به گزارش خبرنگار
خبرگزاری صدا و سیما؛ حجت الاسلام محمدعلی منصوریان در گفتگو ویژه قرآنی شبکه 4 با اشاره به آیه قرآن درباره رسول خدا (ص) افزود: خداوند در قرآن می فرمایند که رسول خدا ، اسوه شماست یعنی یک نمونه کامل عملی، عینی و رفتاری است.
این استاد حوزه و دانشگاه ، عمل و رفتار را تابع فکر و اندیشه دانست و گفت : یعنی افکار، آراء رسول خدا (ص) برای مردم آراء اسوه گونه است.
حجت الاسلام منصوریان به روایات شیعه و سنی اشاره کرد و افزود : فاطمه زهرا (س) در این روایات اسوه و الگو معرفی شده است.
این استاد دانشگاه با توجه به روایاتی که در کتب شیعه و سنی از قول رسول خدا (ص) آمده است گفت : خداوند ، حضرت علی (ع)، حضرت زهرا (س) و فرزندان آنان را حجج، برهان و اسوه همه خلایق قرار داده است.
وی با اشاره به احترام رسول خدا (ص) به حضرت فاطمه (س) افزود: این احترام زیاد تنها یک رابطه پدر و دختری نیست اینجا رسول خدا می خواهد به جامعه اسلامی خط و جهت بدهد می خواهد بگوید فاطمه نمونه است و حواستان به جهت گیری او باشد.
این استاد دانشگاه با توجه به روایات متواتر شیعه و سنی در خصوص رضایت خدا در گرو رضایت حضرت زهرا (س) است گفت : غضب خدا در گرو حضرت زهرا (س) است این بر چه ملاکی است، تنها به این دلیل که دختر رسول الله است، این گونه آورده نشده بلکه می خواهد بگوید مقام و جایگاه فاطمه (س) به گونه ای است که بی خود از کسی خوشحال و یا ناراحت نمی شود چون فاطمه (س) عصمت الله است ، خوشحالی و ناراحتی اش نشان دهنده حق و باطل است.
حجت الاسلام منصوریان جامعه بعد از پیغمبر و رفتارهای فاطمه زهرا (س) را از سر نارضایتی دانست و به وصیت حضرت زهرا (س) در خصوص دفن و کفن و غسل شبانه اشاره کرد و گفت : این نشان از نارضایتی بعد از فوت پیغمبر بود و او علت این دفن شبانه را یک نشانه دانست ، نمونه دیگر نارضایتی حضرت زهرا (س) ، فدک بود.
وی با اشاره به موارد فوق و اعتراض و روزه گرفتن حضرت فاطمه (س) برای یک بدعت و اتفاق گفت: تمام این موارد به خاطر جانشینی رسول خدا (ص) و به طور خاص غصب بود.
حجت الاسلام منصوریان افزود : ایستادگی بر مدار حق ، هزینه دارد و حضرت فاطمه (س) در مسئله جانشینی پیامبر و مسائل مختلف هزینه اش را پرداخت ، این راهبرد زندگی یک شیعه و یک مسلمان حقیقی است که به ما نشان می دهد اگر پای حق ایستادیم باید هزینه اش را بدهیم.
وی در خصوص استفاده ابزاری از زن گفت: در طول تاریخ در جوامع مختلف از زن سوء استفاده شده است ، یک سری از زنان فریب خوردند، افرادی که فریب خوردند علل مختلفی داشت اما مهمترین آن این بود که آنها جایگاه، مقام و منزلت خود را درک نکردند زیربنای جامعه اسلامی خانواده است، محور خانواده هم به لحاظ اخلاق و تربیت زن است ، وقتی زن تخریب شود خانواده هم تخریب می شود.
حجت الاسلام منصوریان به تفاوت های مرد و زن اشاره کرد و افزود: مردها و زن ها به لحاظ شخصیتی متفاوت هستند، مردها کلی نگر و زن ها جزئی نگر هستند، این جزئی نگری به خاطر تربیت فرزند است و مورد دوم ، مردها در روابط ، هدف محور اما زن ها رابطه محور هستند.
وی گفت: امروز در جامعه معضلات اساسی داریم مثل حجاب، تشکیل خانواده و مسئله طلاق.
این استاد دانشگاه خطاب به مسئولان ذیربط افزود: ما اگر می خواهیم معضلات ریشه ای حل شود باید به تحکیم بنیان خانواده بپردازیم، تحکیم بنیان خانواده دو کار اساسی داردیکی بسترسازی برای ازدواج بهنگام جوانان و دیگری اینکه باید به خانواده ها، آموزش های لازم و مهارت های ارتباطی و تربیت فرزندان را یاد بدهیم.