• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۴۷۳۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۲
اجتماعی » حقوقی و قضایی
معاون حقوق بشر دستگاه قضا در دیدار با هیئت عراقی:

شهید سلیمانی مبتکر امنیت درون‌زای کشور‌های منطقه

راهکار‌های پیگیری و جنبه های حقوقی ترور سردار شهید سلیمانی در دیدار معاون حقوق بشر قوه قضاییه با هیئت عراقی بررسی شد.

شهید سلیمانی مبتکر امنیت درون‌زای کشور‌های منطقهبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی ستاد حقوق بشر، راهکار‌های پیگیری ابعاد حقوقی و کیفری ترور سردار شهید سلیمانی در دیدار معاون امور بین الملل و حقوق بشر قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران با هیأت عراقی بحث و تبادل نظر شد.
 علی باقری کنی معاون امور بین‌الملل و حقوق بشر قوه قضائیه در دیدار با هیئت عراقی، وظیفه اصلی دستگاه قضا را اجرای عدالت دانست و گفت: شرط لازم و قطعی اجرای عدالت رهایی از سلطه بیگانگان و دستیابی به استقلال است و شهید سلیمانی که نقش برجسته‌ای در مقابله با تروریست‌های تهدید کننده امنیت و استقلال عراق داشت، حق پایان‌ناپذیری بر اجرای عدالت ورزی و عدالت گستری دارد و وظیفه ماست که در پیگیری آمران و عاملان این جنایت از هیچ تلاشی فروگذار نکنیم.
وی خاطرنشان کرد: در حالی که امریکایی‌ها درصددند امنیت کشور‌های منطقه را به خود وابسته کنند تا بتوانند از آن‌ها باج‌خواهی کنند، شهید سلیمانی مبدع الگوی امنیت درون‌زا در منطقه بود، تا هر کشور بتواند بدون وابستگی به بیگانگان و بر اساس ظرفیت‌های داخلی خود امنیت ملی خود را تضمین کند.
معاون امور بین الملل قوه قضاییه تأکید کرد: جنایت آمریکا در ترور شهید سلیمانی ثابت کرد افول قدرت آمریکا یک ادعا نیست، بلکه یک واقعیت غیرقابل انکار است، چرا که هیچ یک از ابزار‌های قدرت امریکا نتوانست جلوی امنیت سازی منطقه‌ای شهید سلیمانی را بگیرد و لذا ترامپ تروریست مجبور شد مانند گانگستر‌ها هفت تیرکشی کند.
وی بیان کرد: شهید سلیمانی نه تنها در زمان حیاتش رژیم تروریست آمریکا را تحقیر کرد، بلکه درماندگی آمریکا در مواجهه با هدف قرار گرفتن پایگاه نظامی اش ثمره خون به ناحق ریخته‌ی شهید سلیمانی است.
باقری کنی افزود: جمهوری اسلامی ایران بر اساس قوانین داخلی در حال پیگیری جنایت امریکا در دو عرصه‌ی حقوقی و کیفری است و در عین حال به طور جدی از همه ظرفیت‌های حقوقی و قضایی بین‌المللی برای تعقیب و مجازات آمران و عاملان این جنایت استفاده خواهد کرد.
دبیر ستاد حقوق بشر جمهوری اسلامی ایران تأکید کرد: آمریکا تنها ناقض حقوق بشر نیست، بلکه بشر هیچ جایگاهی در ساختار سلطه گری آمریکا ندارد. به همین جهت، ترامپ که بار‌ها به شکست طرح‌ها و سیاست‌های آمریکا در منطقه تأکید کرده و اذعان نموده که دولت‌های آمریکا با صرف ۷ هزار میلیارد دلار در منطقه هیچ دستاوردی را کسب نکرده اند تا جایی که وی مجبور است برای سفر به عراق و افعانستان شبانه و به طور مخفی وارد پایگاه‌های آمریکایی در این کشور‌ها شود، ولی در عین حال ترامپ هیچ اشاره‌ای به جنایت آمریکا در عراق و افغانستان و کشتن صد‌ها هزار نفر در جریان اشغال این کشور‌ها نمی‌کند، چرا که در مقابل سیاست‌های زیاده خواهانه امریکا جان انسان‌ها هیچ ارزشی ندارد.
وی تصریح کرد: از آنجا که جنایت امریکا نقض فاحش حقوق بنیادین بشر در منشور جهانی حقوق بشر از جمله نقض آشکار حق حیات و اصل کرامت انسانی است، جمهوری اسلامی ایران از تمام ظرفیت‌های حقوق بشری برای محکومیت رژیم امریکا بهره خواهد برد.

همکاری ایران و عراق در پیگیری جنایت آمریکا

در ادامه مدیر کل حقوق بشر و همکاری‌های بین المللی وزارت دادگستری عراق هم گفت: آن چه که ترامپ انجام داد بیانگر تروریسم دولتی و عملی خطرناک است. این اقدام خارج از چارچوب قانون، تروریسم است. وقتی یک دولت مستقیم اقدام تروریستی انجام می‌دهد برای کل جوامع در عرصه بین المللی خطرناک و قابل پیگیری است.
وی افزود: در نشست آتی شورای حقوق بشر لازم است همکاری‌های گسترده‌ای بین وزارت خارجه دو کشور و مسئولان قضایی ایران و عراق صورت گیرد تا ابعاد این جنایت را در نشست ژنو واکاوی و پیگیری کنیم.
مدیر کل حقوق بشر عراق ادامه تأکید کرد: نتیجه پیروزی خون این شهیدان، تصویب اخراج نیرو‌های آمریکایی از عراق است که از سوی دولت، ملت و پارلمان عراق صورت گرفت و بدون بازگشت است.
وی گفت: هر چند آمریکایی‌ها تمایلی به خروج از عراق ندارند، اما دولت عراق تمام اقدامات دیپلماتیک را در این خصوص انجام خواهد داد.
طرف عراقی ادامه داد: آمریکایی‌ها با استناد به بند ۵۱ منشور سازمان ملل قصد دارند از زیر این جنایت شانه خالی کنند، اما ما با استفاده از میثاق‌ها و دستورالعمل‌های بین المللی این جنایت جنگی را پیگیری می‌کنیم. باید از طریق دادگاه بین المللی کیفری و ارجاع آن به شورای امنیت سازمان ملل این پرونده را نیز پیگیری کنیم.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
زعفران؛ محصولی کم‌آب بر و پرسود برای کشاورزان زنجانی
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
تا اواسط هفته ، زنجان بدون باران
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۱۸ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
سهم استان زنجان از درآمدهای معدنی کجا هزینه می‌شود؟
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۱۸ آبان ۱۴۰۴
پرداخت بیش از دو هزار میلیارد ریال غرامت به کشاورزان لرستانی
کلاهبرداری ۳۰ میلیارد ریالی در تبریز
کاهش ۷۵ درصدی میزان بارندگی در آذربایجان‌غربی
اختصاص ۱۰ میلیارد تومان برای تجهیز مرکز فنی حرفه‌ای میانه
ادامه روند افزایشی دمای هوا در سمنان
پیشرفت نهضت مدرسه‌سازی در طرح‌های حمایتی مسکن
تامین زیرساخت‌ها چالش اصلی سرمایه گذاری در خراسان جنوبی
لزوم جدیت دستگاه‌های متولی در تنظیم بازار
اختصاص ۹۹۰ میلیارد تومان به طرح های آبرسانی روستایی و فاضلاب لرستان
برگزاری جشنواره شکرانه برداشت زعفران در روستای منجیل آباد رباط کریم
برگزاری آئین پایانی نخستین سوگواره تعزیه (آلاله ها) منطقه شرق استان تهران
تقویم و اوقات شرعی ۱۸ آبان ۱۴۰۴
خوابگاه‌های دانشگاه ایلام میزبان بیش از ۳ هزار دانشجو
اجرای طرح نسل پاک جزیره پاک در کیش
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
فرآیند حذف چهار صفر از پول ملی آغاز شد
اعمال محدودیت آبی شبانه در تهران برای پر شدن مخازن
دخالت‌های خارجی و امید به اتحاد، چالش‌های انتخابات عراق
بیش از ۹۰ درصد سد کرج خالی است
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
رشد اقتصادی خراسان جنوبی با فرآوری محصولات معدنی در داخل استان
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
کشف سوخت قاچاق در آب‌های ساحلی خوزستان
نصب سقاخانه‌های جدید به یاد شهدای اقتدار در زنجان
موافقت با استقرار ۴۲۹ واحد صنعتی در زنجان
آغاز همکاری سازمان راهداری و پلیس‌راه برای شناسایی هزار نقطه پرخطر  (۲ نظر)
حقوق کارکنان باید مستقیم به حسابشان واریز شود  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
واکنش محیط‌زیست هرمزگان به کشتن الاغ‌ها  (۱ نظر)
ده‌ها هزار غیرنظامی در سودان کشته شدند  (۱ نظر)
نیروهای مسلح ایران قوای ناتو را شکست دادند   (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
تسهیلات وام ازدواج  (۱ نظر)
همکاری‌ سازنده ایران، چین و روسیه در مقابله با یک‌جانبه‌گرایی آمریکا  (۱ نظر)
تشییع و خاکسپاری مادر شهید محمد سلیمانی در شهر ورزنه  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)