• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۷۷۳۰۳
تاریخ انتشار: ۲۶ تير ۱۳۹۸ - ۰۹:۴۱
بین الملل » اروپا
براساس سند فاش شده ناتو ؛

بلژيک میزبان کلاهک‌های اتمی آمریکا

سناتور کانادایی بعضی از مکانهای مورد استفاده آمریکا برای نگهداری تسلیحات هسته ای را فاش کرد.

بمب های هسته ای آمریکا در بلژیک نگهداری می شود
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صداوسیما به نقل از اعلام ایستگاه رادیو-تلویزیونی ”وی آر تی“ بلژیک؛ یک سند ناتو که به رسانه ها درز کرده، مؤید آن است که تسلیحات هسته ای آمریکا در پایگاه هوایی کلین بروگل Kleine Brogel در استان لمبورگ بلژیک نگهداری می شوند.
پایگاه اینترنتی وی آر تی نیوز در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: هر چند که دهه ها این تصور وجود داشت که پایگاه هوایی مزبور به عنوان پایگاهی برای تسلیحات هسته ای آمریکا استفاده می شود، اما تاکنون هیچ منبع رسمی این امر را تائید نکرده بود. به موجب این سند، بالغ بر 150 بمب هسته ای در پایگاههای نظامی در چند کشور اروپایی و ترکیه نگهداری می شوند. پیش نویس سند فاش شده، با عنوان ”عصری جدید برای بازدارندگی هسته ای؟“، نخستین بار، ماه آوریل در اختیار اعضای مجمع پارلمانی ناتو قرار داده شد.
در این سند درباره تمدید (نگهداری) تسلیحات هسته ای آمریکا در اروپا است و برای سیاستمداران کشورهای مختلف عضو ناتو نگاشته شده است. از جمله افرادی یک نسخه از این سند را دریافت کرده اند، ووته دورینت Wouter De Vriendt نماینده پارلمانی حزب سبز بلژیک بود. این سند که محرمانه نیست، شامل فهرستی از پایگاههای نظامی در اروپا و ترکیه است که تسلیحات هسته ای آمریکا در آنها نگهداری می شود. نام پایگاه هوایی کلین بروگل هم در این فهرست دیده می شود. در بخش پایانی پیش نویس این سند، که پنجشنبه گذشته منتشر شد، پاراگرافی که شامل اطلاعات درباره مکان تسلیحات هسته ای است، تغییر داده شد.
جت های جنگنده جدید اف-35 مناسب برای حمل بمب های هسته ای است.
تصمیم وزارت دفاع بلژیک برای خرید 34 جنگنده اف- 35 A برای استفاده به جای ناوگان فعلی جنگنده های اف-16 نیروی هوایی، به این معناست که جنگنده های نیروی هوایی بلژیک، در صورت لزوم، قادر به حمل تسلیحات هسته ای آمریکا خواهند بود.
از سه هواپیمایی که احتمال داشت جای جنگنده های اف-16 نیروی هوایی بلژیک را بگیرد، فقط جنگنده اف-35 است که قابلیت حمل بمب های هسته ای آمریکا را دارد.
هلند و ایتالیا - هم که محل نگهداری تسلیحات هسته ای آمریکا تصمیم گرفته اند جنگنده های اف-35 خریداری کنند.
تعدادی از وزیران دولت بلژیک در اظهاراتی غیررسمی به وی آر تی نیوز گفتند وجود تسلیحات هسته ای آمریکا در بلژیک، امکان رشد و شکوفایی به کشورمان می دهد، به ویژه با توجه به اینکه بلژیک پول کافی برای عمل به تعهدات دفاعی خود نمی پردازد.
منابع دیپلماتیک نیز تائید کردند نگهداری تسلیحات هسته ای آمریکا در بلژیک برای ما کم هزینه است یا اصلاً هزینه ای ندارد. این بمب ها در انبارهای امن در پایگاه هوایی کلین بروگل نگهداری می شوند و نظامیان آمریکایی نظارت های لازم و بیشتر را انجام می دهند.
یکی از وزرای دفاع پیشین بلژیک به وی آر تی نیوز گفت: اگر بلژیک تصمیم بگیرد که دیگر به آمریکایی ها اجازه انبار کردن بمب های هسته ای شان را در پایگاه کلین بروگل ندهد، ملزم خواهد بود وجوه دفاعی بیشتری بپردازد.
خبرگزاری اسپوتنیک نیز درباره نحوه فاش شدن این سند گفت ظاهراً سناتور کانادایی ”کمیته دفاع و امنیت“ مجمع پارلمانی ناتو، هنگام ارائه گزارشی درباره جزئیات سیاست بازدارندگی ناتو، سهواً اسامی بعضی از مکان های مورد استفاده آمریکا برای نگهداری تسلیحات هسته ای را فاش کرد.
به گزارش واشنگتن پست، سند موسوم به ”عصری جدید برای بازدارندگی هسته ای؟“ نخستین بار ماه آوریل منتشر شد. با وجود این، به نظر می رسد در این گزارش به 150 مکان که برای نگهداری تسلیحات هسته ای آمریکا استفاده می شود، اشاره شده بود. از جمله کشورهای ذکر شده در سند عبارت بودند از: بلژیک، آلمان، ایتالیا، هلند و ترکیه.
نسخه از گزارش (سند) اصلی -که بعداً حذف شد-، سه شنبه در روزنامه دمورگان بلژیک چاپ شد. در این گزارش به نقل از واشنگتن پست آمده بود که: ”این بمب ها در شش پایگاه در آمریکا و اروپا نگهداری می شوند - پایگاه کلین بروگل در بلژیک، پایگاه بوچل در آلمان، پایگاههای آویانو و گدی-تورهGhedi-Torre در ایتالیا، ووکل در هلند، و اینچیرلیک در ترکیه-. نسخه نهایی سند هفته گذشته منتشر شد که در آن، مکان های تسلیحات هسته ای آمریکا حذف شده بود.
به نوشته واشنگتن پست، سناتور جوزف دی، نویسنده گزارش اولیه گفت از منبع آزاد برای تهیه گزارش خود استفاده کرده است. وی تاکید این فقط یک پیش نویس است و ممکن است تغییراتی در آن اعمال شود.
 
ینی شفق: آمریکا در اینجیرلیک ترکیه 50 بمب هسته ای دارد
روزنامه ینی شفق چاپ ترکیه در شماره روز چهارشنبه خود نوشت: موسسه رسانه ای ”اچ ال ان“ بلژیک گزارش محرمانه ای را درباره تسلیحات هسته ای که آمریکا در برخی کشورهای عضو ناتو مستقر کرده است، منتشر کرد.
بر اساس این گزارش، آمریکا 150 کلاهک و بمب هسته ای در 5 کشور عضو ناتو از جمله ترکیه مستقر کرده است. تعداد کلاهک ها و بمب های هسته ای آمریکا در پایگاه اینجیرلیک ترکیه به پنجاه می رسد.
آمریکا قصد دارد سال 2020 میلادی موشک های هسته ای پیشرفته ”بی 61 “ را به کار گیرد. این موشک ها با هواپیماهای اف 35 نیز کاملا سازگار است.
دولت آمریکا قصد دارد هواپیماهای اف 35 را که از تحویل آن به ترکیه خودداری می کند در پایگاه اینجیرلیک مستقر کند.
اقدام ترکیه در زمینه خرید سامانه های اس 400 از آمریکا موجب بروز برخی تنش ها میان دو کشور شده است.
ینی شفق نوشت: دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا سرانجام تسلیم فشارهای نو محافظه کاران علیه ترکیه شد. وی با بیان اینکه ما به این علت که ترکیه از روسیه سامانه های اس 400 خریداری کرده است، نمی توانیم به ترکیه هواپیماهای اف 35 به ارزش میلیاردها دلار بفروشیم، گفت: این موضوع عادلانه نیست.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
برداشت بی رویه آب عامل تشدید بحران دریاچه ارومیه
واگذاری ۴ هکتار زمین به ۲۸۰ خانوار مازندرانی در طرح جوانی جمعیت
اعلام برنامه‌های هفته بسیج در اشنویه
اطلاعیه افت فشار یا قطعی آب در برخی مناطق تبریز
امضای تفاهم نامه آموزش و پرورش و اداره کل کتابخانه‌های عمومی آذربایجان‌غربی
افزایش غلظت غبار در آسمان سمنان
زهرا نجفی در پرتاب نیزه از کسب نشان بازماند
ثبت روزانه ۵۸ ازدواج در آذربایجان‌غربی
گشایش نمایشگاه فرهنگی عفاف و حجاب با عنوان حریم یاس در رشت
بازدید بیش از ۱۰۰ هزار زائر از یادمان‌های دفاع مقدس آذربایجان‌غربی
شکست پسران ایران مقابل برزیل
سوارکاری در هوای با طراوت پاییزیِ گراش
نمایش نقطه عطف این شب ها در حوزه هنری میزبان مخاطبان است
آیین استقبال از ۱۰ شهید گمنام در کرج
رگبار‌های پراکنده شبانه در مازندران و آبگرفتگی برخی خیابان‌ها
اقامه نماز طلب باران در شیراز
پایش دقیق رعایت استاندارد‌ها در ادارات آذربایجان‌غربی
لبخند رحمت الهی در لرستان و خوشحالی مردم
بزرگترین قدرت ایران فرهنگ آن است
دست خالی دامداران از واکسن داخلی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سامانه ای برای بارگذاری اسناد قولنامه ای راه اندازی می شود
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر
مدیرعامل جدید ایران‌ایر منصوب شد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ فرنگی کاران از فردا به مصاف حریفان می‌روند
نشان خدمت برای فراگیران درجه‌داری فراجا در اراک
مصاف ایران و برزیل در یک چهارم نهایی
اعطای پروانه بهره‌برداری به نخستین شهرک مسکونی دولتی کشور
پیش بینی وقوع مه، غبار صبحگاهی و کاهش دما در خوزستان
تأکید فرماندار ماکو بر بازنگری فوری زیرساخت‌های جاده‌ای در پی افزایش تصادفات
الحاق ۸۷۴۰ هکتار از اراضی استان یزد برای طرح‌های مسکن
ساماندهی ۱۰ هزار و ۲۶۰ متقاضی جوانی جمعیت و تک واریزی در زنجان
لطافت برف و باران در هوای آذربایجان شرقی
امحای ۲۵۱ دستگاه ماینر غیرمجاز در انبار‌های اموال تملیکی آذربایجان غربی
فعالیت ۱۶۰ هزار خادم رضوی در کشور
کاهش تصادفات معطل تکمیل طرح
نیروی دریایی سپاه پاسداران یک نفتکش را توقیف کرد  (۲ نظر)
بارش باران در برخی از مناطق خوزستان  (۱ نظر)
تولد نهمین فرزند سرگرد یزدی  (۱ نظر)
میدری: شیوه جدید کالابرگ از آذرماه اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
پیش بینی بارش باران و رگبار در استان تهران  (۱ نظر)
پرداخت وام برای جایگزینی موتورسیکلت‌های فرسوده در یزد  (۱ نظر)
آموزش مجازی مدارس و دانشگاه‌های رشت همزمان با برگزاری اجلاس استان‌های ساحلی خزر  (۱ نظر)
برای جوانان هر کاری انجام می‌دهیم تا با امید زندگی کنند  (۱ نظر)
کشاورزی محوری، خط‌مشی اصلی دولت  (۱ نظر)
افزایش فشار نظامی آمریکا بر ونزوئلا با هدفی مبهم  (۱ نظر)
تشدید فعالیت سامانه بارشی در آذربایجان غربی  (۱ نظر)
رئیس‌جمهور ونزوئلا فرمان بسیج ملی صادر کرد  (۱ نظر)
معامله ۵۹۰ کیلوگرم زعفران در بورس کالا در هفته پایانی آبان  (۱ نظر)
حفاری‌های جدید در زیر و اطراف مسجدالاقصی  (۱ نظر)
وعده افزایش ۵۰ درصدی حقوق و درآمدزایی برای دانشجویان PhD  (۱ نظر)