• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۳۷۶۸۳
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۳۹۸ - ۱۷:۵۳
اقتصادی
در خصوص تعهدات معوق خودروسازان

بدعهدی خودروسازان اگر به دلیل تحریم‌ها باشد جرم نیست

عضو کمیسیون قضائی و حقوقی مجلس: عمل نکردن خودروسازان به تعهداتشان به دلیل تحریم‌ها عمل مجرمانه محسوب نمی‌شود.

بدعهدی خودروسازان اگر به دلیل تحریم‌ها باشد جرم نیستمحمد علی پورمختار در گفتگوی تلفنی با خبرنگار خبرگزاری صدا وسیما در خصوص تعهدات معوق خودروسازان گفت: رابطه خودروسازان با خریداران یا پیش خریداران یک رابطه حقوقی است و تابع قانون قراردادهاست.
وی افزود: مقررات کلی و پیش بینی‌های قانونی در این زمینه وجود دارد که چنانچه عمل نکردن به تعهد ناشی از اتفاقاتی خارج از اراده متعهد باشد، ساز و کار‌های خودش را دارد.
پورمختار گفت: اکنون که به دلیل تحریم‌ها و مشکلات ناشی از آن خودروسازان داخلی، وارد کنندگان و خودروسازانی که خودرو‌های خارجی در داخل مونتاژ می‌کردند با مشکل مواجه شده اند، اگر ثابت شود این عدم عمل به تعهدات به خاطر اعمال تحریم هاست شرایط حقوقی بر قرارداد‌های آن‌ها حاکم است و خودروسازان جرمی مرتکب نشدند.
وی افزود: البته اگر ثابت شود در این زمینه تخلف آشکاری صورت گرفته و خودروسازان یا تعمیرکنندگان قطعات عامدانه به تعهدات خود عمل نکرده باشند عمل آن‌ها در جهت ایجاد ضرر و اخلال در چرخه تولید و توزیع تفسیر شده و عملی مجرمانه است.
نماینده مردم بهار و کبودرآهنگ در مجلس شورای اسلامی گفت: در شرایط فعلی خودروسازان دولتی و خصوصی مشمول این مقررات هستند و اگر ثابت شود شرایط غیر عادی (فورس ماژور) که یک شرایط شناخته شده حقوقی است مانع از عمل کردن آن‌ها به تعهدات شان شده است باید به مفاد قرارداد با خریداران رجوع شود و طبق مفاد آن قرارداد‌ها رضایت دو طرف برآورده شود.
وی با تاکید بر اینکه باید نسبت به آن دست از تعهدات معوق خودروسازان که ناشی از مسئله تحریم است عنایت ویژه‌ای صورت گیرد افزود: در این شرایط بهتر است به خودروسازان فرصت داده شود تا بر اساس راهکار‌های ممکن تعهدات خود را انجام دهند، زیرا وقتی تعهدات خارج از اختیار خودروسازان بوده طبیعی است که باید این امر مورد نظر قرار گیرد و فرصت کافی به خودروساز داده شود و یا این مسئله بر مبنای توافق با خریدار به شکلی حل و فصل شود.
پور مختار با تاکید بر اینکه در نهایت مسئولیت اصلی با دولت است که از حقوق طرفین دفاع کند گفت: راهکاری که می‌توان پیشنهاد داد این است که دولت الزامات و حمایت‌هایی را در نظر بگیرد تا خودروسازان به سمت انجام تعهدات خود هدایت شوند در غیر این صورت باید توافقی بین خریدار و خودروساز انجام شود که یا خریدار خودروی جایگزینی را تحویل بگیرد و یا پول خود را با یک سود معقول دریافت کند و به هر ترتیب موضوع به هر نحوی حل و فصل شود که هم خودروسازان و خریداران از سردرگمی و بلاتکلیفی خارج شوند.
وی افزود: به هر حال هر تصمیمی که گرفته شود حق انتخاب با خریدار است و خودروساز باید به نحوی خریداران را راضی کند.
پور مختار در خصوص وارد کنندگان خودرو که پیش از ثبت سفارش خودرو‌های خود را پیش فروش کردند هم گفت: در این زمینه باید به مقررات وزارت صنعت، معدن و تجارت رجوع کرد و دید که آیا این شرکت‌ها حق پیش فروش خودرو پیش از ثبت سفارش و تامین خودرو داشته اند یا خیر اگر در این زمینه و بر اساس مقررات وزارت صمت تخلفی انجام نشده باشد باید مشکلات این واردکنندگان نیز به طریق داوری حل و فصل شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
پاییز حبله رود و رونق گردشگری در فیروزکوه
گرامیداشت یاد شهیدان ابراهیم هادی و مهدی زین الدین
دانش آموزان باید روایتگر توانمندی‌ کشورمان در دفاع مقدس ۱۲ روزه باشند
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
پزشکیان: شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
خط و نشان رئیس کل بانک مرکزی برای ملاکی بانک‌ها
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
ایست به اتلاف انرژی
سنگ اندازی مقابل اجرای طرح حمایت از رانندگان اینترنتی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
آلودگی شدید هوا در تهران
پایان چشم انتظاری
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)