• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۸۵۷۹۲
تاریخ انتشار: ۲۰ فروردين ۱۳۹۹ - ۱۱:۳۴
البرز » علمی فرهنگی
کاخ سلیمانیه ترکیبی از هنر و معماری ادوار گذشته

عمارتی باشکوه که داستان‌های زیادی در دل دارد

کاخ سلیمانیه در کرج با هلالی‌های قرینه، تالاری با سقف بلند و نقاشی‌های هنرمندانه، داستان‌های زیادی از گذشته در دل دارد.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز البرز، در کوچه پس کوچه هاى محله مصباح کرج قدم می‌زدم که داخل خیابان شهید کیانپور شدم، در انتهاى خیابان درب چوبى بزرگى نظر من را به خود جلب کرد قدم هایم را دوتا یکى طى کردم تا هرچه سریع‌تر به این درب چوبى بزرگ برسم. قدم زنان به انتهاى راهرو رسیدم که ساختمان زیبایى با معمارى منحصر به فرد قدیمى و پرده هاى سفید طرح دار با آجر هاى سه سانتى سرخ مرا شیفته خود کرد.
خانه فرزند سی و چهارم فتحعلی‌شاه قاجار و والی کرج، عمارتی صمیمی است. تزیین درون آن ساده و موزون به‌نظر می‌رسد و چشم را نوازش می‌دهد. دیوار‌ها اکنون به‌رنگ سفید هستند. داخل عمارت به‌لطف سخاوت پنجره‌ها پر از نورند.
در دو ضلع روبرو، دو نقاشی بخش بالایی دیوار را مزین کرده است. نقاشی‌های ارزشمندی که همانند قابی فاخر از عکسی خانوادگی خود را به رخ می‌کشند. نقاش این آثار عبدالله خان نقاش باشی است که از هنرمندان دوره قاجار بوده است.
تالارها، ارسی ها، نقاشی ها، آیینه کاری ها، قوس‌های نیم دایره نما، سقف شیروانی، طبقه‌ای بودن آن‌ها تنها برخی از خصوصیات بارز کاخ سلیمانیه در کرج هستند که در ترکیب نهایی و بسیار ساده و در کنار مجموعه ساختمان‌ها و باغ پیرامونی خود منجر به به وجود آمدن این کاخ با شکوه و خاص شده است.
به سراغ علیرضا مهرجردی، سرپرست معاونت میراث فرهنگی البرز رفتم، او در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، در خصوص این عمارت باوقار گفت:کاخ سلیمانیه به دستور فتحعلیشاه قاجار توسط محمدحسین خان نام الدوله ملقب به صدر اصفهانی که داماد فتحعلى شاه قاجار بود به عنوان کاخ ییلاقی در سال ١٢٢٤هجرى قمرى تا ۱۲۲۷ هجرى قمرى در محوطه کشاورزى دانشگاه تهران مستقر در کرج بنا شده است.
مهرجردی می‌گوید: اهمیت کاخ سلیمانیه به جهت دو نقاشی دیواری‌های تالار اصلی آن است که توسط عبدالله خان نقاش باشی یکی از هنرمندان نام دار و معروف اوایل دوره قاجار با رنگ روغن در ضلع شرقى و غربى دیواره تالار اصلی این کاخ کشیده شده است.
او می‌گوید:از ویژگی‌های این بنا مى توان به اولین نقاشی و تصویر آقا محمدخان قاجار بنیانگذار سلسله قاجاریه اشاره کرد که در کاخ سلیمانیه کشیده شده و تنها تصویر باقی مانده از آن دوره در این کاخ است.
در ضلع شرقی تصویری از نقاشی فتحعلی شاه قاجار است که بر روی تخت نشسته و ۱۴ فرزند او در کنارش هستند و در دیواره ضلع غربی آقامحمدخان قاجار است که ۱۳ نفر از یاران او در کنارش هستند.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی البرز در خصوص این بنا و مختصاتش گفت:دو راه پله در قسمت شمالی و به قرینه آن‌ها دو راه پله دیگر در قسمت جنوبی ساختمان است که هرکدام با هشت پله و روکش لعاب فیروزه‌ای راه‌های دسترسی به ساختمان و تالار اصلى را مهیا کرده است.

او می‌گوید: این عمارت زیبا و شگفت انگیز در سال ۱۳۲۷ شمسی در فهرست آثار ملی ایران به شماره ۲۷٠ به ثبت رسیده که به عنوان اولین آثار به ثبت رسیده استان البرز است.
علی عبادی، سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان البرز نیز در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از البرز، گفت: از اول امسال تاکنون دو هزار و ۵۱۰ گردشگر از مجموعه کاخ سلیمانیه کرج بازدید کرده‌اند.
سرپرست معاونت گردشگری اداره کل میراث فرهنگی استان البرز افزود: تمهیداتی در دست اقدام است که با ایجاد یک مدیریت جدید و جداگانه از ابتدای سال آینده فعالیت این مجموعه به طور مستمر باشد و تنها یک روز مشخص در هفته تعطیل شود.
عبادی گفت: راه اندازی موزه نقاشی‌های دوران قاجار نیز از دو سال پیش در دست اقدام است که درصدد نهایی کردن آن هستیم.
کاخ سلیمانیه حالا در گوشه‌ای از کرج منتظر است تا به موزه تبدیل شود تا این بار رفت وآمد هنردوستان و علاقه‌مندان به تاریخ را در گوشه و کنار خود حس کند.
این بنا روزگاری نماد شکوه سلسله قاجار بود و مردم کوچه و بازار گشت و گذاری هر چند کوتاه در محوطه زیبای آن را در دل آرزو می‌کردند.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
ادعای اعدام مخفیانه هزاران نفر توسط رسانه صهیونیستی کذب است
بازگشت ۹ معدن غیرفعال به چرخه تولید در استان زنجان
حضور گروه تواشیح زنجان در کاروان قرآنی حج تمتع ۱۴۰۵
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۲۳ بهمن ۱۴۰۴
اوقات شرعی اهواز، ۲۳ بهمن ماه ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۴۰۴ به افق قم
واکنش عراقچی به دروغ پردازی‌های رسانه صهیونیستی
بارش پراکنده باران در سمنان
همدلی و اتحاد در روستا‌های همیشه بیدار گیلان
نجات دو بیمار با علایم‌ حمله قلبی با تلاش به موقع امدادگران
قدردانی خانواده شهدا از حضور حماسی مردم البرز در راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن
هوای بارانی شهرکرد
حضور گسترده مردم روستا‌های کهگیلویه و بویراحمد در راهپیمایی ۲۲ بهمن
شکست هیرکان رشت در رقابت‌های لیگ حرفه‌ای بسکتبال باشگاه‌های کشور
جلوه‌های از حضور باشکوه ساکنان و گردشگران در راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴
افتتاح آموزشگاه خیرساز وکیلی در نیشابور
روستانشینان همپای سراسر البرز با آرمان های انقلاب اسلامی تجدید پیمان کردند
رونمایی از ماشین‌آلات مشارکتی و اهدایی به دستگاه‌های اجرایی و شهرداری‌های استان
تهران هنوز قلب تپنده حماسه است
محکومیت واحد صنفی تیرچه بلوک در رشت
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
حضور مقتدر ملت ایران در چهل‌وهفتمین فجر انقلاب
تبریک گوترش به مناسبت سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی
حماسه راهپیمایی سراسری مردم ایران در یوم‌الله ۲۲ بهمن
پزشکیان: قیام کردیم که مستقل باشیم
راهپیمایی ۲۲ بهمن ۱۴۰۴ در تهران (۱)
عزل مدیر پخش سیمای شبکه هامون از سمت خود
بهره‌برداری از ۱۱۱ طرح در شهرستان فلاورجان
بازی سپاهان-الاهلی، امروز در قطر
فجر ۴۷؛ حضور پرشور روستاییان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
افزایش ۵۳ درصدی شرکت‌کنندگان راهپیمایی ۲۲ بهمن امسال
مسیر‌های راهپیمایی ۲۲ بهمن استان مازندران
تصاویر هوایی از حضور حماسی مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن
پیش بینی بارش‌های پراکنده در مناطق مختلف کشور
بازتاب گسترده حضور ایرانیان در راهپیمایی ۲۲ بهمن
لیگ قهرمانان آسیا دو؛ سپاهان بازی بُرده مقابل الاهلی را مساوی کرد
فراخوان صداوسیما برای ارسال تصاویر مردمی از مراسم ۲۲ بهمن  (۲ نظر)
سفر رییس سازمان محیط زیست به استان البرز  (۱ نظر)
قیمت‌گذاری خودرو‌های داخلی در دست بررسی است  (۱ نظر)
ادامه دستگیری تخریب گران مسلح  (۱ نظر)
فناوری و حذف ارز ترجیحی؛ کلید تحول در کشاورزی و رقابت‌پذیری است  (۱ نظر)
مکرون: آمریکا و چین احتمالا اروپا را از دور خارج کنند  (۱ نظر)
اسلامی: خروج اورانیوم ۶۰ درصد از کشور در دستور کار نیست  (۱ نظر)
اژه‌ای: ما مسئولان نباید لحظه‌ای از متن مردم جدا شویم  (۱ نظر)
آغاز راهپیمایی ۲۲ بهمن در یزد  (۱ نظر)