• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۶۹۴۱۳۴
تاریخ انتشار: ۳۱ فروردين ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۶

چرا امریکا به دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است؟

 پیشرفت ایران در تولید تسلیحات متعارف در برابر تهدیدهای امریکا بازدارنده است و هم می تواند رقیبی در برابر تسلیحات امریکایی در بازار فروش تسلیحات باشد.

چرا امریکا به دنبال تمدید تحریم تسلیحاتی ایران است؟

«مایک پمپئو»، وزیرخارجه آمریکا در حساب توئیتری خود به تکرار اتهامات همیشگی علیه ایران پرداخته است و با اشاره به برخی اتهامات ضدایرانی خود، مدعی شد که نمی‌توان اجازه داد تا ایران بتواند تسلیحات بیشتری خریداری کند.
پمپئو در ادامه در توئیت ضدایرانی دیگر با اعلام اینکه تحریم تسلیحاتی ایران از سوی شورای امنیت سازمان ملل تا شش ماه دیگر به پایان می‌رسد، خواستار آن شده تا پیش از آن زمان شورای امنیت باردیگر تحریم تسلیحاتی ایران را تمدید کند.
بر اساس توافق هسته ای ایران با پنج بعلاوه یک که  با صدور قطعنامه 2231 شورای امنیت به رسمیت شناخته شده است, تحریم های تسلیحاتی ایران در اکتبر سال 2020 میلادی به پایان می رسد.
طبق یکی از بندهای قطعنامه ۲۲۳۱ که از سال ۲۰۱۶ میلادی اجرایی شد، ایران تا پنج سال از خرید تسلیحات تهاجمی منع شده است. این بند از قطعنامه در اکتبر سال ۲۰۲۰ (مهر ماه ۱۳۹۹) منقضی می‌شود و پس از آن ایران این امکان را خواهد داشت که از کشورهای خارجی جنگ‌افزار بخرد.
اما نکته مهم اینجاست که ایران در طول سال های گذشته توانمندی های خود را در حوزه ساخت تسلیحات متعارف در معرض جهانیان قرار داده است . ساخت موشک های کوتاه ودور برد, ساخت سامانه های دفاع موشکی که به گفته کارشناسان نظامی توانمندی آن بیشتر از اس 300 روسیه است, ساخت انواع پهپادهای شناسایی وتهاجمی دورپرواز, ساخت زیردریایی و انواع و اقسام توپ های کششی, تانک و زره پوش و سلاح های سبک وسنیگن و سیستم های رادار برای حفاظت از آسمان کشور, ایران را  از نیازمندی به خرید تسلیحات از خارج بی نیاز کرده است. حتی به جرات می توان گفت برخی از دستاوردهای ایران درساخت تسلیحات منحصر به فرد بوده است.
نفوذ در سیستم پهپاد فوق پیشرفته آرکیو 170 امریکا و پایین آوردن سالم آن, شناسایی پهپاد فوق پیشرفته ومدرن و گران قیمت گلوبال هاوک در آسمان ایران و سرنگون کردن آن با سامانه موشکی سوم خرداد, حمله موشکی به پایگاه نظامیان امریکایی عین الاسد در االانبار در پاسخ به اقدام تروریستی ارتش امریکا در به شهادت رساندن سردار سلیمانی و دهها مثال از این دست همه از توانمندی های ایران  در این حوزه است. و همین دستاوردها   سبب شده است تا کشور  در قامت یک قدرت نظامی در برابر تهدیدها عرض اندام کند.
از این گذشته این دستاوردها درسایه تحریم ها وتهدیدهای نظامی امریکا و متحدانش به دست آمده  و هیمن دستاوردهای بومی سبب شده است تا هیچگاه امریکا نتواند جرات عملی کردن تهدیدهای خود را داشته باشد. بنابر این به نظر می رسد تلاش پمپئو برای ادامه تحریم تسلیحاتی ایران یا برای متوقف کردن برنامه موشکی کشور با هدف  از بین رفتن قدرت بازدارندگی ایران صورت می گیرد.
از سویی این توانمندی ها و دستاردهای نظامی ایران توانسته است توانمندی نظامی امریکا را به چالش بکشد بطوریکه همانطورکه گفته شد هدف قراردادن پهپاد گلوبال هاوک یا شکار پهپاد آرکیو 170 یا هدف قراردادن پایگاه عین الاسد,بیانگر برتری سامانه های شناسایی وسیستم های راداری, رادار گریز بودن موشک ها وپهپادهای ایران و در مقابل شکست سامانه های راداری و سامانه موشکی پاتریوت امریکا می تواند باشد.
لغو برخی قرادادهای نظامی کشورها در خصوص خرید سامانه موشکی پاتریوت وروی آوردن به خرید سامانه موشکی اس 300 و اس 400 از روسیه یا لغو خرید پهپاد از امریکا همه نشان از شکست برتری امریکا درساخت تسلیحات نظامی متعارف است.
از این زاویه به نظر می رسد یکی از کشورهایی که در بازارفروش تسلیحات می تواند حرفی برای گفتن داشته باشد ایران است و بنابر این یکی دیگر از اهداف پمپئو از دنبال کردن تمدید تحریم تسلیحاتی ایران, جلوگیری از ورود ایران به بازار فروش تسلیحات به عنوان رقیبی جدی برای امریکاست.
 
---------------------------------------------------------------
رضا محمدمراد
 
 
 
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
فهرست پرواز‌های فرودگاه اصفهان (سی ام آبان ۱۴۰۴)
زعفران، میراثی کهن برای آیندگان
استحمام کوتاه‌تر، صرفه‌جویی ۷ میلیون مترمکعبی آب در زنجان
دستور کار ایثارگران در زنجان؛ از ارتقای جایگاه فرزندان شهدا تا ساماندهی گلزار‌ها
تصویب ۶۲ مصوبه در میز خدمت معدن و صنایع معدنی وزارت صمت
هیدج ،شهری با گام های کتانی
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده است
برپایی نمایشگاه اسوه بسیج در اهر
لزوم حفظ وحدت و اطاعت از رهبری در جامعه اسلامی
رتبه برتر شهرستان میانه در جذب اعتبارات بانکی
معاون وزیر صمت: سیاست کاهش توقف تولید در فولاد و صنایع معدنی در صدر دستور برنامه‌های ایمیدرو است
رونمایی از مجموعه وصایای کامل شهدای آذربایجان‌شرقی
مقاومت پیروز اصلی انتخابات عراق بود
راه اندازی سامانه راه نیکان مراکز نیکوکاری در استان زنجان
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان؛ ۳۰ آبان ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی جمعه ۳۰ آبان ۱۴۰۴ به افق قم
رقابت‌های بین‌المللی تنیس ساحلی کیش از دریچه دوربین
معرفی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه نهایی تنیس ساحلی BT۵۰
درخشش دانش آموز شاهین‌دژی در مسابقات کشوری قرآن، عترت و نماز
بهسازی و آسفالت راه‌های روستایی در شهرستان باروق
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
اعلام آمادگی دولت برای اجرای کالابرگ الکترونیک
­کشتی آزاد بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ۱ نشان طلا و ۱ برنز ایران در ۲ وزن نخست
سومی ایران در جدول مدالی بازی‌های همبستگی اسلامی تا پایان روز دوازدهم
حل مشکلات ترافیکی شرق مازندران با ساخت یک پل
از بلاتکلیفی اردوگاه دانش آموزی خراسانلو تا آب آشامیدنی ارمغان‌خانه
­رحمان عموزاد نخستین آزادکار طلایی ایران
تازه ترین تصاویر حضور وزیر میراث فرهنگی در زنجان
ماجرای چند ماه هدر رفتن آب
پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب درپی درگذشت فرزند حجت‌الاسلام صدیقی
شهادت دو تن از پاسداران در حین آموزش سلاح نیروهای پاسدار جوان
سفر رئیس جمهور به قزوین
تصویب قطعنامه ضدایرانی در شورای حکام
شیوه جداسازی یارانه‌های اعضای خانوار تغییر کرد
همکاری ایمیدرو با شرکت روسی برای هوشمندسازی معادن
بزرگداشت هفته بسیج در زنجان با ۲ هزار عنوان برنامه
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی چند شهر و روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
خط و نشان کشیدن وزیران خارجه آلمان و انگلیس برای روسیه  (۱ نظر)
راه اندازی خط تولید موتور‌های کم مصرف در سمنان  (۱ نظر)
دورکاری پنجشنبه‌ها در ماه‌های سرد سال در استان‌های خراسان جنوبی، رضوی و شمالی  (۱ نظر)
دیپلمات روس: قطعنامه آمریکا درباره غزه بسیار مبهم است  (۱ نظر)
جامعه ایران در آستانه ورود به «سیاه‌چاله جمعیتی»  (۱ نظر)
ادامه خدمت‌رسانی به سیل‌زدگان هزارانی  (۱ نظر)
استقبال ترامپ با تشریفاتی کم‌سابقه از ولیعهد عربستان  (۱ نظر)
رکوردشکنی پالایشگاه گاز شهید هاشمی‌نژاد در تأمین انرژی شمال شرق کشور  (۱ نظر)
کاهش ۴ میلیون لیتری مصرف روزانه گازوئیل  (۱ نظر)