• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۰۰۱۶۴
تاریخ انتشار: ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۹ - ۱۰:۳۹
علمی و فرهنگی » فرهنگ عمومی
با تلاش محققان دانشگاه صنعتی امیر کبیر

نمک زدایی از آب شور به روش یون زدایی خازنی

محققان دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با فناوری نانو، از آب شور یون‌زدایی کنند.

نمک زدایی از آب شور به روش یون زدایی خازنیبه گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، آقای محمد مهدی کاظم زاده دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی شیمی گرایش جداسازی و مجری طرح «بهبود جذب سطحی کامپوزیت کربنی برای استفاده در نمک زدایی آب» گفت: ما توانستیم این روش را یک گام فراتر از روش آزمایشگاهی اجرایی کنیم و فرآیند نمک زدایی از آب شور را به نتیجه برسانیم.
وی افزود: روشی که ما در پیش گرفتیم پیش از این‌ها در قالب آزمایشگاهی انجام گرفته، ولی به صورت پیوسته و یک بار گذر انجام نگرفته بود؛ اما موفق شدیم این روش را فراتر از حد آزمایشگاهی و نزدیک به حالت صنعتی اجرایی کنیم.
آقای کاظم زاده با بیان اینکه این روش به صورت پیوسته است، خاطر نشان کرد: در این پروسه علاوه بر ساخت سیستم، با بهبود خواص الکترود‌های مورد استفاده در سامانه یون‌زدایی خازنی با استفاده از نانو ذرات رسانا، عملکرد سیستم را بهبود دادیم.
وی در خصوص مزایای این روش در نمک زدایی آب گفت: در این روش آب شور از میان الکترود‌های کاتد و آند عبور داده شده و آنیون و کاتیون موجود در آن به صورت الکترواستاتیکی جذب الکترود‌های سیستم می‌شوند. از جمله مزایای این روش کاهش ظرفیت رسوب گیری، فشار عملیاتی و انرژی مصرفی پایین در مقایسه با روش معمول اسمز معکوس را می‌توان نام برد.
وی ادامه داد: این سیستم آب را تصفیه می‌کند و از انرژی آزاد شده آن می‌توان نیز بهره برد. یکی دیگر از مزایای این سامانه ماژولار بودن آن است، یعنی مشتری می‌تواند میزان جریان متفاوتی را در طول مدت استفاده از سیستم عبور داده و ناخالصی‌های نمکی موجود در آب را به میزان نیاز خود کاهش دهد.
وی با بیان اینکه در این روش کمتر از مواد و تجهیزات خارجی استفاده شده، بیان کرد: این فناوری در حال رشد است و هم اکنون دو شرکت بین المللی سردمدار آن هستند، که با سرمایه گذاری در حدود ۵ میلیون دلار توانستند این محصول را صنعتی کنند. همچنین سازمان فضایی ناسا از این تکنولوژی در سیستم‌های خود استفاده کرده است.
وی با تأکید بر اینکه با توجه به مشکل کم آبی در کشور اجرای این طرح ضروری است، بیان کرد: اکثر تجهیزات و مواد مصرفی برای ساخت این دستگاه در داخل کشور تولید می‌شود از این رو می‌توان با تکمیل زنجیره و سرمایه گذاری کافی، ضمن جلوگیری از خروج ارز، با دستگاه اسمز معکوس که به صورت عام در صنایع جهت نمک‌زدایی در کشور وجود دارد، رقابت کرد. در گذشته کم توجهی‌هایی در خصوص توسعه فناوری در کشور وجود داشته، ولی اخیرا شاهد پویش هدفمند سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه هستیم که امیدواریم، با حمایت مکفی مالی، امکان تکمیل فناوری و تجاری سازی آن فراهم گردد.
این طرح در سال ۹۲ با تمرکز بر روی ساخت ابر خازن توسط دانشجوی دکتری، خانم مهندس سارا مدنی آغاز شد و در دوسال اخیر با تمرکز بر ساخت سامانه یون‌زدایی خازنی (CDI) در آزمایشگاه مواد پیشرفته زیر نظر آقای دکتر کاووس فلامکی استاد تمام دانشکده مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر در حال توسعه است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
نصب ۱۵ کنتور حجمی هوشمند بر روی چاه‌های مجاز اردستان
تاثیرات محیط کاری بر بیماری دیابت
کشف یک کیلوگرم تریاک بلعیده‌ شده در بردسکن
تولید پراکنده در مناطق شهری موجب پایداری شبکه برق می‌شود
لیموچی: از عملکرد بچه‌ها راضی هستم
پیشنهاد ایران برای ایجاد شبکه نوآوری گردشگری مبتنی بر هوش‌مصنوعی
جریمه روزانه ۲ هزار و ۸۰۰ خودروی فاقد معاینه فنی و آلاینده در استان کرمانشاه
تاکید بر لزوم استقلال استان‌ها در خرید و توزیع کالا‌های اساسی
طرح ساماندهی گلزار شهدای شادگان با جدیت در حال اجراست
ممنوعیت دریافت کپی مدارک هویتی با راه‌اندازی سامانه هدی
وزارت اقتصاد مامور تدوین الگوی ملی هماهنگی گمرکات شد
راه اندازی و ساماندهی ۲۰۰ پایگاه قرآنی در کانون‌های مساجد استان تهران
کاهش سقف استفاده از کارت‌های آزاد بنزین در جایگاه‌های سوخت
هشدار نارنجی هواشناسی خوزستان برای کاهش دید در محور‌های جنوبی و ساحلی
گسترش همکاری‌های دوجانبه پاکستان و عربستان در حوزه دفاعی و آموزشی
فرماندار جوانرود معرفی شد
بهره‌مندی ۴۷۵ خانوار عشایری از آب شرب سالم با اتمام پروژه آبرسانی قشلاق گوگرد علیا در خوی
آشنایی با شهید قربانعلی موری بازفتی از شهدای لالی
حضور ورزشکاران اردبیلی‌ در کاروان المپیک ناشنوایان ۲۰۲۵
چهارمحال و بختیاری میزبان جشنواره ملی مشاعره رضوی
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا
تقویت توان دفاعی ونزوئلا با دریافت سامانه‌های پدافند روسی
امتناع کودکان از توالت مدرسه باعث یبوست می‌شود
رشد ۵۶ درصدی طرح های سرمایه‌گذاری در استان خراسان جنوبی
غیرحضوری شدن مدارس ابتدایی و متوسطه اول شهر‌های آلوده خوزستان تا آخر آبان
موافقت‌مجلس با کلیات طرح اصلاح قانون‌محکومیت‌های‌مهریه
واکنش محیط زیست به تخلف تکراری باغ‌وحش نیر
بازی‌های همبستگی اسلامی؛ ازبکستان، حریف تیم فوتسال ایران در نیمه‌نهایی
افشای ابعاد جدیدی از همکاری خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال با موساد
خام فروشی در زنجیره فولاد
وقوع زلزله ۳ و ۳ دهم ریشتری در سی سخت
زبان معیار ۱۴۰۴/۰۸/۱۸
رویای تغییر نظامی که کابوس آمریکا شد
حل تنش افغانستان و پاکستان محور گفتگوی متقی و عراقچی
ادعای رسایی درباره انتصاب دادستان دستگیر شده، صحت ندارد
آغاز پیش‌فروش ۳ محصول سایپا  (۱ نظر)
تهران تا آخر پاییز بارش باران ندارد  (۱ نظر)
اتحادیه اروپا: الفاشر تبدیل به گورستان بشریت شده است  (۱ نظر)
پیوند دو ملت ایران و پاکستان ناگسستنی است  (۱ نظر)
پلمب ۶ کافه به علت برگزاری جشن هالووین  (۱ نظر)
هوای اصفهان و ۳ شهر مجاور آلوده است  (۱ نظر)
جزییات معافیت از صدور صورت‌حساب الکترونیکی در سامانه مودیان ۱۴۰۴  (۱ نظر)
اهواز آلوده‌ترین شهر کشور  (۱ نظر)
اجرای طرح رایگان دوگانه سوز کردن خودرو‌های مدل ۹۴ به بالا در خوزستان  (۱ نظر)