• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۸۹۲۲۳
تاریخ انتشار: ۲۵ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۴۴

برخورد طرف های درگیر در یمن با طرح آتش بس پیشنهادی سازمان ملل برای مقابله با کرونا

عربستان نه تنها به آتش بس اعلامی از سوی سازمان ملل در یمن پایبند نبوده,  بلکه بر اساس برخی شواهد پس از شکست ها پی در پی نظامی در برابر ارتش وکمیته های مردمی یمن, در پی شیوع ویروس کرونا در این کشور  است.

بعد از آنکه دبیرکل سازمان ملل از طرف های درگیر در یمن خواست برای مقابله با خطر شیوع کرونا آتش بس کنند دو واکنش مختلف در قبال آن صورت گرفت. انصار الله ضمن استقبال از این پیشنهاد حتی خواستار تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت سازمان ملل برای نظارت بر آتش بس شد تا این پیشنهاد از ضمانت اجرایی هم برخوردار شود. علت طرح این درخواست این است که انصار الله با توجه به سابقه عملکرد عربستان حدس می زند که سعودی ها همچون گذشته به آتش بس پایبند نخواهند ماند و از آن طفره خواهند رفت و لذا در پی کسب ضمانت هایی از شورای امنیت سازمان ملل است .
اما در مقابل با وجود اینکه عربستان در ظاهر از پیشنهاد دبیرکل سازمان ملل استقبال کرد اما درعمل نه تنها هیچ تغییری در رویکرد نظامی خود بعمل نیاورد بلکه درست برعکس کوشید بر گستره آن بیفزاید و لذا تلاش کرد جبهه های نظامی جدیدی علیه نیروهای مدافع یمنی بگشاید. 
همچنین برخی از مقامات بلندپایه انصار الله با ارائه دلایل مستند اعلام کردند که عربستان به عمد در پی ترویج ویروس کرونا در یمن است و به همین منظور پروازهای هوایی خود را به سمت فرودگاه های مناطق اشغالی یمن افزایش داده است حال آنکه در خیلی از کشورها بعد از شیوع کرونا خیلی از پروازها در اغلب مناطق جهان به حالت تعلیق در آمده است. 
طبق اعلام منابع خبری غربی اولین فرد مبتلا به کرونا نیز در منطقه تحت اشغال عربستان در حضرموت شناسایی شد و پیش از این نیز گزارش هایی درباره شیوع کرونا در بین نیروهای وابسته به عبدربه منصور منتشر شده بود. با توجه به اینکه مناطق تحت حاکمیت انصار الله در مناطق شمالی از هر سو ( دریایی، زمینی و هوایی) در محاصره کامل هستند و ارتباطی با جهان خارج ندارند لذا تاکنون از خطر شیوع کرونا در امان مانده اند اما مناطق تحت کنترل و سیطره نیروهای اماراتی و عربستانی بدلیل ارتباط با جهان خارج و بخصوص با عربستان که با شیوع گسترده ویروس کرونا مواجه شده، در معرض کرونا قرار گرفته اند و بر همین اساس همچنانکه برخی از مقامات انصار الله نیز تصریح کرده اند عربستان در پی شیوع بیشتر کرونا در یمن است تا بلکه از این طریق بتواند برای شکست های نظامی خود راهی بیابد. 
این اقدام عربستان نه تنها در مغایرت صریح با درخواست سازمان ملل برای برقراری آتش بس جهت مقابله با کروناست بلکه مصداق جدیدی از عدم پایبندی این کشور به اصول و معیارهای انسانی است که می توان از آن به مصداقی از جنایات جنگی نیز تعبیر کرد چراکه در حال حاضر هم بیش از 10 میلیون نفر از مردم یمن به دلیل استمرار بی وقفه تجاوز نظامی عربستان وامارات در 5 سال گذشته با قحطی مواجه هستند و با توجه به اینکه خیلی از کشورهای کمک کننده در جهان با آثار و خسارات ویرانگر کرونا دست و پنجه نرم می کنند لذا بیم آن وجود دارد که از کمک های این کشورها کاسته شود ودر یک شرایطی در صورتی که کرونا در یمن در سطح گسترده شیوع یابد در سایه نبود امکانات بهداشتی و درمانی می تواند به یک کشتار جمعی منجر شود. 
پیشگیری از این وضعیت ایجاب می کند حداقل در گام اول با تصویب قطعنامه ای در شورای امنیت ،ائتلاف متجاوز به رهبری عربستان به اعمال آتش بس فراگیر متعهد شود و سپس برای تحکیم پایه های آتش بس وارد گفتگوهای فراگیر شود و تا دیر نشده زمینه های خروج آبرومندانه خود را از این کشور فراهم کند.

--------------------------------------------
احمد کاظم زاده
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
قهرمانی طباطبایی در مسابقات آزاد شطرنج باواریا
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان
۵۵ هکتار زمین برای طرح جوانی جمعیت تملک شد
آغاز عملیات اجرایی قطعه سوم باند دوم جاده خیرآباد ـ دهدشت
اطلاعیه انسداد گردنه خروسه در جاده مریوان
طرح سدرا، پلی میان خلاقیت و اقتصاد دانش‌بنیان
جمع آوری یک واحد غیرمجاز ضایعات پلاستیک در ارومیه
شطرنج بازان برتر اردبیل مشخص شدند
مشارکت گسترده نیرو‌های مسلح عراق در انتخابات مجلس
برپایی نمایشگاه تجسمی «واندالیسم» در ارومیه
تداوم خشکسالی با کاهش بارندگی در استان
آشنایی دانشجویان دانشگاه صنعتی ارومیه با سرویس‌های FTTH
تحصیل ۱۴ هزار دانشجو در دانشگاه پیام نور لرستان
نقش غیر قابل انکار معلمان در ترتیب نیرو‌های کارآمد در جامعه
خدمات زیربنایی نهضت ملی مسکن در خراسان رضوی نیازمند اعتبار ۲۵ همتی
فعالیت ۲۲ کارگاه در استان تهران برای دو گانه سوز کردن خودروها
آیین عصر شعر علامه اقبال لاهوری برگزار شد
هوشمندسازی اولین مدرسه‌ روستایی در کلات
گزارش وزیر راه و شهرسازی از پیشرفت طرح‌های حمایتی مسکن
جشنواره ورزشی گردشگری «هما» در رامیان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
استخدام در سازمان صداوسیما
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
آغاز گازسوز کردن رایگان خودرو‌های شخصی
سرلشکر صفوی: کلید ساخت ایران قدرتمند سواحل مکران است
افشای حمله موشکی ایران به منطقه‌ای سری در سرزمین‌های اشغالی در جنگ ۱۲ روزه
پایان اسکان آسیب‌دیدگان دفاع مقدس ۱۲ روزه در هتل‌ها
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
افزایش قیمت برخی از داروهای بیماران خاص
آغاز رویداد ملی ایران جان، خراسان جنوبیِ ایران
ایران جوان ۱۴۰۴/۰۸/۱۷
کشور با همراهی مردم و نیرو‌های مسلح، پیروز جنگ ۱۲ روزه شد
آغاز رسمی رویداد ملی ایران جان در خراسان جنوبی
سامانه نوبت‌دهی اینترنتی مراکز درمانی تأمین اجتماعی راه‌اندازی شد
نشست سران قوا برگزار شد
جایزه صلح نوبل را به حامی جنایات رژیم صهیونیستی دادند
تسهیلات وام ازدواج  (۲ نظر)
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)