• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۲۴۸۸۵
تاریخ انتشار: ۲۵ شهريور ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۲

ترامپ دوست ندارد عربستان از باتلاق يمن خارج شود

ترامپ پس از حملات پهپادي يمني ها به تاسيسات نفتي آرامکو به وليعهد عربستان وعده حمايت نظامي داد. به نظر مي رسد پس از گزارش هايي در باره تلاش رياض براي ارتباط با حوثي ها، امريکا قصد دارد سعودي ها همچنان در باتلاق يمن دست و پا بزنند.

ترامپ دوست ندارد عربستان از باتلاق يمن خارج شود

روز شنبه ارتش و کميته هاي مردمي يمن در پاسخ به حملات هوايي عربستان به مناطق غير نظامي، تاسيسات نفتي شرکت آرامکو در شرق عربستان را  هدف حمله ده پهپاد قرار داد. بلافاصيله پس از اين حملات  مايک پمپئو وزير امور خارجه امريکا ادعا کرد ايران در وراي اين حملات قرار دارد و حوثي ها توان چنين حملاتي را ندارند.
اين ادعا در حالي مطرح شد که يک ماه پيش هم حوثي ها با استفاده از ده پهپاد، بزرگ ترین عملیات تهاجمی از زمان آغاز تجاوزگری علیه یمن را با نام «نخستین عملیات توازن بازدارندگی» انجام و میدان و پالایشگاه الشیبه وابسته به شرکت آرامکو را در جنوب شرق عربستان در نزدیکی مرزهای امارات هدف قرار دادند.
ترامپ هم با محمدبن سلمان وليعهد عربستان تماس گرفت و وعده حمايت از رياض را داد. رئيس جمهور امريکا همچنين در توئيتر نوشت  «برای این که باور کنیم که می دانیم مقصر کیست دلیل داریم و بسته به شواهد با اسلحه نشانه گرفته و با خشاب پر آماده ایم اما منتظریم تاحرف پادشاهی (عربستان) را درباره عامل این حمله بشنویم و ببینیم بر چه اساسی پیش خواهیم رفت".
در باره اين حمله پهپادي که به قطع توليد بيش از 5 ميليون و 700 هزار بشکه نفت عربستان منجر شد و وعده هاي ترامپ براي حمايت از سعودي ها دو سوال مطرح است.
سوال اول اينکه چرا حوثي ها تاسيسات آرامکو و شريان حياتي سعودي ها را هدف قرار دادند؟ در پاسخ به اين سوال نخست بايد گفت که حوثي ها از چند ماه پيش با تغيير راهبرد نظامي خود عملا در پاسخ به حملات ائتلاف سعودي وارد فاز تهاجمي شده اند و اعلام کرده اند که 300 هدف مهم را در بانک عملياتي خود شناسايي کرده اند بنابر اين با ادامه حملات سعودي ها اين واکنش امري طبيعي و مشروع است.
 دوم اينکه سعودي ها در هفته هاي اخير با انجام دو عمليات بزرگ زميني و هوايي از يکسو سعي کردند گلوگاه دريايي حوثي ها در درياي سرخ را ببندند و از سوي ديگر با حمله به زندان اسراي جنگي در ذمار که به کشته و زخمي شدن صدها نفر منجر شد سعي کردند در صورت هر گونه آغاز مذاکره چيزي در صحنه ميداني به دست آورند.
اما سوال دوم اينکه چرا ترامپ  وعده حمايت نظامي از رياض را مطرح کرد؟ در پاسخ به اين سوال ابتدا بايد اشاره کرد که امريکا از ابتداي جنگ در کنار ائتلاف سعودي بوده و حتي در کنگره امريکا موضوع قطع کمک هاي دولت ترامپ به سعودي ها به علت جنايات جنگي مطرح و از سوي ترامپ وتو شد و هم اکنون نيز مجددا اين مسئله در کنگره بررسي مي شود.
 دوم اينکه حدود يک ماه پيش وال استريت ژورنال گزارشي در باره احتمال مذاکره سعودي ها با حوثي ها مطرح کرد و برخي منابع اطلاع دادند که امريکا به عربستان اطلاع داده که در حاليکه در صحنه ميداني هيچ برگ برنده اي نداريد براي چه وارد مذاکره مي شويد و سعودي ها عمليات زميني بزرگ را براي اشغال صعده اجرا کردند که با شکست روبرو شدند.
وال استریت ژورنال نوشت بعد از شکست ائتلاف سعودی در جنگ یمن تلاش‌های جدی از سوی عربستان برای انجام مذاکرات مستقیم با انصارالله یمن آغاز شده و عربستان به دنبال رسیدن به توافق سیاسی با انصارالله برای خروج از بحران یمن است.
این روزنامه به نقل از یک مسؤول عربستانی افزود: عربستان نمی‌خواهد بیشتر از این در این جنگ بماند اما در سایه تنش‌ها با ایران عربستان نمی‌خواهد طرف ضعیف یا متضرر جلوه کند. به گفته برخي منابع اين ديدگاه از سوي امريکا به سعودي ها تحميل شد.
سوم در چنين شرايطي که عربستان با حملات پهپادي نيمي از توليد نفت خود را از دست داد اين احتمال وجود دارد که از طريق ميانجيگري هاي بي طرف يا گردن نهادن به طرح تهران وارد مذاکره با حوثي ها شود و خود را از باتلاق يمن نجات دهد.
چهارم اينکه مقام هاي امريکايي با اتهام زني به ايران از يکسو مي کوشند ضعف سامانه هاي نظامي خود را بپوشانند و از متمايل شدن سعودي ها به سوي چين يا روسيه جلوگيري نمايند و از سوي ديگر با نايده گرفتن قدرت حوثي ها، جنگ ادامه يابد.
با توجه به اين موارد به نظر مي رسد ترامپ با ادعاي حمايت نظامي از رياض در واقع به دنبال روحيه دادن به سعودي ها براي ادامه جنگ و ماندن عربستان در باتلاق يمن است.
در نهايت نيز به يک نکته اشاره مي شود رسانه ها ومقام هاي امريکايي پس از حملات پهپادي با متهم کردن ايران به دست داشتن در اين حملات،  فضايي تهديد آميز را توليد کرده اند که به نظر مي رسد هدف از آن کشاندن ايران به پاي ميز مذاکره با ترامپ است.
در اين ارتباط بايد گفت منابع پاسخگويي ايران به هر تهديدي نه تنها هيچ تغييري نکرده است بلکه وقتي گروه حوثي ها چنين عمليات موفقي را ترتيب مي دهد. اگر امريکا بخواهد پاي ايران را به ميدان بکشاند چه خواهد شد؟ قطعا با اين عمليات حوثي ها نه تنها موضع امريکا ضعيف تر شده بلکه اکنون روشن شده است که هر گونه خطاي محاسباتي مي تواند به پايان حضور امريکا در منطقه و از بين رفتن رژيم صهيونيستي و انهدام تمامي منابع نفت و گاز و شريان هاي حياتي کشورهاي  متخاصم  منجر شود.
 
---------------------------------------------------
رضا  محمدمراد
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
مردم و مجلس ۷ آذر ۱۴۰۴
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
تاج: اقتدار ایران را حفظ می‌کنیم؛ هیچکس به آمریکا نمی‌رود
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)