• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۵۳۵۵
تاریخ انتشار: ۱۸ اسفند ۱۳۹۸ - ۲۰:۲۹
بین الملل » غرب آسیا
دکتر هاملمن در گفتگو با سی بی اس کانادا تاکید کرد

ایران دارنده یکی از قوی‌ترین نظام‌های مراقبت‌ درمانی

نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران: کشور ایران یکی از قوی‌ترین نظام‌های مراقبت درمانی اولیه در منطقه شرق مدیترانه را در اختیار دارد.

به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، دکتر کریستف هاملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران، در گفتگو با شبکه تلویزیونی سی بی اس کانادا درباره وضعیت شیوع ویروس کرونا در ایران به پرسش‌های این شبکه پاسخ داد.

مجری اين شبکه در ابتدا گفت: دکتر هاملمن نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران است و حدود دو سالی می‌شود که در ایران بسر می‌برد. در ادامه مجري از وي پرسيد: وزارت بهداشت ایران آمار مبتلايان به ویروس کرونا را به شما گزارش مي دهد. آیا شما معتقدید که این ارقام بازتاب درستی از شمار موارد مثبت و فوتی‌ها در ایران باشد؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: می‌دانیم که در آغاز شاهد یک همه گیری که سرعت بالایی هم دارد - نه تنها در ایران بلکه در سایر کشور‌ها - بودیم. تلاش‌های زیادی صورت می‌گیرد تا همه موارد شناسایی شوند و ظرفیت آزمایش برای شناسایی موارد ابتلا به بیماری هم افزایش یابد. مطمئنم که در آغاز همه گیری تعدادی از موارد هست که هنوز شناسایی نشده است، اما شاهدیم که در چند روز گذشته ظرفیت آزمایشگاهی ایران افزایش یافته است.
مجری پرسيد: شما از چند بیمارستان بازدید کردید و توصیف شما از مدیریت بر شیوع بیماری کرونا در ایران چیست؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: من از تعدادی از بیمارستان‌ها نه تنها در تهران بازدید کردم بلکه از بیمارستان‌ها در سایر استان‌ها نیز دیدن کردم. هیئت سازمان جهانی بهداشت در این بازدید‌ها حضور داشت. موسسه رابرت کخ برلین هم از این هیئت سازمان جهانی بهداشت حمایت کرده است. ما همچنین کارشناسانی از چین همراه خود داشتیم تا از تجارب آن‌ها بیاموزیم. این هیئت از تاسیسات مراقبت‌های درمانی سطح ثالث (بیمارستان‌های موارد ارجاعی) بازدید کرد و تحت تاثیر کیفیت خدمات در آن قرار گرفت. همچنین تفکر نقادانه‌ای هم وجود دارد که به این مسئله فکر می‌کند که در این لحظه لازم است روحیه بهبود و یادگیری تقویت شود. ما همچنین از تاسیسات پی اچ سی (مراقبت‌های درمانی اولیه) بازدید کردیم که جالب است، چون وقتی کسی می‌خواهد موارد ابتلا را زود تشخیص بدهد و مسیر تماس بیماران را رصد کند و جلوی سرایت بیماری را بگیرد موضوع ارجاع بیماران از بخش مراقبت‌های درمانی اولیه به تاسیسات درمانی ثالث (بیمارستان‌های موارد ارجاعی) بسیار اهمیت دارد. ایران سیستم مراقبت‌های درمانی اولیه (PHC) بسیار قوی دارد. هیئت نمایندگی سازمان جهانی بهداشت تحت تاثیر تاسیسات درمانی اولیه ایران قرار گرفت.
دکتر کریستف هاملمن درباره نحوه شناسايي و روند مواجهه ايران با شيوع ويروس کرونا گفت: در ایران وضعیت به گونه‌ای است که دو مورد اول ابتلا به کرونا در مرحله‌ای شناسایی شد که همه گیری محلی مدتی شروع شده بود. همانطور که می‌دانید دو مورد اول ابتلا به کرونا وقتی که شناسایی شد متاسفانه آن دو نفر جان خود را از دست دادند. ما از آن نقطه می‌توانیم محاسبه کنیم که اپیدمی تا چه حد ممکن است در آن مرحله پیشرفت کرده باشد؟ می‌دانیم که بیماران مبتلای بیشتری هم وجود دارند، اما باید این نکته را مد نظر قرار داد که دو مورد اول در ۱۹ فوریه شناسایی شدند. ما امروز شاهد افزایش گسترده ظرفیت آزمایشگاهی و بالینی هستیم، همچنین تعامل با جامعه و داوطلبان وجود دارد که موارد جدید را رصد و شناسایی می‌کنند. من کاملا بر این باورم که به زودی تصویری واضح و کامل از همه گیری در ایران را شاهد خواهیم بود. همانطور که در چین هم اینگونه بود وقتی که سیستم را مستقر کنید و قدرت واکنش وجود داشته باشد، در این صورت احتمال شکست دادن ویروس و دست کم رسیدن به وضعیتی ثابت وجود دارد.
مجری پرسيد: آیا شما معتقدید که ایران چنین ظرفیتی داشته باشد؟ برداشت من این است که تلاش‌ها برای مهار کردن ویروس در ایران افزایش یافته است، اما آیا معتقدید که ایران قادر به چنین کاری باشد؟ آیا وضعیت طوری است که شما نگران گسترش ویروس هستید؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: فکر می‌کنم اکثر افراد ایران را نمی‌شناسند. ایران یکی از قوی‌ترین نظام‌های مراقبت درمانی اولیه (PHC) در منطقه ما - یعنی منطقه شرق مدیترانه - را در اختیار دارد. ایران قبل از شروع اپیدمی، بهترین الگوی عملی برای بسیاری از کشور‌ها بوده است. برای مثال شما وقتی شاهد بحث جهانی درباره پوشش بیمه همگانی هستید ایران یکی از کشور‌هایی است که بیشترین میزان حمایت مالی از بیماران را در منطقه ما دارد. وقتی که من از افزایش ظرفیت‌ها صحبت می‌کنم منظور این است که وقتی با این اپیدمی گسترده روبرو می‌شویم در هر جای دیگری هم که باشد لازم است که ظرفیت‌ها افزایش یابد و نیز لازم است که نوآوری صورت گیرد و این کار‌ها باید براساس سند و مدرک انجام شود. به همین علت است که سازمان جهانی بهداشت تلاش کرد از ایران حمایت کند، از این کشور مثل سایر کشور‌ها حمایت کند و شبکه بین المللی و تخصص بین المللی را در اختیار ایران قرار دهد که شما درک می‌کنید در چارچوب فضای سیاسی کنونی کار آسانی نیست.
کد ویدیو
دانلود
فیلم اصلی
مجری پرسيد: آیا شما معتقدید تصمیمات مبتنی بر سند و مدرک اتخاذ می‌شوند؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: بله. همین طور است. ما امروز بحث جالبی داشتیم که مربوط به پیش نویس طرح هیئت سازمان جهانی بهداشت بود و به زودی در وزارت بهداشت تصویب می‌شود. در این طرح اقداماتی در نظر گرفته شد که از سطح مراقبت‌های درمانی اولیه (PHC) تا سطح مراقبت‌های درمانی ثالث در مراکز ارجاعی را شامل می‌شود. همچنین شامل افزایش ظرفیت‌های آزمایشگاهی و تعامل با دیگر بخش‌ها می‌شود. این تلاش‌ها مبتنی بر مدرک و سند است و مبتنی بر توصیه‌های سازمان جهانی بهداشت و سایر سازمان‌های بین المللی است.
مجری پرسيد: دستکم ۲۳ نماینده پارلمان ایران آزمایش کرونای آن‌ها مثبت اعلام شده است. معاون وزیر بهداشت ایران هم جواب آزمایش وی مثبت شده است. آیا شما می‌دانید که وضعیت او و دیگر مقامات چگونه است؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: بله! تعدادی از آن‌ها بیمار شدند. ما با دولت ایران تماس و همکاری داریم. دکتر حریرچی معاون وزیر بهداشت ایران، اکنون در وضعیت بهتری قرار دارد. تا جایی که می‌دانم وی هنوز در قرنطینه ۱۴ روزه خود بسر می‌برد. اکثر این افراد موارد خفیف کرونا دارند مثل بقیه افراد که در پی ابتلا به ویروس کرونا با موارد خفیف روبرو می‌شوند. برخی از آن‌ها موارد شدید را داشتند. همانطور که از رسانه‌ها مطلع شدید برخی از این افراد متاسفانه جان باختند.
مجری پرسيد: تا این لحظه ایران تمایلی نداشته که مناطق پر خطر را قرنطینه کند و جلوی مردم را نگرفته است و مردم همچنان می‌توانند در کانون ویروس (قم) به اماکن مذهبی بروند. آیا براساس مشاهدات شما حکومت ايران باید چنین کاری بکند؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: به نظر من نمی‌توان به آسانی گفت که ایران هیچ گونه قرنطینه‌ای را اجرا نمی‌کند. قطعا قرنطینه ایران به شیوه چین شدید نیست. گزارش هیئت سازمان جهانی بهداشت از چین منتشر شده است و اکثر کشور‌ها درک کردند که چین چه اقداماتی کرده است؟ اکثر کشور‌ها احتمالا قادر نخواهند بود قرنطینه را به شیوه‌ای که چین اجرا کرده است اجرا کنند. ما (در ایران) نوعی از قرنطینه را داریم که شامل قرنطنیه خانگی می‌شود. براساس طرح ملی ایران که من امروز پیش نویس آن را ملاحظه کردم قرار است اعلام‌های بیشتری برای جلوگیری از سرایت بیماری و زنجیره انتقال صورت گیرد.
مجری پرسيد: بسیاری از کانادایی‌های ایرانی تبار هستند که در کانادا به مدرسه می‌روند. افرادی هستند که به ایران رفت و آمد دارند. آن‌ها خانوادههایشان در ایران حضور دارند و نگران هستند. پیام شما به کسانی که در کانادا هستند، اما اقوام و دوستانشان در ایران هستند یا به ایران رفت و آمد دارند چیست؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: من کاملا نگرانی‌ها را درک می‌کنم. هیچ کسی دوست ندارد که چنین وضعیتی را تجربه کند. هم اکنون اعضای خانواده من نیز به شدت نگران حضور من در ایران هستند. همانطور که می‌دانید بسیاری از کشور‌ها دارند با موارد بیشتری از ابتلا به کرونا مواجه می‌شوند. مسئله اصلا این نیست که ما در ایران هستیم یا آلمان یا ایتالیا یا کره جنوبی! به نظر من باید به این اپیدمی از منظر انسجام بین المللی نگریسته شود. تجربه من نشان می‌دهد که روند همین است. حمایتی که ما اخیرا از ایران داشته ایم شامل ارائه بسته‌های تشخیصی و بسیاری از تجهیزات حفاظت شخصی می‌شود که با وجود همه محدودیت‌های سفر انجام شده است. یک پرواز چارتری از امارات عربی متحده این کار را به عنوان هدیه و کمک انجام داد. این اقدام به شدت مورد تقدیر قرار گرفت. ما در بسیاری از مناطق شاهد این همکاری نیستیم. وقتی که ما از «بهداشت برای صلح» صحبت می‌کنیم منظورما همین است.
مجری پرسيد: ایران به طور موقت بیش از ۵۴ هزار زندانی را آزاد کرده است تا با گسترش ویروس کرونا در زندان‌های شلوغ مقابله کند. آیا شما از هیچ یک از این زندان‌ها بازدید کردید یا برنامه بازدید دارید؟ آیا به نظرشما این روش موثر است؟
دکتر کریستف هاملمن گفت: من از زندان‌ها بازدید نکردم، فرصتش را نداشتم، اما مناطق دیگری را دیدم که به جمعیت اقلیت‌ها و آوارگان مربوط می‌شد. نمی‌خواهم درباره اقدامات خاص درباره آزادی زندانیان صحبت کنم، اما به نظر من وقتی که شما همه اقدامات دولت جمهوری اسلامی ایران را در نظر می‌گیرید -پس از بحث و گفتگو با سران و مقامات مهم و کلیدی - برای من عجیب‌ترین اقدام تعلیق برگزاری نماز جمعه بود. این برخلاف چیزی است که پیشتر در این مصاحبه (زیارت اماکن دینی) گفتید. اکنون تدابیری اتخاذ شد تا اجتماعات کاهش یابد. آنها حتی به دنبال جلوگیری از ورود افراد به مکان‌های زیارتی مهم در ایران هستند. دولت ایران اقداماتی می‌کند که نشان می‌دهد اقداماتش جدی است و شایسته حمایت ما است.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ورود سامانه بارشی از فردا به لرستان
مهار آتش سوزی جنگل های دیزمار
استفاده از رسانه‌ها و فضای مجازی ابزار امروز استکبار جهانی در عرصه جنگ نرم
آغاز سرشماری پاییزه حیات‌وحش در پارک ملی و ذخیره‌گاه زیست‌کره گلستان
راه اندازی باشگاه دانش اموزی سبزنامه از برگ تا برگ در صومعه سرا
اخبار کوتاه جمعه ۲۳ آبان در گلستان
یادواره شهدای منطقه شمال شهر اصفهان
جهاد پزشکان جهادی در معمولان
برگزاری انتخابات عراق مایه ارتقای عظمت این ملت است
معدوم‌سازی مواد غذایی تاریخ مصرف گذشته در خاتم
افتتاح مرغداری گوشتی در مرند
اختتامیه جشنواره پروازی هما در رامیان
بازگشایی محور ریلی هرمزگان و از سرگیری حرکت قطار‌ها
استقبال از مدال آورگلستانی مسابقات بازی‌های همبستگی  کشورهای اسلامی
برگزاری نشست کتابخوان فرهنگ محلی در سمنان
برداشت سیب زمینی پاییزه در الیگودرز
همدلی مردم روستای خوش ییلاق برای ساخت مسجد جامع
ارائه خدمات به بیش از ٣٢٠ نفر از اهالی روستای رباط پشت بادام
فعال اجتماعی سراوانی جوان تاثیر گذار اجتماعی ایران شد
کمپ تمرینی رولرفری استایل (اگرسیو) برگزار شد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
جمعه چه پیامی روی تلفن همراه شامل مناطق رزمایش پدافند غیرعامل ظاهر می‌شود؟
صعود ایران به رده پنجم جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی
هشدار هواشناسی کشاورزی در زنجان از شنبه ۲۴ آبان
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است
توضیحات سردار فدوی درباره برد موشک‌های بالستیک ایران
اقتدار پهپاد ایرانی
قانون حذف چهارصفر از پول ملی اجرایی می‌شود
پیروزی تیم ملی فوتبال ایران در ضربات پنالتی مقابل کیپ‌ورد
نامه عراقچی به گوترش درباره حمله آمریکا به ایران
اعلام نتایج اولیه انتخابات مجلس عراق
بسته هنر و سینما ۱۴۰۴/۰۸/۲۲
الگوی آشوب
یادواره شهدای نیروی هوافضا در چهاردهمین سالگرد شهادت حاج حسن طهرانی‌مقدم
ضرورت اصلاح کتاب‌های درسی و نگارش کتاب‌های جدید
اهدای عضو جوان ۳۰ ساله به ۶ نفر بیمار نیازمند
تیزپروازان نیروی هوایی با همه وجود به میدان آمدند  (۵ نظر)
اجرای ۳۰ برنامه برای ترویج کتابخوانی در مازندران  (۲ نظر)
جشنواره ملی برنج در آمل  (۲ نظر)
گروسی: ایران دسترسی به سایتهای غیرهدف را فراهم کرده است  (۱ نظر)
روزی که نیرو‌های مسلح از دستور رهبری «شوکه شدند»  (۱ نظر)
مادورو به آمریکا اولتیماتوم داد  (۱ نظر)
حدود ۴۰ درصد جمعیت کشور در معرض دیابت قرار دارند  (۱ نظر)
موافقت وزیر کشور با استعفای شهردار اهواز  (۱ نظر)
دشمن را در صورت هرگونه خطا به زانو درخواهیم آورد  (۱ نظر)
رد ادعا‌های بی‌اساس گروه ۷ در رابطه با جمهوری اسلامی ایران  (۱ نظر)
درخواست آیت‌الله جوادی آملی از عموم مردم برای خواندن نماز باران  (۱ نظر)
طرح‌های پیشگیرانه انتظامی جدی پیگیری و اجرایی می‌شود  (۱ نظر)
ولایتی: آینده‌ای روشن در انتظار ایران و عراق است  (۱ نظر)
صیانت از مرز‌ها با استقرار دستگاه‌های اپتیکی و الکترونیکی  (۱ نظر)
تمدید نمایش آیینی محرمانه در اصفهان  (۱ نظر)