• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۷۲۱۸۹
تاریخ انتشار: ۲۷ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۲۷
بین الملل » غرب آسیا
عبدالباری عطوان در گفتگو با روسیا الیوم

ترامپ نخستین فردی بود که وجود کرونا را انکار کرد

سردبیر روزنامه رای الیوم گفت آمریکا و اروپا درباره ویروس کرونا پنهانکاری می‌کنند و دونالد ترامپ نخستین کسی بود که وجود کرونا را در آمریکا انکار کرد.

ترامپ نخستین فردی بود که وجود کرونا را انکار کرد

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما، سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم با تأکید بر دیدگاه خود مبنی بر اینکه شیوع ویروس کرونا در چین و از آنجا به جهان، کار آمریکایی هاست، درباره پنهانکاری آمریکا در دادن اطلاعات و آمار مبتلایان به کرونا در این کشور گفت آمریکا و اروپا درباره ویروس کرونا پنهانکاری می‌کنند و ترامپ رئیس جمهور آمریکا نیز نخستین کسی بود که اطلاعات را در این خصوص پنهان و وجود کرونا را در آمریکا انکار کرد.
عبدالباری عطوان در ویژه برنامه شبکه تلویزیونی روسیا الیوم با عنوان «آمریکا و چین ... آیا جنگی جدید با عنوان کرونا» با اشاره به اظهارات سخنگوی وزارت خارجه چین مبنی بر اینکه آمریکا ویروس کرونا را به چین منتقل کرده است، گفت این ویروس هنگامی که رزمایش نظامی جهانی در چین در حال برگزاری بود و سربازان آمریکایی نیز در آن شرکت کرده بودند به چین منتقل شده است. این نشان می‌دهد آمریکا این ویروس را ساخته و صادر کرده است.
 
آمریکا ویروس کرونا را در سال ۲۰۱۵ میلادی تولید کرد
عطوان افزود مجله نیچر نیز یک مقاله پژوهشی منتشر و اعلام کرد آمریکا توانست ویروس کرونا را در سال ۲۰۱۵ میلادی تولید کند. سخنگوی وزارت خارجه چین نیز گفت آمریکا علیه چین توطئه کرده است و آمریکا منبع اساسی این ویروس است. به نظر من این اتهامات درست است، زیرا آمریکا به توطئه شهرت دارد. آیا آمریکا زمانی که اعلام کرد عراق در زمان صدام سلاح‌های بیولوژیک و شیمیایی دارد به ما دروغ نگفت؟ آمریکا از این بهانه برای حمله به عراق و اشغال آن استفاده کرد. آیا از این داستان در لیبی استفاده نکرد؟ آمریکا از دروغ کشتار هزاران نفر در لیبی در زمان قذافی سخن گفت و امثال این دروغ‌ها را گفت و به لیبی یورش برد و قذافی را کشت. سوریه نیز همین طور. آیا آمریکا نگفت که برای برقراری دموکراسی و حقوق بشر به سوریه می‌رود و مشخص شد همه این‌ها به داستان نفت و گاز و حمله به محور مقاومت ایران و حزب الله و حماس و امثال آن ارتباط دارد. آمریکا در توطئه سابقه دارد. آمریکایی‌ها بیش از نیم میلیون نفر از سرخ پوستان را در آمریکا قتل عام کردند تا قاره آمریکا را بگیرند. مثال‌های زیادی وجود دارد و نظریه توطئه آمریکا درست است.
آلمان اعلام کرد رئیس جمهور آمریکا می خواست یک شرکت پزشکی تحقیقاتی را خریداری کند تا انحصار واکسن‌ها و دارو‌های کرونایی را فقط آمریکا در اختیار داشته باشد.
وی در این باره که رئیس مرکز چینی کنترل بیماری‌ها و پیشگیری اعلام کرد که منبع ویروس کرونا حیوانات خشکی در بازار ووهان هستند، اما زمانی که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در رسانه‌ها ظاهر شد و از عبارت ویروس ووهان استفاده کرد، چینی‌ها خشمگین شدند و باردیگر نظریه توطئه را مطرح کردند و گفتند این ویروس ساخت آمریکاست نظر شما چیست؟ گفت: اولا خفاش‌ها در چین از میلیون‌ها سال پیش وجود دارند و وجود خفاش‌ها در چین کار یک ماه یا دو ماه یا سه ماه نیست. چینی‌ها از هزاران سال پیش سگ و خفاش و امثال آن‌ها را می‌خورند و معتقدم مطرح کردن خفاشها، سئوالات زیادی را مطرح می‌کند. نکته دیگر آن است که ویروس کرونا در سال ۲۰۱۵ میلادی کشف شده است و تمرین نظامی در اکتبر گذشته یعنی چند ماه قبل از شیوع کرونا برگزار شد. نکته دیگر آن است که آمریکایی‌ها طاعون را در میان سرخ پوستان شیوع دادند و این در تاریخ آمریکا وجوددارد و این را من نمی‌گویم. آلمان اعلام کرد رئیس جمهور آمریکا خواست یک شرکت پزشکی تحقیقاتی را خریداری کند و انحصار واکسن‌ها و دارو‌های کرونایی را در اختیار داشته باشد و می‌خواهد انحصار این واکسن فقط در اختیار آمریکا باشد. چرا این نظریه توطئه را مطرح می‌کنم؟ چون آمریکا می‌خواهد از این واکسن و درمان آن فقط برای شهروندانش و برخی کشور‌های هم پیمان و مزدورش استفاده کند و از برخی کشور‌های دیگر که با آنان دشمنی زیادی مانند ایران و شاید روسیه و چین و امثال آنان دارد، دریغ کند. تاریخ آمریکا و دولت کنونی این کشور که علیه چین جنگ شدیدی را اعلام کرده است این دیدگاه را دور از نظر نمی‌سازد که توطئه کند. آمریکا تنها کشوری است که از بمب‌های اتمی علیه هیروشیما و ناکازاکی استفاده کرد. آمریکایی که بمب اتم به کار گرفته است چرا از سلاح بیولوژیک استفاده نکند؟!
سردبیر رای الیوم در این باره که چگونه می توان شدت اتهامات چین علیه آمریکا را در سطح رسمی تفسیر کرد، گفت: چین واقعا با یک بیماری بسیار خطرناکی روبرو شد و توانمندی بسیار بالایی در مقابله با این ویروس از خود نشان داد و توانست آن را مهار و تقریبا به طور کامل نابود کند. تا الان ۸۰ هزار نفر در ووهان بهبود یافته اند و چین این تجربه را به ایتالیا و ایران و آفریقا صادر کرده است. چه تعداد کارشناس آمریکایی به ایتالیا یا ایران رفته اند؟ آیا سزاوار نیست که تحریم‌های تحمیلی به ایران حتی به صورت موقتی هم که شده برداشته شود؟ تا به ملت ایران که با این بیماری روبروست رحم شود. آیا این حق ملت‌ها نیست که آمریکا همه امکاناتش را برای مقابله با این ویروس به کار بگیرد؟
وی افزود: آمریکا باید از چین تشکر کند که توانست با این ویروس مقابله کند و بیش از ۸۰ هزار انسان را بهبود بخشد. چین به ایتالیا کارشناس فرستاد. حتی ایتالیایی‌ها از آمریکا و اروپا به علت آنکه به آنان در مقابله با این ویروس کمک نکردند، انتقاد می‌کنند.
عطوان در پاسخ به این سوال که پمپئو وزیر خارجه آمریکا گفت اطلاعات ناقص چین مانع واکنش آمریکا به جلوگیری از شیوع کرونا است و چین بخشی از مسئولیت شیوع ویروس را بر عهده دارد، گفت اگر این درست باشد در آن صورت چین اشتباه کرده است و کسی با پنهانکاری چنین اطلاعاتی موافق نیست و باید شفافیت داشته باشد، اما چین ابتلای بیش از یکصد هزار نفر از مردمش را به کرونا اعلام کرده است، ولی اروپایی‌ها چنین کاری نکردند مثلا در انگلیس اعلام شد ۱۵ مورد بوده است و در کشور‌های دیگر در فرانسه نیز آمار‌ها را کم اعلام کردند. همه کشور‌ها چه بسا نمی‌خواهند در میان مردم ترس و هراس ایجاد شود به همین سبب به شیوه اعلام تدریجی متوسل می‌شوند تا این بحران مهار شود و چین عملا مهار کرده است.
سردبیر رای الیوم در پاسخ به این پرسش که با توجه به اتهام زنی متقابل بین آمریکا و چین آیا ما با جنگ جدیدی روبرو هستیم؟ خاطر نشان کرد: این جنگ قبل از ویروس کرونا شعله ور شده است. آمریکا تحریم‌های اقتصادی شدیدی بر این کشور و صادراتش برقرار کرده است که ارزش این تحریم‌ها بیش از ۴۵۰ میلیارد است. جنگ وجود دارد و آمریکا آن را آغاز کرده است. اتهامات متقابل کنونی نیز دنباله همان جنگ است. آمریکا احساس می‌کند چین یک خطر بزرگی برای جایگاه ابرقدرتی آن است. آمریکا معتقد است چین الان با روسیه ائتلاف کرده است تا به سلطه دلار بر نظام مالی جهان پایان دهد. چین خطری برای ابرقدرت جهان است به همین سبب ترامپ می‌خواهد چین را نابود و آن را از طریق ویروس کرونا نابود کند و عملا نیز رشد اقتصادی چین از هفت درصد به کمتر از سه درصد رسیده است. چین تریلیون‌ها دلار به دلیل کرونا زیان کرده، زیرا صادراتش تقریبا متوقف شده است، کارخانجاتش از کار افتاده است. چین با کشور‌ها همکاری کرده است و همکاری می‌کند، اما آمریکا همکاری نمی‌کند. درباره پنهانکاری اطلاعات نیز باید بگویم ترامپ نخستین کسی بود که اطلاعات را پنهان و وجود کرونا را در آمریکا انکار کرد. او انکار کرد که به کرونا مبتلا شده است چرا که او با وزیر ارتباطات در برزیل دیدار کرد. او حتی نپذیرفت که با وجود اصرار خبرنگاران و مردم آمریکا معاینه شود. معتقدم همه کشور‌ها اطلاعات را پنهان می‌کنند، اما چین در اوج شفافیت است.
عطوان در پاسخ به این سوال که از وضع موجود چه کسی سود می‌برد به خصوص آنکه بورس‌ها سقوط کرده است و اقتصاد‌ها متضرر شده اند و قیمت‌های نفت نیز کاهش یافته است گفت: به نظر من هیچ طرفی از این فاجعه سود نمی‌برد چرا که این ویروس آینده بشریت را تهدید می‌کند، اما می‌توان گفت شاید از این شرّ یک خیری بیرون بیاید. کشور‌های فقیر شاید بیشترین سود را ببرند و این یک علت ساده دارد. قیمت‌های نفت به شدت کاهش یافته و بیشتر کشور‌ها بودجه شان به نفت وابسته است. انرژی ارزان باعث می‌شود از رنج و سختی کشور‌های فقیر کاسته شود. شاهد آن هستیم که کشور‌های فقیر از کرونا تا الان کمترین آسیب را دیده اند و بر عکس کشور‌های ثروتمند بیشترین ضرر را متحمل می‌شوند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
وحدت ملی؛ ستون استواری در برابر تهدیدها و رمز پیشرفت کشور
رایزنی وزارت صمت با بانک مرکزی برای تحریک تقاضا
ادعای نابودی برنامه هسته‌ای ما توهم است
ظرفیت‌های فنی مرکز اندازه‌شناسی بررسی شد
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، اول مرداد ۱۴۰۴
برگزاری مراسم اربعین شهدای اقتدار آذربایجان شرقی
جمع‌آوری موتورپمپ‌های غیرمجاز آبیاری با پساب از رودخانه سیمینه‌رود
تصادف دو دستگاه پژو پارس در جاده پیرانشهر ـ سردشت با ۸ مصدوم اعزامی
بحران آب در آذربایجان‌غربی؛ خشکسالی و ضرورت تغییر الگوی مصرف
افتتاح نمایشگاه صنایع دستی در هریس
پیروز پر گل سپاهانی‌ها مقابل تیم قطری در ترکیه
استفاده از عوامل بیولوژیک در بیش از ۵۳۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان‌غربی 
بررسی چالش‌های تأمین اجتماعی مازندران در گفتگوی ویژه خبری صداوسیما
تخصیص زمین به ۳۳۰ خانوار طرح جوانی جمعیت در آذربایجان‌غربی 
برخورد عبرت آموز دستگاه قضایی با استخراج غیرمجاز رمزارز 
تلاش ونزوئلا برای آزادی ۲۹ کودک ربوده شده در آمریکا
همراهی مردم روشنایی پایدار را تضمین می‌کند 
تداوم وزش بادهای شدید در سمنان
کمبود پایگاه اورژانس در طالقان
صعود پسران کمتر از ۱۶ سال ایران به رقابت‌های جام آسیا
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
عیسی آل‌کثیر به استقلال پیوست
ایرانشهر، بدون مرگ مادر در سه ماه نخست امسال
تکرار ادعا‌های ترامپ درباره ایران
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی
اختتامیه همایش ملی شعر قدسیان
آتش سوزی در مجتمع تجاری ونوس منطقه آزاد انزلی
بررسی ابعاد حقوقی مجروحان و شهدای دفاع مقدس ۱۲ روزه
ادارات فارس فردا به صورت دورکاری ارائه خدمت می کنند
واکنش چین به ادعای آمریکا در مورد فروش نفت ایران
مقاومت در غزه نابود شدنی نیست
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است
مخالفت شدید آمریکا با قانون جدید حشد الشعبی
تعطیلی ادارات مشهد و خراسان رضوی در روز چهارشنبه ،اول مرداد
مجوز رهبر به صندوق توسعه ملی برای سرمایه گذاری در انرژی
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم
تشدید نظارت بر بازار برنج، روغن و شکر  (۲ نظر)
هشدار عراقچی درباره سوءاستفاده ۳ کشور اروپایی از مکانیسم ماشه  (۲ نظر)
وزیر نیرو: از مردم بابت کاهش فشار آب عذرخواهی می‌کنیم  (۱ نظر)
رویداد «کاروان روایتها» برگزار می‌شود  (۱ نظر)
عدم خروج خانه اقبالیان در استان همدان از ثبت ملی  (۱ نظر)
هلاکت فرمانده عملیات یگان‌های کماندویی رژیم صهیونیستی  (۱ نظر)
حماس: رژیم صهیونیستی در حال اعدام دو میلیون نفر است  (۱ نظر)
عراقچی: نمی‌توانیم از غنی سازی دست بکشیم  (۱ نظر)
تشییع پیکر مادر سه شهید و چهار جانباز دفاع مقدس در شیراز  (۱ نظر)
حمله گسترده سایبری به زیرساخت‌های آمریکا  (۱ نظر)
قالیباف: حضور بخش خصوصی برای تکمیل شبکه ملی اطلاعات  (۱ نظر)
تعطیلی ادارات مازندران در روز چهارشنبه اول مرداد  (۱ نظر)
سازمان ملل: غزه با گرسنگی فاجعه‌بار رو‌به‌رو است  (۱ نظر)
دیدار کمیسر عالی سازمان ملل در امور پناهندگان با وزیر آموزش و پرورش  (۱ نظر)
تظاهرات حمایت از غزه در ترکیه، اردن، مصر، عراق و لیبی  (۱ نظر)