• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۰۵۴۹۶
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۳۴
البرز » اقتصادی
تولیدی با رکود حداقلی

گل به جای نفت

با گشتن در سطح شهر کرج و سر زدن به گل فروشی‌ها متوجه شدیم که پرمصرف ترین گل رز هلندی و یکی از گران ترین گل ها ارکیده است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکز البرز، داود رحیمی از گل فروشان منطقه رجایی شهر کرج که حدود ۳۷ سال است که در این عرصه فعالیت می‌کند، ضمن تایید این موضوع با نظر به تجربه اش در این عرصه، گفت: رز هلندی در سال‌های اخیر بیشترین متقاضی را در مغازه وی داشته است و برای تهیه این گل ها و سایر لوازم مورد نیاز مغازه اش، هفته چند نوبت  ساعت ۳ صبح از کرج حرکت می‌کند و ساعت ۴ صبح در بازار گل تهران خرید می کند و به البرز بازمی گردد.
رز هلندی
با او همراه شدیم و پس از رسیدن به بازار گل تهران و پرس و جو در مورد گل رز هلندی متوجه شدم این گل نه تنها به شکل شاخه‌ای از هلند وارد نمی‌شود بلکه خود ما در کشور  تولید کننده آن هستیم.
یکی از غرفه داران در این بازار که در مغازه اش تنها رز‌های هلندی قرمز داشت، گفت: این گل‌ها را از گلخانه‌ای در استان البرز تهیه می‌کند.
پس به البرز بازگشتم و سراغ گلخانه‌های تولید گل شاخه بریده را از مسئولان جهاد کشاورزی البرز گرفتم.

گلخانه آقای رنجبر
با خانم اکبریان مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی البرز همراه شدم و به گلخانه آقای رنجبر در شهرستان ساوجبلاغ رفتیم که یکی از به روز‌ترین گلخانه‌های ایران است.
در گفتگو با آقای رنجبر متوجه شدم این گلخانه در مساحتی بیش از ۵ هزار مترمربع ساخته شده است و ۱۰ نوع رز هلندی در این مجموعه تولید می‌شود.
وی با اشاره به واردات بیش از ۴۲۰ هزار پایه رز هلندی برای آغاز فعالیت این مجموعه در سال ۹۴ افزود: با وارد کردن این پایه ها، توانستیم تکنولوژی روز اروپا را نیز برای تولید حداکثری به کشور وارد کنیم و هم اکنون این گلخانه هیدروپونیک سیستم آبیاری و اقلیم به شکل کاملا اتوماتیک و با قابلیت کنترل از راه دور را داراست.
رنجبر به تولید سالانه بیش از یک میلیون شاخه رز هلندی در مجموعه اشاره کرد و گفت: متاسفانه در راه تولید مشکلاتی وجود دارد که نیازمند حمایت است؛ برای نمونه تمام هزینه‌های راه اندازی و نگهداری بر اساس نرخ‌های یورویی است، ولی فروش و بازگشت سرمایه با ریال است که این موضوع ما را در تامین هزینه‌ها دچار مشکل کرده است.
این تولید کننده گل با اعلام آمادگی برای توسعه گلخانه اش اضافه کرد: نیاز است شرایط و بروکراسی‌های اداری برای حمایت از گلخانه داران تسهیل شود.
آقای رنجبر در پایان صحبت‌ها به فعالیت یک مجموعه تولید دیگر گل در نظرآباد استان البرز نیز اشاره کرد که ارزش افزوده زیادی در تولیداتش دارد.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی

ارکیده گلی گران و پرزحمت
با مسئول باغبانی جهاد کشاورزی البرز به شهرستان نظرآباد رفتم و با رسیدن به این گلخانه متوجه شدم در گلخانه ۵ هزار متر مربعی، گل ارکیده تولید می‌شود.
آقای سالارکیا مدیر فنی این مجموعه در ابتدای ورود، به استقبال ما آمد و گفت: در این گلخانه که دارای ۶ سالن استریل است، ارکیده‌هایی تولید می‌شود که بیشتر با سلیقه مردم آسیا انطباق دارد.
وی افزود: گل ارکیده هم به صورت بوته‌ای و هم به صورت شاخه بریده به فروش می‌رسد که مردم کشور‌های عربی، روسیه، چین و سایر کشور‌های قاره ما، گل‌هایی با سایز بزرگ را می‌پسندند و با توجه به اینکه این گل در اروپا بیشتر به صورت مینیاتوری و کوچک تولید می‌شود، تقاضای خرید آسیایی‌ها از ما بیشتر است.
مدیر فنی این مجموعه با اشاره به شرایط سخت نگهداری این گل گفت: گل ارکیده از زمان کاشت تا گل دهی به حدود ۲ سال و نیم زمان احتیاج دارد که ما در ۶ سالن این مجموعه به صورت استریل از آن‌ها نگهداری می‌کنیم.

ارکیده رغیبی برای نفت
سالارکیا به ارزش قابل توجه این گل نیز اشاره کرد و افزود: هر ۵ بوته گل ارکیده ارزشی معادل یک بشکه نفت دارد و در این مجموعه سالانه ۱۵۰ هزار گل ارکیده تولید می‌شود، پس این گلخانه سالانه معادل ۳۰ هزار بشکه نفت ارزش افزوده ایجاد می‌کند.
وی در پاسخ به این سوال که چرا تولید اولیه ارکیده را در ایران انجام نمی‌دهند و گل را به صورت بوته کوچک از هلند وارد میکنند، گفت: ریسک تولید و پرورش این گل گران قیمت زیاد است و، چون دوره گل دهی آن طولانی است، اگر تولیدی با آفت وارد مجموعه شود عواقب جبران ناپذیری را در پی دارد.
سالارکیا افزود :  دانش تولید و تکثیر این گل در کشور وجود دارد و هم اکنون در صورت حمایت دولت برای تخصیص ۵ میلیارد تومان بودجه، امکان ساخت  یک آزمایشگاه ۲۰۰ متر مربعی وجود دارد تا نه تنها نیاز این مجموعه تامین شود بلکه سایر تولید کنندگان نیز از منافع این حرکت بهره‌مند شوند.

فعالیت علی رغم تمام مشکلات
در ادامه گفتگو‌ها مسئول باغبانی جهاد کشاورزی البرز ضمن اعلام آمادگی برای بررسی این درخواست، از طرح‌های حمایتی برای کشت‌های گلخانه‌ای در البرز خبر داد و گفت: وزارت جهاد کشاورزی با سیاست گذاری کلان در راستای حمایت از تولید کنندگان کشور، موفقیت‌های قابل توجهی را رقم زده است؛ به گونه‌ای که بر اساس آمار‌های ارائه شده از سوی وزارت جهاد کشاورزی هم اکنون سالانه بیش از ۲ میلیارد و ۵۸۹ میلیون گل شاخه بریده در کشور تولید می‌شود.
وی افزود: تولید ۴۵ میلیون گل شاخه بریده در البرز هم سویی این استان با سیاست توسعه اقتصاد غیر نفتی در کشور را نشان می‌دهد.
مسئول باغبانی سازمان جهاد کشاورزی البرز به سطح قابل توجه فعالیت کشاورزی علمی در البرز اشاره کرد و گفت: این استان بیش از ۳۰۰ هکتار گلخانه دارد و از این میزان ۹۱ هکتار به تولید گل‌های زینتی اختصاص داده شده که در ۳۱ هکتار از این سطح  گل‌های شاخه بریده تولید می‌شود.
وی افزود: در کنار ۳۱ هکتار گلخانه برای تولید گل شاخه بریده، در حدود ۵۹ هکتار نیز پرورش گل شاخه بریده در فضای باز انجام می‌شود که برخی از این مجموعه‌ها با تکنولوژی روز اروپا تولید انجام می‌دهند.
براساس آمار ارائه شده در سفر اخیر رییس مجلس شورای اسلامی به البرز، بخش کشاورزی و باغبانی ایران با رشد منفی یک ممیز ۲ دهم درصدی در سال گذشته، دومین صنعت مقاوم کشور به تحریم و رکود بوده است.
پس می‌توان به این تولید غیر نفتی در زمان تحریم و جنگ اقتصادی تکیه کرد؛ اگر، حمایت جدی تری در شرایط کنونی از این صنعت لطیف در عین حال مقاوم صورت پذیرد.
گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت گل به جای نفت
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
جنجال بر سر جایزه صلح اهدایی فیفا به ترامپ!
انفجار تروریستی در موناکوی فرانسه
تظاهرات ضدصهیونیستی در پاریس
روسیه: جنایت بریانسک نشانگر ماهیت تروریستی حکومت زلنسکی است
مراسم تشییع پیکر امام شهید، نیازمند مدیریتی کلان با مشارکت مردم است
«اتود» حسن روح الامین به باغ موزه هنر ایرانی آمد
برنامه حرکت شناور‌های مسافربری و حمل خودرو کیش، سه شنبه نهم تیر
تاکید یمن بر ایستادگی در کنار گروه‌های فلسطینی
شهید و زخمی شدن دست کم ۵۰ فلسطینی در نوار غزه
رهاسازی آب سد جره جهت تأمین نیاز آبی کشت‌های تابستانه رامهرمز
تاکید لاوروف بر مقابله روسیه با فشار و باج‌خواهی غرب
اعتراف دوباره مارک روته به همکاری ناتو با آمریکا در تجاوز علیه ایران
برگزاری نخستین جلسه کارگروه استانی آموزش عالی خوزستان
شمار جان باختگان زمین‌لرزه در ونزوئلا از ۱۷۰۰ نفر گذشت
خرید ۶۰ هزار تن گندم از کشاورزان کوهدشت لرستان
توسعه زیر ساخت‌ها در پایانه مرزی چذابه برای ارائه خدمات شایسته به زوار حسینی
وزیر جنگ رژیم صهیونیستی: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم
صعود چادرملوی یزد، گواه وجود استعدادهای خاموش
اقتصاد انگلیس در آستانه رکود
اگر آمریکا به تفاهم نامه پایبند باشد به تعهداتمان عمل می‌کنیم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
همایش بین‌المللی شاهنامه، شاه اثر ماندگار، در تاجیکستان برگزار شد
ابلاغیه جدید وزارت کار از تعطیلی بخش خصوصی در ایام وداع و تشییع پیکر رهبر فقید انقلاب
درگذشت معاون سیاسی ندسا براثر سانحه رانندگی
مهر و موم مطب مامایی متخلف در یزد
توسعه کنتور‌های هوشمند گاز و آغاز نصب در منازل
نام وکلای رژیم صهیونی در فهرست کمیته مجازات
برنی سندرز: ترامپ هزاران بی گناه را در ایران کشت
«امتحانات نهایی» دانش‌آموزان المپیاد‌های بین‌المللی «داخلی» برگزار می‌شود
محدودیت‌های ترافیکی مراسم تشییع رهبر شهید انقلاب از نرم‌افزار‌های مسیریاب اعلام می‌شود
هشدار حزب‌الله به رژیم صهیونی: حق دفاع محفوظ است
اژه‌ای: نکات و فرمان های رهبر انقلاب باید عملیاتی شوند
دعوت از آحاد مردم برای حضور در مراسم تشییع پیکر رهبر شهید
اختلال در سامانه پیش ثبت نام پایه هفتم
امیر«خوش‌قلب»:سامانه‌های‌پدافندی دائما درحال تحول هستند
برنامه ریزی برای افزایش ظرفیت انرژی خورشیدی در خوزستان
بیانیه جمعی از اعضای مجلس خبرگان درباره تحولات اخیر و مذاکرات  (۳ نظر)
مردم زمان طولانی را برای ماندن در تهران انتخاب نکنند  (۲ نظر)
به‌کارگیری نیرو‌های حق‌التدریس در طرح‌های حامی و تقویت مدارس  (۲ نظر)
ایران از جام جهانی ۲۰۲۶ کنار رفت  (۱ نظر)
فرماندهی ندسا خطاب به آمریکا: جهنم را تجربه خواهید کرد  (۱ نظر)
تجهیزات پیشرفته‌ای به ارتش الحاق می‌شود  (۱ نظر)
پرداخت مستقیم یارانه غذا از ترم آینده به دانشجویان  (۱ نظر)
ادامه وقفه در بخشی از خدمات بانک‌های ملی و صادرات  (۱ نظر)
قوه قضائیه، جایگاهی کم‌نظیر برای اصلاح روند امور دارد  (۱ نظر)
بهسازی شبکه توزیع برق اسلامشهر؛ جزئیات قطع موقت برق  (۱ نظر)
الحاق ۶۲ هکتار زمین به خرمشهر برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن  (۱ نظر)
سردار کرمی: پاسخ سریع به تجاوز دشمن، طراحی هوشمندانه شهید پاکپور بود  (۱ نظر)
آمادگی دستگاه‌های حاکمیتی برای آیین وداع و تشییع امام شهید انقلاب  (۱ نظر)
ثبت‌نام مرحله سوم طرح مسکن استیجاری زوج‌های جوان در سه استان  (۱ نظر)
۹ تیر ماه؛ آغاز نام نویسی مراسم پیاده روی اربعین در هرمزگان  (۱ نظر)