• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۱۳۵۶۷
تاریخ انتشار: ۱۵ دی ۱۳۹۸ - ۱۱:۲۵
اجتماعی » حقوقی و قضایی
در گفتگو با برنامه «سلام شب بخیر» مطرح شد

مسئولیت ترور سردار سلیمانی با آمریکاست

معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضايیه: جمهوری اسلامی تمام مسئولیت ترور سردار سلیمانی را متوجه رژیم آمریکا می‌داند و ما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند از آن‌ها انتقام سختی می‌گیریم.

مسئولیت ترور سردار سلیمانی با آمریکاستبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، علی باقری کنی معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضايیه در گفت‌وگوی تلویزیونی با برنامه «سلام شب بخیر» شبکه سه سیما، در خصوص ترور سردار شهید سپهبد قاسم سلیمانی اظهار کرد: در دو روز پس از شهادت سردار سلیمانی صحبت‌های بسیاری شده هر چند که حق ایشان ادا نشده است و نخواهد شد، اما نکته‌ای که باید بر آن تأکید کنم این است که سردار یک وجهه شخصی داشتند و یک وجهه شخصیتی.
وی تصریح کرد: وجهه شخصی مشخصات و ظاهر ایشان است که توسط شنیع‌ترین موجودات یعنی آمریکایی‌ها به شهادت رسیدند؛ اما یک روی دیگر شخصیت ایشان است، ما امروز می‌بینیم که مردم در سراسر کشور می‌گویند ما همه سلیمانی هستیم و ایران پر از سلیمانی‌ها شده؛ همه می‌دانیم که شهید سلیمانی دیگر تکرار شدنی نیست؛ این حس مردم به وجهه شخصی ایشان بر نمی‌گردد، بلکه به دلیل شخصیت ایشان است.
باقری کنی افزود: وجهه شخصیتی سردار شهید سپهبد سلیمانی از دو منظر قابل بررسی است؛ یکی وجهه جهاد و مقاومت و دیگری وجهه ولایت مداری است که نتیجه جهاد و ولایت مداری، فتح و پیروزی است و اگر در مسیر شهادت هم نصیب شود نوعی پیروزی است، البته هدف تسخیر قله‌هاست و بالاترین اجر همان است که به شهید داده می‌شود.
وی در مورد وجهه جهاد و مقاومت سردار گفت: ایشان مدیر جهادی، انقلابی و فرمانده سپاه قدس بود، اما باید پرسید که چه چیزی باعث شده است که چنین شخصیتی در ذهن مردم ساخته شود؟ در جواب باید گفت: ایشان هیچ راهی را بسته نمی‌دید و این باعث گسترش دامنه مقاومت در عرصه‌های مختلف شده بود. همین نگاه جهادی باعث شد ما در جنگ با صدام با وجود اینکه موانع زیادی وجود داشت، پیروز شویم و به یک قدرت بسیار بزرگ در منطقه تبدیل شویم که غربی‌ها آن زمان حتی سیم خاردار را از ما دریغ می‌کردند و اکنون می‌خواهند توان موشکی ما را محدود کنند.
معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضاییه یادآور شد: نکته مهم در عرصه مقاومت این است که شهید سلیمانی نوک پیکان مقاومت در منطقه بود. اکنون پس از چندین سال، دامنه مقاومت در فلسطین، عراق، لبنان، سوریه و یمن گسترده شده و کاری که شهید کرد این بود که با اتکا به برکت دین (که انقلاب اسلامی آن بستر را فراهم کرده بود) این گفتمان را ترویج داد.
وی خاطرنشان کرد: هنر شهید سلیمانی این بود که الگو‌های مقاومت را در هر حوزه‌ای در منطقه پایدار کرد، انصارالله یعنی تفکر انقلاب اسلامی در یمن، که نمی‌توان با این تفکر مقابله کرد. پس بحث مقاومت در روحیه شهید سلیمانی بسیار مهم است.
باقری در مورد وجهه ولایی شهید سلیمانی، بیان کرد: شهید در برابر ولایت چیزی نداشت، بعضی‌ها را می‌بینیم که در برابر ولایت قرار می‌گیرند و دیدگاه‌هایی دارند البته نمی‌گویم که باید نگاه کارشناسی نداشت، اما نگاه رهبری را باید در نگاه خود تعریف کنند، این در حالی است که شهید به طور خالص این نگاه رهبری را دریافت می‌کرد، شهید سلیمانی نگاه ولایت را در تصمیم هایش اجرا و عملیاتی می‌کرد، یعنی شرایط را به گونه‌ای نمی‌کرد که، ولی بین بد و بدتر یکی را انتخاب کند، بلکه همیشه، ولی خود را بین وضعیت خوب و خوب‌تر قرار می‌داد و از خودش چیزی نداشت و عمق نگاه ایشان باعث برکت کارهایش می‌شد.
وی گفت: در طول ۸ سال جنگ تحمیلی و پس از آن گزینه‌های مطلوب را جلوی رهبری قرار می‌داد و اگر بخواهیم به شخصیت سردار سلیمانی احترام بگذاریم باید به باورهایش احترام بگذاریم و راهش را ادامه دهیم، اینکه فقط از او بگوییم کافی نیست، بنابراین شخصیت جهادی و ولایی سردار بسیار مهم‌تر است.
باقری کنی ادامه داد: این دو ویژگی شهید سلیمانی سبب شد که در قله شهید شود و در یک جریان و تنگنا شهید نشود، البته دشمن درست است که درنده خو، ددمنش، خبیث و توطئه‌گر است، ولی در شرایطی عمل کرد که سردار سلیمانی همه قله‌ها را فتح کرده بود؛ تبعیت از، ولی امر که گزینه‌های خوب و خوبتر را برای رهبری فراهم کنیم مسیر سردار سلیمانی بوده و باید ادامه یابد.
وی گفت: سردار در طول ۴۰ سال جهاد، حق جهاد و ولایت را ادا کرد و مدال شهادت به خاطر مسیری بود که او طی کرده بود؛ یعنی همان اطاعت از، ولی امر، اکنون مردم با کسی تعارف ندارند، ممکن است برخی سیاسیون حرف‌هایی بزنند و اهداف ابزاری داشته باشند، اما توده مردم اینگونه فکر نمی‌کنند.
دبیر ستاد حقوق بشر به بیان خاطره‌ای از فضای میان مردم پس از ترور شهید سلیمانی پرداخت و گفت: با وسیله نقلیه عمومی می‌رفتم که جوانی را دیدم دمغ است، دلیل را پرسیدم او گفت: دیگه حالی نمانده، از صبح که خبر شهادت را شنیده‌ایم انگار پدرمان را از دست داده‌ایم. این جوان می‌گفت: من سیاسی نیستم و در تظاهرات شرکت نکردم، اما امروز می‌گویم «مرگ بر آمریکا»، در واقع ما مردم مدیون شهید سلیمانی‌ها هستیم و ثبات امنیت ما مدیون شهدا است، مشکلات هم داریم، گرانی هست، ولی به سردار سلیمانی افتخار می‌کنیم.
وی گفت: مردم ملاحظه می‌کنند، ولی برخی سیاسیون بنا بر ملاحظات می‌خواهند این مسیر را منحرف کنند، اما باید این مسیر مردم که همان مسیر مقاومت و پایبندی به ولایت است، ترویج پیدا کند.
باقری کنی در بخش دوم سخنان خود در مورد حقوق بین الملل و پاسخ به ترور سردار سلیمانی در مجامع بین‌المللی گفت: آمریکایی‌ها یک اشتباه راهبردی کردند، اقدام آن‌ها ددمنشانه بود، اما آمریکایی‌ها در دوره ترامپ برنامه‌شان این بود که فشار اقتصادی به مردم بیاورند و این فشار‌ها به گونه‌ای باشد که یا نظام جمهوری اسلامی ایران تسلیم این فشار‌ها شود و تن به مذاکره دهد و در آن صورت هرچه را بگوید ایران بپذیرد یا اینکه نظام را در مقابل مردم قرار دهد و برای افکار عمومی توجیه هم داشته باشند.
وی افزود: آمریکایی‌ها دیدند نظام به صورت مستحکم ایستاده و در عرصه‌های راهبردی مانند هسته‌ای و بازدارندگی نظامی قوی‌تر شده است و نشانی از سستی و نرمش ندارد، بنابراین گفتند صف مردم باید از نظام جدا شود چرا که نظام‌ها یا متکی بر مردمند یا متکی بر قدرت‌های دیگر؛ نظام ما متکی بر مردم است و به بیرون هیچ وابستگی ندارد، در نتیجه آمریکایی‌ها خواستند بین مردم و نظام فاصله ایجاد کنند که نمونه آن را در دی ۹۶، مرداد ۹۷ و جریان اخیری که مردم مطالبه به حق در قضیه بنزین داشتند، این مسیر را دنبال کردند و خوشحال بودند که فشار وارد کردند و راهبردهایشان نتیجه داده است.
باقری گفت: اما پس از ترور سردار سلیمانی دیدیدم که مردم با هر نگاه و هر جریانی که داشته باشند، حتی اگر با نظام زاویه هم داشته باشند، چون شهید سلیمانی اسطوره ملی است با هم یکی شدند و هرکه در این جریان سر خم نکند باید به ایرانی بودنش شک کرد، بنابراین راهبرد اصلی آمریکایی‌ها شکست خورد و به جای انفکاک، انسجام و همبستگی رخ داد.
وی تصریح کرد: آن‌ها تصور می‌کردند که اگر سردار شهید سلیمانی را بزنند همه چیز تمام می‌شود مثل بن لادن! اما نمی‌دانستند که شهید سلیمانی برآمده از متن مردم است، یک پاسدار معمولی که از پایین به بالا رفته و فرمانده شده است و برای همین است که مردم امروز اینگونه برایش ضجه می‌زنند. آمریکایی‌ها تصور می‌کردند با شهادت سردار سلیمانی جریان مقاومت ابتر می‌ماند و خللی بر حلقه‌های مقاومت ایجاد می‌شود، اما نشد.
معاون امور بین‌الملل قوه قضاییه و حقوق بشر قوه قضايیه، گفت: ما به عنوان جمهوری اسلامی تمام مسئولیت حادثه را متوجه رژیم آمریکا می‌دانیم، ترامپ شنیع‌ترین و منفورترین فرد نزد مردم ما، مسلمانان و آزادگان است، اما نباید رژیم آمریکا را یک طرف و ترامپ را در طرف دیگر قرار دهیم، این‌ها یکی هستند و ما همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند از آن‌ها انتقام سخت می‌گیریم.
وی افزود: انتقام دو وجه دارد؛ یکی انتقام ما و یکی انتقام جریان مقاومت است. شبکه مقاومت اختیارش با خودش است که همه جا گسترده است و در گفته‌های رهبری هم به آن اشاره شد و بنابر مصلحت خودشان تصمیم می‌گیرند چرا که سردار سلیمانی اختصاص به ایران ندارد و متعلق به همه جریان مقاومت است.
دبیر ستاد حقوق بشر در خصوص انتقام ایران، گفت: قدرت‌های بزرگ همیشه در مقابل اقدامات علیه خود سنجیده رفتار می‌کنند. ابزار‌هایی که جمهوری اسلامی دارد برای واکنش گسترده است و در شرایط و زمان مناسب انتقام سخت را خواهد گرفت و بنابر مصلحت، مقام‌های ذیربط و مربوطه تشخیص خواهند داد که چگونه انتقام خود را بگیریم. همه ما باید در مسیری که رهبری اعلام کرده حرکت کنیم و هرچه قدر دشمن تصور کند که ما را شکست می‌دهد، قطعاً موفق نمی‌شود، چون مردم انسجام دارند و به دشمن اجازه نمی‌دهند خطای دیگری مرتکب شود.
وی گفت: این انسجام باید ذیل پرچم رهبری باشد و سردار سلیمانی در ایران نه تنها از بین نرفته بلکه تکثیر هم شده است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
شورا‌ها یکی از ارکان مشارکت مردم در سرنوشت خودشان است
برگزاری جشنواره استانی آذردخت در تبریز
اجرای طرح آبخیز داری زیدشت طالقان
برپایی نمایشگاه صنایع‌دستی و هنر‌های تجسمی در خوی
وسایل نقلیه شخصی از اصلی‌ترین عوامل آلودگی هوا
ضرورت آمادگی مدیریت شهری قبل از آغاز بارش‌ها
نوسازی ناوگان حمل‌ونقل ارومیه گامی به سوی شهری پایدار و توسعه‌یافته
کاهش ۶۷ درصدی ورودی سد‌های آذربایجان‌غربی
تقدیر از همکاری صدا و سیمای مرکز آذربایجان‌غربی در انعکاس فعالیت‌های بخش کشاورزی
جهاد کشاورزی مدافع حقوق تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان است
بررسی هشت پرونده شورای اصلاحات ارضی در آذربایجان غربی
هم‌افزایی رسانه‌ای برای آگاهی‌بخشی عمومی از پروژه‌های راه و شهرسازی 
به زودی لایحه حذف معافیت های مالیاتی تقدیم مجلس می شود
عزم راسخ گروه جهادی شهدای سهرورد برای آبادانی
نمایشگاه قهوه ایران؛ از کارگاه‌های تخصصی تا دهکده برشته‌کاران
ایران‌مال میزبان برند‌های جهانی قهوه؛ سومین نمایشگاه بین‌المللی قهوه آغاز شد
عطر قهوه در ایران‌مال پیچید؛ آغاز جشن قهوه‌دوستان ایران
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۱ آبان ۱۴۰۴
لزوم هم‌افزایی سطوح جامعه در سیاست بازآفرینی شهری
اعزام کاروان راهیان نور دانش‌آموزان عجب‌شیر به مناطق عملیاتی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تیم ملی فوتبال ایران وارد شهر العین شد
۲۰ سرنشین در هواپیمای نظامی ترکیه حضور داشتند
مقاومت در لبنان وارد مرحله بازدارندگی هوشمند شده است
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
بهبودی ۵ تا ۱۵ درصدی بارش‌ها با بارورسازی ابر‌ها
دلجویی رئیس‌جمهور از خانواده مرحوم احمد بالدی
روزگاری کودکان زیر سایه موسفیدان قد می کشیدند
آغاز رأی گیری سراسری ششمین انتخابات پارلمانی در عراق
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند
مسئولیت‌های اجتماعی معادن به‌صورت منسجم، هدفمند و قانون‌مند اجرا شوند
رصد انبارهای کالاهای اساسی در استان تهران؛ هیچ کمبودی وجود ندارد
شورای عالی انقلاب فرهنگی، ستون نظام فرهنگی کشور
جنگ بی صدا، کشف و شناسایی تعدادی از نفرات اصلی موسسه ایران آکادمیا در داخل و خارج از کشور
پیشرفت بیش از ۷۰ درصدی بیمارستان شهید مفتح ورامین
رشد ۸ درصدی برای نجات اقتصاد ضروری است
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
فروش فوق‌العاده ۲ محصول سایپا از فردا  (۱ نظر)
شهادت ستوان یکم ولی زاده، مدافع نظم و امنیت در رامشیر  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)
ماجرای دنباله دار پرستار قاتل نوزادان در انگلیس  (۱ نظر)
پایداری هوا و انباشت آلاینده‌ها در اصفهان تا پایان هفته  (۱ نظر)
اعتراف صریح ترامپ، اثبات جنایت آمریکا در همه محاکم  (۱ نظر)
درگذشت مادر شهیدان متحدی در بسطام  (۱ نظر)
اجرای پویش سلامت علوی طرح شهید رئیسی در بروجرد  (۱ نظر)
آلودگی هوا عامل مرگ بیش از یکهزار و ۶۰۰ نفر در خوزستان  (۱ نظر)
بررسی پیشرفت طرح‌های نهضت ملی مسکن در شهر‌های جدید پرند، فولادشهر و بینالود  (۱ نظر)
اینترنتی شدن ثبت‌نام کارت سوخت المثنی  (۱ نظر)