• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۲۳۵۲۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۷ - ۲۳:۴۳
سیاسی » مجلس
در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو؛

نمایندگان مجلس باید نگاه ملی داشته باشند

کاتب: یکی از بزرگ ترین چالش‌های فعلی مجلس درگیری نمایندگان با مشکلات محلی، منطقه‌ای و نگاه‌های بخشی است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، غلامرضا کاتب با حضور در برنامه گفتگوی ویژه خبری سه شنبه شب شبکه دو سیما درباره طرح تغییر قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: این طرح در مجلس هشتم تصویب و به شورای نگهبان ارسال شد اما در پایان دوره هشتم پس از اینکه شورای نگهبان به آن ایراداتی گرفت، فرصت نشد تا اصلاح و به قانون تبدیل شود.
رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس با اشاره به اینکه در مجلس نهم نیز همین گونه شد، ادامه داد: این طرح همچنان نا تمام باقی مانده و به قانون تبدیل نشده است.
کاتب افزود: در دوره فعلی مجلس تصمیم گرفتیم طرح اصلاح قانون انتخابات را آغاز کنیم و از یکسال پیش با جلسات مکرر با فراکسیون های مختلف و مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی و مرکز پژوهش های شورای نگهبان و کمیسیون شوراها، بازنگری این طرح آغاز شد و تلاش کردیم ایراداتی که شورای نگهبان از آن گرفت را برطرف کنیم.
وی اضافه کرد: تلاش شد این طرح در سال سوم این دوره مجلس شورای اسلامی در دستورکار قرار گیرد تا ایرادات آن تا پایان همین دوره مجلس برطرف شود.
رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جلسات مکرری با حضور حقوقدان های شورای نگهبان درباره این طرح برگزار شد، گفت: هدف ما این است که نگاه ملی را در داخل کشور حاکم کنیم و برای این منظور در مرحله نخست، این تفکر باید در مقامات کشور نهادینه شود.
کاتب با بیان اینکه یک فوریت این طرح حدود 45 روز پیش در مجلس شورای اسلامی تصویب شده است، افزود: این طرح فردا در دستور کار مجلس شورای اسلامی قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: این طرح هزینه نامزدها را برای تبلیغات انتخابات پایین می آورد همچنین هزینه های اجتماعی، قومی و قبیله ای را کاهش می دهد زیرا نگاه، استانی و ملی است.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی


محمدجواد کولیوند رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی نیز با حضور در این برنامه با بیان اینکه این طرح تحول جدیدی را در کشور به وجود می آورد، به سیاست های کلی انتخابات ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: بر مبنای این سیاست ها و قانون اساسی، حوزه های انتخابیه را قانون مشخص می کند.
وی با اشاره به برخی تغییرات انتخابات در این طرح ادامه داد: اکنون 206 حوزه انتخابیه در کشور داریم که نامزدهای انتخابات برای نماینده شدن باید حد نصاب لازم را از حوزه خود کسب کنند اما در روند آینده، این حوزه ها حفظ می شود ولی 31 استان به عنوان حوزه اصلی تعیین می شوند و نامزدها ابتدا باید در حوزه های خود حد نصاب آراء را کسب کنند و پس از کسب حدنصاب لازم، آرای آنها در حوزه استانی هم شمارش می شود.
کولیوند با بیان اینکه تلاش کردیم نقاط ضعف طرح را برطرف کنیم، افزود: اکنون به علت گرفتاری های نمایندگان مجلس در حوزه انتخابیه خودشان به مسائل ملی، کمتر توجه می شود.
وی ادامه داد: با وجود گذشت 22 سال از اجرایی شدن شورای شهر، ظرفیت جدیدی برای این شوراها ایجاد نکردیم و آن ها هنوز، مجلس محلی نشدند.
رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس شورای اسلامی گفت: اکنون حدود 265 تا 270 حزب در کشور داریم که بیشتر آن ها بر روی کاغذ هستند و 15 تا 16 مورد از آن ها فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه قانون احزاب را در دوره گذشته اصلاح و ملی، استانی و شهرستانی کردیم، افزود: برای اینکه بخواهیم شایسته سالاری را مبنا قرار دهیم و مسئولیت پذیری احزاب را افزایش دهیم باید اجازه دهیم احزاب، فعالیت و لیست های خود را ارائه کنند و در این قانون، این ظرفیت دیده شده است و نمایندگان هم مسئولیت پذیر می شوند.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

رئیس کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور گفت: در حال حاضر 270 حزب در کشور وجود دارد.

محمدجواد کولیوند در استودیو گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: از 270 حزبی که بر روی کاغذ وجود دارند حدود 16 حزب فعال هستند اگر بخواهیم برای کاندیداهای شوراها و مجلس شایسته سالاری را مبنا قرار دهیم باید به احزاب اجازه فعالیت بدهیم. نمایندگان علاوه بر پایبندی به اهداف و نظام حزب خود باید خود را نماینده کشور هم بداند.

او ادامه داد: متاسفانه در شرایط فعلی­ کاربه جایی رسیده که وقتی یک نماینده به رغم وظیفه نظارتی وارد مرحله اجرای عملکرد یا دستوری می شود از او خرده می گیرند که چرا وارد مرحله اجرا شده ای ! حال آنکه این اقدام نماینده به سبب حس مسئولیت و تعهد او صورت می پذیرد.

کولیوند افزود: هر کس قدرت لابیگری بیشتری داشته باشد می تواند نماینده خودش را بیشتر به چشم مردم بیاورد و در انتخابات موفق تر باشد ما باید شور و نشاط هدفمندی در انتخابات ایجاد کنیم اگر فردی بصورت مستقل و بدور از اعتلاف و حزب قصد نماینده شدن داشته باشد هزینه تبلیغاتی بالایی را باید بپردازد اما در قالب حزب و گروه هزینه اش کاهش می یابد.

غلامرضا کاتب رئیس کمیسیون تدوین آیین نامه داخلی مجلس در سوی دیگر برنامه گفت: در این دوره از انتخابات مجلس از ظرفیت­ صدا و سیما، در راستای تبلیغات و معرفی کاندیدها استفاده خواهد شد.

کولیوند در راستای مکانیزه کردن انتخابات پیش روی مجلس از الکترونیکی شدن رای گیری در دوره آینده خبر داد و افزود: شفاف سازی بحث های انتخابات از دیگر سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری در خصوص انتخابات است.

غلامرضا کاتب از­ تخلفات تبلیغاتی توسط نامزدها انتخاباتی مجلس چنین یاد کرد که برخی وعده هایی می دهند که اصلاً­­در اختیارات یک نماینده نیست یا اینکه خلاف موازین نظام­ و مقررات مجلس است حتماً با آنها باید برخورد شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
بیانیه حوزه علمیه لرستان در محکومیت اقدام خصمانه اتحادیه اروپا علیه سپاه
۵ حلقه چاه در جیرفت مسدودشد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۲ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه سال آینده
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۱ بهمن
یک میلیارد دلار طرح مصوب در حوزه سرمایه‌گذاری خارجی
تأکید رئیس جمهور بر توسعه عدالت آموزشی و اصلاح نظام یارانه‌ای
امکان رفع تعهد ارزی صادرکنندگان در شعب منتخب بانکی
برگزاری مراسم بزرگداشت یوم الله ۱۲ بهمن در کرمانشاه
۱۵ بهمن ماه؛ آغاز اکران فیلم‌های جشنواره فجر در سینما‌های خوزستان
ساختمان حادثه دیده در انفجار بندرعباس، لوله کشی گاز داشته است
تعیین تکلیف قیمت محصولات ایران‌خودرو تا یک هفته آینده
  کرمان از قطب‌های فعال و پیشرو در طرح ملی نهضت مدرسه‌سازی
آغاز عملیات اجرایی طرح‌های ملی در حوزه نوسازی بافت‌های فرسوده
امضای تفاهم‌نامه ساخت ۱۰۰ هزار مسکن کارکنان جهاد، بین وزرای راه و جهادکشاورزی
افتتاح ۱۵۰ هزار واحد مسکن حمایتی شهری و روستایی در دهه فجر
بیش از ۱۹۰۰ میلیارد ریال طرح بازآفرینی شهری؛ آماده افتتاح در دهه فجر
ابلاغ مصوبه بازنگری طرح جامع شهر جهرم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
فرمانده کل ارتش: دست ما روی ماشه است
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
یک کشته و ۱۴ مصدوم در حادثه انفجار واحد مسکونی در بندرعباس
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)