• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۵۵۰۷۸
تاریخ انتشار: ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۲:۱۸
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
در دهمین همایش داروسازان بالینی مطرح شد؛

وضع داروی کشور، بحرانی نیست

سرپرست سازمان غذا و دارو: وضع داروی کشور به هیچ وجه بحرانی نیست

وضع داروی کشور، بحرانی نیستبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، محمدرضا شانه ساز در دهمین همایش داروسازان بالینی که در سالن همایش‌های رازی درحال برگزاری است، با تاکید بر اینکه وضعیت داروی کشور به هیچ وجه بحرانی نیست، گفت: اقلام کمبود دارویی در وضع عادی به سر می‌برد و قرارگاه دارو و تجهیزات پزشکی به این منظور راه‌اندازی شده است که بتوانیم پیش از وقوع بحران از بروز آن پیشگیری کنیم.

وی افزود: ‎در سال‌های ابتدایی جنگ چون سازوکار مناسبی وجود نداشت پس از یک رخداد تصمیم‌گیری‌ها صورت می‌گرفت، اما بعد از چند دهه اداره کشور نباید منتظر باشیم تا وقتی مشکلات گریبان بیماران را گرفت آن زمان تدبیر کنیم.

تصمیم گرفتیم قرارگاه تامین دارو و تجهیزات پزشکی تشکیل شود که نقشی پیشگیرانه دارد

‎‎سرپرست سازمان غذا و دارو گفت: به همین منظور تصمیم گرفتیم قرارگاه تامین دارو و تجهیزات پزشکی تشکیل شود و معاونان وزیر و مسئولان مرتبط به دارو و تجهیزات در این قرارگاه حضور دارند و به گونه‌ای عمل می‌کنیم که اجازه ندهیم مشکلی پیش آید و به عبارت دیگر قرارگاه تامین دارو و تجهیزات پزشکی بیشتر نقش پیشگیرانه دارد.

‎شانه ساز افزود: برخورد داروسازان با مردم در تدوین وضعیت دارویی کشور بسیار نقش دارد و امیدوارم به زودی از تحریم‌ها عبور کنیم و نگرانی‌ها برطرف شود.

سرپرست سازمان غذا و دارو گفت: اینکه به جای دکترا برخی لیسانس مامایی را مطرح می‌کنند تفکر نادرستی است.

وی افزود: ما باید از ظرفیت‌های داروسازان بالینی در حوزه دارو و درمان استفاده کنیم.

‎شانه ساز با بیان اینکه دارو درمانی شخصی سازی شده یکی از راهکار‌های اساسی برای درمان بسیاری از بیماری‌هاست، گفت: بیماران می‌توانند از دارودرمانی شخصی سازی شده بیشترین استفاده را ببرند و در درمان شخصی سازی شده بر اساس عادت غذایی و ژنتیک روند درمانی فرد دنبال می‌شود.

‎وی افزود: رشته داروسازی یک رشته بین رشته‌ای است و از مجموعه علوم بهره می‌برد و حد واسط بین پزشکی، مهندسی، فیزیک، زیست شناسی و اقتصاد است.

تصمیم گرفتیم قرارگاه تامین دارو و تجهیزات پزشکی تشکیل شود

‎سرپرست سازمان غذا و دارو با تاکید بر نقش داروسازان در درمان بیماری‌ها و رشد صنعت داروسازی گفت: داروسازان می‌توانند نقشی موثر در رشد صنعت داروسازی و درمان بیماری‌ها داشته باشند.

‎شانه ساز با انتقاد از تئوری بودن بیشتر حجم دوران تحصیل داروسازان افزود: یکی از مشکلاتی که ما در رشته داروسازی داریم این است که حجم بسیاری از مطالب به صورت نظری آموزش داده می‌شود و وقتی داروسازان می‌خواهند وارد جامعه یا صنعت شوند نمی‌توانند به خوبی توانمندی‌های خود را به فعلیت برسانند و بیشتر فارغ التحصیلان احساس نیاز اذعان دارند که دوره‌های کارآموزی می‌توانند به آینده کاری آ‌نها کمک بسیاری کند.

‎سرپرست سازمان غذا و دارو گفت: دانشجویان داروسازی تلاش می‌کنند تا ۵ ساله فارغ التحصیل شوند و فارغ التحصیلی با عجله دانشجویان می‌تواند چالش‌هایی را به دنبال داشته باشد.

‎شانه ساز افزود: در بسیاری از کشور‌های دنیا دانشجوی داروسازی قبل از ورود به عرصه کاری یک یا دو ترم دوره کارورزی زیر نظر یک داروسازی در صنعت یا داروخانه می‌گذراند و در کسب توانمندی در داروخانه یا صنعت مشغول می‌شود، پیشنهاد ما این است که دوره کارورزی به رشته داروسازی در دوران تحصیل اضافه شود.

‎وی گفت: برخی این موضوع را به غلط تعبیر می‌کنند که حال با این شرایط بیاییم به جای دکترای داروسازی به لیسانس داروسازی فکر کنیم که این تفکر بسیار نادرست است.

‎سرپرست سازمان غذا و دارو افزود: باید شرایطی ایجاد کنیم تا فارغ‌التحصیلان داروسازی بر اساس گرایش کاری خود زیر نظر داروساز شناخته شده با سواد و مورد تایید از نظر اخلاقی فعالیت کند.

‎شانه ساز با اشاره به برخی سیاست‌های دارویی کشور گفت: ما باید ارز را برای داروی تولید داخل اختصاص دهیم و علت این سیاست این است که ۹۷ درصد دارو‌های تولید داخل ۷۰۰ میلیون دلار ارزبری دارد در حالی که ۳ درصد بقیه ۱.۳ میلیارد دلار ارز از کشور خارج می‌کند.

از داروسازان در داروخانه‌ها خواهش می‌کنیم که به مردم درباره کیفیت بالای دارو‌های ایرانی اطلاع‌رسانی کنند

‎وی با اشاره به توصیه برخی داروسازان در داروخانه‌ها برای خرید داروی خارجی گفت: ما از داروسازان در داروخانه‌ها خواهش می‌کنیم که به مردم درباره کیفیت بالای دارو‌های ایرانی اطلاع‌رسانی کنند متاسفانه در برخی داروخانه‌ها به دلیل نبود اطلاع کافی درباره فرایند‌های تولید داخل دارو، داروساز دارو‌های خارجی به مصرف‌کنندگان توصیه می‌کند، اما در شرایط کنونی کشور اینکه بخواهیم به سمت دارو‌های خارجی و تبلیغ آن برویم اقدام درستی نیست و امیدواریم داروسازان کمال همکاری را داشته باشند.

دهمین همایش داروسازی بالینی ایران تا ۳۱ خرداد در مرکز همایش‌های رازی برگزار می‌شود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وضعیت مطلوب ذخایر خونی در یزد
قائم‌پناه: گازوئیل با سولفور بالا صحت ندارد
کمبود مرکز نگهداری برای معتادان در ۷ استان کشور
آغاز ساخت مدرسه ۱۲کلاسه تیزهوشان پسرانه خیّرساز در ماکو
قاچاقچی تریاک با ۳۴ کیلو ماده مخدر در قم دستگیر شد
انتخابات الکترونیکی شوراها در مازندران زیر ذره‌بین ۳۰۰ ناظر
تخصیص ۲۷۵ میلیارد تومان اعتبار برای تکمیل طرح های نیمه‌تمام تربت‌جام و صالح‌آباد
آیت‌الله ناصری: تفکر و برنامه‌ریزی، کلید بهره‌برداری صحیح از نعمت‌ها
فعالیت ۲۷ شرکت اقتصاد دیجیتال در اردبیل
برگزاری همایش مهر ماندگار در شهرستان ماکو
معرفی مستند‌های بلند جشنواره سینما حقیقت
بندرانزلی پرباران‌ترین شهر گیلان شد
بررسی راهکارهای مدیریت پایدار خاک در نشست روز جهانی خاک چالدران
متهمان پرونده اردوگاه بم کارمند دولت نبوده‌اند
اهدای ۱۳۵ سری جهیزیه به‌نوعروسان تربت جامی
افتتاح دبستان ۳ کلاسه در روستای تازه‌آباد کوهدشت
اجرای محله محور بهینه‌سازی مصرف در قم
تعامل با دانشگاه و حوزه، راه ارتقای عملکرد دستگاه قضایی
استمرار پایش مشترک آنفولانزای پرندگان در زیستگاه‌های شهرستان چایپاره
مرغِ گران، مدیریتِ نایاب
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فعالیت مدارس و دانشگاه‌های فارس فردا هم مجازی است
شاخص هوای شیراز امروز ۱۱ آذر ۱۴۰۴
تعطیلی مدارس در همه مقاطع تحصیلی و مراکز دانشگاهی و آموزش عالی استان البرز
دانش‌ قرارگاه‌خاتم‌الانبیا به‌بخش‌های دولتی‌وخصوصی منتقل‌شود
مدارس و مراکز آموزشی غیر حضوری شد؛اداره ها دور کار
بارش باران در غرب، شمال غرب و شمال کشور
سقف کیفری مهریه مشخص شد
کالابرگ الکترونیک؛ تضمین قیمت ثابت برای دهک‌های هدف
مدارس و دانشگاه‌های تهران فردا ۱۲ آذر حضوری شدند
۱۰۰ هزار میلیارد تومان کالابرگ پرداخت شد
آمریکا در ونزوئلا دنبال چیست؟!
نامه ایران، روسیه و چین درباره پایان قطعنامه ۲۲۳۱
آسمان قم تا پنج شنبه بارانی است
استان یزد فردا بارانی می شود
کشف باند توزیع شیشه در فیروزکوه با شگرد پنهان‌سازی در لوازم آرایشی
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۵ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)
غیرحضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های خراسان جنوبی  (۱ نظر)
ابلاغ شیوه نامه مراقبت و کنترل آنفلوانزا در مدارس استان  (۱ نظر)
پایان عملیات تعریض پل و آماده‌سازی کامل زیرگذر فیجان  (۱ نظر)
طرح ملی نشت‌یابی هوشمند آب با فناوری ماهواره‌ای  (۱ نظر)
قطعی گاز در شهرزیبا منطقه ۵ تهران از ۱۶ ساعت گذشت  (۱ نظر)