلذا شرکت گاز ملزم است مبالغ دریافتی از مشترکین در سال ۱۳۹۵ بابت بیمه خسارت گاز را به ایشان مسترد نماید.
قره خانی گفت: در پایان کاتب، نماینده سؤال کننده اعلام کرد پاسخهای وزیر محترم را قانع کننده نمی داند، از این رو کمیسیون انرژی مستند به بند (۳) ماده (۲۰۹) ایین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی قلمرو سؤال را ملی تشخیص داده و گزارش آن جهت اعلام وصول در اولین جلسه علنی ارسال می گردد.
بیانیه ۲۲۰ نفر از نمایندگان در حمایت از پیشرفت های صنعت دفاعی کشور
عضو هیات رئیسه مجلس بیانیه ۲۲۰ نفر از نمایندگان را در حمایت از پیشرفت های صنعت دفاعی کشور قرائت کرد.
اکبر رنجبرزاده در نشست علنی امروز این بیانیه را قرائت کرد که متن آن به شرح زیر است:
بسم الله الرحمن الرحیم
قدردانی و حمایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی از پیشرفت های صنعت دفاعی
پیشرفتهای شگرف صنعت دفاعی کشور با خلاقیت و ابتکار فرزندان انقلابی و مؤمن ایران اسلامی، با وجود محدودیت های گوناگون ناشی از تحریم های ظالمانه، نماد شکوهمند، خودباوری، خوداتکایی و خودکفایی در نیل به اقتصاد مقاومتی، برتری دفاعی و اقتدار ملی است .
با گرامیداشت یاد ماندگار سه وزیر دفاع شهید، دکتر چمران، سرلشکر نامجو و سرلشکر فکوری و یک هزار شهید گرانقدر وزارت دفاع، از کارکنان متعهد، سختکوش و متخصص صنایع دفاعی و تلاشگران و مدیران وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح که در ارتقای توان و قدرت بازدارندگی نقش تعیین کننده ای داشته اند، به نمایندگی از ملت رشید و رزمنده پرور ایران اسلامی قدردانی می کنیم که از یکسو در اردوگاه دشمنان و قدرت های سلطه گر هراس افکنده و از سوی دیگر موجب خرسندی دوستان و همپیمانان در منطقه و جهان شده اند.
بدون شک پیشرفت های صنعت دفاعی بیانگر این واقعیت انکارناپذیر است که نه تنها تحریم ۴۰ ساله صنایع نظامی ایران مانع روند رشد و تعالی این صنعت راهبردی نشده است، بلکه یکی از عرصه های موفق و الگو در تحریم شکنی می باشد.
تولید بومی موشک های نقطه زن با برد بالا، تولید و پرتاب ماهواره برها، ساخت ناوهای سطحی و زیرسطحی، پهپادهایی با قابلیت برتر و نیل به خودکفایی از تحقیق و طراحی تا تولید و بکارگیری آن از مؤلفه های قدرت دفاعی و اقتدار است که باعث عمیق تر شدن غرور ملی در آزمایش موفقیت آمیز موشک نقطه زن فاتح مبین به عنوان جدیدترین دستاورد صنعت دفاعی گردید.
ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی ضمن حمایت از تدابیر و تلاش های مجموعه دفاعی کشور، از تلاش های کارآمد وزارت دفاع برای صیانت و بالندگی صنایع دفاعی و نقش آفرینی در اقتدار علمی و دفاعی و سهم مؤثر در تکوین اقتصاد مقاومتی و نیز مشارکت در صادرات غیرنفتی قدردانی نموده و امیدواریم پیشرو بودن صنایع دانش بنیان دفاعی با نهادینه سازی حداکثری ظرفیت های علمی، پژوهشی و صنعتی، بخش های دولتی و غیر دولتی همواره در تراز برتر منطقه ای و جهانی، در راستای تولید مستمر قدرت بازدارندگی و رفع تهدیدات احتمالی دشمنان صیانت گردد.
مطهری: جلسات نوبت عصر امروز کمیسیون ها برگزار می شود
نایب رئیس مجلس گفت: نمایندگان مجلس برای شرکت در کمیسیون ها در مجلس حضور داشته باشند.
علی مطهری در نشست علنی امروز با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری برای حضور نمایندگان در نشست های کمیسیون گفت: جلسات نوبت عصر امروز کمیسیون ها برقرار است از این رو نمایندگان مجلس برای شرکت در کمیسیون های خود در مجلس حضور داشته باشند.
مطهری: پیگیری های لازم برای ارائه فهرست دوتابعیتی ها به نمایندگان انجام می شود
نایب رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: پیگیری های لازم برای ارائه فهرست و اطلاعات دوتابعیتی ها به نمایندگان انجام می شود.
علیرضا سلیمی در نشست علنی امروز با اشاره به اخطار روز گذشته خود در خصوص تحقیق و تفحص از دوتابعیتی ها گفت: رئیس مجلس روز گذشته مطرح کردند که وزارت اطلاعات فهرست دوتابعیتی ها را در اختیار ایشان قرار داده و تاکید کردند که بنده برای دریافت این فهرست به کمیسیون امنیت ملی مراجعه کنم، اما پس از دو بار مراجعه به کمیسیون، رئیس آن مطرح کردند که فهرستی در اختیار ندارند.
نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس افزود: باید براساس اشراف اطلاعاتی، تصمیمات در این خصوص گرفته شود، در حال حاضر ابهاماتی وجود دارد که باید برطرف شود. البته درخصوص مصادیق این بحث مشکلاتی وجود دارد که باید روشن شود، بنابراین از رئیس جلسه امروز تقاضا می شود دستورات لازم را برای روشن شدن موضوع صادر کند، هر چند که این مبحث نیز مانند مسائلی چون لیست بدهکاران بزرگ بانکی و دریافت کنندگان ارز دچار مشکل شده است.
علی مطهری نایب رئیس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این مسئله گفت: در گزارش کمیسیون مطرح شده که منابع و اطلاعات در این خصوص کافی نبوده و اطلاعات درستی درخصوص دوتابعیتی ها وجود ندارد، بنابراین به سختی اطلاعات فعلی هم تهیه شده اما در عین حال پیگیری های لازم برای در اختیار قراردادن اطلاعات برای نمایندگان انجام خواهد شد.