• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۳۹۰۰
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۹
قم » اجتماعی
به مناسبت آغاز سال تحصیلی حوزه های علمیه؛

بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با صدور بیانیه ای علام کرد: شورای عالی حوزه های علمیه، در زمینه تنظیم جهت گیری ها و اهداف به سوی حوزه انقلابی گام های موثری برداشته است.

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، بیانیه جامعه مدرسین حوزه علمیه قمجامعه مدرسین حوزه علمیه قم به مناسبت آغاز سال تحصیلی 1399-1398 حوزه‌های علمیه بیانیه ای به این شرح ذیل صادر کرد:

بسم‌الله الرحمن الرحیم

تقارن آغاز سال تحصیلی 99 – 98 در حوزه‌های علمیه با ایام سوگواری حضرت اباعبدالله الحسین(ع) و یاران باوفای ایشان فرصتی خاص و پرفیض برای طلاب علوم دینی است تا عهد و پیمان خود با مکتب اهل‌بیت(علیهم‌السلام) را مستحکم‌تر و با سید و سالار شهیدان کربلا تجدید میثاق کنند.

ماه محرّم ماه رشد و اعتلای جامعه اسلامی است و درس‌های عاشورا ازجمله دروسی است که تفقه و فهم بصیرانه آن، مسیر حرکت در صراط مستقیم و تحقق اسلام ناب محمدی(ص) را رهنمون می‌کند.

«إنّ الحسین مصباح الهدی و سفینة النجاة»

جامعه مدرسین حوزه علمیه قم که در برهه‌های حساس حیات نظام اسلامی، هویت مستحکم و تأثیرگذار دینی، علمی و سیاسی خود را حفظ کرده و در ارتباط مستمر با مراجع معظم تقلید دامت برکاتهم، علمای اعلام، طلاب و فضلای نخبه حوزه است وظیفه خود می‌داند در آستانه آغاز سال تحصیلی جدید حوزه‌های علمیه توجه طلاب گرامی و فضلای عظام را به نکات ذیل معطوف دارد:

1- پس از پیروزی انقلاب اسلامی به برکت هدایت‌های داهیانه امام عزیز (ره) و تاکیدات رهبری معظم انقلاب، حوزه‌های علمیه در همه عرصه‌های علمی، معرفتی، سیاسی، اجتماعی، پژوهشی، آموزشی و فرهنگی تبلیغی با رشد کمی و کیفی مواجه شده است. حوزه ها، در شهرها و استان‌های مختلف منشاء اثر شده‌اند و در بُعد بین المللی نیز خدمات گسترده‌ای از حوزه‌های علمیه در ترویج معارف دینی صادر شده است. افزایش اقبال دنیای اسلام و دیگر جوامع به معارف و موضوعات دینی نشان می‌دهد، طلاب، فضلا، اساتید و مدیران حوزه‌های علمیه باید با شناخت دقیق این واقعیت، برای حرکت در مسیر علم و نهضت علمی به مجاهدت و قیام لله بپردازند و در خط مقدم تأمین نیازهای فکری جامعه حرکت نموده و پاسخگو باشند.

2- وظیفه حوزه استحکام بخشیدن به مبانی دینی و در عین حال صیانت از انقلابی ماندن حوزه و پاسداری از نظام، انقلاب و ارزش‌های اسلامی است. در این راستا شناخت نیازها در عرصه‌های مختلف، زمینه هرچه دینی‌تر شدن برنامه‌ها و رویکردها در نظام اسلامی را فراهم خواهد کرد و این‌یک وظیفه اختصاصی و فنی حوزه‌های علمیه است.

لذا مدیران حوزه در تلاشند  با سیاست‌گذاری و جهت‌دهی به‌نظام اداره حوزه‌های علمیه، گنجینه عظیم حوزه را همواره در سطح شایسته‌ای از بهره‌دهی برای اسلام و مسلمین حفظ نمایند.

3-مراجع معظم تقلید دامت برکاتهم پشتوانه‌های علمی و معنوی ارزشمند حوزه‌ها هستند و میراث گرانبهایی از روش‌ها، تجربه‌ها و اندوخته‌های علمی دارند که توجه به رهنمودها و توصیه‌های این بزرگان و تلاش مجدّانه و مجتهدانه فضلای جوان و روشنفکر برای کسب فیوض بیشتر از ایشان، همت بلند و دل گرم و پرامید طلاب عزیز را پویاتر خواهد کرد. باید با جدیت در علم آموزی  و تحصیل و کاستن از تعطیلات دروس، سیره علمای سلف در پرچم‌داری تولید علم، توحید و عدالت دنبال شود و حوزه‌های علمیه لحظه‌ای از قیام و حرکت باز نایستند.

4-قداست روحانیت در تلبس به لباس تقوا، پارسایی و قناعت همراه با عزت نفس و اخلاص است. خروج از زی‌طلبگی و قدرت طلبی شأن و منش طلبگی را دچار آسیب می‌کند. حوزه‌های علمیه در خود بزرگانی داشته و دارد که معلمین بزرگ اخلاق و عرفان و سرچشمه فیوضات معنوی‌اند و خوشبختانه امروز نیز روحانیت اهل معنا، اهل طهارت روح و معنویت با دلی نورانی و مصفا، راهنمای اندیشه و عمل مردم است.

5-از شروط اساسی برای تحقق حوزه انقلابی، نظم و انضباط و پرهیز از آلودگی در هرج‌ومرج و آشفتگی در سلیقه‌های مختلف و متضاد است. باید علم‌آموزی را در بستری از تحول‌خواهی سالم دنبال کرد و از خودسری و حرکت‌های غیرعلمی و غیرمنطقی که‌ترمیم و اصلاح ساختارها را مخدوش می‌کند اجتناب نمود. اگر چه با هماهنگی و هم‌فکری با مجموعه‌های مدیریتی می‌توان از تضعیف حوزه جلوگیری کرد و راه رشد و پویایی حوزه‌ها در سطح مطلوب را هموار کرد.

6- شورای عالی و مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه عزم و برنامه ای جدی برای پیشرفت و تعالی دارند تا حوزه محور راهبری معنویت و فکر دینی باشد. شورای عالی حوزه علمیه، در زمینه تنظیم جهت گیری ها و اهداف به سوی حوزه انقلابی گام های موثری برداشته است و در راه  پیشبرد و تعالی نظام آموزشی، اخلاقی، تربیتی، تبلیغی و فرهنگی، طرح‌ها و برنامه‌هایی را تدوین نموده و حرکت‌های نوینی نیز در زمینه سامان گیری و آسیب شناسی مسائل کلان حوزه انجام داده و همچنان نیازمند کمک و یاری طلاب و نخبگان در این مسیر است.

7-در تهاجم گسترده فرهنگی دشمن، قلب‌ها و اندیشه‌ها آماج هجوم انحراف‌ها، بدعت‌ها و منکرهاست. بازگرداندن آسیب دیدگان جنگ فرهنگی دشمن، به خط صحیح و درست اسلامی و تقویت اعتقاد به آرمانهای انقلاب از نقش‌ها و وظایف سنگین حوزه‌های علمیه است و باید طلاب علوم اسلامی مجهز به سلاح علم و تقوا؛ وارد کارزار ترویج و توسعه اخلاق و ارزش‌های ناب اسلامی شوند.

8- کسب بصیرت و قدرت تحلیل از ضروریات عمل انقلابی است. طلاب جوان باید انقلاب اسلامی را درست بشناسند و با مبانی نظری انقلاب عمیقاً آشنا شوند. سلوک در راه ولایت و توجه ویژه به منویات مقام معظم رهبری«مدظله العالی» و هدایت‌های مراجع عظام تقلید«دامت برکاتهم» حوزه‌های علمیه را «کالجبل الرّاسخ لا تحرّکه العواصف» قرار خواهد داد و همّت‌ها را بلند و حرکت‌ها را استوار خواهد کرد.

امید است در سایه مجاهدت طلاب علوم دینی به‌عنوان سربازان حضرت حجت(عجل الله تعالی فرجه الشریف)، زمینه‌های اقامه قسط، تحقق توحید و ظهور خورشید تابناک ولایت هموارتر شود.

در پایان از خداوند متعال توفیق بیشتر همگان را برای بالندگی و تقویت نظام و حوزه‌های علمیه مسئلت می‌نماید.

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

محمد یزدی

رئیس شورای عالی جامعه مدرسین حوزه علمیه قم

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
درخواست انتقال سهام عدالت متوفیان بعد تیر ۹۹
تهدید حامیان فلسطین علیه شرکت‌های اسلحه سازی برای رژیم اسرائیل
تیم کومیته مردان ایران صاحب نشان برنز شد
درخشش ورزشکار چهارمحال و بختیاری در المپیک ناشنوایان
نشست ژنو و تردید‌های تازه درباره توانمندی غرب
تقویم روز و اوقات شرعی چهارم آذر به افق آبادان و خرمشهر
زندگی دوباره محکوم به قصاص در دامغان
اهدای تجهیزات بینایی سنجی به کلینیک امام سجاد دهدشت
اطلاعیه قطع برق در برخی مناطق استان سمنان
عطر نذری در هوای شهادت
صفحه نخست روزنامه های اصفهان(چهارم آذر ۱۴۰۴)
هشدار نارنجی آلودگی هوا برای شهر‌های بزرگ
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (چهارم آذر ۱۴۰۴)
مراسم تشییع پیکر زنده‌یاد هادی مرزبان هنرمند تئاتر
معرفی مستند‌های بخش مسابقه «غزه» جشنواره سینما حقیقت
المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ تلاش تیم کومیته ایران برای کسب مدال برنز
المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ پایان کار شناگر ایران در ۱۰۰ متر قورباغه
کره جنوبی: احتمال درگیری تصادفی با کره شمالی وجود دارد
مدیر دولتی در غزه: یک‌میلیون نفر در غزه غذا ندارند
مسیر ایستادگی در برابر دشمن اسرائیلی را ادامه خواهیم داد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه
فرار رئال از شکست
جهان می‌تواند بدون آمریکا به کار خود ادامه دهد
آخرین وضعیت کیفیت هوای شهر‌های آذربایجان غربی؛ ۳ آذر ۱۴۰۴
تشکیل کارگروه اضطرار آلودگی هوای تهران
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
تمامی مقاطع تحصیلی استان‌تهران بجز فیروزکوه غیرحضوری شد
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت مرتضی رضیعی
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
زلنسکی و دوراهی شرافت یا شراکت
آخرین خبر از آتش سوزی در جنگل‌های شمال کشور
تمدید نشدن بیمه تکمیلی بازنشستگان تامین اجتماعی
کشف پنج تن زعفران تقلبی
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
خسارت سالانه آلودگی هوا در کشور؛ نزدیک به ۴۰ میلیارد دلار  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
مسدود شدن مسیر‌های منتهی به جنگل‌های تنکابن   (۱ نظر)