• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۱۶۵۲۱
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۳۹۸ - ۱۷:۴۰
علمی و فرهنگی » کتاب و مطبوعات
خبرهای خوب از «هوش مصنوعی» در کتابخانه ملی

پردازش ۱۰ هزار مقاله در یک ساعت با «سامانه الفبا»

معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: سامانه پردازش خودکار متن و تصویر کتابخانه ملی، قابلیت پردازش ۱۰ هزار مقاله را در ساعت دارد.

پردازش ۱۰ هزار مقاله در یک ساعت با «سامانه الفبا»به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، آقای اسماعیل قادری‌فر معاون توسعه فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در مراسم گشایش سامانه پردازش خودکار متن و تصویر گفت: کار‌های خوبی برای توسعه فناوری‌هایی نظیر هوش مصنوعی از طریق شرکت‌های دانش بنیان صورت پذیرفته و خبر‌های خوبی در دو سه ماه آینده از سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران شنیده خواهد شد.

وی با اشاره به راه اندازی مرکز نوآوری تولید محتوا در کتابخانه ملی افزود: عملیات به سازی این مرکز تمام شده است و در مدت یک ماه آینده ظریف کاری مرکز استقرار کسب و کار‌های نوپا تمام می‌شود تا در دهه فجر این ساختار نهادی برای جذب نخبگان با حضور مقامات رسمی کشور افتتاح شود.

آقای قادری‌فر گفت: با مدیریت ریاست کنونی سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران برای نخستین بار بحث‌های جدید محتوای و کار‌های نوآورانه صورت پذیرفته و با این طرح‌ها، کتابخانه ملی به عنوان دستگاه حاکمیتی در یک ریل درست قرار گرفته است.

وی همچنین درباره تعریف انتقام سخت در حوزه فرهنگ و علم نیز توضیح داد: در این حوزه این مصداق یعنی هر چه توان در حوزه فرهنگ و علم داریم برای ارتقای نخبگان مان به کار ببریم تا بتوانیم میراث معنوی و مکتوب‌مان را حفظ کنیم تا به برخی تهدیدات دچار خللی نشویم.

آقای قادری‌فر با ابراز خرسندی از تخصیص بودجه بیشتر این معاونت برای سال ۹۹ گفت: یک سری زیرساخت و تجهیزات نیاز بود که از طریق معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری تأمین خواهد شد و سعی مان این بوده که از فناوری‌های ساخت توالید داخلی نیز بیشتر استفاده کنیم.

در ادامه این مراسم خانم سمیه توحید لو معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان نیز به تشریح فنی «سامانه الفبا» ‍پرداخت.

خانم توحید لو در ادامه با اشاره به این که در اختتامیه رویداد «ویتا» تفاهمنامه همکاری برای حمایت و استقرار مرکز نوآوری تولید محتوا با استفاده از ظرفیت کسب و کار‌های نوپا بین سازمان و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری منعقد شد، گفت: یکی از موضوعات دیگر این همکاری سامانه پردازش خودکار متن و تصویر بود.

وی با ابراز امیدواری برای برطرف شدن مشکلات تامین تجهیزات دیجیتال سازی در هفته‌های آینده افزود: با تجهیز این تجهیزات فرایند داده‌ها تسهیل و سرعت بخشیده می‌شود.

خانم توحید لو با تأکید بر تلاش برای تسهیل در سرعت بخشیدن به دسترسی‌ها به منابع دیجیتال گفت: اگر می‌خواستیم با توجه به حجم و سرعت تولیدات علمی که تجمیع و در اختیار گذاشتن این منابع به محققان نیز جزو وظایف سازمان است، این امر به طور مسلم به روش‌های گذشته امکان پذیر نبود.

وی در مصداقی افزود: به طور مثال ۵۰۰ هزار مقاله دریافت کرده بودیم و برای فرایند فهرست نویسی و پردازش توسط نیروی انسانی در قبال هر ۳۰ مقاله یک ساعت زمان صرف می‌شود و اگر ۱۰ نفر فعالیت کنند برای پردازش این تعداد مقاله حدود هزار و ۶۰۰ ساعت برابر با ۱۰ ماه کار زمان می‌برد و اگر یک نفر بخواهد این تعداد مقاله را پردازش کند ۸ سال زمان خواهد برد، درحالیکه با کمک سامانه پردازش خودکار متن و تصویر، این زمان به ۵۰ ساعت کاهش می‌یابد.

معاون پژوهش و منابع دیجیتال سازمان با اشاره به اینکه در مرحله نخست سامانه پردازش خودکار متن و تصویر، توصیف و پردازش مقالات را خواهیم داشت و در مراحل بعدی کتاب و سایر منابع مدنظر است، گفت: در مرحله دوم امیدواریم بتوانیم با کمک هوش مصنوعی پردازش‌های تحلیلی را رقم بزنیم.

خانم توحید لو با قدردانی از تلاش مدیران سازمان برای جهت گیری و رفتن به راه اندازی سامانه پردازش خودکار متن و تصویر، افزود: امیدواریم پس از رویداد «ویتا» که برخی از شرکت کنندگان نیز در زمینه پردازش‌های ماشینی فعالیت می‌کردند بتوانیم شاهد به ثمر رسیدن و اجرای آن طرح‌ها در مجموعه فعالیت‌های سازمان اسناد و کتابخانه ملی باشیم.

در این مراسم که با سخنرانی خانم اشرف بروجردی - رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی نیز همراه بود، سامانه پردازش خودکار متن و تصویر (سامانه الفبا) به صورت رسمی افتتاح شد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان ( بیست و چهارم آبان ۱۴۰۴)
با پیروزی مقاومت؛ عراق در آستانه استقلال بیشتر
راه‌اندازی اولین اتحادیه تعاونی‌های دهیاری‌ها در لرستان
انتصاب سرپرست جدید شهرداری اهواز
پیرغلام حسینی لرستان چهره برتر کشور شد
اردوهای دانش‌آموزی؛ اوج نشاط و ثبت زیباترین خاطرات
انتخاب کریدور ریلی چابهار- زاهدان- بیرجند به عنوان طرح پیشران خراسان جنوبی
هوشمند سازی دوربین‌های ثبت تخلفات در زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ۲۴ آبان ۱۴۰۴
قدرت موشکی، یادگار شهید طهرانی مقدم
فردا، قطعی گاز در بخشی از مرکز شهر اهواز
تداوم وزش باد شدید در سمنان
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۲۴ آبان ۱۴۰۴
تاکید نماینده هشترود و چاراویماق بر ساماندهی تخصیص آب پایاب سد سهند
گردشگری پاییزه و زمستانه در کویر ۸۰ هزار کیلومتری لوت
مسابقات درگ قهرمانی کشور در جزیره کیش
بازدید وزیر جهاد کشاورزی از روند ساخت سایت تولید واکسن پرندگان در مرند
درخشش لرستانی ها در مسابقات مُدْهَامَّتَان
ورزشی‌های بیست و سوم آبان ماه در استان سمنان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
هشدار زرد هواشناسی چهارمحال و بختیاری
صبر و مقاومت، ضدحمله به جنگ شناختی دشمن است
برگزاری آیین اختتامیه جشنواره بین‌المللی فیلم «شهر» با معرفی برگزیدگان
تجدید دیدار استاد و دانشجویان پس از ۳۴ سال در مشهد
اصلاح رفتار مدیریتی پیش نیاز رفع مشکلات است
نگرانی پنتاگون از فروش جنگنده‌های اف-۳۵ به عربستان سعودی
اطلاعیه کارگروه شرایط اضطرار آلودگی هوای استان مرکزی
پویش آبادان را سبز میکنیم
شکاف عمیق ظرفیت‌ها با سرمایه گذاری واقعی در خراسان جنوبی
تجاوز رژیم صهیونی به خاک لبنان با عبور از خط آبی
گام سبز ایران در حذف مواد مخرب لایه ازن
بارش باران در خوزستان تا هفته آینده
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
ارزیابی سامانه هشدار اضطراری جمعه ۲۳ آبان اجرا می‌شود
همایش پیاده روی به بهانه هفته دیابت
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)