• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۴۹۰۶۰
تاریخ انتشار: ۲۳ مهر ۱۳۹۸ - ۱۱:۴۷
علمی و فرهنگی » بهداشت و سلامت
دکتر تدروس ادهانوم گبریسوس :

ایران، رهبری بهداشتی در منطقه است

دبیرکل سازمان جهانی بهداشت: ایران، رهبری بهداشتی برای منطقه به ویژه در مراقبت‌های اولیه سلامت است

ایران، رهبری بهداشتی در منطقه استبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از وبدا، دکتر تدروس ادهانوم گبریسوس در مراسم افتتاحیه شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت که با حضور رییس جمهور در سالن اجلاس سران کشور‌های اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت بابت مهیا کردن پوشش همگانی سلامت و بیمه برای شهروندان از دولت ایران حمایت می‌کند و به ایران بخاطر کاهش هزینه‌های درمانی و توسعه زیرساخت‌های مدرن بهداشتی و درمانی، تبریک می‌گوید.
وی افزود: ایران از نظر بهداشتی در میان کشور‌های منطقه و جهان نمونه است و کشور‌ها باید از مراقبت‌های اولیه سلامت و پوشش همگانی سلامت، درس بگیرند. البته همیشه جای پیشرفت وجود دارد و سازمان جهانی بهداشت آماده هر نوع کمکی به ایران است.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت تصریح کرد: جمعیت ایران در حال سالمند شدن است و سازمان جهانی بهداشت مصمم است که به پایداری و توسعه بهداشت به ایران کمک کند، اما منطقه با چالش‌های زیادی روبرو است و براساس گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، از سال ۲۰۰۰ تا ۲۰۵۰ هزینه‌های بهداشتی افزایش پیدا می‌کند و پرداختی از جیب به ۴۰ درصد خواهد رسید.
دکتر تدروس اضافه کرد: امروز در اجلاس بین المللی شرکت می‌کنم و در این هفته نیز قطعنامه بهداشت عمومی تصویب می‌شود، اما نقش نمایندگان مجلس در بهبود وضع سلامت عمومی بسیار مهم و اساسی است.
وی گفت: گرچه نرخ مرگ و میر در جهان در ۳۰ سال گذشته کاهش قابل توجهی یافته است، در منطقه مدیترانه شرقی، دومین منطقه از نظر مرگ و میر بوده که نیازمند اقدامات عملی و حمایت از سلامت مادران و نوزادان است و باید اطمینان دهیم که کودکان بیشتری برای ادامه زندگی در سلامت زندگی می‌کنند و بدون وجود بهیاران و پرستاران، دستیابی به این اهداف، امکان پذیر نیست.
دبیرکل سازمان جهانی بهداشت با تاکید بر لزوم گسترش شبکه پرستاری در منطقه مدیترانه شرقی، افزود: برای احترام به ماما‌ها و پرستاران، سازمان جهانی بهداشت، سال ۲۰۲۰ را به عنوان سال ماما‌ها و پرستاران نامگذاری کرده است و امسال نیز دویستمین سالگرد بهیاران و پرستاران و ماما‌ها را جشن می‌گیریم و پیشنهاد می‌کنیم که در اجلاس سال آینده، هر کشور یک ماما و یک پرستار را به اجلاس سالیانه اعزام کند تا با یکدیگر تبادل نظر کنند.
دکتر تدروس با بیان اینکه تمام نظام‌های سلامت نیازمند بیمارستان‌ها و مراکز بهداشتی و درمانی مجهز و پیشرفته هستند، تصریح کرد: بیماری‌های غیرواگیر در این منطقه، منجر به مرگ و میر‌های زیادی می‌شود و باعث می‌شود که به اهداف توسعه پایدار نرسیم.
وی افزود: بیانیه تهران در خصوص سبک زندگی بهداشتی سالم و اهمیت پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر را نشان می‌دهد. افزون بر این، به موضوع مبارزه با مصرف مواد مخدر نیز پرداخته و در خصوص آن تاکید زیادی شده است.
دبیر کل سازمان جهانی بهداشت خطاب به وزرای بهداشت کشور‌های منطقه مدیترانه شرقی، با اشاره به سه چالش نظام‌های سلامت در سال آینده، گفت: کاهش مرگ و میر نوزادان چالش نخست است و هیچ منطقه و کشوری نمی‌تواند مرگ نوزادان را تاب بیارود و باید در این زمینه بیشتر کار کنیم. دومین چالش تقویت کارکنان بهداشتی است، اگر بهترین بیمارستان‌ها با بهترین امکانات و تجهیزات را داشته باشید، باز هم نیازمند کارکنان با مهارت و با تجربه هستید.
وی افزود:سومین چالش این است که باید به تعهدات خودمان برای پوشش همگانی سلامت پایبند باشیم و برای حل مشکلات سلامت، نیازمند تعهد سیاسی قوی و عملی کردن برنامه‌ها هستیم.

مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت: بهداشت همواره مقدم و مورد تاکید بوده است

دکتر احمد المنظری مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت نیز در این همایش گفت: اعتقاد دارم که بهداشت همواره مقدم و مورد تاکید است و امیدواریم که بیانیه تهران باعث تقویت پوشش همگانی سلامت در کشور‌ها شود

دکتر احمد المنظری اظهار داشت: از جمهوری اسلامی ایران، مردم و دولت ایران به خاطر استقبال گرم و برگزاری اجلاس وزرای بهداشت کشور‌های مدیترانه شرقی در شهر زیبای تهران تشکر می‌کنم و می‌دانیم که ایران تمدن و فرهنگ بسیار برجسته‌ای دارد.
مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت گفت: یک سال از زمان برگزاری کنفرانس سالانه دفتر مدیترانه شرقی در خارطوم می‌گذرد، اما هنوز با چالش‌های زیادی روبرو هستیم.
وی تصریح کرد: شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت امسال با شعار "سلامت برای همه توسط همه" در ایران برگزار می‌شود و با توجه به تغییرات منطقه ای، اهمیت ویژه دارد، اما اعتقاد دارم که بهداشت همواره مقدم و مورد تاکید است و امیدواریم که بیانیه تهران بتواند باعث تقویت پوشش همگانی سلامت در کشور‌ها شود.

مدیر کل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت افزود: منطقه ما، تمدن و فرهنگ کهن و همچنین ثروت‌های زیادی ادارد، اما از سویی با بحران‌های زیادی از جمله بحران‌های سیاسی روبرو است و این ممکن است موجب ایجاد مشکل در ارائه خدمات بهداشتی و درمانی شود و در طول سال‌های گذشته از مراکز بهداشتی زیادی در سطح منطقه بازدید کردم که مشکلات زیادی داشته اند و گیرندگان خدمات، با محدودیت‌هایی روبرو بوده اند.
دکتر المنظری با تاکید بر لزوم توجه به وضع ناگوار بهداشتی در سطح منطقه، خاطرنشان کرد: در شرایطی قرار داریم که باید وضع بهداشتی را با انجام دادن کار‌های بزرگ و برطرف کردن چالش ها، اصلاح کنیم.
وی گفت: خوشبختانه کمیته حصبه دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که این بیماری در ایران وجود ندارد و ایران توانسته است سرخک و سرخجه را ریشه کن کند که باید به این کشور تبریک بگوئیم و از همه دست اندرکاران این حوزه ها، تشکر کنیم.
مدیرکل دفتر مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت افزود: برای اهداف ۲۰۲۳ نقشه‌هایی ترسیم و تلاش‌های زیادی انجام شده است تا گام‌های عملی برای تحقق این اهداف برداریم. براساس وظیفه کاری، اخلاقی و انسانی و فرمایشات پیامبر اکرم (ص)، مومن برای مومن مانند یک بنیان محکم است و به قول سعدی "بنی آدم اعضای یکدیگرند/ که در آفرینش ز یک گوهرند" بنابراین باید با همیاری و همکاری، در راستای اهداف ۲۰۲۳ تلاش کنیم تا همه شهروندان از خدمات بهداشتی و درمانی بدون تبعیض و محدودیت، بهره‌مند شوند.
دکتر المنظری خاطرنشان کرد: دیروز مذاکرات بسیار خوبی با کشور‌های مختلف داشتیم و در روز‌های آینده نیز موضوعات مهم بهداشتی بررسی می‌شود، اما در این دوره از اجلاس، از تجهیزات الکترونیکی برای حفظ محیط زیست بهره‌مند خواهیم شد و امیدواریم که با همکاری همه کشور‌های عضو، بتوانیم در راستای تحقق شعار "سلامت برای همه توسط همه" گام برداریم.

 

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
۱۰ هزار واحد استیجاری دولتی برای زوج‌های جوان تا پایان سال
ادامه وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود زمین، اصلی‌ترین مانع تولید و تأمین مسکن در کشور است
موافقت شورای اسلامی شهر اهواز با استعفای شهردار
معاون رییس جمهور: دولت در رفع محرومیت از مناطق مختلف در میدان عمل است
لزوم تزریق روحیه امید و خودباوری در جامعه
واگذاری ۲۰۰ هکتار از اراضی ملی آذربایجان‌غربی برای احداث نیروگاه خورشیدی
بسته خبر‌های کوتاه ۲۱ آبان ۱۴۰۴
برگزاری انتخابات دفاتر نمایندگی سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان غربی
ورزشی‌های بیست و یکم آبان ماه در استان سمنان
نقش محوری مرز‌های ایران و آذربایجان‌غربی درحمل و نقل و ترانزیت کالا
واگذاری ۴ هکتار زمین به مشمولان جوانی جمعیت در مازندران
تغییر زمان و تعیین مکان دیدار داماش گیلان در ایستگاه دوازدهم
نجات ۳ گردشگر گمشده در منطقه درفک رودبار پس از ۷۲ ساعت
۲۱ آبان و یادی از نیمای ادبیات ایران
نشان نقره به کاراته کای قمی رسید
یادی از شهدای تیپ ۳۶ انصارالمهدی
دو خطه شدن راه آهن زنجان در مسیر پایانی
تشییع احمد بالدی جوان اهوازی در روستای مدینات
برگزاری سومین دوره انتخابات نمایندگان تشکل‌های مردم‌نهاد در اصفهان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
والیبال بازی های همبستگی اسلامی؛ امشب، ایران - عربستان
اجرای رزمایش اعلام وضعیت هشدار عمومی از طریق تلفن همراه
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»
استعفای شهردار اهواز و برکناری چند مقام شهری در پی حادثه خودسوزی جوان اهوازی
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد
آماده سازی زیرساخت‌های نرم‌افزاری و فنی انتخابات شوراها
اگر در کشور‌های همسایه ناامنی شود منطقه متضرر می‌شود
چالش‌های قدرتمندتری برای رژیم صهیونی به وجود خواهد آمد
آخرین جزئیات اجرای مرحله جدید کالابرگ
کرونای «تیغی» و ایجاد درد سوزنده و شدید در گلو
توضیحات سخنگوی دولت درباره قیمت بنزین
۲ کشته و یک زخمی در تصادف ۳ تریلی در بروجرد
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۳ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)