• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۴۹۲۹۸۲
تاریخ انتشار: ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۳
آذربایجان شرقی » سیاسی
تبریز ؛

همایش ملی عدالت خواهی از مشروطه تا گام دوم انقلاب

همایش ملی "عدالت خواهی از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی " امروز در تبریز برگزار شد.

همایش ملی عدالت خواهی از مشروطه تا گام دوم انقلاببه گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مفهوم شناسی عدالت از نهضت مشروطه تا انقلاب اسلامی ، مطالعه تطبیقی آرمان عدالت‌خواهی در نهضت مشروطه، انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم ، آسیب شناسی آرمان عدالت‌خواهی و مسئله نفوذ در نهضت مشروطه، انقلاب اسلامی و بیانیه گام دوم دولت سازی ، تمدن سازی و مسئله عدالت خواهی، آینده‌پژوهی و مسئله عدالت‌خواهی از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی ، عدالت ، عدالت خواهی و پیشتازی آذربایجان و تبریز از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی و عدالت خواهی در گفتمان مرجعیت و رهبری از نهضت مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی از محورهای این همایش یک روزه بود.

 نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی در این همایش با بیان اینکه تاریخ سر تا پا افتخار مردم آذربایجان نقاط اوجی دارد که انقلاب مشروطه یکی از آن‌هاست، خاطرنشان کرد : مردم تبریز در طول تاریخ معاصر و در حوادث بزرگ و گوناگون از قبیل مشروطه تا به امروز همیشه شروع کننده بوده و ابتکار عمل را در دست گرفتند.  

حجت الاسلام والمسلمین آل هاشم با اشاره به اینکه استبداد حکومت قاجار مردم را به ستوه آورده بود، افزود: در نتیجه این استبداد، مردم و دلسوزان جامعه که علمای دین همچون آیت الله آخوند خراسانی در نجف، شیخ فضل الله نوری در تهران، سید عبدالله بهبهانی و سید محمد طباطبایی پیشرو آنان بودند، قیام کردند و پشتوانه این حرکت نیز دستگاه حوزه علمیه در نجف اشرف بود که می‌خواستند عدالت در ایران برقرار شده و استبداد از بین برود.

وی اضافه کرد: وقتی جوش و خروش مردم دیده شد، دولت انگلستان به عنوان عامل نفوذی که از عواملی همچون روشنفکران بهره می‎برد، نسخه‌اش را به آن‌ها القا کرد، هر چند در بین دلسوزان هم روشنفکرانی بودند، اما عده‎ای مزدور و خود فروخته و از عوامل انگلیس محسوب می‌شدند.

همایش ملی عدالت خواهی از مشروطه تا گام دوم انقلابامام جمعه تبریز تاکید کرد: مشروطه قالب و ترکیب حکومتی انگلیس بود و روشنفکران به جای اینکه به دنبال عدالت و فرمول ایرانی برای ایجاد آن باشند، مشروطیت را سر کار آوردند و باعث شدند تا این نهضت عظیم که در آن علما پشت مردم بودند و بعد از مدت بسیار کوتاهی منجر به دار آویخته شدن شیخ فضل الله نوری در تهران،  ترور سید عبدالله بهبهانی در خانه‌اش و منزوی شدن سید محمد طباطبایی شود.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی با اشاره به خواسته‌ها و انتظارات علما از حکومت مشروطه تصریح کرد: عدالتی که علما می‌خواستند دقیقا در زمینه حکومتی بود و آن‌ها وجود یک بنیاد تامین کننده عدالت و نهادی عملی را از حکومت مشروطه مطالبه می‌کردند. علما می‌خواستند یک دستگاه قانونی وجود داشته باشد که بتواند پادشاه و همه سلسله مراتب حکومتی را تحت کنترل و نظارت خودش داشته باشد تا ظلم نکنند و عدالت برقرار شود.

وی در خصوص پیوند عدالت با گام دوم انقلاب اسلامی در همایش مشروطیت، گفت: وجود قوانین عادلانه از مهمترین الزامات تحقق عدالت و حرکت به سوی گام دوم انقلاب بوده، از نظر رهبر دور اندیش و فرزانه انقلاب، عدالت اجتماعی باید در جامعه ما حاکم باشد و این نیازمند ساختاری عادلانه و مجریانی عادل و باتقوا است.

امام جمعه تبریز با تاکید بر اهمیت گفتمان سازی در نگاه رهبری تصریح کرد: قدم اول در تحقق خواسته‌ای، پذیرفتن آن خواسته در قالب گفتمان و سپس عملیاتی کردن آن در جامعه و مجاهدت، مبارزه و ایستادگی در راه اهداف انقلاب اسلامی است.

رئیس این همایش نیز گفت : بیش از 140 مقاله در محورهای مختلف به دبیرخانه همایش ارسال شده که از این تعداد 36 مقاله انتخاب و 18 مورد به طور کامل و 18 مورد نیز به طور خلاصه به چاپ رسیده است.
جوان پور افزود : همایش «عدالت‌خواهی از مشروطه تا گام دوم انقلاب اسلامی» مجال و فرصتی ارزشمند برای تأمل، مداقه و بازخوانی در مسیر طی شده و مقصد نهایی برای ساختن جامعه نمونه و مطلوب اسلامی و حرکت به سوی تمدن اسلامی و در نهایت حکومت عدل و عدل گستر مهدوی است.

این همایش به مناسبت 14 مرداد سالروز صدور فرمان مشروطیت در دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برگزار شد.

کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اجرایی شدن زیست بوم‌های دیجیتال دولت
در پی انتشار کلیپ غیراخلاقی منتسب به بازیکن ملوان بندر انزلی
افزایش سرمایه‌گذاری و اشتغال در بخش تعاون خورشیدی خراسان جنوبی
بهداد سلیمی: ٣ نشان ایلیا صالحی در شرایطی ویژه به دست آمد
ورود گردشگران لهستانی به خراسان جنوبی
پیکر مادر شهید خاکباز یگانه با حضور مردم شهید پرور قم تشییع شد
فعالیت تولیدی ۱۴ واحد گلخانه‌ای در شهرستان مهاباد
توسعه گام‌های صنعتی با تولید شمش فولاد در خراسان جنوبی
بازدید مدیرکل بازرسی لرستان از فعالیت برخی ادارات کوهدشت
پیش بینی کاهش کیفیت هوا در سمنان
نشست تخصصی شعر انتظار در مسجد جمکران برگزار شد
تشدید نظارت تیم های تعزیرات حکومتی در چهارمحال و بختیاری
بررسی چالش‌ها و فرصت‌های پیش روی معادن خراسان جنوبی، در میز اقتصاد شبکه خبر
برپایی سوگواره کوچه بنی‌هاشم با اجرای چهار تئاتر زنده در قم
اعزام ورزشکار چهارمحال و بختیاری به رقابت های همبستگی کشورهای اسلامی
سرمایه‌گذاری ۵۵ هزار میلیاردی در قزوین؛ تنها ۱ درصد بودجه دولتی، ۹۹ درصد از ظرفیت سرمایه‌گذاران
برگزاری نشست شورای تحول جهانی شدن خرم آباد
انعقاد تفاهمنامه ساخت نیروگاه‌های سه مگاواتی خورشیدی کشور در قم
بسته خبر‌های کوتاه ۱۹ آبان ۱۴۰۴
معرفی برترین‌های مسابقات دارت گرامیداشت روز کیش ۱۴۰۴
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر
باید ذات مداخله‌جوی غرب را بازشناسی کرد
قدردانی مردم انگلیس از مرد مسلمانی که جان چندین نفر را نجات داد
زنجان؛ واحدهای فرآوری کلید توسعه صادرات کشاورزی
چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) آسیب دیده است
ریشه‌کنی گرانی شرط اثرگذاری عملکرد دستگاه‌های نظارتی
مصوبات کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران اعلام شد
تصویب حسابرسی سال مالی شورای اسلامی شهر تبریز
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۱۹ آبان ۱۴۰۴
زنجان؛ پشت درهای بسته یک مرکز تعویض پلاک
منابع مرحله پنجم کالابرگ برای هفت دهک تامین شد
خراسان جنوبی خاستگاه اردو‌های جهادی
لاریجانی: پیامی به آمریکا ندادیم
استخدام در سازمان صداوسیما  (۱ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)