• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۳۱۶۰۰
تاریخ انتشار: ۲۸ دی ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸
علمی و فرهنگی » آموزش عالی، دانشگاه
رئیس دانشکده علوم طب سنتی دانشگاه علوم پزشکی تهران؛

تعامل بجای تقابل برای سلامت مردم

دانشگاه باید بجای تقابل میان پزشکی رایج و سنتی تعامل داشته باشد و آنچه را که به نفع مردم و سلامت آنان است پیش ببرد

تعامل بجای تقابل برای سلامت مردمبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ حسین رضایی زاده در سخنرانی پیش از خطبه‌های امروز نماز جمعه در مصلی تهران در بخش اول سخنان خود به پیشرفت‌های احیای طب سنتی ایران بعد از انقلاب پرداخت و گفت: طب سنتی از نظر علمی مکتب پزشکی و تجربی است و مبتنی بر هزاران سال تجربه از کشور‌های همسایه، یونان، مصر و ایران است.
وی افزود: طب سنتی باید یک پیشینه تاریخی، تمدنی و فرهنگی داشته باشد که ایران چند هزار سال از آن برخوردار است.
رضایی زاده با بیان اینکه در سال ۱۲۹۰ میراث طب سنتی خودمان را در کشورمان ممنوع کردند گفت: در آن سال‌ها ارتقای طب سنتی را از دست دادیم، اما بعد از انقلاب در دولت‌های مختلف تلاش شد که این طب احیا شود. هرچند با مقاومت‌های وزارت بهداشت و ناآگاهی از طب اصیل ایران روبرو شدیم.
وی افزود: در سال ۸۶ نخستین دانشکده طب سنتی در دانشگاه علوم پزشکی ایران شکل گرفت و در سال ۸۹ با تأکید رهبر معظم انقلاب در دیدار با استادان دانشگاه‌ها دانشکده طب سنتی تشکیل شد.

 تشکیل بنیاد ملی طب سنتی از دستاورد‌های مهم انقلاب 
رضایی زاده در بخش دوم سخنان خود به دستاورد‌های انقلاب در زمینه طب سنتی پرداخت و گفت: مهمترین این دستاورد‌ها احیای توسعه آموزش و پژوهش و دست یافتن به محصولات علمی است که می‌تواند به ارتقای سلامت و بهداشت کمک کند و برای این منظور مردم باید سره را از ناسره تشخیص دهند و باید طب سنتی اصیل و ناب را به مردم معرفی کنیم و در مرز‌های دانش حرکت کنیم.
وی از دیگر دستاورد‌های انقلاب اسلامی در زمینه طب سنتی را هم افزایی بین طب رایج و طب سنتی دانست و گفت: تصویب سند ملی گیاهان دارویی نیز از مهمترین این دستاورد‌ها بود که به تشکیل بنیاد ملی طب سنتی ایران منجر شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

وی در خصوص لزوم آموزش همه گروه‌های علوم پزشکی گفت: باید تمام گروه‌های علوم پزشکی درباره طب سنتی و ایرانی - اسلامی آموزش ببینند و با حمایت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی خدمات طب سنتی تحت پوشش بیمه قرار بگیرد.
وی درباره دستاورد‌های انقلاب در زمینه طب سنتی گفت: صد‌ها عنوان کتاب و رساله بازنویسی شد و بیش از ۶۰۰ دانشجو، پزشک عمومی و داروساز در مقطع دکترا پذیرفته شدند که ۲۴۰ نفر از آن‌ها دانش آموخته شده اند و اکنون مشغول خدمت رسانی در مراکز بهداشتی درمانی هستند.
رضایی زاده ابراز امیدواری کرد: باید با حمایت، توسعه مراکز تحقیقاتی و افزایش بودجه، دستاورد بیشتری در زمینه طب سنتی داشته باشیم و با تشکیل کارگروه نظام سلامت در وزارت بهداشت با حضور کارشناسان بهداشت و درمان و حوزه علمیه قم می‌توان به پیشرفت‌های بیشتری رسید و با برخی عقاید خرافی و عملکرد سودجویان در این زمینه مقابله کرد.
وی افزود:​ تولید و عرضه غیرقانونی دارو‌ها هم اکنون اتفاق می‌افتد و خوشبختانه در روز‌های اخیر با برخورد جدی قوه قضائیه و دستگاه‌های نظارتی روبرو بوده ایم که امیدواریم این روند همچنان ادامه داشته باشد.
وی در بخش سوم سخنان خود به خودمراقبتی در فصل زمستان اشاره کرد و گفت:​ پوشاندن بدن در فصل سرد از قدیم مرسوم بوده است و باید قسمت سینه، شکم، پهلو‌ها با شال و یا جلیقه پوشانده شود.
وی افزود: در این فصل باید از مواد خوراکی سرد کمتر استفاده شود بخصوص در آخر شب و میوه، سالاد و لبنیات را به آخر شب موکول نکرد.
وی افزود: خونگیری و حجامت در زمستان جز در موارد خاص توصیه نمی‌شود و در سرماخوردگی علاوه بر استراحت با سوپ جو، بابونه، دمنوش، بخور، عناب و آویشن به درمان آن بپردازید.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ضرورت ساخت نیروگاه‌های خودتأمین در کارخانه‌های سیمان
چهل‌وچهارمین جشنواره‌ فیلم فجر - روز دوم
اختتامیه چهل‌وچهارمین جشنواره تئاتر فجر
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۳ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
غربالگری بینایی و شنوایی کودکان در مراکز تحت نظارت بهزیستی زنجان رایگان است
سرمایه گذاری بیش از ۱۸ هزار میلیارد ریالی در بخش کشاورزی زنجان
اوقات شرعی اهواز، ۱۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
افتتاح ۳۹ طرح عمران روستایی با هزار میلیارد ریال اعتبار در دهه فجر
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
آغاز مطالعات ساخت موزه باستان‌شناسی و مردم‌شناسی در پلدختر
آمریکایی‌ها بین دو راهی جنگ پرهزینه و بی‌آبرویی قرار گرفته اند
کشف بیش از ۱۰ تن شکر احتکاری در مراغه
دیدار استاندار لرستان از مادر شهید محمد بیرانوند در خرم‌آباد
اخبار البرز در یک نگاه در روز ۱۲ بهمن
ضرورت همکاری دستگاه‌ قضا و مسؤلان اجرایی در لرستان
مسدود بودن راه ارتباطی ۷۰ روستا در هشترود
دفاع از نیرو‌های مسلح کشور، دفاع از امنیت، استقلال و کرامت ملی ایران
نمایشگاه پوشاک ایرانی اسلامی خرم‌دخت در خرم‌آباد
استاندار خراسان جنوبی: مسئولان باید با روحیه خدمتگزاری، پیگیر مشکلات مردم باشند
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فهرست مشخصات ۲۹۸۵ جان‌باخته حوادث اخیر منتشر شد
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
اجرای ۴۰۰ کیلومتر عملیات روکش آسفالت در محورهای خراسان رضوی
ملت ایران همچنان سدی استوار در برابر فتنه‌ها خواهند بود
عزل مدیرشبکه افق و توقف برنامه «خط‌خطی»
جزئیات سفر وزیر خارجه قطر به تهران از زبان بقائی
اطلاعیه مهم برای گندم کاران استان اردبیل
پیش‌بینی بارش‌های پراکنده در برخی مناطق کشور
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
عراقچی: فقط در حوزه هسته‌ای توافق ممکن است
نوری المالکی تنها گزینه ما برای نخست‌وزیری است
۳۴۰ پروژه توزیع برق همزمان با دهه فجر به بهره‌برداری می‌رسد
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۲ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)
ایران قوی و مستقل مانع اصلی برنامه‌های استکباری است  (۱ نظر)