• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۴۷۳۱
تاریخ انتشار: ۱۰ تير ۱۳۹۸ - ۱۸:۵۸
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون
یادداشت روز؛

بیم و امید در «عصر جدید»

   «عصر جدید» (مسابقه استعدادیابی)، تجربه‌ای نو در تلویزیون ایران که حدود پنج ماهی است روی آنتن شبکه سه سیما رفته است. برنامه‌ای که سیر رشد مخاطبان آن شبیه به یک تصاعد حسابی است. برنامه‌ای با تولید سخت که جای رشد و ارتقای زیادی دارد و با وجود نقد‌هایی که به آن وارد است، ولی هر چه پیش می‌رود پخته‌تر می‌شود.
   مسابقات استعدادیابی در بیش از ۸۰ کشور دنیا برگزار می‌شود. بعضی از این مسابقات به یک حوزه تخصصی مثلا موسیقی محدود می‌شوند و برخی عرصه را برای ظهور و بروز استعداد‌های حوزه‌های مختلف باز گذاشته اند. معمولا این برنامه‌ها با لحظات سرگرم کننده و گاه غیر منتظره‌ای که برای مخاطب خلق می‌کنند بینندگان بسیاری را به تماشای خود می‌نشانند.
   سابقه مسابقات جذاب در تلویزیون ما هم کم نیست. از مسابقه هفته با اجرای منوچهر نوذری که در دهه هفتاد با استقبال چشمگیری همراه شد تا مسابقاتی که در سه سال اخیر برای شناسایی استعداد‌های بازیگری، استند آپ کمدی، دوبله و گزارشگری روی آنتن رفتند، اما از زمستان ۹۷ مسابقه‌ای روی آنتن شبکه سه سیما رفت که با مخاطبش قرار گذاشت به شناسایی استعداد‌هایی در زمینه‌های مختلف بپردازد.
   تهیه کنندگی، اجرا و کارگردانی این مسابقه را احسان علیخانی به عهده گرفت. فردی که پس از حدود دو دهه فعالیت در تلویزیون، ذائقه مخاطبانش را می‌شناسد. علیخانی در «ماه عسل»، نمونه یک برنامه گفتگو محور اجتماعی با کیفیت را به نمایش گذاشت و حالا تصمیم داشت وارد یک چالش بزرگ شود. بر کسی پوشیده نیست که ساختن برنامه استعدادیابی، یک پیش تولید و تولید سخت را می‌طلبد. از دکور عظیم و مناسب برای اجرای شرکت کنندگان رشته‌های مختلف تا مسائلی که برای جامعه ما خط قرمز شناخته می‌شود و عبور از آن‌ها تقابل با عرف به حساب می‌آید از مسائلی است که برای ساختن چنین برنامه‌ای باید لحاظ شود. روی آنتن بردن یک مسابقه استعدادیابی برای مخاطب سخت گیر و نکته سنج تلویزیون یک کار سخت بود.
   داوران این مسابقه امین حیایی، رویا نونهالی، آریا عظیمی نژاد و سید بشیر حسینی معرفی شدند، افرادی که انتخاب آن‌ها هم دیدگاه‌های متفاوتی به همراه داشت.
   با روی آنتن رفتن قسمت اول «عصر جدید» موجی از انتقاد‌ها علیه این برنامه شکل گرفت. عده‌ای به کارگردانی و کیفیت صدای این برنامه خرده گرفتند و عده‌ای آن را یک کپی تمام و کمال از برنامه‌های غربی می‌دانستند.
   رفته رفته با پیش رفتن برنامه، نواقص آن هم کمتر شد. نگاه اجتماعی احسان علیخانی و گروهش به مسائل به کمک برنامه آمد و کارگردانی دقیق تر، حضور به اندازه‌تر گزارشگر برنامه و کیفیت فنی آن بالا رفت. اگر چه شکل (فرم) برنامه کپی بود، اما علیخانی و گروهش تلاش کردند آن را بومی کنند و عرصه شکیل و سالمی برای ارائه استعداد‌ها و البته مهارت‌های ایرانیان به وجود آورند.
   نکته مشهود برنامه «عصر جدید» این است که سازندگان آن تلاش کرده اند بالاترین سطح کیفیت را داشته باشد و شاهد بروز استعداد‌ها و مهارت‌هایی از نقاط مختلف کشور باشیم.
   از تیتراژ ابتدایی برنامه که طراحی مناسبی دارد تا حضور شرکت کنندگان و صحبت‌هایی که در برنامه می‌شود، گواه این امر است. در این برنامه بانوان ورزشکار یا هنرمند متناسب با عرف و ارزش‌های جامعه ما توانایی یا استعداد خود را بروز دادند و بسیاری از شرکت کنندگان از دورترین نقاط ایران نخستین بار پا به صحنه‌ای به این گستردگی و قاب جادویی گذاشتند. حتی پلاتو‌های ابتدایی مجری هم رفته رفته قوام و محتوای بهتری پیدا کرد و از حالت شعاری بودن خارج شد.
   اوج درخشش عصر جدید در نوروز ۹۸ بود. زمانی که با هوشمندی عوامل سازنده به عنصر اصلی سبد سرگرمی بسیاری از مردم اضافه شد و با آماری در خورتوجه پرمخاطب‌ترین برنامه نوروزی سیما لقب گرفت.
   پس از نوروز ۹۸ و در قسمت‌هایی که باشگاه مهارت روی آنتن رفت، برنامه با افت مواجه شد، اما بلافاصله به شکل قبلی بازگشت. عصر جدید عصر جدیدی در برنامه سازی تلویزیون ایجاد کرد. روی آنتن بردن یک شوی استعدادیابی با این گستره مخاطب و انتظارات بالایی که از برنامه سازان تلویزیون وجود دارد کار آسانی نیست.
   اما منتقدان دو نقد جدی به این برنامه پر مخاطب دارند؛ عده‌ای مهم‌ترین ضعف عصر جدید را داوران آن می‌دانند. داورانی که گاهی در مسائلی، چون مسائل ورزشی تخصص ندارند و در مواردی احساسی تصمیم می‌گیرند. حتی با تشویق حضار یا اصرار مجری و دیگر داوران، رای شان را تغییر می‌دهند که این مسئله هم از همان نبود متر و معیار مشخص برای داروی نشات می‌گیرد.
   نقد دوم نحوه چینش شرکت کنندگان است. فارغ از اینکه بعضی از شرکت کنندگان پیش از این استعدادشان کشف و نمایان شده؛ در بعضی از گروه‌ها تعداد زیادی از شرکت کنندگان استحقاق بیشتر دیده شدن را دارند، اما در برخی، شرکت کننده‌ای که استعداد شاخص یا مهارت چشمگیری داشته باشد دیده نمی‌شود. بهتر است گروه سازنده که از ابتدای درخواست شرکت کنندگان برای شرکت در مسابقه در جریان توانایی هایشان هستند برای انتخاب و چینش درست این افراد تدبیری کنند. حضور افرادی که استعداد یا مهارت چشمگیری ندارند سبب افول سطح برنامه می‌شود. شاید گروه سازنده در مواقعی باید با تحقیق و جستجو از اقصی نقاط ایران استعداد‌هایی را شناسایی کنند و به ویدئو‌های ارسالی بسنده نکنند.
   «عصر جدید» حدود پنج ماه است که روی آنتن شبکه سه سیما رفته و حدود ۱۵ برنامه از سری اول آن باقی مانده است. این برنامه در این مدت به تقویت روحیه اعتماد به نفس کمک کرده است. در برنامه بخش‌هایی پخش شده که افراد موفقی را در زمینه‌های مختلف معرفی کرده و سعی کرده است حس خوبی در مخاطبش ایجاد کند. حسی از جنس امید و لزوم تلاش برای رسیدن به مقصد مورد نظر هر فرد.
   «عصر جدید» همچنین این روحیه را به مخاطبش القا کرده است که هیچ وقت برای رسیدن به هدف مورد نظر دیر نیست و با خودشناسی و پشتکار می‌توان قله‌های زیادی را فتح کرد.
   در کل، عصر جدید نمونه یک برنامه موفق در حوزه سرگرمی است که جای ارتقا و پیشرفت زیادی دارد. مخاطبان این برنامه بیم درجا نزدن آن را دارند و امیدوارند در فصل‌های بعدی خلاقانه‌تر و با استعداد‌های شگفت انگیزتر پا به تلویزیون بگذارد.

نگاهی به فیلم «شبی که ماه کامل شد»
سحر قناعتی
خبرنگار تحریریه علمی، فرهنگی و هنری خبرگزاری صدا و سیما

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۲۹ طرح ملی واستانی در آستانه بهره برداری در اصفهان
تولید آرتمیا در آذربایجان غربی تا ۱۰ برابر افزایش می‌یابد
بانوانی که نیروی خورشید را به زندگی می‌آورند
بهره برداری از ۳.۵ کیلومتر باند دوم محور دیهوک-طبس
افتتاح رادیو انتظار درقم
تورم صعودی در بخش معدن؛ زنگ هشدار برای صنایع معدنی
برگزاری پنجمین جشنواره ملی مشاعره علوی در استان بوشهر
نشست مشترک فرماندارمهاباد با فعالان اقتصادی با موضوع استفاده از رویه جدید تجارت مرزی
بارش‌های یزد همچنان کمتر از متوسط بارندگی‌های بلندمدت
بالاترین مسئولیت روحانیون، تبیین دین و آموزش علم است
پیام رئیس رسانه ملی همزمان با راه‌اندازی رادیو انتظار در قم
واکنش مردم نسبت به تهدیدات اخیر آمریکا و حمایت از نیرو‌های مسلح 
جوانان شجاع دیروز روایت گر فرهنگ ایثار
دستگیری سارقان طلاجات از یک منزل مسکونی در رودبار
بهره برداری از ۲ طرح مهم آبزی پروری در آذربایجان غربی
دستگیری عامل شهادت شهید فیروزی جوشقان توسط پلیس اگاهی خراسان شمالی
سرمایه‌گذاری ۶۰ هزار میلیارد تومانی بخش خصوصی در صنعت شیلات کشور
پیش‌بینی اجرای ۱۱۰۰ برنامه شاخص در دهه فجر
فردا ؛ حضورچهار مسئول آذربایجان غربی در سامانه سامد
۵ مصدوم در حادثه رانندگی در محور خواف- چمن آباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
صدور مجوز ۸۵ هزار ردیف استخدامی جدید در آموزش و پرورش
دبیر شورای امنیت ملی با پوتین دیدار کرد
آغاز روند گرمایش هوا در مازندران
ایران آمادگی کامل برای مقابله با تهدید‌ها را دارد
تداوم فعالیت سامانه بارشی در خراسان جنوبی
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر
ثبت بارش باران و برف در ۸۰ ایستگاه هواشناسی خراسان جنوبی
مشروح اظهارات عراقچی در نشست با فیدان و پاسخ به سئوالات خبرنگاران
شنیده شدن صدای مهیبی در بندرعباس
ساترا تحریم شد
ایران به جمع کشور‌های تکثیر صنعتی اسبک دریایی پیوست
ورود سامانه جدید بارشی به جنوب آذربایجان غربی
شمخانی: جغرافیای جنگ فقط به دریا محدود نخواهد شد
ترافیک سنگین در برخی محور‌های شمالی کشور
جابه‌جایی بیش از ۳۰ میلیون تن کالا در محورهای برون‌شهری استان فارس  (۱ نظر)
هفت توصیه کلیدی برای داشتن خواب شبانه بهتر  (۱ نظر)
هشدار سخنگوی سپاه به آمریکا؛ برای همه سناریو‌ها برنامه داریم  (۱ نظر)
نیرو‌های مسلح ایران، انگشت برماشه آماده‌اند  (۱ نظر)
دشمنان لجوج ایران در تجاوز نظامی و ایجاد آشوب شکست خوردند  (۱ نظر)
اقدام سیاسی و غیرقانونی اتحادیه اروپا علیه سپاه  (۱ نظر)
فوت قهرمان کشتی آسیا بر اثر انفجار گاز  (۱ نظر)
بازداشت ۷۰ عامل اصلی و تخریبگر اموال مردم در استان مرکزی  (۱ نظر)
جزئیات جدید درباره گواهینامه موتورسیکلت برای بانوان  (۱ نظر)
پاداش پایان خدمت فرهنگیان بازنشسته ۱۴۰۴ کامل پرداخت شد  (۱ نظر)
دستگیری ۱۶ لیدر اصلی فراخوان‌های اغتشاش در نکا  (۱ نظر)
سپاه از قوی‌ترین و مؤثرترین نیرو‌های ضد تروریستی در دنیاست  (۱ نظر)
برخورداری از دانش حقوقی از الزمات یک مامور پلیس  (۱ نظر)
قالیباف: دیکته کردن را مذاکره نمی‌دانیم و نمی‌پذیریم  (۱ نظر)
اولویت رسیدگی به خانواده‌های شهدا و مجروحین در حوادث دی ماه  (۱ نظر)