• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۶۷۳۰۹
تاریخ انتشار: ۱۳ تير ۱۳۹۸ - ۲۲:۵۳
بین الملل » تحلیلی
ظریف در مصاحبه با نیویورک‌تایمز:

برجام براساس عدم اعتماد متقابل بود

وزیر خارجه کشورمان درمصاحبه اختصاصي با روزنامه نيويورک تايمز تاکید کرد برجام توافقنامه ای براساس عدم اعتماد متقابل بود

برجام براساس عدم اعتماد متقابل بودبه گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامه نیویورک تایمز؛ وزیر امور خارجه کشورمان در مصاحبه با روزنامه نيويورک تايمز تاکید کرد برجام توافقنامه ای براساس عدم اعتماد متقابل بود.

محمد جواد ظریف در مصاحبه ای اختصاصی با روزنامه نيويورک تايمز که از طریق ایمیل انجام شد درباره برجام و اعمال تحريم هاي اقتصادي عليه خود توضیح داد. صحبت های وی با اندکی ویرایش به صورت بازنویسی شده در نیویورک تایمز منتشر شد.
پرسش: توافقنامه هسته ای که شما درباره اش مذاکره کردید - و به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نیز معروف است - اکنون در معرض خطر قرار گرفته است. آیا شما از اعتماد کردن به آمریکا و غرب پشیمان هستید؟
محمد جواد ظریف: معتقدم برجام بهترین توافق ممکن درباره موضوع هسته ای بود و همچنان نیز بهترین توافق خواهد بود. هیچ یک از طرف های برجام از کلیه مفاد آن راضی نبودند اما این توافقنامه به نگرانی های عمده همه طرف ها پاسخ داد. همه با چشمان باز در این توافقنامه - درباره آنچه که ممکن بود و ممکن نبود - مذاکره کردند. ما هیچ چیزی را مورد غفلت قرار ندادیم. ما این واقعیت را پذیرفتیم که نمی توانیم در این توافقنامه کلیه اختلافات را حل کنیم. از این رو توافق کردیم که آنها را (در این توافقنامه) کنار بگذاریم.
همچنین ذکر این نکته نیز اهمیت دارد که برخلاف بیانیه های علنی مخالفان برجام در همه طرف ها، این توافقنامه بر پایه اعتماد بنا نشد. این توافقنامه در واقع بر مبنای درک آشکار از عدم اعتماد متقابل بود. به همین علت است که این توافقنامه بسیار طولانی و مفصل است. پاراگراف 36 برجام نمونه آشکاری است که نشان می دهد ما این توافقنامه را در حالی مورد مذاکره قرار دادیم که نمی توانستیم به تعهد غرب اعتماد کنیم! ما هم اکنون داریم همین گزینه قید شده در توافقنامه برجام را اِعمال می کنیم که در واقع می تواند مانع از فروپاشی کامل این توافقنامه شود در حالیکه اگر این اتفاق رخ دهد (برجام کاملا از بین برود) به منافع همه از جمله آمریکا لطمه خواهد زد. (پاراگراف 36 برجام ساز و کاری را برای حل اختلاف ارائه می کند و به یک طرف اجازه می دهد تحت شرایط خاص اگر طرف مقابل از توافقنامه تبعیت نکند، پیروی از توافقنامه را متوقف کند)
پرسش: آیا به نظر شما توافقنامه هسته ای را می توان نجات داد؟ یا اینکه پیش بینی می کنید تضعیف تدریجی این توافقنامه در پی خروج رئیس جمهور ترامپ از برجام همچنان ادامه داشته باشد؟
ظریف: تا زمانی که طرف های باقیمانده در برجام (اتحادیه اروپا، فرانسه، آلمان، انگلیس، روسیه و چین) توافقنامه را رعایت کنند، ما همچنان به توافقنامه متعهد باقی خواهیم ماند. حفظ یا فروپاشی برجام به توانایی و تمایل کلیه طرف ها برای سرمایه گذاری در این تعهد بستگی دارد. خلاصه کلام اینکه یک توافقنامه ی چند جانبه را نمی توان به صورت یکجانبه اجرا کرد.
پرسش: آیا این رویدادهای اخیر جایگاه شما به عنوان دیپلمات ارشد ایران را به خطر انداخته است؟
ظریف: حرفه مورد علاقه من همواره تدریس بوده است. دیر یا زود تدریس را از سر خواهم گرفت تا چیزهای بیشتری را در اختیار دانشجویانم قرار دهم.
پرسش: مقامات دولت ترامپ درباره قرار دادن نام شما در تحریم های اقتصادی سخن گفته اند. اگر واشنگتن شما را تحریم کند این اقدام چه تاثیری برای شما دارد؟
ظریف: هرکسی که من را می شناسد می داند که من یا خانواده ام در خارج از ایران هیچ دارایی نداریم. من شخصا حتی یک حساب بانکی در خارج از ایران ندارم. کل زندگی من ایران است و تنها تعهد من ایران است. بنابر این من با تحریم های احتمالی هیچ مشکل شخصی ندارم. تنها تاثیر - و احتمالا تنها هدف تحریم احتمالی - این خواهد بود که توانایی من برای ارتباط را محدود کنند ولی تردید دارم که این کار به نفع کسی باشد. قطعا این اقدام، احتمال تصمیم گیری درست و آگاهانه در واشنگتن را محدود می کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
طرح هوشمند سازی موتورخانه‌های ادارات دولتی و مدارس در چهارمحال و بختیاری
خودسوزی در دادسرای عمومی و انقلاب کهنوج
حفظ قهرمانی، هدف اصلی حضور در پاراآسیایی جوانان
توزیع شیر در مدارس قم از ۱۵ آذر
جشن اکران فیلم دختر برقی در سینما آزادی کرمانشاه
مسئولان پای میز خدمت در بوکان
عملیات علیه سازمان فتو در ترکیه
پیگیری درخواست‌های ۱۰۵ نفر از مراجعین به دادگستری خوزستان
یزد در آستانه گره‌گشایی بزرگ ترافیکی
برگزاری مانور سراسری زلزله و ایمنی در مدارس اردبیل
افزایش جابجایی مسافر از پایانه‌های مسافربری خوزستان
معرفی کشاورزان و تولیدکنندگان برتر فارس
مردم ایران میراث دار نهضت جنگل و روحیه استکبار ستیری یک روحانی مبارز
اعزام کاروان راهیان نور اشنویه به مناطق عملیاتی جنوب کشور
برتری مس کرمان بر فرازبام خاییز دهدشت درلیگ برتر هندبال
انتشار بیش از ۱۲۰ عنوان کتاب دفاع مقدس در کهگیلویه و بویراحمد
بیش از ۶ میلیون تخلف ساکن در پایتخت اعمال قانون شده‌اند
متوسط قیمت کالا‌های خوراکی در آبان ماه
حفاظت ۴ هزار نیرو از ۳۰ میلیون هکتار عرصه‌طبیعی کشور
«مسئولیت و سازندگی»، منتخب کتاب فصل دانشجویان شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
دانشگاه‌ها و مدارس فارس، فردا مجازی شد
پیگیری وضعیت سلامت آقای رضا امیرخانی از سوی رهبر انقلاب
برترین آثار عکاسی خیابانی ۲۰۲۵
پاسخ به پرسش‌های متداول طرح جدید بنزین
اساتید دانشگاه یاسوج در فهرست دانشمندان یک درصد برتر جهان
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی
تسلیت رهبر انقلاب به آقای سقاب اصفهانی
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور
ادامه آموزش غیرحضوری دانشگاه‌ها و مدارس استان تهران
بازدید رئیس رسانه ملی از فدراسیون کشتی و دیدار با ملی پوشان
شیوع آنفولانزا و غیر حضوری شدن مدارس و دانشگاه‌های هرمزگان
ماجرای یک پیام!
کلاف سردرگم قیمت گذاری خودرو‌های مونتاژی
تلاش آمریکا برای نفوذ در بوسنی و هرزگوین
بازیکن دهدشتی برترین گلزن نیم فصل لیگ برتر امید‌های کشور  (۴۴ نظر)
امروز؛ آخرین فرصت ثبت نام آزمون استخدامی سرایداران  (۱ نظر)
فرزندان مصدوم معاون رئیس جمهور به تهران منتقل شدند  (۱ نظر)
غیر حضوری شدن مدارس ابتدایی چهار شهر و ۲۰ روستای استان مرکزی  (۱ نظر)
تردید‌ها درباره سلامتی ترامپ با انتشار‌ام‌آر‌آی وی  (۱ نظر)
دشمن خطا کند هزینه سنگینی به او تحمیل می‌کنیم  (۱ نظر)
با وجود تاخیر در تحویل خودروها؛ اقدام سایپا برای پیش‌فروش خودرو  (۱ نظر)
اقدام استرالیا علیه سپاه در جهت اهداف آمریکا و اسرائیل است  (۱ نظر)
بیانیه‌ ونزوئلا در محکومیت‌ آمریکا برای بستن حریم‌ هوایی  (۱ نظر)
خشک شدن ذخایر آبی اروپا  (۱ نظر)
پدافندهوایی ارتش همیشه در حالت آماده‌باش کامل است  (۱ نظر)
سرعت غیرمجاز، رکن اصلی تصادفات جاده‌ای  (۱ نظر)
جانباز سرافراز محمود باقری گزنی به همرزمان شهیدش پیوست  (۱ نظر)
فراهم شدن امکان ثبت نام سهام برای متولدین ۱۴۰۱ به بعد  (۱ نظر)
میرزا کوچک جنگلی بزرگمرد پرآوازه‌ گیلان  (۱ نظر)