• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۴۳۳۵۱
تاریخ انتشار: ۱۱ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۸
کرمانشاه » اجتماعی
گزارش مکتوب؛

مرگی که حیات می‌بخشد

استان کرمانشاه در سال ۹۰ با اولین اهدا عضو گام در عرصه این کار خداپسندانه نهاد و تاکنون ۲۸ مورد اهدا عضو در این استان صورت گرفته، اما برای رسیدن به نتیجه مطلوب راه طولانی در پیش دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز کرمانشاه؛ پایان نفس‌های یک نفر می‌تواند آغاز گر زندگی فرد دیگری باشد، جایی که اشک و لبخند در یک لحظه به هم گره می‌خورد بار دیگر مرگی که حیات می‌بخشدنبض زندگی به جریان می‌افتد و تپش حیات آغاز می‌شود.
خانواده‌های اهدا کننده خیرینی هستند که بدون هیچ گونه چشم داشتی با سخاوتمندی تمام این کاربزرگ را انجام می‌دهند و حیاتی دوباره به فردی نیازمند می‌بخشند.
کار بزرگ آنان را می‌توان مصداقی از آیه قران دانست که خداوند متعال در سوره مائده می‌فرماید: نجات جان یک نفر نجات جان یک امت است.

محمد امین رضایی جوان ۳۱ ساله‌ای که با مرگ خود زندگی دوباره‌ای به بیماران چشم انتظار بخشید.
سال گذشته محمد امین رضایی بر اثر پاره شدن یکی از رگ‌های مغزی به کما می‌رود و پس از یک هفته دچار مرگ مغزی می‌شود که با رضایت والدینش اعضای بدن این جوان به بیماران نیازمند اهدا شد.
با پیگیری‌های فراوان موفق به برقراری ارتباط با مادر محمد شدیم، اما داغ فرزندشان آن چنان آن‌ها را رنجانده که دلشان تاب صحبت کردن نداشت.
یاد اوری خاطرات تلخ مرگ محمد مانع از آن شد که مادر جزییات حادثه را باز گو کند تنها سخنی که در میان صدای لرزان و بغض آلود او حس می‌شد، رضایتش از این کار خدا پسندانه بود.
مادر محمد می‌گوید: ما خوشحال هستیم که با این کار جان چندین نفر را نجات دادیم همین که ان‌ها سالم هستند برای ما قوت قلب است.
یکی از دوستان محمد که تا اخرین لحظه فوت در کنار او بوده، گفت: بار‌ها با محمد تصمیم داشتیم که برای کارت اهدا عضو ثبت نام کنیم و خود محمد برای این کار مشتاق بود، اما مرگ او را مجال نداد و نتوانست کارت را دریافت کند.
وی گفت: زمانیکه پدر محمد از رضایت فرزندش برای اهدا عضو با خبر شد، وی نیز به اهدا اعضای فرزندش رضایت داد.

۲۵ هزار بیمار نیازمند به اهدا عضو در کشور وجود دارد
در حال حاضر در کشور ۲۵ هزار بیمار نیازمند به اهدا عضو وجود دارد که متاسفانه به دلیل نرسیدن عضو هر دو ساعت یک بیمار جان خود را از دست می‌دهد.
رییس امور خیرین معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: اهدا عضو در استان کرمانشاه از سال ۱۳۹۰ آغاز شد و تاکنون ۲۸ مورد اهدا عضو انجام شده است.
سکوتی افزود: استان کرمانشاه نسبت به استان‌های همجواری مانند همدان از آمار کمتری در زمینه اهدا عضو برخورددار است و این نیازمند فرهنگسازی بیشتر در بین مردم است.
وی بیان کرد: استان کرمانشاه در سال ۹۶ با ثبت ۱۳ مورد اهدا عضو بالاترین آمار اهدا را در این مدت ۷ ساله داشته است.
رییس امور خیرین معاونت اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه در استان کرمانشاه ۲۸۰ نفر دارای کارت اهدا عضو هستند، گفت: کار خوبی که در استان در حال انجام است آموزش سفیران سلامت برای ترویج فرهنگ اهدا عضو در استان کرمانشاه می‌باشد.
سکوتی خاطرنشان کرد: در این مدت ۷ سال ۳۰۰ نفر در استان کرمانشاه دچار مرگ مغزی شدند که تنها ۲۸ مورد منجر به اهدا عضو شد که در این رابطه نیازمند موافقت و همکاری مردم هستیم تا بتوانیم از مرگ بیماران چشم انتظار اهدا عضو جلوگیری کنیم.
روشنی معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز گفت: تاکنون ۸۸ پیوند مغز استخوان، ۱۲۰ پیوند قرنیه و هزار و ۷۰۰ پیوند کلیه در استان کرمانشاه انجام شده است که آمار قابل قبولی در این زمینه محسوب می‌شود.
وی هم چنین از راه اندازی بخش پیوند قلب در استان کرمانشاه خبر داد و گفت:بستر‌های لازم برای انجام این پیوند در استان آماده است و منتظر صدور مجوز‌های لازم هستیم.
تصمیم گرفتن برای اهدا اعضای عزیزان از دست رفته شاید برای خیلی‌ها تلخ باشد، اما آن چیزی که می‌تواند این تلخی را به شیرینی تبدیل کند نجات جان بیماران نیازمندی است که چشم انتظار همین فداکاری‌ها هستند.
*گزارشگر: زهره زندیه
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پایان کار باند سرقت خودرو در مازندران
انتخابات تناسبی، مشارکت گروه‌های سیاسی در انتخابات شوراها رونق می‌دهد
برای ایران
آغاز حراج زمستانی شمش طلا در مرکز مبادله ایران
رادیو زنجان با برنامه جمعه گوروشی میزبان استان‌های آذری زبان شمالغرب کشور
نه فلسطین حذف شد و نه محور مقاومت از بین رفت
نیروهای مسلح آماده مقابله با تهدید دشمن هستند
کارگاه شعر مکتب گمنامی در زنجان به روایت تصویر
آغاز پویش ملی چله دعای عهد از امروز جمعه ۵ دی‌ماه
پیام تسلیت استاندار آذربایجان شرقی به مناسبت درگذشت پیشکسوت فرش
ایستگاه پایانی بیست‌وهفتمین جشنواره قصه‌گویی آذربایجان شرقی
کسب رتبه نخست رادیو آبادان در بین مراکز صدای کشور
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۵ دی ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۵ دی ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۵ دی ۱۴۰۴ به افق قم
شناسایی ۳۵۸ ملک مازاد برای مولدسازی در آذربایجان شرقی
پرتاب سه ماهواره ایرانی، نماد بلوغ علمی ایران
فراخوان پویش مدار اقتدار در چهارمحال و بختیاری
پایان رقابت دسته ۹۴ کیلوگرم لیگ برتر وزنه‌برداری در اهواز
قرآن و نهج‌البلاغه بهترین سلاح برای مقابله با هجمه دشمن
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تخریب بیش از ۱۰۰ مورد ساخت‌وساز غیرمجاز در منطقه کرشت پردیس
رهبر انقلاب: آیت‌الله میلانی واقعاً احیاگر حوزه علمیه مشهد بود
رقابت‌های فینال و رده بندی پنج وزن نخست امشب برگزار می‌شود
امروز؛ اختتامیه جشنواره تئاتر شهر
پیش بینی بارش باران در نوار شمالی؛ آلودگی هوا در برخی شهر‌ها
نیم صفحه نخست روزنامه‌های ورزشی ۴ دی
نقش‌آفرینی مجریان رسانه ملی در صیانت از زبان فارسی
ساپینتو: از پیروزی مقابل المحرق و صعود خیلی خوشحالم
آغاز عرضه بنزین سوپر وارداتی در تهران
فردا، آخرین مهلت پذیرش بدون آزمون دانشجو در دانشگاه تهران
تاکید بر ضرورت کار کارشناسی و دقت نظر در بررسی لایحه بودجه
مظفری‌زاده: پیگیری حق و حقوق باشگاه از طریق کمیته استیناف هستیم
نجات جان اتباع افغانستانی از مرگ حتمی توسط مرزبانان خراسان رضوی
محمد جمالو؛ رئیس سازمان ثبت احوال کشور شد
معرفی اعضای هیئت مدیره جدید خانه موسیقی
قالیباف: ریشه بحران آب در ضعف حکمرانی مصرف است  (۱ نظر)
انسداد چاه‌های غیر مجاز آب در کوچه باغ‌های دشت ورامین  (۱ نظر)
اژه‌ای: مقابله دستگاه قضا با فساد، گزینشی نیست  (۱ نظر)
مدارس آذربایجان‌غربی روز چهارشنبه ۳ دی ماه تعطیل شد  (۱ نظر)
برگزاری یادواره شهدای کارگر بسیجی در مشهد  (۱ نظر)
این بار سلاح سرما علیه مردم غزه  (۱ نظر)