• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۱۰۷۹۱
تاریخ انتشار: ۰۶ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۰۹:۲۷
علمی و فرهنگی » حج و زیارت
رئیس سازمان حج و زیارت

حج ۹۸ با میانگین سنی ۵۶ سال

۸۶ هزار و ۵۵۰ زائر ایرانی شامل ۴۲ هزار و ۸۰۰ زائر خانم و ۳۸ هزار و ۱۸۰ زائر آقا امسال به حج مشرف می‌شوند

علی رضا رشیدیان در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما افزود: با توجه به فراخوانی که برای ثبت نام حج 1440 هجری قمری یا­ 1398 هجری خورشیدی داده شد در همان اولویت نخست و با ثبت نام ودیعه گذاران تا تاریخ 30 بهمن 85 کاروانها پر شد و تنها ظرفیت محدودی حدود 2 هزار نفر باقی مانده که آن هم مربوط به موارد خاص مثل زوج ها یا محارمی است که یکی از آنها بنا به موانعی هنوز ثبت نام نکرده اند.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
وی با تأکید بر اینکه ثبت نام کنندگان حج 98 در 570 کاروان توزیع شده اند گفت: تنها در برخی استان ها کار­ به اولویت دوم رسید که ودیعه گذاران تا 15 اسفند 85 را هم فراخوان کردیم­ اما اکثر استان ها در همان اولویت نخست ثبت نام هایشان تکمیل و حتی در برخی استان ها حدود 300 تا هزار نفر از اولویت ها کارشان به رزرو کشیده شد که امیدواریم پیرو درخواست 10 هزار سهمیه اضافه ای که در جریان مذاکرات از مسؤولان حج عربستان داشتیم این سهمیه را به ایران اختصاص دهند تا این تعداد متقاضیان ثبت نام کننده را نیز بتوانیم در کاروان های جدید ساماندهی و اعزام کنیم.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به اینکه عربستان در هفته های اخیر به درخواست خیلی از کشورها برای تخصیص ظرفیت اضافه به صورت غیررسمی پاسخ داده است گفت: در همین رابطه ما هم نامه ای را به وزیر حج عربستان ارسال و از آنها خواستیم در پاسخ درخواست ما تعجیل کنند زیرا در صورت تخصیص 10 یا حتی 5 هزار سهمیه جدید ما باید برای ساماندهی ثبت نام موضوع حمل و نقل، اسکان، تغذیه و حتی خیمه های حجاج در عرفات و منا پیش بینی و برنامه ریزی های لازم را به عمل بیاوریم.
رشیدیان گفت: امسال 86 هزار و 550 زائر ایرانی به مناسک حج مشرف می شوند که حدود 42 هزار و 800 نفر زائر خانم و 38 هزار و 180 نفر زائر آقا با میانگین سنی 56 سال و بقیه مدیر و خدمه کاروان هستند.
وی افزود: با توجه به پیشی گرفتن خانم های ایرانی در مراسم حج امسال نیاز است تعداد معین های خانم برای پاسخگویی به سؤالات شرعی حاجیان زن بیشتر شود، همچنین بنا شد کاروان ها با حذف یک خادم مرد یک دستیار خانم داشته باشند تا بتوانند تعامل و ارتباط بین مدیریت خدمات با حاجیان خانم برقرار کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به شرایط دو سال گذشته حج و مدیریت هزینه ها و کاهش نرخ ارز اختصاص یافته به حجاج گفت: میانگین قیمت حج 25 میلیون تومان است که با توجه به نوع پرواز و خدمات از 21 میلیون تومان آغاز و تا 28 میلیون تومان نیز محاسبه شده است البته 62 درصد قیمت گذاری زیر 25 میلیون تومان است.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
رشیدیان در پاسخ به سؤالی در خصوص زمان مرحله دوم واریزی حجاج افزود: ما در مرحله اول از حجاج خواستیم 15 میلیون تومان برای ثبت نام اولیه واریز کنند اما از آنجا که اگر کسی بخواهد به حج اعزام شود علاوه بر دارا بودن استطاعت مالی باید استطاعت جسمی هم داشته باشد معاینات پزشکی را به عمل آوردیم و به ثبت نام کنندگانی که از لحاظ جسمی برای انجام فرایض به نسبت سنگین حج شامل وقوف در عرفات، حرکت در مشعر و منا، رمی جمرات، انجام طواف و سعی ها مستطیع و توانا شناخته شوند تأییدیه پزشکی دریافت می کنند و از دهم اردیبهشت 10 روز فرصت دارند با مراجعه به سامانه www.reserve.haj.ir مبلغ باقی مانده را با توجه به کاروانی که انتخاب کرده اند واریز کنند.
وی گفت: آنهایی که کاروان کف قیمتی با مبلغ 21 میلیون تومان را انتخاب کرده اند شاید در این مرحله نیاز به واریز مبلغی نداشته باشند زیرا 15 میلیون واریزی اولیه به علاوه 6 میلیون تومان ارزش ودیعه گذاری شان کافی است و اگر کاروان های دیگری را انتخاب کرده باشند باید مابه التفاوت مبلغ هزینه را پرداخت کنند.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به امدادرسانی کارگزاران حج به هموطنان سیل زده افزود: در سفری که به مناطق سیل زده داشتیم حجاج این مناطق از مدیران استانی حج درخواست مهلت یک ماهه ای برای پرداخت مرحله دوم واریزی ها داشتند که با این درخواست موافقت شد تا کمکی برای حاجیان مناطق سیل زده کشورمان باشد.
رشیدیان با تأکید بر اینکه کل پروازهای حج 98 به ایران واگذار شده گفت: این اتفاق بسیار مثبتی برای ما است که نشان می دهد این ظرفیت در شرکت های هواپیمایی ایجاد شده که کل ظرفیت پرواز حج را انجام دهند و از طرفی این موضوع اشتغال، درآمد و منافع حاصله را در شرکت های خودمان باقی می گذارد و همچنین از نظر قیمتی نیز برای زائران بسیار به صرفه تر تمام خواهد شد.
وی افزود: بنایمان بر این است که امسال سفر حج را برای حجاج 27 روزه تا حداکثر 35 روزه برگزار کنیم اما این برنامه ریزی موکول به توافق عربستان است زیرا عربستان هنوز برنامه پروازی اش را به ما نداده است.
رشیدیان گفت: بر اساس برنامه ریزی انجام شده، نخستین اعزام زائران را 17 تیر آغاز می کنیم و آخرین پرواز اعزامی 14 مرداد خواهد بود همچنین نخستین پرواز بازگشت از 26 مرداد آغاز می شود و امیدواریم که تا 13 شهریور عملیات حج را به پایان برسانیم.
رئیس سازمان حج و زیارت در پاسخ به این سؤال که عمره مفرده از چه زمانی راه اندازی خواهد شد افزود: شورای عالی حج این اجازه را به سازمان حج داده است که طی شروطی از جمله رعایت امنیت، آرامش و عزت و کرامت عمره گذاران ایرانی، مذاکرات عمره مفرده را با طرف عربستانی و شرکت های مربوطه آغاز کنیم تا ان شاء الله پس از حج 1440 و مهیا بودن شرایط عمره، برای اجرا برنامه ریزی کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ملکشاهی تماشایی از قاب پنجره قطار انقلاب
آسمان چهارمحال و بختیاری ابری
بهبود ارائه خدمات به مشترکان آب با پرداخت به موقع قبوض
حضور وزیر راه و شهرسازی در مراسم افتتاح طرح‌ها در دهه مبارک فجر
طرح ملی هوش مصنوعی دوباره به صحن مجلس می‌رود
تسهیل صادرات تخم‌مرغ برای حمایت از تولیدکنندگان
توقیف بیش از یک تن تاغ قاچاق در سمنان
برگزاری رژه‌ای خودرویی در مهاباد
تشییع مادر شهید در فارسان
مصاف خیبر و فولاد خوزستان فردا در خرم آباد
اعزام ۵ هزار دانشجوی اصفهانی به اردوی راهیان نور
دیدار معاون بنیاد شهید و امور ایثارگران کشور با خانواده شهیده فاطمه تاجیان
اخبار گوناگون از مناطق مختلف کردستان
اطلاعیه قطع گاز در کوی فرهنگیان اهواز
روایتی از توسعه زیرساخت‌های حمل‌ونقل، از کوره راه‌های خاکی تا کریدور بزرگراهی و ریل
بازدید سعید جلیلی از بازار آسیب دیده رشت
گشایش چهارمین دوره نمایشگاه مدرسه انقلاب در خوزستان
۱۲ بهمن ۱۳۵۷؛ نقطه عطف انقلاب و بازگشت تاریخی رهبر
تشییع پیکر پاک مادر شهیدان میرقائد در مسجدسلیمان
فعالیت ۹۰۰ سازمان مردم نهاد در خراسان رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
پرداخت کالابرگ برای حداقل ۷ دهک درآمدی در بودجه
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
نمایندگان مجلس در حمایت از سپاه پاسداران سبزپوش شدند
اختصاص بودجه به واحد‌های نهضت ملی مسکن در کهگیلویه و بویراحمد
خبر ترور فرمانده نیروی دریایی سپاه کذب است
ساترا تحریم شد
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز
برگزاری مسابقات قرآن کمیته روستایی و عشایری آذربایجان شرقی
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد
حضور رهبر انقلاب در حرم امام خمینی (ره)
اقدام اروپا علیه‌ ایران برای‌‌ جبران تحقیر از سوی آمریکا و روسیه
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۳ نظر)
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
خبر مثبت علی لاریجانی از پیشرفت مذاکرات  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
اتصال چابهار و اردبیل به شبکه ریلی کشور  (۱ نظر)
آمریکا اگر جنگی راه بیندازد، این‌بار جنگ منطقه‌ای خواهد بود  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
هیچ ایرانی نباید از خرداد ۱۴۰۵ بدون بیمه باشد  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
جشن هلهله فرشتگان در شهرکرد  (۱ نظر)
اقدام اروپا علیه سپاه، خللی در اراده ملی ایجاد نخواهد کرد  (۱ نظر)
افتتاح بیش از ۲ هزار طرح عمرانی در دهه فجر  (۱ نظر)
به دلیل ارتکاب جنایات بین‌المللی آمریکا  (۱ نظر)
حضور رهبر معظم انقلاب در حرم مطهر امام خمینی (ره)  (۱ نظر)
هشتگ سپاه ضدتروریسم پربازدید شد  (۱ نظر)