• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۱۰۶۴۳
تاریخ انتشار: ۰۳ دی ۱۳۹۷ - ۱۵:۳۲
سیاسی » مجلس
در جلسه شورای عالی اشتغال مطرح شد؛

لزوم تسریع اعطای تسهیلات اشتغال​زایی روستایی

جهانگیری بر ضرورت سرعت بخشیدن به روند اعطای تسهیلات برای حمایت از اشتغال روستایی و عشایری تاکید کرد.

ضرورت تسریع اعطای تسهیلات اشتغال زایی روستاییبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت؛​ معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی اشتغال که ظهر امروز (دوشنبه) به ریاست وی برگزار شد افزود: پس از اعمال تحریم ها از سوی آمریکا، بخش هایی از اقتصاد کشور تحت فشار قرار گرفت و در نتیجه، تلاطم هایی در برخی شاخص ها نظیر تورم، نرخ ارز، رشد اقتصادی، رشد سرمایه گذاری و نرخ بیکاری ایجاد شد.
آقای جهانگیری افزود : در این شرایط اولویت دولت بر مدیریت و برنامه ریزی برای کاهش فشارهای ناشی از تحریم قرار گرفت تا تلاطم های موجود در مدت زمانی کوتاه به ثبات تبدیل شود.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به وجود 3 میلیون و 200 هزار نفر بیکار در کشور، اظهار داشت: سالانه حدود 800 هزار نفر نیروی متقاضی کار جدید به این آمار افزوده می شود و خانواده ها نیز از دولت انتظار دارند که برای جوانان تحصیلکرده آنان فرصت های شغلی مناسب تدارک ببیند.
وی ادامه داد: جوانان سرمایه اصلی کشور هستند که باید مولد، کارآفرین و در اقتصاد کشور نقش آفرین باشند و بتوانند برای کشور تولید ثروت کنند اما در حال حاضر برای اشتغال این جوانان دغدغه هایی وجود دارد. به همین دلیل دولت و سایر نهادها باید تمام تلاش خود را بکار گیرند تا زمینه ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان و بخصوص افراد تحصیلکرده فراهم شود.
معاون اول رییس جمهور با اشاره به سفر اخیر خود به بندرعباس و گفتگو با برخی کارآفرینان روستایی، خاطر نشان کرد: مشکل عمده کارآفرینان روستایی، مشکلات و موانع پیش روی دریافت مجوز جهت راه اندازی واحدهای کوچک تولیدی بود و حداقل انتظار آنها از دولت رفع موانع پیش روی صدور مجوزها است.
وی با تاکید بر اینکه اجرای طرح اشتغال پایدار روستایی باید با سرعت و در عین حال با دقت کافی انجام شود، تصریح کرد: باید نظارت دقیقی در اجرای این طرح وجود داشته باشد تا این اطمینان حاصل شود که منابع مالی تبدیل به فرصت شغلی خواهد شد و کسی نتواند از امتیازهای این طرح که با نرخ سود بسیار پایین اعطا می شود، سوء استفاده کند.
دکتر جهانگیری افزود: در طرح اشتغال فراگیر نیز مقام معظم رهبری با برداشت یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی موافقت کردند که براساس گزارش های سازمان برنامه و بودجه، مقدمات اجرای این طرح آماده است که یکی از بخش های زیرمجموعه در این طرح بخش مسکن و احیاء بافت فرسوده است که اگر به درستی اجرا شود شاهد اشتغال فراوانی در بخش مسکن خواهیم بود.
معاون اول رییس جمهور بخش گردشگری را از دیگر بخش های مهم در ایجاد اشتغال برشمرد و گفت: با تمرکز جدی بر ایجاد اشتغال در حوزه گردشگری، بسترهای مناسبی برای بکارگیری جوانان و نیروهای متقاضی کار مهیا خواهد شد. بخش گردشگری ظرفیت زیادی برای ایجاد فرصت های شغلی پایدار دارد.
وی در ادامه این جلسه با اشاره به انتقاد معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده به دلیل عدم ثبت دقیق آمار اشتغال زنان در گزارش های آماری کشور، از وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دبیرخانه شورای عالی اشتغال خواست در جلسه ای با مرکز آمار ایران این موضوع را مورد بررسی قرار دهند تا رتبه و جایگاه ایران در آمارهای جهانی اشتغال زنان اصلاح شود.
دکتر جهانگیری همچنین پیشنهاد معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور مبنی بر فعال شدن کمیته ملی اشتغال و سرمایه گذاری را مثبت ارزیابی کرد و گفت: با فعال تر شدن این کمیته، بخش زیادی از مسائل و مشکلات فراروی ایجاد فرصت های شغلی در کشور حل و فصل خواهد شد که لازم است وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی هر چه سریعتر کمیته ملی اشتغال و سرمایه گذاری را تشکیل دهد.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم در این جلسه با ارائه گزارشی از نرخ بیکاری در کشور گفت: با توجه به اعمال تحریم های ظالمانه آمریکا که باعث افزایش نرخ بیکاری در کشور شده است، باید برنامه ریزی های جدی برای ایجاد فرصت های شغلی صورت بگیرد که وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی این موضوع را در صدر برنامه ها و اولویت های کار خود قرار داده است.
وی افزود: به دلیل شرایط تحریم، با اهداف اشتغال زایی که متکی به منابع مالی و سرمایه گذاری فاصله زیادی ایجاد شده که باید برای جبران این عقب ماندگی دست به اقدامات جدیدی بزنیم و روش های نوینی را برای اشتغال زایی ایجاد کنیم که این وزارتخانه در حال برنامه ریزی لازم در این خصوص است.
در این جلسه که وزرای نیرو، راه و شهرسازی، علوم، تحقیقات و فناوری، امور اقتصادی و دارایی، رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، رییس کمیته امداد امام خمینی(ره) و معاون توسعه روستایی و مناطق محروم نیز حضور داشتند، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت تعاون،‌کار و رفاه اجتماعی گزارشی از وضعیت اشتغال کشور،‌ وضعیت اجرای مصوبات پیشین و عملکرد برنامه های اشتغال کشور از سوی دستگاه های اجرایی ارائه کرد.
وی همچنین به ارائه گزارشی در خصوص برنامه اشتغال روستایی و عشایری پرداخت و گفت: در حال حاضر روند اجرای آیین نامه قانون حمایت از ایجاد و توسعه اشتغال پایدار در روستاها روندی مثبت است و تا کنون بیش از 6 هزار میلیارد تومان به این برنامه تخصیص داده شده و برنامه ای نیز برای اشتغال در مناطق زلزله زده در دستور کار قرار دارد.
دکتر منصوری نقش اجرای قانون اشتغال روستایی و عشایری را در کاهش نرخ بیکاری مثبت ارزیابی و خاطر نشان کرد: با اجرای این قانون وضعیت مناطق روستایی در ایجاد اشتغال و کاهش نرخ بیکاری بهبود یافته است و پیش بینی ما این است که برای سال 97 در مناطق روستایی 45 درصد افزایش تعداد شاغلین را خواهیم داشت.
نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور نیز در این جلسه گزارشی از تدوین 7 برنامه و سیاست فعال بازار کار برای اشتغالزایی در حوزه های مختلف ارائه کرد و با بیان اینکه برای تدوین این برنامه ها با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و دستگاههای مرتبط تفاهم و هماهنگی لازم ایجاد شده است گفت: در قالب این برنامه 190 هزار فرصت شغلی با سرمایه گذاری 66 میلیارد تومان در بخش گردشگری پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه برای توسعه اشتغال پایدار روستایی جمعا 18 هزار میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص خواهد یافت، افزود: برای اشتغالزایی در شرکت های دانش بنیان نیز 1800 میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده است و در بخش های کشاورزی، فرهنگ و هنر و صنعت و معدن نیز برنامه ریزی خوبی صورت گرفته تا با تخصیص اعتبار مناسب، شاهد اشتغالزایی در هر یک از این بخش ها باشیم.
نماینده سازمان برنامه و بودجه کشور با بیان اینکه تا کنون 13 هزار و 500 فرصت شغلی در قالب طرح اشتغال روستایی ایجاد شده است، برآورد اشتغال روستایی تا پایان سال 97 را 164 هزار فرصت شغلی اعلام کرد و افزود: حدود 5 هزار روستا به عنوان کانون اجرای طرح اشتغال روستایی تعیین شده اند که در فاز اول تمرکز ویژه ای بر اشتغال این روستاها بعنوان روستاهای کانونی که می توانند علاوه بر ایجاد شغل در روستای کانون برای روستاها و مناطق همجوار نیز ایجاد شغل کنند، انجام خواهد شد.
در این جلسه نماینده ستاد کل نیروهای مسلح هم با بیان اینکه طرح مهارت آموزی به سربازان وظیفه در دستور کار این ستاد قرار دارد،‌ گفت: برای ارتقا مهارت و اشتغال سربازان پس از طی دوره خدمت، توافقات خوبی با دستگاه های اجرایی و دبیرخانه شورای عالی اشتغال صورت گرفته است.
در این نشست پس از ارائه گزارش های مختلف، نظرات و دیدگاههای اعضای جلسه مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و تصمیماتی نیز برای سرعت بخشیدن به روند اجرای طرح های اشتغالزا و اعطای تسهیلات اتخاذ شد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
سهیلا منصوریان: آماده‌ایم و فردا برای فینال می‌جنگم
افلاکی: مردم ایران لایق خوش رنگ‌ترین مدال‌ها هستند
بیش از ۴۷۰ هزار اتباع غیر مجاز در تهران خودجوش مراجعه کردند
پیش بینی بارش باران در نواحی شمالی سمنان
فشارهای مردمی مسئولان را برای حل مشکلات زیرساختی پردیس به میدان آورد
گلباران مزار شهدای فیروزکوه با حضور دانش‌آموزان آینده‌ساز
رقابت سهیلا منصوریان در نیمه نهایی ششمین دوره بازی‌های هم‌بستگی اسلامی ۲۰۲۵
حضور تمامی کشور‌های حوزه خزر در اجلاس استانداران قطعی شد
عمارت کلاه فرنگی کاربری فرهنگی خواهد داشت
درخشش بوکسورهای خردسال قمی در رقابت های کشوری
نشست تنش آبی و برق آذربایجان شرقی با حضور وزیر نیرو
آغاز عملیات ایمن‌سازی سه‌راهی حادثه‌خیز آیدانه در محور چالدران – خوی
معاون رئیس‌جمهور: لزوم تدوین طرح جامع گردشگری برای روستای تاریخی حسنلو
انتصاب سرپرست جدید مدیریت صدا اداره کل صداوسیمای کیش
خوی یک شهر تاریخی با ریشه‌های فرهنگی غنی است
پرواز هواپیمای بارورسازی ابر‌ها بر فراز حوضه آبریز دریاچه ارومیه 
طرح اصلاح دور برگردان‌های مسیر مسکن مهر کهک در بسته «به کسی برنخوره»
تجهیزات خدمات شهری ملکشاهی؛ به روزرسانی شد
آغاز دومین مرحله بهسازی مسیر گردشگری باغ فین کاشان
بسته خبر‌های کوتاه ۲۴ آبان ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استقبال از شناگر شیرازی تاریخ‌ساز کشور در فرودگاه شیراز
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود
بارش باران با ورود سامانه بارشی به کشور
برگزاری قرعه کشی فروش فوق العاده سایپا
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
نتایج قرعه‌کشی سایپا فردا اعلام می‌شود
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران وزارت راه و شهرسازی
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
کتاب مهربان ترین وفراموش شده ترین دوست در قفسه ها
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
هوای اصفهان برمدار قرمز آلودگی
اجرای طرح تعریض آزادراه کرج قزوین  (۳ نظر)
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی  (۳ نظر)
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
رفاهیات در فیش‌های حقوقی بازنشستگان، مشمول کسور نمی‌شود  (۲ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
افتتاح طرح‌های نوین گردشگری در هفته کیش  (۱ نظر)