• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۶۷۵۹۹
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۴:۱۹
بین الملل » سیاسی
پاسخ قاطع کاظم غریب آبادی به گزارش آژانس

هشدار صریح سفیر ایران در وین به اروپا

سفیر و نماینده ایران در سازمان‌های بین‌المللی در وین گفت، آیا اروپایی‌ها میلیاردها یورو هزینه و خسارت وارده به ایران را جبران می‌کنند؟

  به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ "کاظم غریب آبادی"، روز چهارشنبه طی سخنانی در نشست فصلی شورای حکام درخصوص گزارش جدید آژانس بین‌المللی انرژی اتمی پیرامون راستی آزمایی اجرای برجام در ایران گفت، آیا خسارت‌های ایران در اثر تحریم‌ها و بی اقدامی اروپایی ها قابل بازگشت است و آیا آن‌ها آمادگی دارند میلیارد‌ها یورو هزینه و خسارت‌های وارده بر ایران در بخش‌های مختلف را به دلیل اقدامات غیرقانونی دولت آمریکا در نظر گرفته و جبران نمایند؟! 
کاظم غریب آبادی افزود، در مواضع کشور‌های مختلف در این نشست شورای حکام در مورد برجام، یک نکته کاملا واضح که از حمایت گسترده دولت‌های عضو آژانس نیز برخوردار است، وجود دارد و آن ضرورت حفظ این توافق است.
سفیر کشورمان با بیان اینکه ریشه وضعیت کنونی، خروج یکجانبه آمریکا از برجام و تهدید کشورها، شرکت ها، و بانک‌هایی است که خواستار همکاری با ایران هستند، تاکید کرد: آن‌ها باید درس‌های لازم را فرا گرفته و بر اساس تجربیات گذشته، خسارات وارده را جبران و زمینه را برای تداوم توافق فراهم نمایند.
غریب آبادی با اشاره به اینکه اقدام ایران در کاهش اجرای برخی تعهداتش به طور جزئی در همین راستا بوده است، تصریح کرد: از سوی دیگر، جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای بازگرداندن تمامی گام‌های جبرانی که در راستای بند‌های ۲۶ و ۳۶ این توافق برداشته شده را اعلام کرده است که تحقق این امر، نیازمند بسیج عملی ظرفیت‌ها در طرف‌های باقیمانده برای انجام تعهداتشان می‌باشد.
این دیپلمات کشورمان گفت: ایران خود قربانی سلاح‌های شیمیایی است که توسط برخی کشور‌های به اصطلاح مدافع رژیم عدم اشاعه در اختیار رژیم صدام قرار گرفت که موجب گردید ۱۳ هزار ایرانی بر اثر این سلاح‌ها شهید و بیش از یکصد هزار نفر نیز جانباز شوند که هر روز شاهد شهادت برخی از آنان به علت عوارض ناشی از سلاح‌های شیمیایی هستیم. وی همچنین در این چارچوب تصریح کرد که مفهوم "گریز هسته ای" و ارتباط ساختگی آن با "منافع عدم اشاعه" نیز یک اصطلاح ساختگی سیاسی است که هیچ جایگاهی در ادبیات و اسناد آژانس ندارد.
نماینده دائم کشورمان در آژانس بین المللی انرژی اتمی افزود: کاملا واضح است که تحریم‌های آمریکا جان مردم را از جمله با جلوگیری از فراهم کردن دارو برای افراد نیازمند، هدف گرفته است که هر نوع محدودیت درخصوص تأمین دارو‌های پزشکی، به ویژه در شرایط کنونی که کشور‌های جهان از جمله ایران با ویروس کرونا مواجه هستند، حق دسترسی به بهداشت و حق حیات را نقض می‌کند. علاوه بر این، این اقدام آمریکا در تناقض آشکار با قرار موقت دیوان بین المللی دادگستری مبنی بر توقف اعمال تحریم‌هایی که ناقض فعالیت‌های بشردوستانه هستند نیز می‌باشد.
غریب آبادی تصریح کرد: رژیم آمریکا مدعی است که دارو و غذا مشمول تحریم‌های آمریکا نیست، اما با ایجاد محدودیت‌ها و ممنوعیت‌ها بر سر راه نقل و انتقال مالی از یک سو و تهدید شرکت‌های دارویی و پزشکی از سوی دیگر، عملا مانع ارسال دارو و تجهیزات پزشکی شده است.
نماینده دائم ایران نزد سازمان‌های بین المللی در ادامه سخنان خود با یادآوری اینکه رویکرد جمهوری اسلامی ایران در ۴ سال گذشته از زمان اجرای توافق، سندی شفاف از عزم آن در اجرای تعهداتش ذیل برجام بوده و تمایل آن را برای یافتن یک راه حل عملی و منطقی برای این موضوع ثابت می‌کند، گفت: ایران امیدوار است که مابقی طرفین برجام و نیز جامعه بین المللی این قطار از ریل خارج شده را به مسیر صحیح اقدام از طریق برداشتن گام‌های عملی معتبر برای بهبود اعتماد و بازگرداندن تعادل از دست رفته در این توافق، برگردانند. 
هشدار صریح سفیر ایران در وین به اروپا هشدار صریح سفیر ایران در وین به اروپا هشدار صریح سفیر ایران در وین به اروپا
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
رهاسازی یک بهله بالابان در ارتفاعات البرز
کرگلین؛ روستایی که کشاورزی و دامداری را دوباره جان بخشید
ایریکو؛ پیشتاز بازسازی و نوسازی ناوگان ریلی کشور در زنجان
اجتماع باشکوه رزمندگان اسلام در ساوجبلاغ
سهمیه‌بندی جدید بنزین از نیمه دوم آذر اجرایی می‌شود
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۷ آذر ۱۴۰۴
تمدید مهلت ثبت نام جشنواره دانشجوی نمونه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۷ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
عادی سازی مواد مخدر با چاشنی طنز
ملت ایران ، سر استقلال ایران و هویت خود با کسی تعارف ندارند
رونمایی از سامانه "راه نیکان" در آذربایجان‌غربی
برگزاری اجلاسیه شهدای نهبندان
وزش باد شدید در سمنان
نظارت بر بازار متولی ندارد
برگزاری مراسم گرامیداشت شهدای منطقه خلیل آباد و داداش آباد تبریز
خون شهدا پشتوانه اقتدار جمهوری اسلامی ایران
پاکسازی ساحل غربی کیش با حضور دوستداران طبیعت
رزمایش اقتدار گشت‌های رضویون بسیج در شهرستان چوار
اقامه نماز جمعه در ایلام
خشک شدن تالاب بین المللی کانی برازان شهرستان مهاباد
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
سهمیه سوخت به خودرو تعلق می‌گیرد، نه مالک
رهبر انقلاب امشب با مردم سخن می گویند
رهبر انقلاب: پیغام با واسطه ایران به آمریکا دروغ محض است
دیدار حساس بانک شهر و استقلال جویبار
اعمال قانون خودرو‌های آلاینده نیازمند سامانه‌های هوشمند است
۴۸ ساعت طلایی درمان آنفلوآنزا، کلید بهبودی سریع
معرفی مسئول جدید نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور لرستان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۶ آذر ۱۴۰۴
گفتگوی زنده استاندار همدان با مردم
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۶ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
زنجان؛ وقتی بیمه، مرهم درد کشاورز نمی‌شود
پاییز در مازندران؛ از جاده‌های رنگی تا هوای دل‌پذیر
نمایش اقتدار بسیجیان در مشهد
اولین حضور حسن یزدانی پس از المپیک در لیگ برتر کشتی
انتقاد عراقچی از عملکرد سه کشور اروپایی در شورای امنیت
تعطیلی مدارس آذربایجان غربی فردا سه‌شنبه  (۱ نظر)
اجرای طرح زوج و فرد از درب منزل در کرج  (۱ نظر)
تشدید اجرای طرح زوج و فرد در اصفهان از فردا  (۱ نظر)
دستگیری فرد هتاک به مقدسات در اراک  (۱ نظر)
پیش‌فروش محصولات سایپا ویژه ۳ گروه از متقاضیان  (۱ نظر)
مهد کودک‌ و پیش دبستانی‌ها تعطیل؛ کلاس‌های مجازی هم میزبان مدارس  (۱ نظر)
توضیح سفیر ایران درباره سفر لاریجانی به پاکستان  (۱ نظر)
اقامه نماز باران در کوهسار  (۱ نظر)
اختلال پیام رسان بله در حال بررسی است  (۱ نظر)
آغاز طرح جایگزینی ۳ میلیون موتورسیکلت فرسوده در تهران  (۱ نظر)
تشدید پایش مصارف غیرمجاز و توسعه کنترل‌های هوشمند برق در تهران  (۱ نظر)
موج هشدار دهنده آنفلوانزا در روزهای آلوده  (۱ نظر)
اقدام گسترده پلیس برای مقابله قاطع با مجرمین در محلات لرستان  (۱ نظر)
مصرف گاز بخش خانگی به مرز ۳ میلیارد مترمکعب رسید  (۱ نظر)