• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۵۶۰۶۴
تاریخ انتشار: ۰۳ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۱۴
علمی و فرهنگی » راديو تلويزيون
گفتگوی ویژه اخبار قرآنی

رفتار معصومین (س) نماد ظلم ستیزی

پژوهشگر معارف اسلامی؛ اقتدار نبوی (ص)، صلح حسنی (ع) و روشنگری رضوی (ع) را نماد ظلم ستیزی ائمه اطهار (ع) توصیف کرد

رفتار حضرات معصومین (ع) نشانگر ظلم ستیزیبه گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام سیدمحمدحسین میرلوحی در برنامه گفتگوی ویژه خبری امروز شبکه قرآن و معارف سیما که همزمان با دهه پایانی ماه صفر بود، گفت: تلاش‌های برخی به منظور افزایش مفاهیمی نادرست به سیره نبوی و ائمه اطهار (ع) با دقت کافی در عمق تاریخ؛ مردود است.
وی با بیان اینکه درست است که پیامبر (ص) با مردم مدارا می‌کرد، افزود: این مدارا قطعا به پذیرش دعوت حق پیامبر (ص) منجر می‌شد و با ظلم پذیری بسیار متفاوت است.
این پژوهشگر معارف اسلامی گفت: در نمونه بی مانند؛ پس از جنگ بدر؛ یهودیان با استفاده از شعر که رسانه تاثیرگذار زمان پیامبر (ص) بود، به هجو ایشان و مسلمانان پرداختند و پیامبر (ص) از ترور این شعرا استقبال کرد که شاید کمتر در طول تاریخ تکرار شده باشد و این پاسخی است به کسانی که فتوای ترور سلمان رشدی را زیر سوال می‌بردند.
حجت الاسلام میرلوحی در ادامه با قدردانی از دستگیری سرشبکه ضدانقلاب (روح الشیطان) افزود: باید در کنار برخورد‌های امنیتی و قضایی افراد قلم به دست و هنرمند و گرافیست با تدبیر و هنر به گونه‌ای در فضای مجازی عمل کنند که کسی جرات اهانت به مقدسات دینی را پیدا نکند.
وی گفت: نباید شرایط به گونه‌ای باشد که به نام آزادی اجازه اهانت به خود بدهند در حالی که آزادی اجازه اهانت به هیچ عقیده‌ای را نمی‌دهد.
این پژوهشگر معارف اسلامی با بیان اینکه تهمت ظلم پذیری به ائمه معصومین (ع) خود ظلمی بزرگ در حق ایشان است، افزود: در حکومت‌های اسلامی به سبب برخی منافع یا ترس از قدرت حکومت، نفاق قطعا اتفاق می‌افتد و تنها در زمان امام زمان (عج) است که نفاق ذلیل خواهد شد.
حجت الاسلام میرلوحی گفت: در زمان امام حسن مجتبی (ع) نفاق کهنه و بدبو شده بود و امام حسن (ع) شرایط بسیار دشواری داشت چراکه اگر جنگ مسلحانه را آغاز می‌کرد، به سبب آمادگی امپراتور روم شرقی برای حمله به سرزمین‌های اسلامی از اسلام چیزی باقی نمی‌ماند و اگر صلح می‌کرد برخی از اصحابش فریاد ظلم بر اسلام سرمی دادند.
وی با بیان اینکه راهبرد امام حسن (ع) افشای نفاق و ممانعت از پیشروی آن در جامعه اسلامی بود، افزود: امام حسن (ع) در ابتدا برای جنگ آماده شد، اما یارانش به سبب ترس یا خریده شدن یا در نظر گرفتن منافع مالی ریزش کردند و امام حسن مجتبی (ع) مجبور به صلح شد.
پژوهشگر معارف اسلامی گفت: با دقت در متن صلح نامه امام حسن (ع) می‌بینیم که به جز بند نخست که حکومت را به معاویه سپرد، در جای جای این صلح نامه منافع امام درنظر گرفته شده و با صلح‌های ظلم پذیر بسیار متفاوت است.
حجت الاسلام میرلوحی درباره ظلم ستیزی امام رضا (ع) نیز با بیان اینکه برخلاف اینکه تصور می‌شود از سیره ایشان اطلاع کافی داریم، اما متاسفانه سیره مبارزاتی امام هشتم چندان شناخته شده نیست.
وی گفت: سیره مبارزاتی امام رضا (ع) در فرستادن مبلغان به سراسر جهان اسلام و پیام رسانی به مردم بود.
پژوهشگر معارف اسلامی افزود: پیام رسانی مبلغان امام رضا (ع) در زمینه مبارزه با غصب خلافت (غصب سیاسی) همچنین غصب بیت المال (غصب اقتصادی) و توجه به پیروی از اسلام و اهل بیت (ع) بود و در زمان غیبت ائمه (ع) باید به ولایت فقیه اقتدا کرد.
حجت الاسلام میرلوحی در ادامه گفت: امام رضا (ع) هیچ گاه مذاکره نکرد و حتی زمانی که از مدینه حرکت می‌کرد به خاندانش دستور عزاداری داد به این معنی که این حرکت بازگشت ندارد و هیچ گاه در امر حکومت دخالت نکرد و در مسیر مدینه تا مرو نیز برای فعالیت‌های تشکیلاتی مسلمانان کوشید.
وی افزود: امام رضا (ع) بر بیان روشن و شفافیت کلام تاکید داشت.
پژوهشگر معارف اسلامی گفت: فعالیت تشکیلاتی که با صبر و انعطاف پذیری جوانان مسلمان امکانپذیر است نیز از دیگر رویکرد‌های امام رضا (ع) در سیره مبارزاتی ایشان بود.
حجت الاسلام میرلوحی با بیان اینکه امروز انواع و اقسام دشمنان را داریم، افزود: دشمن سعودی، دشمن صهیونیستی و منافقان داخلی به گونه‌ای هستند که از سیره این سه معصوم بزرگوار باید برای مقابله با آن‌ها استفاده کرد.
وی گفت: اگر برخی می‌خواهند به هر نحوی کار خود را پیش ببرند، تقاضا داریم ساحت ائمه معصومین (ع) را منزه بدارند و برای اهداف سیاسی از آنان استفاده و در حقشان ظلم نکنند.
پژوهشگر معارف اسلامی افزود: ما پیرو ولایت فقیه هستیم و اگر ایشان در زمانی مذاکره را به منظور روشن شدن برخی از مسایل ضروری بدانند اطاعت می‌کنیم و اگر زمانی نیز نیاز به ایستادگی باشد در پشت سر ایشان می‌ایستیم.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
تشییع پیکر مادر شهید فتح‌الله زمانی در گچساران
تیراندازی قهرمانی جهان؛ تیم تپانچه مردان ایران یازدهم، فروغی هشتادم
اجرای موسیقی عرفانی در سیستان وبلوچستان
لغو یک دیدار از هفته چهارم لیگ بسکتبال دختران
نشست هم اندیشی دبیرخانه های شورای سلامت و امنیت غذائی منطقه ۵ کشور
تسویه بدهی ۴۸ میلیارد تومانی جهاد کشاورزی به شرکت‌های تولید کننده بذر خراسان رضوی
نشست بررسی راهکار‌های رفع چالش آبی کشور برگزار شد
هیئت گزیر نحوه فروش سهام سهامداران بانک آینده را تصویب کرد
ششمی کریمی در حرکت یک‌ضرب وزنه برداری بانوان
توسعه خطوط برقی در جنوب پایتخت؛ گامی مؤثر در مسیر حمل‌ونقل
برپایی نمایشگاه سوغات و صنایع دستی در گرمسار
آزادراه تهران کرج مسدود است
اعزام پیرغلامان حسینی چهارمحال و بختیاری به بیست و دومین اجلاس پیرغلامان
بجنورد شهر کتابخوانی شد
اقامه نماز طلب باران در قزوین؛ نیایش جمعی برای بارش رحمت الهی
سفر به امارات به فردا موکول شد؛ ملی‌پوشان در تهران تمرین کردند
آغاز بهسازی جاده بیله‌سوار - جعفرآباد مغان
دوشنبه‌هایی به رنگ ایمان 
هیچ ناترازی از بانک آینده سابق به بانک ملی منتقل نشده است
هومر عباسی در ۱۰۰ متر کرال پشت هفتم شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
شهادت ستوانیکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)