• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۳۹۴۶۶۹
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲
سیاسی » دولت
معاون اول رئیس جمهور

عزم جدی ایران و عراق برای توسعه مناسبات

باوجود دشمنی‌های آمریکا، تهران و بغداد برای گسترش مناسبات همه جانبه مصمم هستند

عزم جدی ایران و عراق برای توسعه مناسباتبه گزارش خبرگزاری صداوسیما به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، با اشاره به سفر‌های متقابل مقامات جمهوری اسلامی ایران و عراق و تبادل هیات‌های مختلف میان دو کشور پس از شکل گیری دولت جدید عراق گفت: در این سفر‌ها توافقات خوبی میان تهران و بغداد صورت گرفته و پیام آشکار آن این است که علیرغم دشمنی‌های آمریکا، تهران و بغداد برای گسترش مناسبات همه جانبه مصمم هستند.
دکتر اسحاق جهانگیری ظهر امروز در دیدار عادل عبدالمهدی نخست وزیر عراق با تبریک پیروزی دولت و ملت عراق در مبارزه با تروریست های تکفیری و داعش اظهار داشت: این شکست نه تنها برای گروه های تروریستی بوده بلکه به معنای شکستی برای حامیان آنها نیز تلقی می شود.
معاون اول رییس جمهور افزود: جمهوری اسلامی ایران همانطور که در دوران مبارزه با تروریسم حمایت خود را از دولت و ملت عراق اعلام کرده بود، در دوران بازسازی نیز در کنار دولت و مردم عراق خواهد بود.
وی در ادامه با اشاره به اینکه پس از دوران صدام و حاکمیت مردم عراق بر سرنوشت خود روابط خوبی میان تهران و بغداد برقرار شد، خاطر نشان کرد: توافقات خوبی در زمینه های مختلف میان دو کشور ایجاد شده و خوشبختانه وجه مشترک دولت های مختلف ایران و عراق در سالهای گذشته این بوده که نسبت به توسعه مناسبات و روابط اقتصادی و تجاری اهتمام و تاکید جدی داشته اند.
دکتر جهانگیری با اشاره به سفر تاریخی اخیر رییس جمهور کشورمان به عراق و شکل گیری توافقات خوب میان دو کشور تصریح کرد: اگر توافقات حاصل شده به مرحله اجرا برسد سطح مناسبات و روابط تجاری و اقتصادی تهران و بغداد افزایش چشمگیری پیدا خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به محدودیت های ناشی از تحریم ها در مناسبات تجاری ایران و عراق گفت: نباید اجازه دهیم که تحریم ها به مانعی بر سر روابط دو کشور تبدیل شوند چرا که تحریم ها اگرچه محدودیت هایی به همراه دارند اما فرصت های فراوانی نیز برای توسعه روابط ایجاد می کنند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اینکه روابط و همکاری های بانکی باید به صورت جدی تر در دستور کار دو کشور قرار گیرد، افزود: شرکت های خدماتی و فنی و مهندسی ایران از توانمندی و تجربیات خوبی در زمینه های مختلف برخوردارند و حداقل فایده حضور این شرکت ها در مناقصات کشور عراق می تواند باعث کاهش قیمت ها از سوی شرکت های خارجی شود.
دکتر جهانگیری ادامه داد: پیش از حمله گروه تروریستی داعش به عراق تعداد زیادی از شرکت های ایرانی طرح های متعددی را در دست اجرا داشتند که متاسفانه به دلیل حملات تروریستی کار آنها نیز متوقف شد که انتظار داریم دولت عراق برای رسیدگی به وضعیت این شرکت ها برنامه ریزی لازم را انجام دهد.
وی با تاکید بر اینکه ایران آمادگی دارد در همه زمینه های مورد نیاز عراق، تجربیات و توانمندی خود را به این کشور انتقال دهد، گفت: جمهوری اسلامی ایران توسعه و امنیت عراق را توسعه و امنیت خود می داند و امیدواریم دولت و ملت عراق بتوانند گام های بلندی در زمینه توسعه و پیشرفت بردارند.
معاون اول رییس جمهوری همچنین با قدردانی از ابراز همدردی نخست وزیر عراق برای جانباختن هموطنانمان در سیل اخیر افزود: جمهوری اسلامی ایران از حضور و نقش فعال عراق در منطقه خرسند است و تعاملات منطقه ای عراق را به نفع امنیت منطقه می داند.
نخست وزیر عراق نیز در این دیدار با تسلیت و ابراز همدردی به خاطر جان باختن تعدادی از هموطنانمان در حادثه سیل گفت: این اتفاقات نشان داد که ما آمادگی کافی برای مواجهه با سیل نداریم و بغداد آماده است همکاری های خود را با تهران در این راستا افزایش دهد.
عادل عبدالمهدی افزود: شط العرب از چهل سال قبل تاکنون لایروبی نشده و این موجب زیان برای دو کشور ایران و عراق بوده است اما خوشبختانه اخیرا‌ً‌ توافقاتی در این زمینه صورت گرفته که می تواند منافع دو کشور را تامین کند.
وی با اشاره به حضور تعداد زیادی از وزرا و مقامات عراقی در سفر خود به تهران گفت: تعداد زیادی از اعضای کابینه دولت در این سفر حضور دارند که این نشان دهنده اهمیت توسعه مناسبات میان دو کشور است.
نخست وزیر عراق همچنین با اشاره به توافق شکل گرفته برای لغو روادید میان جمهوری اسلامی ایران و عراق خاطر نشان کرد: این توافق که در دیدار تاریخی دکتر روحانی از عراق حاصل شد می تواند گامی در جهت توسعه گردشگری میان دو کشور و مناسبات اقتصادی فیمابین باشد.
وی با تاکید بر اینکه قدرت و ضعف دو کشور تاثیر مستقیم بر یکدیگر دارد افزود: بغداد اجازه نمی دهد که از خاک عراق برای تجاوز به ایران استفاده شود و ما نمی خواهیم که بخشی از تحریم ها علیه جمهوری اسلامی ایران باشیم.
عادل عبدالمهدی تصریح کرد: عراق می خواهد بهترین روابط را با همسایگان خود داشته باشد و در این راستا با تاکید بر مشترکات تلاش می کند تا اختلافات را حل و فصل کند.
نخست وزیر عراق همچنین با اشاره به دیدار خود با مقام معظم رهبری که روز گذشته انجام شد، اظهار داشت، در این دیدار از بیانات رهبر معظم انقلاب استفاده فراوانی کردم و از میزبانی جمهوری اسلامی ایران در این سفر قدردانی می کنم.
وی تصریح کرد: بانک مرکزی و دولت عراق همه تلاش خود را بکار خواهند گرفت تا بتوانند به تعهدات خود در قبال ایران و پرداخت مطالبات موجود اقدام کند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ایستادگی در برابر نظام سلطه، دفاع از حاکمیت الهی
تداوم راه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی
سیر تا پیاز یک سناریوی کشته سازی دیگر در دهدشت
پاسخ زائران حاج قاسم به یاوه گویی‌های رییس جمهور منفور آمریکا
اعتبار آمریکا در عرصه بین‌الملل مخدوش شده است
واکنش هنرمندان کرمان به یاوه گویی‌های اخیر ترامپ تروریست
اهدای ۵۰۰ سری جهیزیه ازدواج آسان به زوج‌های جوان
دستگیری سه گروه شکارچی متخلف در ملکان
دستور دکتر پزشکیان برای بررسی جامع ناآرامی های استان ایلام
ایران حسین (ع) تا ابد پیروز است
تکذیب انفجار در بندر شهید رجایی
اصناف بازوی مردمی و توانمند نظام هستند
آتش سوزی در یک جایگاه تهران به دلیل نقص فنی یک خودرو
خبر‌هایی از مناطق مختلف گیلان؛ ۱۵ دی ۱۴۰۴
کاهش کیفیت هوا در سمنان
پایان ۳ روز خلوت عاشقان با خالق هستی
نجات هوایی دو مادر باردار از منطقه صعب‌العبور در آذربایجان شرقی
بزرگداشت یار دیرین حاج قاسم؛ حاج حسین پور جعفری
جلسه شورای عالی قوه قضائیه ۱۴۰۴/۱۰/۱۵
بسته خبر‌های کوتاه ۱۵ دی ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران
انتخابات شورا‌ها در ۱۱ اردیبهشت؛ آزمون زودهنگام رسانه ملی
جزئیات طرح جدید کالابرگ الکترونیکی اعلام شد
اوایل هفته آینده، برف و باران میهمان همدان
کشف انبار‌های احتکار روغن و برنج
دشمن درپی تضعیف بنیان‌های دینی و اخلاقی جامعه است
تثبیت مالکیت اراضی دولتی در خوزستان
همکاری سه جانبه ایمیدرو، معاونت آموزش و پرورش و خانه معدن
مرحله جدید یارانه مادران باردار و شیرده واریز شد
فهرست ۱۱ قلم کالای طرح معیشتی اعلام شد
بازتاب جلسه اول محاکمه مادورو در آمریکا
کشته شدن ۳۲ افسر اطلاعاتی و نظامی کوبایی در دفاع از مادورو
آتش سوزی درکارخانه کاله آمل
قالیباف: ارز ترجیحی حذف نمی‌شود
عکس‌های منتخب خبری جهان / ۱۵ دی ۱۴۰۴
برقراری فعالیت ادارات و مدارس فارس ؛ فردا  (۲۱ نظر)
بیانیه وزارت امور خارجه ترکیه در مورد ونزوئلا  (۱۰ نظر)
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا ۳۰ روز دیگر  (۶ نظر)
پیش‌فروش ۵ محصول سایپا از فردا  (۲ نظر)
اطلاعیه شورای اطلاع رسانی دولت درخصوص انتقال ارزترجیحی به خانوارها  (۲ نظر)
بازداشت سه آشوبگر مرتبط با شبکه صهیونی اینترنشنال   (۲ نظر)
طرح حمایت معیشتی به همه ایرانیان تعلق می‌گیرد  (۲ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۲ نظر)
واکنش چین به اظهارات ترامپ درباره ایران  (۱ نظر)
پرداخت کالابرگ چهار میلیون تومانی برای ۸۰ میلیون نفر  (۱ نظر)
ترامپ: برای مدتی ونزوئلا را اداره می‌کنیم  (۱ نظر)
تجاوز نظامی آمریکا به ونزوئلا  (۱ نظر)
صدور کیفرخواستی ۲۵ صفحه‌ای برای نیکلاس مادورو  (۱ نظر)
مصرف گاز از مرز ۶۲۰ میلیون متر مکعب عبور کرد  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن امتحانات دانشگاه آزاد اسلامی خوزستان  (۱ نظر)