• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۸۷۳۷۷
تاریخ انتشار: ۰۷ فروردين ۱۳۹۸ - ۰۷:۴۵
بین الملل » اروپا
با تجمع مقابل ساختمان نخست وزیری؛

اعتراض‌های مردمی در لندن به تداوم فروش سلاح به رژيم سعودي

معترضان با اشاره به تداوم فروش بمب و سلاح‌های انگلیسی به رژيم سعودي ادامه این روند را مشارکت بیشتر در کشتار مردم یمن توصیف کردند.

اعتراض‌های مردمی در لندن به تداوم فروش سلاح به رژيم سعودي

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، شماری از مردم و فعالان حقوق بشر با تجمع مقابل ساختمان نخست وزیری انگلیس در لندن پایان دادن به حمایت‌های سیاسی و تسلیحاتی دولت از رژیم عربستان و توقف کشتار مردم یمن را خواستار شدند.
معترضان با اشاره به تداوم فروش بمب و سلاح‌های انگلیسی به عربستان از جمله سلاح‌هایی که سازمان‌های بین المللی تولید و فروش ان را ممنوع کرده همچون بمب‌های خوشه‌ای ادامه این روند را مشارکت بیشتر در کشتار مردم یمن توصیف کردند.
یک فعال حقوق بشر در اعتراض به تداوم فروش سلاح به عربستان گفت: دولت و مجلس بریتانیا پشتیبان حملات وحشیانه رژیم عربستان سعودی به یمنند، زیرا انان راه تداوم فروش سلاح به عربستان را باز گذاشته اند.
این شهروند انگلیسی افزود: رژیم عربستان در سایه این حمایت هاست که به کشتار مردم یمن ادامه می‌دهد.
یک شهروند دیگر انگلیسی در علت تداوم فروش سلاح به عربستان برغم مخالفت سازمان ملل و نهاد‌های حقوق بشری گفت:: دولت بریتانیا به فکر سرمایه داران و شرکت‌های بزرگ تولید سلاح است و از این راه درامد‌های زیادی کسب می‌کند.
وی افزود: تا یک حرکت مردمی گسترده شکل نگیرد فروش سلاح به رژیم عربستان و کشتار مردم یمن هم ادامه خواهد یافت.
مرکز قانونی برای حقوق و توسعه یمن همزمان با سالروز تجاوز عربستان به یمن اعلام کرد از آغاز این تجاور فقط حدود ۳۸ هزار غیر نظامی با بمب و سلاح به قتل رسیدند که بیشتر آنان زنان و کودکانند.
مخالفت با فروش سلاح و جنگ افزار‌های انگلیسی به عربستان مدتهاست در این کشور آغاز شده، اما نتوانسته است منجر به تغییر رویه دولت انگلیس شود.
بنا بر گزارش‌های منتشر شده دولت انگلیس پس از آمریکا بزرگترین تامین کننده جنگ افزار برای عربستان است.
دیروز نیز رهبران شماری از احزاب انگلیس تداوم فروش بمب و سلاح به عربستان و کشتار مردم یمن را شرم اور دانستند و پایان دادن به بحران فاجعه بار انسانی در یمن را خواستار شدند.
در نامه مخالفان حمایت تسلیحاتی لندن از ریاض آمده است دولت انگلیس نه تنها هیچج فشاری به عربستان برای توقف کشتار مردم یمن وارد نمی‌کند بلکه دیگر کشوره‌های اروپای همچون آلمان را که فروش سلاح به عربستان را متوقف کرده است به تداوم فروش سلاح تشویق می‌کند.
با اینکه سازمان ملل متحد و چندین نهاد و سازمان حقوق بشری توقف فروش سلاح به عربستا ن را خواستار شدند گزارش‌های منتشر شده در انگلیس از فروش حدود پنج میلیارد پوند جنگ افزار‌های انگلیسی به عربستان از آغاز تجاوز این کشور به یمن حکایت دارد.
رژیم عربستان با چراغ سبز امریکا و هم پیمانانش و به سرکردگی بن سلمان ولیعهد سعودی ششم فروردین سال ۱۳۹۴ به امید تسلط بریمن در مدت چند هفته تجاوز به این کشور را از زمین و هوا آغاز کرد.
جرمی هانت وزیر خارجه انگلیس بتازگی در نشست خبری مشترک با وزیر خارجه آلمان گفت" روابط راهبردی ما با عربستان سعودی، موجب نفوذ گسترده‌تر ما می‌شود و می‌تواند در یمن صلح برقرار کند.
فعالان ضد جنگ در انگلیس با انتقاد از این رویکرد گفتند: این استدلال شگفت آور وزیر خارجه انگلیس نشان می‌دهد، از منظر دولت انگلیس، برای دستیابی به صلح در یمن باید سلاح بیش تری به عربستان فروخت.
واکنش وزیر آلمانی نشان داد آلمان نیز که پس از آمریکا، انگلیس و فرانسه چهارمین کشور تامین کننده عمده سلاح‌های عربستان است، قانع نشده است.
(قطعات بخشی از جنگ افزار‌ها و سلاح‌هایی که انگلیس تولید می‌کند در آلمان ساخته می‌شود).
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان در پاسخ گفت: " موضع دولت آلمان، تا زمانی که وضعیت در یمن تغییر نکند، نفروختن سلاح به عربستان سعودی است.
خی ورهوفستات (Guy Verhofstadt) عضو پارلمان اروپا و نخست وزیر سابق بلژیک هم گفت: انگلیس نیز باید همچون آلمان، هلند، دانمارک و فنلاند، فروش جنگ افزار به عربستان سعودی را به حالت تعلیق درآورد.
کشور‌های تولید کننده و صادر کننده سلاح میزان فروش سلاح خود را اعلام نمی‌کنند، بر این اساس میزان دقیق فروش سلاح به عربستان هم معلوم نیست و دولت‌های حامی رژیم سعودی نیزهیچ تمایلی به افشای میزان فروش سلاح به عربستان ندارند، اما یک موسسه به نام موسسه پژوهش‌های صلح بین المللی (SIPRI) که مقر ان در شهر استکلهم سوئد است با جمع اوری برخی اسناد و اظهارات مقامات اعلام کرد امریکا ۶۱ درصد، انگلیس ۲۳ درصد، فرانسه ۴ درصد و آلمان، حدود ۲ درصد از جنگ افزار‌های عربستان را تامین می‌کنند و اکنون بخشی از سلاح‌هایی که کشور‌های غربی به رژیم عربستان و امارات فروخته اند، به گزارش بی بی سی، به دست گروه‌های تررویستی همچون داعش رسیده است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طلای سرخ در خدابنده
رزمایش هشدار عمومی از طریق تلفن همراه در راه است
هیجان ورزشی با مسابقه طناب‌کشی در گذرگاه ورزش
اجرای طرح مسکن خدمتی با شیوه تبدیل دارایی مسکن
نخستین کتابخانه هوشمند زنجان در مسیر بهره‌برداری
اصلاح محتوای کتابهای درسی و نگارش کتابهای جدید، ضروری است
فراخوان اقامه نماز طلب باران در قطر و سوریه
چهار ماه بلاتکلیفی پارکینگ مرکز شهر زنجان
اعلام اسامی اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره ملی «آیات»
سفر مدیر حوزه‌های علمبه کشور به خوزستان
زنجان؛ ۵۶ درصد سبز، میراثی که نیازمند عزم ملی برای بقا است
نخستین حضور ایران در نمایشگاه حج و عمره عربستان
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
نهج‌البلاغه می‌تواند ایران را به الگوی جهانی تبدیل کند
گشتی در بازار اقلام اساسی
اجرای رزمایش «اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه» در ۴۸ ساعت آینده
آزمون استخدامی محیط زیست اسفندماه برگزار می شود
افزایش ظرفیت رشته‌های پزشکی و دندانپزشکی در دستور کار است
صنایع‌دستی، حلقه پیوند خلاقیت انسانی با اقتصاد پایدار
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
دادرسی زمانبر در دادگاه‌ها
تخصیص بیش از ۴۳ هزار سکه طلا در حراج مرکز مبادله ایران
پیگیری مشکلات نوبت دهی الکترونیکی بیمارستان‌ها
خبر‌هایی از حیاط دولت در مصاحبه وزرا با خبرنگاران
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)