• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۲۸۳۴۵۵
تاریخ انتشار: ۳۰ آبان ۱۳۹۷ - ۱۷:۰۴
اجتماعی » حقوقی و قضایی

حقوق بشر نباید دستاویزی برای اهداف سیاسی باشد

 معاون حقوقی قوه قضاییه در دیدار با مشاور منطقه‌ای یونیسف : از سازمان‌های بین المللی به خصوص سازمان یونیسف انتظار می رود اقدامات کشور ایران را در زمینه ارتقای حقوق کودکان و نوجوانان به مجامع و مراجع بین المللی و سایر کشورها به خوبی منعکس کند و حقوق بشر نباید دستاویزی برای اهداف سیاسی باشد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از قوه قضاییه ، ذبیح اله خدائیان در دیدار با خانم ایزابلا کاسترو جیووانی مشاور منطقه ای و رییس بخش حمایت از کودک دفتر منطقه ای خاورمیانه و شمال آفریقای یونیسف با اشاره به جایگاه والای انسان در قرآن کریم و کرامت ذاتی که در شرع مقدس اسلام از آن برخوردار است تأکید کرد: جمهوری اسلامی ایران بر اساس اعتقادات دینی قدم های موثری در بسط و توسعه حقوق بشر و به خصوص حقوق اقشار آسیب پذیر جامعه برداشته است.
وی اقدامات جمهوری اسلامی ایران را در بخش های مختلف و با محوریت حمایت از کودکان، چشمگیر توصیف و یادآور شد: آن چه که در این نشست به عنوان اقدامات کشور مطرح شده است تنها دربردارنده عملکردی است که توسط قوه قضاییه جمهوری اسلامی ایران و با همکاری یونیسف انجام شده است.
خدائیان با بیان اینکه قوانینی که طی یک دهه گذشته به تصویب رسیده و یا در مراحل نهایی تصویب هستند از مترقی ترین قوانین جهان به شمار می رود ، خاطرنشان کرد: این قوانین توسط دستگاه قضایی و همکاری سایر قوا تهیه و تدوین شده است که از جمله آن می توان به آیین دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان اشاره کرد.
وی با برشمردن پیش بینی مسئولیت تدریجی برای کودکان و نوجوانان معارض قانون در آیین دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان تصریح کرد: بر این اساس کودکان و نوجوانان مشمول مجازات پیش بینی شده برای بزرگسالان نمی شوند؛ بلکه مشمول اقدامات تامینی و تربیتی خواهند شد.
معاون حقوقی قوه قضاییه تدوین لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را که هم اینک در آستانه تصویب نهایی و تبدیل به قانون است از دیگر اقدامات تقنینی دستگاه قضایی در این حوزه برشمرد و افزود: این لایحه دستگاه ها و وزارتخانه های متعدد را مسئول حمایت از کودکان و نوجوانان می کند و بر اساس آن دفاتر حمایت از کودکان و نوجوانان در قوه قضاییه، پلیس و وزارتخانه های متعدد تشکیل می شود.
وی در ادامه تشریح ابعاد مختلف حمایتی این لایحه خاطرنشان کرد: در لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان تکالیفی برای وزارتخانه هایی مانند آموزش و پرورش در جهت فراهم کردن امکان تحصیل رایگان این طیف پیش بینی شده و همچنین این نهادها مکلف شده اند که برای پیشگیری از بروز رفتارهای مخاطره آمیز و تهدید کننده سلامت روحی و روانی کودکان و نوجوانان تلاش کنند.
وی جرم انگاری هرگونه خشونت نسبت به اطفال را از دستاوردهای مهم لایحه یادشده برشمرد و افزود: در قوانین و مقررات ما قاضی ویژه رسیدگی به جرایم کودکان و نوجوانان، مددکاران اجتماعی و همچنین پلیس ویژه کودکان و نوجوانان که متفاوت از پلیس بزرگسالان خواهد بود پیش بینی شده است.
معاون حقوقی قوه قضاییه در خصوص معرفی این اقدامات به سایر کشورها تصریح کرد: ترجمه قوانین و لوایح موجود علاوه بر اینکه منجر به معرفی دستاوردهای جمهوری اسلامی می شود؛ بی تردید گام مثبتی در جهت راهنمایی سایر کشورها در حوزه حقوق کودکان و نوجوانان به شمار می رود.
خدائیان در ادامه این دیدار به عملکرد معاونت حقوقی دستگاه قضا با هدف فرهنگ سازی و آموزش متولیان و دست اندرکاران حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان پرداخت و گفت: طی بازه زمانی 1384 تا 1397 بیش از 30 کارگاه در استان های مختلف با حضور قضات، پلیس، مسئولان کانون‌های اصلاح و تربیت، و مددکاران اجتماعی در راستای حقوق کودک و نوجوانان برگزار کرده ایم.
وی در ادامه به برگزاری 4 همایش بزرگ با عناوین محیط حامی کودک، بررسی ابعاد کودکان بی سرپرست، نوآوری های قوانین در زمینه اطفال و نوجوانان و چشم انداز حقوق کودک طی سال های اخیر اشاره کرد و گفت: در این همایش ها که حدود 1000 نفر از اندیشمندان و صاحبنظران و حقوقدانان حضور فعال داشته اند.
معاون حقوقی قوه قضاییه کتاب‌های منتشر شده توسط معاونت حقوقی را در این حوزه بیش از ده عنوان اثر برشمرد و اضافه کرد: مهم ترین عناوین آثار یادشده شامل «مجموعه تنقیح شده قوانین ومقررات مربوط به اطفال و نوجوانان»، «مجموعه تنقیح شده اسناد بین المللی مربوط به اطفال و نوجوانان»، «مطالعات تطبیقی به منظور شناخت قوانین و مقررات کشورهای دیگر و استفاده از تجارب آنها، آلمان، مالزی، ترکیه، آفریقای جنوبی و نیوزیلند»، «حقوق کودک، مطالعه تطبیقی در اسلام و اسناد بین المللی»، «گزیده اسناد بین المللی حقوق کودک»، ترجمه کتاب «راهنمای دست اندرکاران و سیاست گذاران پیرامون عدالت در موضوعات کودکان قربانی و شاهد جرم»، « راهنمای آموزشی دادرسی ویژه اطفال و نوجوانان به قضات» و «راهنمای آموزش حقوق کودک به مشاوران و مددکاران اجتماعی نظام عدالت ویژه اطفال ونوجوانان» است.
خدائیان همچنین به ابعاد آموزش های عمومی قوانین و مقررات در این حوزه پرداخت و اعلام کرد: تهیه چندین پویا نما (انیمیشن) با موضوعات مختلف، تهیه موشن گرافیک های متعدد، تهیه مستند «ده گام »با موضوع دستاوردهای قوه قضاییه در حوزه حقوق اطفال و نوجوانان و تهیه کتاب حقوق کودکان به زبان ساده از جمله اقدامات معاونت حقوقی قوه قضاییه با هدف آموزش های عمومی در این حیطه بوده است.
وی با بیان اینکه به اعتقاد ما حقوق بشر نباید دستاویزی برای اهداف سیاسی باشد تصریح کرد: این امر که از سوی برخی مجامع بین المللی با ناقضان حقوق کودکان و نوجوانان در برخی کشورها برخورد عادلانه ای نمی شود مایه تأسف شدید است که نمونه بارز آن ظلمی است که در حق کودکان مظلوم یمن توسط آل سعود و یا علیه مردم مظلوم فلسطین به خصوص کودکان توسط کشور اشغالگر اسرائیل انجام می شود و البته ما در این خصوص اقدام شایسته و بازدارنده ای از سوی مجامع بین المللی با موارد یادشده مشاهده نکرده ایم.
معاون حقوقی قوه قضاییه در پایان ضمن ابراز خرسندی و قدردانی از همکاری مطلوب دفتر یونیسف در ایران با قوه قضاییه اعلام کرد: درصدد هستیم تا همایش بین المللی در زمینه حقوق کودکان و نوجوانان در شرع مقدس اسلام با همکاری یونیسف در آینده برگزار کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
استحمام کوتاه‌تر، صرفه‌جویی ۷ میلیون مترمکعبی آب در زنجان
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
منطقه آزاد ارس پیشانی توسعه اقتصادی آذربایجان شرقی
ثبت‌نام بیش از ۴۰ هزار دانش‌آموز آذربایجان‌غربی در طرح ملی ایران دیجیتال
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
دیدار معاون رئیس جمهور با خانواده شهیدان صفاییان و محمدی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)