خودکفایی و خوداتکایی دو راه حل برای تامین امنیت غذایی هستند
کارشناس امنیت غذایی سازمان پدافند غیرعامل در قرارگاه زیستی کشور گفت: در حوزه تامین غذایی و امنیت غذایی، خودکفایی و خوداتکایی دو موضوعی هستند که مورد توجه قرار گرفته اند و سازمان پدافند غیرعامل روی آنها نظارت دارد.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، برنامه «گفت و گوی علمی» رادیو گفت و گو با موضوع پدافند غیرعامل و امنیت غذایی و با حضور دکتر سجاد ایمانی کارشناس امنیت غذایی سازمان پدافند غیرعامل در قرارگاه زیستی کشور به روی آنتن رفت.
سجاد ایمانی در آغاز با اشاره به غذای حلال که در چند سال گذشته مورد توجه قرار گرفته است، گفت: غذای حلال همان طور که در دستورات دینی آمده است، تاثیرات مادی و معنوی روی سلامت و جسم انسان دارد. موضوع حلال بودن مواد غذایی در کشور، متولیان خاص خودش را دارد و در سازمان جهاد کشاورزی که تولیت این موضوع را بر عهده دارد، نمایندگی ولی فقیه، بر حلال بودن آن اثر دارد.
وی اضافه کرد: موسسه جهانی غذای حلال قبل از این به عنوان برند حلال در جهان شناخته شده بود اما وقتی این موضوع به نام جمهوری اسلامی ایران مطرح شد، کالای صادراتی ایران، برند حلال را به دنبال خودش دارد یعنی در ایران غذای غیرحلال تولید نمی شود و این موضوعی است که سازمان پدافند غیرعامل روی آن تاکید دارد و حتی در پروسه های فرآوری مواد غذایی نیز این مسئله مورد توجه قرار گرفته است.
کارشناس امنیت غذایی سازمان پدافند غیرعامل در قرارگاه زیستی کشور با اشاره به اینکه سه اصل در دسترس بودن، پایدار بودن و سالم بودن مواد غذایی در اولویت های امنیت غذایی هستند، گفت: پایداری در اینجا به معنی تداوم زنجیره تولید است. ایران در ۲۰ سال گذشته توانسته است در زمینه گوشت مرغ خودکفا شود و هشتمین کشور در جهان باشد که صنعت مرغ لاین را دارد اما ۹۰ درصد گوشت های مرغ، نژادهای خارجی هستند و این یک تهدید محسوب می شود.
وی در این حال ادامه داد: البته اگر یک روز کشورهای صادر کننده، این مرغ ها را وارد ایران نکنند، سازمان پدافند غیرعامل توانسته است با تقویب مرغ لاین، زنجیره تولید را تداوم دهد تا اگر فردا روزی در یک بحران غذایی، کشورها نیاز ایران را تامین نکردند، مشکلی نداشته باشیم.
ایمانی تصریح کرد: در حوزه تامین غذایی و امنیت غذایی، خودکفایی و خوداتکایی دو موضوعی هستند که مورد توجه قرار گرفته اند و سازمان پدافند غیرعامل روی آن ها نظارت دارد و اگر جایی لازم بوده، برای آن اعتبار در نظر گرفته ایم و بودجه خرج کرده ایم تا کشور دچار مشکل در این حوزه نشود.