• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۵۹۸۰۲
تاریخ انتشار: ۳۰ مهر ۱۳۹۷ - ۱۹:۵۱
اجتماعی » جامعه و شهری
بازگرداندن اختیارات در لایحه جدید؛

وظیفه ما دفاع از حقوق مدیریت شهری

رئیس شورای عالی استان ها: خوشبختانه توانستیم از حقوق شوراها، شهرداری‌ها و دهیاری‌ها دفاع کنیم و برخی از اختیارات از دست رفته شورا‌ها در لایحه جدید را بازگردانیم.

دفاع از حقوق مدیریت شهری؛ وظیفه شورای استان‌هابه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی شورای عالی استانها، مرتضی الویری با اشاره به برگزاری جلسه مشترک نمایندگانی از شورای عالی استان ها و کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در خصوص لایحه مالیات بر ارزش افزوده گفت: مهمترین بحثی که در لایحه مالیات بر ارزش افزوده داشتیم این بود که در قانون قبلی عوارض و مالیات از یکدیگر تفکیک شده و در ذیل فصل 7 با عنوان عوارض، سهم شهرداری ها و دهیاری ها مشخص شده بود. وی افزود: اما در لایحه جدید و جمع بندی کمیسیون اقتصادی مجلس این موضوع حذف و مالیات و عوارض با یکدیگر ادغام شده بود. ادغام مالیات و عوارض سبب شده بود که شهرداری ها و دهیاری ها جزو دستگاه های دولتی تلقی شوند. بنابراین اولین خواسته ما این است که عوارض و مالیات را یکدیگر جدا کنند که در جلسه مشترک با کمیسیون اقتصادی مجلس مطرح و بررسی شد و بیشتر نمایندگان مجلس قول دادند مقوله مالیات و عوارض در لایحه جدید و جمع بندی کمیسیون اقتصادی مجلس تفکیک شود.

­

لایحه جدید مالیات بر ارزش افزوده روابط شوراها و دولت را مخدوش می‌کند

رئیس شورای عالی استان ها با بیان اینکه یکی از وظایف اصلی شورای عالی استان ها حفاظت و صیانت از نظام اقتصادی و مالی شهرداری ها و دهیاری ها و همچنین حفظ جایگاه شوراها در وضع اخذ عوارض برای تامین درآمد پایدار مدیریت شهری است تصریح کرد: بنابراین قانون مالیات بر ارزش افزوده که در سال 1378 تصویب شد یکی از مهمترین ساز و کارهای تنظیم روابط دولت و شوراها بوده است. متاسفانه لایحه جدید مالیات بر ارزش افزوده که از سوی دولت ارائه شده است این رابطه تقریبا مناسب را مخدوش کرده و به سمت تمرکز گرایی پیش رفته بود.

با مساعدت مجلسی ها، لایحه مالیات بر ارزش افزوده متوقف شده است

وی با اشاره به مصوبه دو فوریتی اصلاح احکام شورای عالی استان ها بیان کرد: رئیس مجلس قول پیگیری این مسئله را داد و از کمیسیون اقتصادی خواست تا بررسی این لایحه را متوقف کرده و نظر شورای عالی استان ها را در این خصوص جویا شود که خوشبختانه پس از چندین بار مکاتبه و جلسه حضوری، کمیسیون اقتصادی مجلس این موضوع را پذیرفت. الویری ادامه داد: موضوع دیگر اینکه در ماده های 32، 33 و 34 قانون پیشین عوارض آلاینده ها، شماره گذاری خوردو و تردد خودروها در محدوده شهری­به عنوان عوارض تلقی شده بود و در اختیار شوراها، شهرداری ها و دهیاری ها قرار می گرفت اما در لایحه کنونی این عوارض تبدیل به مالیات سبز شده است که در این جلسه یک ایراد ساختاری به این مسئله مطرح شده و اعضای کمیسیون اقتصادی قول دادند که این مواد به قانون قبلی بازگردد. رئیس شورای عالی استان ها اضافه کرد: همچنین در مواد43 و 44 که به سازوکار توزیع درآمدهای ناشی از مواد 9، 32، 33 و 34 می پرداخت در لایحه پیشین به صورت غیر متمرکز بود، در قانون برنامه ششم نیز به صورت غیر متمرکز پیش بینی شده بود اما در لایحه کنونی این نظام توزیع به صورت تمرکز گرا تدوین کرده بودند که با رایزنی های انجام شده مقرر گردید به شکل پیشن خود بازگردد.

­

منابع درآمدی پایدار برای شوراها

وی یکی از مهمترین موضوعات مطرح شده در این جلسه را اختصاص یک منبع درآمدی پایدار برای سلسله مراتب شوراهای فرادست دانست و­خاطر نشان کرد: با توجه به وجود ظرفیت قانونی در این زمینه اعضای کمیسیون پذیرفتند که 2 درصد از یکی از بخش های این لایحه به عنوان منبع درآمدی شوراهای فرادست اختصاص یابد و نحوه توزیع آن زیر نظر شورای عالی استان ها باشد. بنابراین در صورت اجرایی شدن این طرح تحولی در نظام شورایی رخ خواهد داد. رئیس شورای عالی استان هابا اشاره به حذف ماده 50 در در لایحه جدید و جمع بندی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: متاسفانه در لایحه کنونی و جمع بندی کمیسیون اقتصادی مجلس یک ایراد ساختاری با قانون اساسی و ماده 80 قانون شوراها داشت آن این بود که در قانون قبلی در تبصره ای ذیل ماده 50 ­این اختیار به شوراها داده شده بود تا در چارچوب سیاست های عمومی قوانین اخذ عوارض را تصویب و ابلاغ کنند که متاسفانه در لایحه کنونی این اختیار از شوراها سلب شده است. خوشبختانه با رایزنی انجام شده قرار بر این شد این اختیار شوراها حفظ شود اما با حدود ثغور تعیین شده از سوی مجلس که ما نیز با این مورد موافق بودیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب ۱۵ کنتور حجمی هوشمند بر روی چاه‌های مجاز اردستان
تاثیرات محیط کاری بر بیماری دیابت
کشف یک کیلوگرم تریاک بلعیده‌ شده در بردسکن
تولید پراکنده در مناطق شهری موجب پایداری شبکه برق می‌شود
لیموچی: از عملکرد بچه‌ها راضی هستم
پیشنهاد ایران برای ایجاد شبکه نوآوری گردشگری مبتنی بر هوش‌مصنوعی
جریمه روزانه ۲ هزار و ۸۰۰ خودروی فاقد معاینه فنی و آلاینده در استان کرمانشاه
تاکید بر لزوم استقلال استان‌ها در خرید و توزیع کالا‌های اساسی
طرح ساماندهی گلزار شهدای شادگان با جدیت در حال اجراست
ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی با راه‌اندازی سامانه هدی
وزارت اقتصاد مامور تدوین الگوی ملی هماهنگی گمرکات شد
راه اندازی و ساماندهی ۲۰۰ پایگاه قرآنی در کانون‌های مساجد استان تهران
کاهش سقف استفاده از کارت‌های آزاد بنزین در جایگاه‌های سوخت
هشدار نارنجی هواشناسی خوزستان برای کاهش دید در محور‌های جنوبی و ساحلی
گسترش همکاری‌های دوجانبه پاکستان و عربستان در حوزه دفاعی و آموزشی
فرماندار جوانرود معرفی شد
بهره‌مندی ۴۷۵ خانوار عشایری از آب شرب سالم با اتمام پروژه آبرسانی قشلاق گوگرد علیا در خوی
آشنایی با شهید قربانعلی موری بازفتی از شهدای لالی
حضور ورزشکاران اردبیلی‌ در کاروان المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵
چهارمحال و بختیاری میزبان جشنواره ملی مشاعره رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)