• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۲۲۵۸۸
تاریخ انتشار: ۱۷ شهريور ۱۳۹۷ - ۱۱:۰۴

امريکا و سعودي ها در وراي تحولات بصره

 ميان حمله به دفاتر حشدالشعبي وکنسولگري ايران در بصره با گام هاي سريع عربستان براي نزديک شدن به عراق رابطه وجود دارد.

امريکا و سعودي ها در وراي تحولات بصره

شهر بصره در طول چند هفته گذشته شاهد برگزاري تظاهرات توام با خشونت در اعتراض به قطع برق، کمبود آب آشاميدني و ديگر مشکلات اقتصادي بوده است. هر چند دولت بغداد مسوول رسيدگي به مطالبات شهروندان عراقي است و اين انتظار مي رود که نوک پيکان معترضان به سمت دولت العبادي باشد اما در روزهاي گذشته عده اي از معترضان به دفاتر گروههاي حشدالشعبي عراق در بصره حمله کردند که اين اقدامات با استقبال رسانه هاي سعودي از جمله الحدث والعربيه روبرو شد و کارشناسان سعودي با آب وتاب  دادن به بازتاب اين حملات سعي کرده اند که بر آتش فتنه در بصره بدمند. اين تحرکات و حملات مشکوک به دفاتر حشدالشعبي در بصره در شرايطي است که حشدالشعبي در دولت حضور ندارد و مسووليت مشکلات اقتصادي بصره به عهده دولت العبادي است و به همين علت به نظر مي رسد دست هايي در وراي اين حملات مشکوک وجود دارد که سعي مي کند هم زمان با تلاش ها براي تعيين دولت جديد، جايگاه گروههاي عراقي که از حشدالشعبي حمايت مي کنند تضعيف نمايد اين هدف دقيقا مطابق است با درخواست امريکا و عربستان براي انحلال حشدالشعبي و تحرکاتي که از سوي سعودي ها در اين زمينه ملموس بوده است.
اوج اين حملات مشکوک را مي توان در به آتش کشيدن کنسولگري ايران در بصره مشاهده کرد که بي ترديد با فضاسازي رسانه هاي سعودي براي اختلاف افکني ميان ايران وعراق بي ارتباط نيست شبکه هاي سعودي از جمله العربيه بارها در طول تابستان سعي کرده اند مشکلات قطع برق و کمبود آب آشاميدني در بصره را به ايران نبست دهند.   اين در حالي است که شهروندان ايراني نيز در طول تابستان به دليل گرماي شديد و افزايش مصرف با قطع برق روبرو بوده اند. از سويي با کاهش بارش برف و باران مسئله کم آبي مشکلي است که در ايران نيز مشهود است و از اين رو حمله به کنسولگري ايران در بصره غير قابل توجيه بوده و اين احتمال قوت مي يابد که بايد دست هايي در وراي اين حوادث باشند که قصد دارند عراق را از ايران دور کنند آن هم در شرايطي که قرار است دولت جديد انتخاب شود.  البته اين تحرکات از سوي رسانه هاي خارجي براي دور کردن ايران از عراق نيز در هفته هاي اخير شدت گرفته است که در اين خصوص مي توان به ادعاي تعرض شهروندان زائر عراقي به بانوان ايراني در مشهد از سوي اين رسانه ها اشاره کرد.
با توجه به اينکه دولت ترامپ و سعودي ها از تخريب روابط تهران و بغداد سود مي برند و بارها بطور علني خواستار کاهش روابط دو طرف شده اند  احتمال مي ورد که عوامل سعودي و امريکايي با نفوذ در تظاهرات مسالمت آميز مردم و چنين اقداماتي دو هدف را دنبال نمايند:
 هدف اول /  اختلاف افکني ميان گروههاي شيعي عراق و دور کردن احزاب سياسي طرفدار حشدالشعبي از قدرت
هدف دوم/ دور کردن عراق از ايران و از سرگيري طرح تجزيه اين کشور
در مسير تحقق اين دوهدف امريکا بارها از عربستان خواسته است که براي کاهش نفوذ ايران در عراق روابط خود را با اين کشور بهبود بخشد و سعودي ها که تا دو سال پيش حاضر نبودند دولت بغداد را به رسمت بشناسند بالاخره ثامرالسهبان را به عنوان سفير خود به بغداد فرستادند و البته نه ماه بعد دولت عراق به دليل فتنه انگيزي سبهان عليه حشدالشعبي و هواداري اش از گروههاي تروريستي و انتشار توئيت هاو مقالات فتنه انگيز ، خواستار اخراج وي شد.
در طول دو سال گذشته هر چه عربستان گام به گام به بغداد نزديک شده است اختلافات ميان گروههاي شيعي افزايش يافته و حتي تحرکاتي رخ داده است که رابطه تهران / بغداد نيز تخريب شود  و همه اين اتفاقات پس از آن رخ داده که با پادرمياني و فشار رکس تيلرسون وزير امورخارجه سابق امريکا، سعودي ها به بغداد نزديک شدند و  البته سعودي ها نيز در اين حرکت گام به گام سعي داشتند در رقابت با ايران،  نفوذ خود را در عراق افزايش دهند.
در طول سال هاي پس از سقوط صدام،  سعودي ها براي تحقق هدف خود ابتدا سعي کردند با نفوذ در احزاب سني و حمايت از گروههاي تروريستي، دولت بغداد را ساقط نمايند اما با توجه به اينکه سني ها در  عراق در اقليت قرار داشته و از طرح هاي سعودي هارويگردان بودند اين هدف با شکست روبرو شد و از دوسال گذشته به اين طرف سعودي ها سعي کرده اند هدف خود را در نزديکي به گروههاي شيعي و اختلاف افکني ميان اين گروهها محقق نمايند. اين اقدامات دقيقا با منافع امريکا در تضعيف ايران و دولت بغداد و اجراي طرح تجزيه عراق هم پوشاني دارد.
 
--------------------------------------------
رضا محمدمراد
 

 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (دهم آذر ۱۴۰۴)
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در مناطقی از تبریز
نارکو تروریسم؛ بهانه تازه واشنگتن برای فشار بر کاراکاس
ارائه خدمات توانبخشی و حمایتی به سالمندان و افراد دارای معلولیت آذربایجان شرقی
درخشش تیم خردسالان آذربایجان‌شرقی در مسابقات تکواندو
درخشش تیم دارت بانوان آذربایجان شرقی در مسابقات کشوری
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۰ آذر ۱۴۰۴
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۰ آذر ۱۴۰۴
کمک به اقتصاد خانواده با تولید سالانه ۳۱۵ تن قارچ
نظارت ۲۰۰ ناظر بر ساخت و ساز مسکن روستایی زنجان
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۰ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
اعزام ۲۰۰ دانش آموز ازنایی به مناطق عملیاتی جنوب کشور
آغاز لیگ برتر فوتسال کارگران کشور در تبریز
نشست هم افزایی با نهاد نمایندگی ولی فقیه در دانشگاه‌های لرستان
هوای تبریز ناسالم برای همه گروه‌ها
برگزاری هجدهمین دوره جشنواره حرکت در تبریز
سومین نمایشگاه بزرگ آثار هنر‌های تجسمی هنرمندان پیشکسوت به پایان رسید
درخشش کاراته‌کا‌های کیش در مسابقات شوتوکان شوتوکاپ خلیج فارس
فعالیت مرکز توانمندسازی معتادان بهبود یافته در خرم‌آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند
آغاز ثبت نام کاروان‌های عمره دی و بهمن از ساعت ۱۰ امروز، ۹ آذر در خراسان رضوی
بررسی راهکارهای تعیین تکلیف بخشی از زمین‌های واقع در شهر ارومیه
امسال، حدود ۴۴ مدرسه غیردولتی متخلف لغو امتیاز شده‌اند
ورود سامانه بارشی جدید به کشور از فردا
انهدام باند قاچاق مهمات جنگی در کردستان
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۹ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
دستگیری زورگیران اطراف خوابگاه‌های دانشجویی
رژیم صهیونی و آمریکا با پیشرفت کشور‌های اسلامی مخالف‌اند
چالش‌های بازگشت ارز صادراتی
تولید محصولات تقلبی آرایشی و بهداشتی
برگزاری همایش در روز‌های آلوده تهران!
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۹ آذر ۱۴۰۴
نقش مخرب رژیم صهیونی محور مذاکرت لاریجانی و فیدان
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۳ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۲ نظر)
امروز ؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
آتش‌افروز هیرکانی بازداشت شد  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
پاسخ رهبر انقلاب به نامه نوه سرلشکر شهید حاجی‌زاده  (۱ نظر)
تمامی مدارس خراسان رضوی فردا ۸ آذرماه دایر هستند  (۱ نظر)
پیگیری گلایه یکی از شهروندان از نحوه خدمات درمانی در بیمارستان قدس   (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
درخشش وزنه بردار سمنانی در کشور  (۱ نظر)
غلظت آلاینده ها و غبار در سمنان  (۱ نظر)
امیر حاتمی: آماده‌ایم پاسخ درهم شکننده‌ای به دشمن بدهیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
هیچ ضرب‌الاجل اسرائیلی برای جنگ قریب‌الوقوع وجود ندارد  (۱ نظر)
سفر علی لاریجانی شتاب تازه‌ای در روابط اسلام‌آباد  (۱ نظر)