• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۱۵۹۳۷
تاریخ انتشار: ۰۹ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۵۴
سیاسی » امنیتی و دفاعی
تیتر امشب:

FATF خوب یا بد؟

یک نماینده مجلس: ایران ۳۷ مورد از ۴۱ مورد توصیه‌های FATF را پذیرفته و ۴ موردنیز باید بررسی شود تا از ظرفیت‌های آن استفاده کند.

FATF خوب یا بد؟به گزارش خبرگزاری صداوسیما؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با حضور در تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: FATF مجموعه ای مقرارت بانکی است که کشورهای عضو برای تنظیم مقرارات بانکی - مالی توصیه هایی را پذیرفته اند و بر اساس آن توصیه ها روابط مالی خود را با همدیگر تنظیم می کنند که شامل 41 مورد توصیه است و ایران 37 مورد را تاکنون انجام شده است و تنها 4 مورد است که در قالب توصیه های FATF باید بررسی شود تا ما نیز از بستری که در بین کشورها برای روابط پولی بانکی فراهم است استفاده کنیم.
اردشیر نوریان افزود: مقررارت ناظر بر توصیه پولشویی بوده که دو مسئله مهم پولشویی و مقوله مبارزه تامین مبارزه با تروریسم نیز به آن اضافه و تاکید شده است. در 15 مهرماه این کنوانسوین در مجلس تصویب شد و شورای نگهبان 22 ایراد به این مصوبه وارد دانست که در تاریخ 6 آبان 97 ایرادات به مجلس برگشت و در جلسه تعاملی با شورای نگهبان با حضور آقای کدخدایی ایرادات بررسی شد.
 
او درباره الزام به اجرای CFT گفت: ما عضو مجموعه کشورهای نظام بین الملل هستیم و نه تنها جمهوری اسلامی بلکه تمامی کشورها ناگریز از تعاملات بین المللی با همدیگر هستند. اگر امکان ایزوله دانستن کشور  داشتیم و هرآنجه در مراودات را می توانستیم انجام دهیم و در همه زمینه ها می توانستیم دور خود حصار بکشیم نیازی به این مجموعه قوانین نداشیتم اما اینگونه نیست و ما در تعامل با کشورهای دیگر هستیم و توصیه های FATF در  تسهیل روابط و تعامل با سایر کشور ها ضرورت پیدا می کند. 
 
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس درباره پیوستن به FATF  و برداشته شدن تحریم ها گفت: مراودات چین و روسیه با ما نتیجه برجام است که برجام کل موانع شکلی و قانونی مراودات با کشورها را برداشت اما الان امریکاست که با استفاده از هژمونی و قدرت از مراودات جلوگیری می کند.
 
در ارزیابی هایی که FATF انجام می دهد، ریسک سرمایه گذاری را معین می کند که همین کفایت می کند. روسیه و چین و ترکیه بدون برداشته قطعنامه های سازمان ملل نمی توانستند مراودات بانکی امروز را با ما داشته باشند. اتحادیه اروپایی می خواهد در قالب سوئیفت با ما همکاری کند اما فشار امریکاست که نمی گذارد همکاری ها ادامه یابد.
 
او درباره سوال مقایسه شرایط امروز با سال 92 گفت: الان شرایط بهتر است اما گران شدن دلار شرایط خود را دارد. عوامل زیادی مثل شرایط داخلی کشور و سیاست گذاری های دولت در این باره موثر است و با سیاست گذاری های برجام فرق دارد.
 
CFT یکی از چهار مورد باقی مانده از کنوانسیون FATF  است که شورای نگهبان به آن ایراد گرفت. در مجلس و در بررسی های کارشناسانه با شورای نگهبان در کمیسیون امنیت ملی که اعصای مجمع تشخیص مصلحت نیز حضور داشتند تلاش شد مجموعه اشکالات را در جهت تامین نظر شورای نگهبان برطرف کنیم.
 
تعدادی از اشکالات مثل استرداد مجرمین اشکالات مبنایی بودند که نظر شورای نگهبان این بود که ناگزیر هستیم در این باره صلاحیت محاکم  غیر را بپذیریم بر اساس استدلاات فقهی نمی توان پذیرفت که از همین جا بود که به مجمع تشخیص ارسال شد.
 
مجلس با حق شرط هایی این مصوبه را پذیرفته که بر اساس آن شرایط می توان به CFT ملحق شد و جلوی نگرانی ها را بگیرد. کنوانسیون CFT در حد صلاحیت قوانین عادی ماست و ما مقرر کردیم که کلیه مقررات مقید بر اساس قانون اساسی پذیرفته می شود.
 
او افزود: یکی از اصلی ترین اصول حق شرط  است که کنوانسیون حقوق معاهدات گفته نباید خلاف کنوانسیون شرط بگذارید. ما همه حرف ها را مقید به قانون اساسی کرده ایم.
 
یاسر جبرائیلی  کارشناس مسائل راهبردی دیگر مهمان برنامه درباره الزام پیوستن به CFT گفت: چند اشتباه درباره FATF وجود دارد. اشتباه اول این است که اگر به کنوانسیون  CFT وارد نشویم نمی توانیم با کشورهای دیگر مراوده بانکی داشته باشیم که این تنها یک مغلطه است. کنوانسیون CFT از سال 2000 اجرایی شده است و نشان می دهد که قبل از آن نیز ما مراودات بانکی داشته ایم پس گفتن اینکه اگر به FATF نپیوندیم مراوات بانکی محدود خواهد شد درست نیست.
 
او افزود: از اول انقلاب 45 تعهدات خارجی داشته ایم که 32 تعهدات خارجی در دولت دوازدهم صورت گرفته است. بخش اعظم این کنوانسیون به وسیله قوه مجریه اجرایی شده است که مراودات بانکی را درست نکرده است بلکه برعکس با اجرای دستورات FATF تحریم های امریکایی به داخل مرزهای ایران کشیده خواهد شد.
 
اینکه کشورهای خارجی و بانک های خارجی از مراوده بانکی با ما جلوگیری می کنند به این علت است که بر مبادلات مالی سوئیفت اشراف دارند و امریکا تمام مراودات را می بینند به همین علت به مشکل می خورد که راه حل آن این است که بدل سوئیفت را بگذاریم چنانچه دیگران نیز آن را انجام دادند.
 
 هرچه پایبندی کشورها به این قواعد و استانداردها بیشتر باشد، نظام سلطه قدرتمندتر و توان زورگویی‌اش بیشتر خواهد شد. نظام سلطه در دهه‌های گذشته موفق شده با ایجاد، توسعه و متعارف ساختن یکسری نظامات مالی در جهان، بر جریان تعاملات اقتصادی میان کشورها اشراف پیدا کند و با تکیه بر این اشراف، ابزارهای دیگر خود مانند تحریم و تهدید را برای ضربه زدن به اقتصاد کشورهای مخالف سلطه به کار گیرد.
 
امروز آمریکا از این اشراف و سلطه‌ای که بر شبکه مالی بین‌المللی دارد، به‌عنوان یک قدرت جایگزین قدرت نظامی یاد می‌کند و نام آن را قدرت اعمال فشار می‌گذارد که مزایای قدرت سخت و نرم را دارد و معایب و هزینه‌ها و محدودیت‌های آنها را ندارد. شرط اساسی موفقیت دشمن در بهره‌برداری از این امکانات و ابزارهایش در حوزه مالی بین‌المللی، حضور هرچه بیشتر ما در این شبکه مالی و محدود ساختن مبادلات و تعاملات‌مان به این شبکه و نظامات مرتبط با آن است. 
 
 او گفت: هدف از برچام دو چیز بود یکی نفت بفروشیم یکی دسترسی به دلار و ارز خارجی داشته باشیم اما گران شدن دلار امروز نشان دهنده هوشمند تر شدن امریکاست که با پیوستن به CFT تحریم ها عمیق تر خواهد شد. 
 
 او افزود: حق شرط گذاشتن برای الحاق به CFT به دلیل تبعات و نگرانی های امنیتی بوده است. حق شرطی که مجلس گذاشته به دو دلیل وارد نخواهد بود: ماده 19 کنوانسیون 1969 وین تصریح کرده که حق شرط در سه حالت غیرمعتبر است:
1- خود کنوانسیون حق شرط را منع کرده باشد.
2- معاهده صرفا حق شرط های خاص را مجاز کرده باشد.
3- حق شرط با اهداف و مقاصد کنوانسیون در تضاد باشد
 
بنابراین حق شرط مجلس مشمول 2 بند از این 3 بند می شود که اولا  ماده 6 کنوانسوین می گوید باید اطمینان حاصل شود که اعمال کیفری در این کنفوانسیون تحت هیچ شرایطی با ملاحظات عقیدتی، سیاسی، فلسفی، قومی و سایر ملاحظات قابل توجیه نباشد. دوم اینکه بررسی اسناد مربوط به سایر کشورها در فرایند الحاق به CFT است. 
 
او گفت: وضعیت ما در FATF یعد از الحاق به CFT هم تغییر نخواهد کرد چون تبعات CFT  برای تشکیل پرونده علیه جمهوری اسلامی بیشتر خواهد شد.  
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کوهرنگ سردترین نقطه چهارمحال و بختیاری
تولید مرغ و تخم مرغ متناسب با نیاز بازار است
صدور مجوز واردات خودرو برای ۱۴ شرکت در منطقه آزاد مازندران
تحقق بومی‌سازی تولید تیتانیوم در همکاری با شرکت‌های دانش‌بنیان
معیار معافیت مالیاتی در خدمات حمل‌ونقل کالا مشخص شد
تیم دارت کرج نایب قهرمان مسابقات کشوری
اعلام آرای کمیته استیناف برای تیم‌های لیگ برتری
افتتاح و آغاز عملیات اجرایی ۸۵ پروژه در شهرستان بافت
طرح سرشماری زمستانه پرندگان آبزی و کنارآبزی در فاروج اجرا شد
کشف مواد مخدر و داروی قاچاق در مرز‌های سیستان و بلوچستان
انهدام باند سرقت در بندرماهشهر با کشف ۱۵ فقره سرقت
ویژه‌برنامه‌های حرم مطهر رضوی در شب ولادت حضرت مهدی (عج)
اراِیه راهکار جایگزین برای آژیر خطر در مواقع اضطراری
پیش‌بینی ارزآوری ۴۰۰ میلیون دلاری پسته رفسنجان
اعلام طرح های دهه فجری در شهرستان سمنان
بی‌طرفی مسئولان و التزام به قانون، ضامن سلامت انتخابات است
اعمال محدودیت ترافیکی خودرو‌های سنگین در محور قدیم کاشان به قم
معارفه دبیر جدید ستاد امر به معروف و نهی از منکر کردستان
جوان ارتشی باید برای دفاع از ایران آماده باشد
روایت یک کوچ از شهر به روستا در غرب استان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
پیش بینی افزایش دما و ورود سامانه بارشی به خوزستان
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۲ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
موافقت هیئت دولت با تسهیلات ۵۰۰ میلیون تومانی مسکن  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)
بیانیه جامعه ورزش در حمایت از مقام معظم رهبری  (۱ نظر)
۷۰ درصد گاز تحویلی در بخش خانگی و تجاری مصرف شد  (۱ نظر)
حذف ارز ترجیحی نیازمند اجرای تدریجی و حمایت هدفمند است  (۱ نظر)