• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۶۸۷۴
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۴

يک تير و دو نشان ترکيه در ماجراي خاشقچي

ترکيه با رمزگشايي از ماجراي ناپديدشدن جمال خاشقجي،  از عربستان و امريکا انتقام گرفت.

روند تحقيقات و افشاگري هاي ترکيه در قضيه ناپديد شدن جمال خاشقجي روزنامه نگار منتقد آل سعود در کنسولگري عربستان در استانبول پس از گذشت دوهفته ديگر ترديدي باقي نگذاشته که او در داخل ساختمان کنسولگري کشته شده است  بطوريکه دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا و متحد اصلي محمدبن سلمان وليعهد عربستان هم پس از بازگشت مايک پمپئو وزير امور خارجه دولتش از سفر به رياض وآنکارا به واشنگتن و دريافت اطلاعات جديد مي گويد بر اين باور است که خاشقجي کشته شده است.
ترامپ که پيش از اين در حمايتي از آشکار از محمدبن سلمان مدعي بود که شايد عوامل خودسر مسوول ناپديدشدن خاشقجي باشند در چرخشي آشکار  اعلام کرد ادعاها درباره اینکه محمد بن سلمان ولیعهد سعودی دستور قتل جمال خاشقجی روزنامه نگار منتقد سعودی را صادر کرده است، ائتلاف آمریکا را با عربستان سعودی در برابر علامت سئوال قرار می دهد .
ترامپ در مصاحبه با نيويورک تايمز از اشاره مستقیم به نام محمد بن سلمان و اینکه وی مسئول قتل خاشقجی است خودداری ولی اذعان کرد طرح این ادعاها که ولیعهد دستور قتل وی را صادر کرده ، ائتلاف آمریکا را با عربستان با پرسش های دشواری روبرو می کند و یکی از جدی ترین بحران های سیاست خارجی را در دوران ریاست جمهوری وی به وجود آورده است.
اينکه ترامپ اکنون مجبور شده است چرخشي آشکار در مواضع خود نشان دهد بيانگر موثر بودن فشارهاي داخلي وبين المللي است که افشاگري هاي ترکيه در مورد نقش مسوولان رده بالاي رياض در قتل خاشقجي در برانگيختن آنها نقش داشته بطوريکه او نيز مجبورشده است همانند ديگر مقامهاي غربي سفر وزير خزانه داري خود به نشست داووس صحرا در عربستان را لغو نمايد و در روزهاي آينده  با فشارهاي کنگره و سناتورهاي دموکرات وحتي جمهوريخواه که نگران موقعيت خود در انتخابات مياندوره اي کنگره هستند تصميم هاي ديگري نيز بگيرد.
در چنين شرايطي به نظر مي رسد ترکيه با مهارت تمام و مديريت پرونده خاشقجي توانسته است در ضربه زدن به دولت ترامپ و انتقام از امريکا برسر نقش اين کشو در کودتاي ژوئيه 2016 و حمايت آن از فتح الله گولن استفاده نمايد و حتي زمينه را براي تضعيف موقعيت ترامپ در انتخابات آتي واحتمال استيضاح او را فراهم نمايد.
چرا  که ترامپ اکنون در يک دوراهي قرار دارد او بايد يا به دليل نگراني از انتخابات کنگره از متحد سعودي خود دست بکشد يا اينکه آينده سياسي خو.د را بر سر حمايت از پادشاه و وليعهد جنايتکار عربستان تباه نمايد و احتمالا با کنگره اي روبرو شود که اکثريت آن را دموکرات ها تشکيل دهند و پروسه استيضاح او را کليد بزنند.
پرونده خاشقجي يک پيروزي ديگري را نيز براي آنکارا در برداشت و ضربه سهمگيني به يکي ديگر از دشمنان دولت اردوغان وارد کرد. اردوغان که به خوبي مي دانست عربستان نيز يکي ديگر از کشورهايي بود که در وراي کودتاي 2016 عليه خود قرار دارد در پرونده خاشقجي رياض را وادار کرد که اجازه دهد وارد کنسولگري و حتي خانه سرکنسول عربستان در استانبول شود که اين مسئله رسوايي بزرگي شبيه ماجراي بازکردن تاسيسات هسته اي ليبي و انتقال آن به امريکا، براي پادشاه و وليعهد عربستان به دنبال داشت.
حالا بايد منتظر ماند و ديد در روزهاي آينده ديگر نتايج ضربات مهلک ترکيه به امريکا وعربستان چه خواهد بود؟ و عربستان پس از اين در برابر ترکيه چه خواهد کرد؟
 
--------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طرح هوشمند سازی موتورخانه‌های ادارات دولتی و مدارس در چهارمحال و بختیاری
خودسوزی در دادسرای عمومی و انقلاب کهنوج
حفظ قهرمانی، هدف اصلی حضور در پاراآسیایی جوانان
توزیع شیر در مدارس قم از ۱۵ آذر
جشن اکران فیلم دختر برقی در سینما آزادی کرمانشاه
مسئولان پای میز خدمت در بوکان
عملیات علیه سازمان فتو در ترکیه
پیگیری درخواست‌های ۱۰۵ نفر از مراجعین به دادگستری خوزستان
یزد در آستانه گره‌گشایی بزرگ ترافیکی
برگزاری مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس اردبیل
افزایش جابجایی مسافر از پایانه‌های مسافربری خوزستان
معرفی کشاورزان و تولیدکنندگان برتر فارس
مردم ایران میراث دار نهضت جنگل و روحیه استکبار ستیری یک روحانی مبارز
اعزام کاروان راهیان نور اشنویه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برتری مس کرمان بر فرازبام خاییز دهدشت درلیگ برتر هندبال
انتشار بیش از ۱۲۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در کهگیلویه و بویراحمد
بیش از ۶ میلیون تخلف ساکن در پایتخت اعمال قانون شده‌اند
متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در آبان ماه
حفاظت ۴ هزار نیرو از ۳۰ میلیون هکتار عرصه‌طبیعی کشور
«مسئولیت و سازندگی»، منتخب کتاب فصل دانشجویان شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)