• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۱۹۴۱
تاریخ انتشار: ۱۰ بهمن ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۶
بین الملل » تحلیلی
تحليل عبدالباری عطوان:

احتمال تکرار سناریوی ویتنام در ونزوئلا

رای الیوم نوشت رئیس جمهور آمریکا در حال مقدمه چینی برای حمله به ونزوئلاست از این رو احتمال تکرار سناریوی ویتنام در آنجا وجود دارد.

احتمال تکرار سناریوی ویتنام در ونزوئلابه گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما؛ عبدالباری عطوان در یادداشت خود در روزنامه اینترنتی رای الیوم نوشت: ­وقتی بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل به سرعت خوان گوایدو را به رسمیت می شناسد و گوایدو هم تاکید می کند که به صورت محرمانه با دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا و سران برخی کشورهای دیگر برای ریختن طرح کودتا در ونزوئلا دیدار کرده است، همین برای ما و همه انسانی های شریف دنیا کافی است تا در سنگر نیکولاس مادورو رئیس جمهور منتخب بایستیم که بی شک هدف قرار گرفته است. جهت گیری و معیارهای ما در این زمینه کاملا واضح و روشن است.
جان بولتون مشاور امنیت ملی آمریکا در کنفرانس مطبوعاتی اخیر خود فاش کرد واشنگتن قصد دارد پنج هزار سرباز به کلمبیا در همسایگی ونزوئلا بفرستد تا نقطه شروع حمله مورد انتظار آمریکا به ونزوئلا باشد. همزمان، دولت آمریکا تحریم های اقتصادی کمرشکن علیه شرکت ملی نفت ونزوئلا اعمال و همه سرمایه های پولی را برای گرسنه نگه داشتن ملت بلوکه کرده است تا آخرین شاهرگ حیاتی که ابتدایی ترین عوامل بقا را تامین می کند قطع شود. این زشت ترین نوع قلدری است.
گام های مقدماتی برای این حمله نظامی با درز اخباری از ورود نیروهای روسیه به کاراکاس برای دفاع از مادورو و نیز خبرهای دیگر از وجود هسته های وابسته به حزب الله لبنان آغاز شد. خدا را شکر که نگفتند داعش نیز همین کار را کرده است چون اینگونه دروغ ها از رئیس جمهور آمریکا و ماشین تبلیغاتی او برای توجیه جنگ افروزی و گشودن درهای کشور به روی این حمله بعید نیست.
مادورو به نیروهای روس نیاز ندارد زیرا نهادهای امنیتی و نظامی کشورش حامی او هستند و او را رئیس جمهور منتخب و قانونی می دانند. آنها با پایداری در برابر همه تلاش های آمریکا برای نفوذ مقاومت کرده اند که این در نوع خود بالاترین نمود ملی گرایی است.
مادورو حکیمانه و مسئولانه رفتار کرد. او می توانست ارتش یا نیروهای امنیتی را برای بازداشت رئیس جمهور قلابی تحت حمایت واشنگتن بفرستد اما به جای آن خواستار گفت و گو برای حل این بحران شد تا وحدت کشورش حفظ شود و از خون ریزی در امان بماند هرچند درخواست او رد شد.
ترامپ روز به روز بیسوادی سیاسی خود را بیشتر اثبات می کند و جز زبان اعداد و ارقام و نرخ کمیسیون چیزی نمی داند. اکنون او برای حمله به یک کشور مستقل و دمکرات آماده می شود تا رئیس جمهور قانونی و منتخب آن را تغییر دهد و هم زمان از جنبش طالبان افغانستان می خواهد امکان عقب نشینی امن نیروهایش را فراهم کند و از سوی دیگر به شکست خود در سوریه و کره شمالی رسما اعتراف می کند.
مردم ونزوئلا آمریکا و متحدانش را شکست خواهند داد همان کاری که برادران آنها در افغانستان و عراق و سوریه کردند و به اذن خدا به زودی در لیبی خواهند کرد. ترامپ هم خود و کشورش را در جنگی فرسایشی خواهد دید که غرور و تکبرش را در هم خواهد شکست و نتایج معکوس و ویرانگری برای خود آمریکا خواهد داشت.
ونزوئلا در مقابله با این قلدری آمریکا تنها نخواهد بود و کشورهای بزرگی مانند چین و روسیه و هند و ایران و محور مقاومت و ترکیه را در سنگر خود خواهد دید از این رو سناریوی ویتنام احتمالا به نوعی تکرار خواهد شد. باید منتظر ماند و دید.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان موفقیت‌آمیز طرح ملی پایش آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در زنجان
خیر نیک‌اندیش ابهری ۶۰ جفت کفش به مددجویان اهدا کرد
تولید سالانه ۲۰ هزار تن محصولات شیلاتی در استان زنجان
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
ساترا تحریم شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۱ بهمن ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی شنبه ۱۱ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
دریابان شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
تحویل ۲۴۰۰ پروژه آموزشی در کشور طی گام اول نهضت عدالت آموزشی
آغاز هفته ای با افزایش دمای هوا در سمنان
نیمه شعبان و دهه فجر پیام نور و امید برای دل‌ها دارند
ضرورت تحقق سیاست‌های تحولی آموزش
برگزاری پنجمین دوره رقابت سازه‌های ماکارونی
واریز کالابرگ ۴ میلیون تومانی برای ماه رمضان
چالش ها و فرصت های توسعه مناطق آزاد قشم و کیش
وحدت اقوام و مذاهب، ستون اصلی بازدارندگی ایران
آغاز مسیر چابک‌سازی در آزمایشگاه فنی مکانیک خاک
۱۱ بهمن ۱۳۶۵ یادآور حماسه و ایثار فرزندان فریدن
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد
نظارت دقیق بر نهاده‌ها؛ نمونه‌برداری از کود سوپرفسفات ساده در کرمان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
آقای لاریجانی دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
بازدید رئیس رسانه ملی از پشت‌صحنه مجموعه «هتل بسیار بسیار عجیب»
اختتامیه شانزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
حریق یک واحد مسکونی در مهرویلا کرج سه مصدوم در پی داشت
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
مخالفت وزارت صمت با افزایش قیمت محصولات خودروسازان  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
سردار وحیدی: دشمن در نبرد ۱۲ روزه عقب نشست  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)