• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۶۰۸۳۶
تاریخ انتشار: ۱۰ آبان ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۳
فارس » اجتماعی
سفیر آلمان در ایران

تفکر حافظ، گوته را در مسیر تفاهم ملت‌ها هدایت کرد

تفکر حافظ دویست سال پیش گوته ادیب و شاعر آلمانی را در مسیر رسیدن به نقطه عطفی در تفاهم ملت‌ها هدایت کرد.

تفکر حافظ، گوته را در مسیر تفاهم ملت‌ها هدایت کردسفیر آلمان در ایران دنیای برساخته از تفکر خواجه شمس الدین محمد حافظ شیرازی را در قرن ۱۴میلادی دنیایی شاعرانه و مبتنی بر دوستی و عشق دانست و گفت: او دویست سال پیش گوته ادیب و شاعر آلمانی را در مسیر رسیدن به نقطه عطفی در تفاهم ملت‌ها هدایت کرد.
میشاییل کلور برشتولد که در آیین رسمی آغاز هفته فرهنگی آلمان در شیراز حضور یافت، سخنرانی خود را با دو بیتی از حافظ آغاز کرد که بیش از دویست سال پیش یوهان ولفانگ فن گوته، شاعر و متفکر آلمانی را به شاعر شیراز پیوند داده بود.
او که به فارسی دو بیت آغازین غزل "بیا تا گل برافشانیم و می‌در ساغر اندازیم، فلک را سقف بشکافیم و طرحی نو دراندازیم" را خواند، درک معنای نهفته در این شعر را دلیل علاقه‌مندی گوته به حافظ دانست.
سفیر آلمان در ایران با بیان اینکه بین حافظ و گوته رابطه خویشاوندی معنوی برقرار است، گفت: گوته دویست سال پیش ورای مرز‌های زمانی و کشوری، گفتمانی تازه با همزاد تازه یافته خود در شیراز آغاز کرد و این تجربه ادبی، امروز، ما ایرانی‌ها و آلمانی‌ها را امروز گرد هم آورده است.
برشتولد افزود: هفته فرهنگی آلمان در شیراز به بهانه گذشت دو سده از نگارش دیوان غربی-شرقی گوته برگزار می‌شود؛ اما موضوع فراتر از این است؛ چراکه این دیوان نمادی است از تساهل، تسامح، نزدیک شدن به هم و پذیرش و درک متقابل.
سفیر آلمان در ایران عنوان کرد: حافظ و گوته تنها، شاعر، ادیب و فیلسوف نبودند؛ بلکه بیش از هر چیز آزاداندیش بودند. آن‌ها در چارچوب‌های تعیین‌شده و الگوی‌های آن زمان زندگی نمی‌کردند.
وی با اشاره به اینکه دوراندیشی و رواداری آن دو شامل همه جنبه‌های زندگی و جامعه می‌شد، فهم حافظ و گوته را الگویی برای بشر عنوان و اضافه کرد که آن‌ها به جای مرزبندی چارچوب فکری تعیین شده را می‌شناختند.
سفیر آلمان در ایران اظهار کرد: جایی که آزاداندیشی حاکم باشد، فرصتی برای ساختار‌های تحمیلی وجود ندارد و نقطه تلاقی این دو شاعر نیز دقیقا همین جا بود؛ چراکه گوته از کنار گذاشتن تکبر و سخت‌گیری وسواسی سخن می‌گفت و معتقد بود که باید به ملت‌های غریبه نگاه کنیم، رابطه همسایگی ایجاد کنیم، ملت‌ها باید یکدیگر را درک کنند و اگر نمی‌خواهند همدیگر را دوست داشته باشند، دستکم یاد بگیرند یکدیگر را تحمل کنند.
وی با بیان اینکه دنیای گوته به روشنی این امر بدیهی را به ما نشان می‌دهد که چطور می‌توان از طریق دیگری و غریبه به خود رسید، نتیجه‌گیری کرد: بر این اساس ایرانی‌ها و آلمانی‌ها و با تفاهم دوجانبه می‌توانند چالش‌های سخت زندگی را حل کنند.
سفیر آلمان در ایران از شور و شوق شیرازی‌ها برای برگزاری برنامه هفته آلمان در این شهر ابراز خوشحالی کرد و از اینکه شیراز و رویداد‌های فرهنگی را مبتنی بر پیوند خواهرخواندگی همزادی و دوقلو بودن وایمار و شیراز دانست.
برشتولد ابراز امیدواری کرد که روابط آلمان و ایران بیش از پیش تقویت شود و دو کشور از دوره‌های پرتلاطم به سلامت گذر کنند و در مسیر اندیشگانی گوته و حافظ قدم گذارند.
در برنامه هفته فرهنگی آلمان در شیراز که توسط سفارت آلمان در ایران و با همکاری شهرداری شیراز رسما از پنجشنبه ۹ آبانماه شروع شد و تا ۱۳ آبانماه ادامه دارد، پروفسور آنکه بسه متخصص ادبیات و مجرب‌ترین کارشناس دیوان غربی- شرقی گوته، فلوریان هنکل فون دان اسمارک نویسنده، تهیه‌کننده و برنده جایزه اسکار برای فیلم زندگی دیگران، اشتفان وایدنر نویسنده فیلسوف، مترجم و اسلام‌شناس، کلاوس گالاس نویسنده و مدیر فرهنگی و موسس جشنواره دیوان غربی- شرقی وایمار، دوریس دوری موفق‌ترین کارگردان آلمانی و نویسنده و نیز گروه موسیقی کلنکه حضور دارند.
دیوان غربی– شرقی یا دیوان باختری–خاوری (به آلمانی: West-Östlicher Divan) اثری از یوهان ولفگانگ فون گوته، شاعر، فیلسوف و دانشمند آلمانی است که در سال ۱۸۱۹ منتشر شد. این کتاب به نظم سروده شده است و نویسنده بیشتر در آن از نماد‌ها و عناصر ادبیات شرقی و ایرانی الهام گرفته است.
یوهان ولفگانگ فون گوته (به آلمانی: Johann Wolfgang von Goethe) زادهٔ ۲۸ اوت ۱۷۴۹ در فرانکفورت – درگذشتهٔ ۲۲ مارس ۱۸۳۲ در وایمار؛ شاعر، ادیب، نویسنده، نقاش، محقق، انسان‌شناس، فیلسوف و سیاست‌مدار آلمانی بود.
خواجه شمس‌ُالدّینْ محمّدِ بن بهاءُالدّینْ محمّدْ حافظِ شیرازی (زادهٔ ۷۲۷ هجری قمری – درگذشتهٔ ۷۹۲ هجری قمری در شیراز) است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قطع گاز ویلاهای خالی از سکنه در مازندران
ثبت همایش یوزپلنگ ایرانی جاجرم در فهرست رویداد‌های گردشگری کشور
تصادف مرگبار در جاده آرو به نازمکان گچساران
یگان‌های نیروی زمینی با همه توان از مرز‌ها محافظت می‌کنند
تایید مجوز جذب دانشجو بین‌الملل برای ۱۵۶ موسسه
شتاب حرکت اقتصاد ایران از بانک‌محوری به بازار سرمایه
لزوم نگاه راهبردی به راهبردی و دانشی به تولید، صنایع تبدیلی و بازاریابی خرما
اعلام اسامی محرومان هفته دوازدهم لیگ یک فوتبال
«سرزمین من» و «ققنوس»، از رادیو فرهنگ
برگزاری نشست تخصصی ائمه جمعه شاخص و‌موثر اهل سنت آذربایجان غربی در ارومیه
برگزاری بیش از ۵۰۰ برنامه فرهنگی در کتابخانه‌های استان
ترکیب تیم فوتبال امید ایران برای بازی با روسیه
تیم فوتبال استقلال، حامی تالاب‌های ایران شد
اجرای روشنایی سه راهی روم محور قائن -بیرجند
آغاز شانزدهمین دوره مسابقات زیبایی اسب اصیل عرب کشور در اشکذر
رونمایی از سامانه تغییرات دارایی صندوق‌های سرمایه‌گذاری
کشف محموله ۶ میلیارد ریالی پوشاک قاچاق در دلفان
خدمات رسانی گروه جهادی دامپزشکی استان به دامداران منطقه جلاله
افزایش برداشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان کاشمر
رشد ظرفیت نیروگاه‌های تجدیدپذیر به بیش از ۲۷۲۰ مگاوات
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
جلسات فشرده مجلس برای بررسی عملکرد یکساله برنامه هفتم
گیجگاه ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۲۰
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
شبکه ضدامنیتی آمریکایی اسرائیلی، متلاشی شد
لایحه حذف معافیت‌های مالیاتی تقدیم مجلس می‌شود
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)