• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۲۶۳۰۳
تاریخ انتشار: ۲۲ دی ۱۳۹۷ - ۱۴:۵۶
مازندران » اجتماعی
مازندران

کود مرغ جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی

کود مرغی به دلیل دارا بودن عناصر غذایی پرمصرف در افزایش دسترسی گیاه به مواد غذایی و غنی سازی محصول زراعی جایگزینی مناسب برای کودهای شیمیایی است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز مازندران، سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر گفت: این کود به دلیل قیمت پایین و وجود عناصر غذایی پرمصرف در افزایش دسترسی گیاه به مواد غذایی و غنی سازی محصول زراعی از آهن، روی، منگنز، بهبود خصوصیات فیزیکی، شیمیایی و زیستی خاک موثر بوده و جایگزین مناسبی برای کودهای شیمیایی در بارور کردن زمین است.
حمیدرضا رحمانی با اشاره به برگزاری کارگاه آموزشی فرآوری کودهای مرغی با همکاری دامپزشکی شهرستان بابلسر افزود: با توجه به حجم عظیم تولید کود مرغ و مشکلات زیست محیطی ناشی از آن در سال های اخیر، تحقیقات انجام شده نشان می دهد با فرآوری بر روی آن، ماده با ارزشی برای مصارف مختلف محسوب می شود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر با بیان اینکه ارزش کیفی کودهای مرغی به روش پرورش مرغ، مواد به کار رفته در بستر جوجه ها، مدیریت کود در طول دوره فرآوری،میزان خاک، سنگریزه و آهک موجود در کف محل ذخیره کود بستگی دارد، هدف از فرآوری آن را جمع آوری کود تازه، مهار بو و سایر مشکلات زیست محیطی ناشی از آن، فرآوری بیولوژیک کود تازه برای جلوگیری از انتقال عوامل بیماری ‌زای طیور و نیز کنترل بیماری های مشترک انسان و حیوان عنوان کرد.
رحمانی با اشاره به مسمومیت اطراف ریشه گیاه به دلیل آزادسازی و تجمع گاز آمونیاک حاصل از کودهای حیوانی تازه گفت: بسیاری از عوامل بیماری ‌زا مانند سالمونلا، اکلای، ویروس آنفلوانزا و انگل ها همراه با مدفوع و نیز ترشحات تنفسی دفع شده از بدن حیوان در بستر آن ها به فراوانی وجود داشته و با انجام عملیات فرآوری کود، از تکثیر و گسترش بیماری، باقي ماندن عوامل بیماری زا در محیط و نیز انتقال آن به سایر پرندگان جلوگیری خواهد شد.

سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر با اشاره به اینکه جمع آوری سریعتر فضولات موجب از بین رفتن کمتر مواد آلی موجود در آن می شود افزود: در روش دپو کردن، کودها در زمینی خارج از مرغداری یا فضای سرپوشیده روی هم انباشته و با ریختن آب بر روی لایه های کود و نیز پوشاندن آن با پلاستیک و نیز با توجه به مدت ذخیره، واکنش های شیمیایی حاصل از فعالیت میکروارگانیسم‌ های هوازی و غیرهوازی در کود، بسیاری از عوامل بیماری زا از بین خواهد برد.
حمیدرضا رحمانی گفت: با خشک کردن کود به دو روش طبیعی (استفاده از اشعه آفتاب) و مکانیکی (دستگاه خشک کن) از تکثیر لارو و حشرات داخل آن و نیز کاهش حجم فضولات به میزان 20 تا 30 درصد حجم اولیه جلوگیری، ذخیره در فضایی کمتر انجام شده و حمل آن نیز ارزانتر خواهد بود.
سرپرست مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بابلسر به سیلو کردن کودهای مرغی به عنوان روش دیگر فرآوری اشاره کرد و افزود: فضولات مرغ همراه با ضایعات کشاورزی مانند کاه، پوسته برنج یا ذرت علوفه ای را در رطوبت 40 تا 65 درصد سیلو کرده که این عمل موجب تولید اسید لاکتیک کافی، کاهش ph و حفظ مواد غذایی در کود می شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
کولاک سپاهان زنجان در انزلی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
کشت زعفران راهکار مقابله با کم آبی
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
استاد آواز زنجانی در جمع مفاخر میراث ناملموس جهانی
بازارچه میوه با قیمت مصوب به زودی در شهر راه‌اندازی می‌شود
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
تقویم و اوقات شرعی سه شنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
آموزش رایگان مشاغل خانگی به دانش آموزان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲۰ آبان ۱۴۰۴
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
بازدید سرلشگر موسوی از ساختمان شیشه‌ای صدا و سیما
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
خبر‌های خوش از پرداخت مطالبات دارو
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
استقلال ملی، مسیر رسیدن به پیروزی و اقتدار
اخبار کوتاه از مناطق مختلف کهگیلویه و بویراحمد
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)