• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۵۸۷۱۱۲
تاریخ انتشار: ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - ۱۴:۴۰
اجتماعی » جامعه و شهری
همزمان با روز جهانی معلولان (۱۲ آذر)

تسهیلات جدید شهرداری ویژه معلولان

همزمان با روز جهانی معلولان، معاون حمل‌ونقل شهرداری تهران اقدامات صورت گرفته برای مناسب‌سازی معابر و ناوگان عمومی پایتخت را برای معلولان تشریح کرد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی معاونت حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران؛ «محسن پورسیدآقایی» با اشاره به اهمیت نیاز‌های افراد معلول و نام‌گذاری سوم دسامبر (۱۲ آذر) به‌عنوان روز جهانی معلولان، گفت: با توجه به سیاست‌های اداره کل سلامت شهرداری تهران و با هدف تحقق شعار «تهران، شهری برای همه» و تلاش در مناسب‌سازی معابر برای افراد معلول اقداماتی صورت گرفته است.
 
خرید ون‌های ویژه تردد معلولان در آینده نزدیک
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران درباره خرید ون‌های ویژه تردد معلولان دارای شرایط خاص گفت: بزودی ون‌های تردد معلولان خریداری خواهد شد.
 عبدالرضا گلپایگانی امروز در صد و هشتادمین جلسه شورای اسلامی شهر تهران با بیان اینکه تا جایگاهی که همه شهروندان بتوانند از امکانات شهری استفاده کنند، فاصله زیادی داریم، اظهار داشت: پس از سال‌ها توانستیم بودجه مناسب‌سازی را سه برابر کنیم.
گلپایگانی با اشاره به اینکه خیابان‌های شهر تهران در دوره مدیریت شهری قبل مناسب‌سازی شده، اما شبکه‌سازی نشده است، افزود: طرح جامعی در حال تدوین است که بتوانیم معابر را شبکه‌سازی کنیم.
معاون معماری و شهرسازی شهرداری تهران گفت: گرفتن پروانه الزامی است و هر ساختمانی بخواهد پروانه بگیرد، باید برای تردد معلولان مناسب‌سازی شود.
وی خاطرنشان کرد: باید در راستای مناسب‌سازی، همه سازمان‌های مردم‌نهاد و دیگر دستگاه‌های متولی در کنار مدیریت شهری قرار گیرند.

اختصاص فضای پارک ویژه، تخفیف ۹۰ درصدی طرح ترافیک برای معلولان
معاون شهردار تهران گفت: باهدف ایمنی و هدایت مناسب نابینایان و معلولان به ایستگاه‌های اتوبوس؛ مناسب‌سازی و تسهیل تردد در ساخت پایانه‌ها (پایانه جوانمرد قصاب) صورت گرفته است.
پورسیدآقایی، افزود: ایجاد تسهیلات لازم در مدیریت هوشمند پارک حاشیه‌ای، ایجاد تسهیلات عبور و مرور در محدوده‌های ترافیکی، تسهیلات دوچرخه اشتراکی ازجمله اقدام‌هایی است که از سوی سازمان حمل‌ونقل و ترافیک صورت گرفته، به‌طوری که اکنون به ازای هر ۷۰ فضای پارک، یک فضای پارک ویژه با تابلو و خط‌کشی اختصاصی و به‌صورت رایگان پیش‌بینی و قابل استفاده است؛ همچنین ارائه تخفیف ۹۰ درصدی در عوارض تردد وسایل نقلیه دارای پلاک ویژه افراد معلول در محدوده‌های خاص ترافیکی و تخصیص یک خانه دوچرخه در بوستان پلیس جهت آموزش و استفاده افراد معلول و همچنین تخصیص سه‌چرخه مناسب جهت ترویج استفاده از سیستم حمل‌ونقل پاک از مهمترین اقدام‌های صورت گرفته است.

مناسب سازی ایستگاه‌های مترو برای دسترسی معلولان
وی با تاکید بر اینکه دسترسی آسان شهروندان به کلیه اماکن و معابر عمومی، حقی است که همواره بر آن تاکید شده است گفت: مناسب‌سازی رمپ‌های خطوط مترو، ورودی ایستگاه‌های صیاد شیرازی، سهروردی، جوادیه، زمزم، شهرک شریعتی، نعمت‌آباد، آزادگان، فرودگاه (پایانه‌های ۱، ۲، ۴ و ۶)، میدان آزادی، شادمان و میدان انقلاب، مناسب‌سازی ایستگاه نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب و ایستگاه فرودگاه بین‌المللی حضرت امام خمینی (ره) هم در بخش مترو صورت گرفته است؛ همچنین با توجه به اینکه خطوط ۶ و ۷ در حال ساخت هستند کلیه ضوابط مناسب‌سازی ویژه تردد معلولان طراحی و در نظر گرفته‌شده و اعتبار آن نیز در قالب اعتبار احداث خط پیش‌بینی شده است و به‌مرور و در حین تکمیل خطوط و ایستگاه‌ها، تکمیل خواهد شد.
معاون حمل‌ونقل و ترافیک شهرداری تهران، افزود: تلاش برای ایجاد بستر‌های شهری در جهت خدمت به معلولان همواره مورد تاکید است.
بارگذاری اطلاعات و معرفی امکانات و تسهیلات موجود در ایستگاه‌های مترو به‌صورت فایل صوتی جهت استفاده بهینه نابینایان، اجرای مسیر ویژه تردد نابینایان در ۳۷ ایستگاه منتخب با اولویت نزدیک بودن به مراکز مرتبط با امور نابینایان، اجرای رمپ در کلیه اختلاف سطح‌های موجود در داخل ایستگاه‌ها و دسترسی‌های ورودی به آسانسور‌ها جهت تسهیل در تردد افراد معلول (دارای ویلچر) و درج توضیحات راهنما با خط بریل در کنار دکمه‌های آسانسور در کلیه آسانسور‌های خطوط ۲ و ۵ مترو صورت گرفته است و در ایستگاه‌های دیگر نیز محقق خواهد شد.

مناسب‌سازی پایانه‌های تاکسیرانی و اتوبوسرانی برای معلولان
پورسیدآقایی ادامه داد: اقدام‌های صورت گرفته در بخش تاکسیرانی و اتوبوسرانی و مناسب‌سازی برخی از پایانه‌های تاکسیرانی برای استفاده افراد دارای معلول اعم از پایانه‌های نوبنیاد، سازمان آب، آتش نشان، ارم، سیدخندان، شهید نظری، شمشیری، ونک، صنعت، مخصوص، شهر زیبا و محل استقرار تاکسی‌های ویژه فرودگاه مهرآباد، فراهم آوردن امکان دسترسی بیش از ۵۰۰۰ دانش‌آموز دارای معلول (اوتیسم، نابینا، ناشنوا، جسمی و حرکتی) به مدارس و محروم نماندن آن‌ها از تحصیل با ارائه خدمات از درب منزل به مدرسه و بالعکس، بکارگیری ۱۱۰۰ دستگاه خودرو سواری و ون با همکاری ۷ شرکت پیمانکار برای ارائه سرویس رایگان به دانش آموزان استثنایی شهر تهران با آمار سرویس‌دهی رایگان به ۵۰۶۸ دانش‌آموز در ۵۸ مدرسه استثنائی از دیگر اقدام‌های صورت گرفته است.
معاون شهردار تهران برنامه‌ریزی طرح «طب تاکسی» به‌منظور ارائه خدمات حمل‌ونقل ویژه به افراد دارای معلول موقت یا دائم حرکتی (اعم از بیماران، سالمندان و ...) با مشارکت بهزیستی و مراکز درمانی و بخش خصوصی، برنامه‌ریزی طرح استفاده از تاکسی‌های اینترنتی برای افراد نابینا با استفاده از ظرفیت بخش خصوصی و ارائه خدمات به افراد دارای معلول توسط تاکسی اینترنتی کارپینو نیز در دست اقدام است.
پورسیدآقایی ادامه داد: با توجه به راه‌اندازی سامانه معلولان و جانبازان در سال ۹۱؛ در حال حاضر ۳۶۹۴ مشترک (ویلچری ۳۰۱۳ نفر، نابینا ۴۲۴ نفر، واکری ۵۸ نفر و عصایی ۱۹۹ نفر) از خدمات این سامانه استفاده می‌کنند و سرویس‌دهی به ۱۶۹ گروه و موسسه فعال در امور معلولان، جانبازان، سالمندان و مدارس استثنایی، سرویس رسانی به مراکز درمانی و آموزشی با ۲۰ خط اتوبوسی مجهز به جک بالابر، سرویس رسانی به مدارس کودکان استثنایی با ۳۲ دستگاه اتوبوس، مهندسی مجدد خطوط اتوبوس، مناسب‌سازی ایستگاه‌های سامانه‌های اتوبوس تندرو و ایجاد مسیر ویژه نابینایان در ۱۲۶ ایستگاه از سامانه‌های تندرو، نصب ۳۶ عدد تابلوی بریل راهنمای خطوط در ایستگاه‌های خطوط تندرو، نصب ۱۹۰ راهنمای بریل بر روی دستگاه کارت‌خوان (خط ۴ و ۷ بی. آر. تی.) مجموعه اقدام‌هایی است که در بخش اتوبوسرانی شهر تهران صورت گرفته است.
اعلام هوشمند نام ایستگاه داخل اتوبوس (با توجه به ضرورت اعلام هوشمند نام ایستگاه در داخل اتوبوس، در راستای تسهیل استفاده شهروندان و نابینایان عزیز از خدمات حمل‌ونقل عمومی) عملیات تجهیز ۱۲۰۰ دستگاه اتوبوس به سیستم سخت‌افزار و نرم‌افزارِ اعلام هوشمند نام ایستگاه انجام‌شده و راه‌اندازی قابلیت تاک بک (اعلام صوتی) در نرم‌افزار حمل‌ونقل عمومی تهران هم در این بخش صورت گرفته است.
معاون شهردار تهران گفت: با وجود اقدام‌های صورت گرفته هنوز تا رسیدن به نقطه‌ مطلوب در مناسب‌سازی فاصله داریم، اما حتما برای رسیدن به این نقطه برنامه‌ریزی و تلاشی مستمر خواهیم داشت.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
اشتغال پایدار برای جوانان با خودکفایی در معادن مس تخت گنبد سیرجان
تساوی حاصل تلاش دو تیم داماش گیلان و مس سونگون
ضرورت حمایت از واحد‌های تولیدی کوچک و متوسط
شبکه‌های رادیویی متمرکز بر بازنمایی ظرفیت استان‌ها
برگزاری دوره توانمند سازی گروه های جهادی بسیج دانشجویی خوزستان در آبادان
ویزیت رایگان متخصص قلب و عروق در دستک بندر کیاشهر
پانزدهمین یادواره شهید شهریاری در زنجان
کتابسرا؛ خبر‌هایی از دنیای کتاب در استان سمنان
یکی از دو نیروی گارد ملی هدف قرار گرفته آمریکا جان باخت
روزی به پاسداشت مجاهدت های جان برکفان نیروی دریایی
حال خوب گله مرال‌های هیرکانی 
نمایشگاه اقتصاد به توان مردم درکرمان
پشت کردن ایرلندی‌ها در زمان پخش سرود ملی انگلیس
صعود اباذری به یک‌چهارم نهایی کاراته جهان
برگزاری یادواره شهدای جاویدالاثر در روستای هرچگان
پیروزی نمایندگان آذربایجان شرقی در مسابقات والیبال
تجلیل از نخبگان در جشنواره جهادگران علم و فناوری رفسنجان
وزیر جهاد کشاورزی: تعهد کنیم هیچ آب و غذایی هدر نرود
ارتقای جایگاه تبریز در بازار جهانی جواهرات اولویت مدیریت آذربایجان شرقی
شکست ملوانان در برابر پیکان در تهران
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
هوای ۱۴ شهر خوزستان در وضعیت بنفش، قرمز و نارنجی آلودگی
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
فعالیت حضوری مدارس استان کرمان از فردا شنبه ۸ آذر
دور برگشت لیگ برتر کشتی آزاد در گروه B؛ پیروزی بانک شهر مقابل استقلال جویبار
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اجرای طرح زوج و فرد از درب منازل در روز شنبه
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
گسترش ویروس آنفلوانزا
معوقات سایپا همچنان ادامه دارد
کیفیت هوا در تاکستان و آبیک "ناسالم" ؛ قزوین "قابل‌قبول"  
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۹/۰۶
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک  (۲ نظر)
توضیح نهاجا درباره عبور جنگنده میگ ۲۹ از آسمان تهران  (۲ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۲ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
اجتماع بزرگ حجاب فاطمی در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
افزایش قیمت بنزین برای نظم‌بخشی مصرف و مبارزه با قاچاق  (۱ نظر)
جزئیات تعطیلی شنبه ۸ آذرماه در آذربایجان‌غربی به دنبال تداوم آلودگی هوا  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)