• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۲۴۰۰۲
تاریخ انتشار: ۲۲ ارديبهشت ۱۳۹۸ - ۱۰:۰۰
گام دوم انقلاب

گام دوم انقلاب و ميراث شهيد مطهري

به باور شهيد مطهري پيشگامي روحانيت همان­گونه که عامل حدوث انقلاب است لازمه بقاي انقلاب هم هست لذا بازسازي و تقويت نقش و منزلت روحانيت در گام دوم انقلاب ضروري است.

چکیده مطلب:

  • جامعيت شخصيت و آثار شهيد مطهري ميراث گرانقدري براي پاسخ گويي به نيازهای گام دوم انقلاب است .
  • با توجه به تفاوت ­هاي عصر حاضر با دوران مبارزات و حيات علمي شهيد مطهري نيازمند مطهري­ هاي زمانه هستيم.
  • کمتر متفکري همچون شهيد مطهري از حيث قدرت علمي و نقادي و اشراف بر موضوعات به مهمترين مسائل فکري زمانه خود پرداخته است .
  • ميان الزامات و بايسته­ هاي انقلاب در بيانيه گام دوم انقلاب و انديشه ­هاي شهيد مطهري براي بقا و تداوم انقلاب انطباق زيادي وجود دارد.
  • در چهل سال اول انقلاب بار مهم و اصلي گفتمان سازي ­ها و ايدئولوژي پردازي ­ها و منظومه فکري سازي براي نظام سازي را رهبران انقلاب بر دوش کشيده ­اند و لازم است ديگر بزرگان حوزه و دانشگاه نيز با درک ضرورت­ هاي انقلاب و ميهن اسلامي بيش از گذشته پاي در عرصه گفتمان سازي و انديشه ورزي بگذارند.
  • به باور شهيد مطهري پيشگامي روحانيت همان­گونه که عامل حدوث انقلاب است لازمه بقاي انقلاب هم هست لذا بازسازي و تقويت نقش و منزلت روحانيت در گام دوم انقلاب ضروري است
  • رسانه مي­ تواند ظرفيت­ هاي ميراث فکري شهيد مطهري را در گام دوم انقلاب بازشناسي و به مخاطب جوان که جامعه هدف اصلي بيانيه گام دوم انقلاب است معرفي کند.

پژوهش خبری صدا وسیما: ورود به چله دوم انقلاب اسلامي و صدور بيانيه گام دوم به منزله ترسيم خطوط اصلي آرمان­ ها و بايسته­ هاي انقلاب در گام دوم خود چندين موضوع را پيش مي­ کشد. نخست اينکه در گام دوم انقلاب در پرتو اين بيانيه و خطوط کلي ارزشي، روشي و کنشي انقلاب اسلامي تا چه حد نيازمند گفتمان سازي و ايدئولوژي پردازي است؟ آيا قوه عاقله انقلاب اسلامي که در گام نخست خود در قامت بزرگاني چون حضرت امام و شهيد مطهري، شهید بهشتي و مرحوم طالقاني، دکتر شريعتي و شخصيت ­هايي نظير رهبر انقلاب هدايت گر مسير انقلاب بودند و به پرسش ­هاي فراوان مسير مبارزه، سقوط رژيم ستم شاهي و بنيانگذاري جمهوري اسلامي پاسخ مي­ دادند و در مجلس خبرگان قانون اساسي، قانون اساسي را به منزله چارچوب عمل و حاصل اين آرمان ­ها و بايسته ­ها به يادگار گذاردند؛ اکنون  نيز تا چه ميزان مي ­توان بر اين ذخيره و گنجينه بزرگ همچنان دل خوش داشت و از آن بهره گرفت و تا چه حد نيازمند متفکران و انديشمنداني هستيم که در تحقق گام دوم در مسير انقلاب و يا در راه تحقق عيني سند پايه الگوي اسلامي ايراني پيشرفت هدايت گر مسير اداره و پيشرفت کشور باشند؟ واقعيت آن است که بار مهم و اصلي اين گفتمان سازي­ ها و ايدئولوژي پردازي ­ها و منظومه فکري سازي براي نظام سازي را اکنون رهبر انقلاب بر دوش کشيده و لازم است ديگر بزرگان حوزه و دانشگاه نيز با درک ضرورت­ هاي انقلاب و ميهن اسلامي بيش از گذشته پاي در عرصه گفتمان سازي و انديشه ورزي بگذارند. البته بزرگاني چون آيت­ا... جوادي آملي که همچون شهيد مطهري از شاگردان امام و مرحوم علامه طباطبايي هستند با اشراف بر علوم مختلف اسلامي و با اتکاء بر دانش وسيع قرآني و فلسفي؛ برکات فراواني را نصيب کشور و حوزه ­ها و دانشگاه­ ها کرده و مي ­کنند اما با نگاهي به ميراث و کارنامه علمي مبارزاتي و انديشه ورزي شخصيتي بي ­بديل چون شهيد مطهري از يکسو و نيازها و بارهاي به زمين مانده از ديگر سو؛ جاي خالي افرادي چون ايشان همچنان حس مي­شود.

شهيد مطهري از جمله شخصيت­ هاي کم نظيري است که به عنوان ايدئولوگ و معلم انقلاب شناخته می ­شود. امام خميني آثار ايشان را بلا استثناء خوب ارزيابي کردند و رهبر انقلاب نيز آثار ايشان را مبناي فکري جمهوري اسلامي خواندند. شهيد مطهري به منزله ايدئولوگ چهل سال انقلاب همچنان مبناي فکري جمهوري اسلامي ايران در گام دوم نيز محسوب مي­ شود؛ با اين حال تغيير مقتضيات زمان و تفاوت فضاي جهاني و چالش­ هاي  فرهنگي، فکري و سياسي نياز به گفتمان سازي و مواجهه عالمانه با پرسش­ هاي نسل جوان اهميت تحرک و همت حوزه هاي علميه و شخصيت­ هاي دانشگاهي معتقد به راه و مسير شهيد مطهري را طلب مي ­کند. نوشتار حاضر به ظرفيت ­هاي ميراث فکري شهيد مطهري براي نسل حاضر و نيز الزامات گفتمان ­سازي و پاسخ­گويي به نيازهاي فکري نسل حاضر در گام دوم انقلاب و ضرورت هدايت­ ها و روشنگري­ هاي مطهري­ هاي زمانه و بايسته­ هاي تداوم راه شهيد مطهري پرداخته است.

گام دوم انقلاب و ميراث شهيد مطهري

متن کامل این مطلب در اینجا قابل دریافت است

پژوهش خبری // دکتر حسن مجیدی

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
افشای ابعاد جدید ارتباط ترامپ با شبکه فساد «اپستین»
آتوسا گلشادنژاد سومین طلایی تیم ملی کاراته
شناگر ایران در ۴۰۰ متر آزاد ششم شد
اعضای کمیسیون عمران مجلس با خانواده مرحوم صابر کاظمی ابراز همدردی کردند
مجمع عمومی سالیانه هیات اسکی چهارمحال و بختیاری
اهدا پنل خورشیدی به عشایر ارسنجان
پیروزی فرجی و هدایی مقابل گویان و قطعی شدن مدال دونفره مردان
بسیج، الگوی محله‌محور حل مسائل مردم
زنجان، پیشرو در اهدای خون با رشد ۱۳ درصدی
برد شهرداری چلیچه در نخستین دیدار خود در لیگ برتر فوتبال ساحلی جوانان کشور
برداشت بیش از ۴۵۰۰ تن پسته از باغ های مشهد
صعود ندا شهسواری به نیمه‌نهایی تنیس روی میز زنان
از تولید تخم مرغ در واحدی سنتی تا راه اندازی واحدی مکانیزه و کسب رتبه برتر کشوری
مهریز، میبد، اردکان و اشکذر در مجمع شهر‌های تاریخی ایران
افتتاح کمپ نگهداری و درمان معتادان در سمنان
بهره برداری از طرح آسفالت معابر روستای پاچه کولا لالی
آغاز طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع در خوزستان
تولید انرژی بادی به انرژی برق در سیستان وبلوچستان
نشست مشترک مجمع نمایندگان استان ، استاندار و معاونان ، با وزیر نیرو
سفر شهرستانی استاندار خراسان شمالی به اسفراین
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۲ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)