• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۰۵۱۰
تاریخ انتشار: ۲۵ مهر ۱۳۹۸ - ۱۰:۴۵
فارس » علمی و فرهنگی

دسترسی بیشتر کاربران کتابخانه های عمومی به منابع پژوهشی

تفاهم نامه همکاری اداره کل کتابخانه های عمومی و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری فارس امضا شد.

دسترسی بیشتر کاربران کتابخانه های عمومی به منابع پژوهشیبه گزارش خبر گزاری صدا وسیما، مرکز فارس، در مراسمی محمدجواد دهقانی و روح‌الله منوچهری تفاهمنامه همکاری با هدف ارتقاء سطح همکاری‌ها و ایجاد امکان دسترسی اعضای کتابخانه‌های عمومی فارس به منابع پژوهشی مرکز منطقه‌ای اطلاع‌رسانی علوم و فناوری، امضاء و مبادله کردند.
مدیرکل کتابخانه‌های عمومی فارس، در نشست امضای تفاهم نامه گفت: در فارس ۲۴۰ کتابخانه عمومی در شهر‌ها و روستا‌ها با ۱۶۰ هزار عضو فعال است.
روح الله منوچهری با اشاره به عضویت شماری از دانشجویان و پژوهشگران در کتابخانه‌های عمومی فارس، افزود: بروز رسانی خدمات کتابخانه‌ای و دسترسی به منابع پژوهشی از جمله برنامه‌های ما برای جامعه مخاطب است که در این راستا از چند سال پیش، امکان دسترسی به پایگاه‌های اطلاع رسانی در کتابخانه‌های عمومی فعال شد تا بخشی از مخاطبان و کتابداران که در این حوزه فعال هستند، بتوانند خدمات مورد نیاز خود را دریافت کنند.
وی با بیان اینکه در مرحله نخست ده کتابخانه عمومی شهر شیراز به برخی از پایگاه‌های اطلاعاتی دسترسی متصل شد، افزود: تصمیم داریم که این کار را به صورت متمرکز و تخصصی با همکاری مرکز منطقه‌ای انجام دهیم. این تفاهم نامه به صورت پایلوت در فارس اجرا می‌شود و در صورت موفقیت در سطح ملی تفاهم نامه منعقد خواهد شد.
منوچهری ادامه داد: در ابتدا کتابخانه‌هایی که پتانسیل پژوهشی دارند شناسایی و معرفی می‌شوند تا در این کتابخانه‌ها استفاده از تجارب مرکز را در دسترس مردم قرار دهیم.
رئیس مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری فارس نیز در این نشست با بیان اینکه مرکز منطقه‌ای متعلق به مردم هست، گفت: کاربران و اعضا کتابخانه‌های عمومی هرچه بیشتر از منابع مرکز استفاده کنند، خوشایندتر است.
محمدجواد دهقانی با تأکید بر اینکه بحث ما درآمدزایی نیست؛ بلکه استفاده بهینه از منابع است، افزود: هدف این است که داشته‌های ما از طریق کتابخانه‌های عمومی هرچه بیشتر به عموم معرفی شود؛ تا هم زمینه برای شناخت مردم از این امکانات فراهم شود و خدمات بیشتر به کاربران ارائه دهیم.
وی با بیان اینکه کتابخانه‌های عمومی پایگاه مهمی از اطلاعات و اسناد است که می‌تواند به این مجموعه اضافه شود، گفت: درسال‌های اخیر سعی کردیم منابع فارسی را به کشور‌های دیگه ارائه تا علاوه بر ترویج زبان و ادبیات هویت‌های فرهنگی نیز حفظ و ثبت شود؛ هرچقدر داشته‌های علمی بیشتر به اشتراک گذاشته و دیده شود در ارائه تصویر از وضعیت علمی و فرهنگی ایران در جامعه جهانی موفق‌تر خواهیم بود.
تفاهمنامه مبادله شده بین مرکز اطلاع‌رسانی علوم و فناوری و اداره کل کتابخانه‌های عمومی فارس، با هدف ایجاد چارچوب همکاری مشترک میان دو مجموعه در خصوص منابع اطلاعاتی، ظرفیت‌ها و فرصت‌های پؤوهشی، مطالعاتی و تخصصی و همچنین بهره مندی متقابل از توانایی‌ها و امکانات، منعقد شده است.
همکاری و اجرای فعالیت‌های پژوهشی در قالب طرح‌های تحقیقاتی مشترک مطابق ضوابط و مقررات مربوطه؛ فراهم سازی و استفاده از سامانه ثبت مقاله‌ها و کنفرانس‌ها و حمایت در برگزاری همایش ها، کارگاه ها، دوره‌های دانش افزایی و سمینار‌های ملی و بین المللی کتابخانه‌های عمومی؛ همکاری در چاپ کتاب‌های علمی اداره کل کتابخانه‌های عمومی و کتاب‌های همسو با اهداف سازمانی مرکز منطقه ای؛ امکان استفاده از پایگاه‌های اطلاعاتی، منابع و مدارک علمی الکترونیکی و چاپی؛ دیجیتالی کردن کتاب‌ها و نشریات قدیمی کتابخانه‌های عمومی، ارائه دسترسی به منابع، آثار، مستندات و اطلاعات علمی کتابخانه‌های عمومی فارس به مرکز منطقه ای، مشارکت اعضای هیئت علمی مرکز منطقه‌ای در طرح‌های پژوهشی کتابخانه‌های عمومی و... بخشی از تعهدات هر دو سازمان قید شده در تفاهمنامه است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود سامانه بارشی از فردا به لرستان
مهار آتش سوزی جنگل های دیزمار
استفاده از رسانه‌ها و فضای مجازی ابزار امروز استکبار جهانی در عرصه جنگ نرم
آغاز سرشماری پاییزه حیات‌وحش در پارک ملی و ذخیره‌گاه زیست‌کره گلستان
راه اندازی باشگاه دانش اموزی سبزنامه از برگ تا برگ در صومعه سرا
اخبار کوتاه جمعه ۲۳ آبان در گلستان
یادواره شهدای منطقه شمال شهر اصفهان
جهاد پزشکان جهادی در معمولان
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
معدوم‌سازی مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در خاتم
افتتاح مرغداری گوشتی در مرند
اختتامیه جشنواره پروازی هما در رامیان
بازگشایی محور ریلی هرمزگان و از سرگیری حرکت قطار‌ها
استقبال از مدال آورگلستانی مسابقات بازی‌های همبستگی  کشورهای اسلامی
برگزاری نشست کتابخوان فرهنگ محلی در سمنان
برداشت سیب زمینی پاییزه در الیگودرز
همدلی مردم روستای خوش ییلاق برای ساخت مسجد جامع
ارائه خدمات به بیش از ٣٢٠ نفر از اهالی روستای رباط پشت بادام
فعال اجتماعی سراوانی جوان تاثیر گذار اجتماعی ایران شد
کمپ تمرینی رولرفری استایل (اگرسیو) برگزار شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)