• شهروند خبرنگار
  • شهروند خبرنگار آرشیو
امروز: -
  • صفحه نخست
  • سیاسی
  • اقتصادی
  • اجتماعی
  • علمی و فرهنگی
  • استانها
  • بین الملل
  • ورزشی
  • عکس
  • فیلم
  • شهروندخبرنگار
  • رویداد
پخش زنده
امروز: -
پخش زنده
نسخه اصلی
کد خبر: ۲۷۲۶۱۴۳
تاریخ انتشار: ۰۷ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۷:۱۶

چرایی عقب نشینی دولت ترامپ از بازی لبه پرتگاه و ایجاد مزاحمت برای نفتکش های ایرانی در دریای کارئیب

قدرت بازدارندگی ایران یکی از مهمترین عواملی بود که سبب شد تا امریکا از تهدید علیه نفتکش های ایرانی در دریای کارائیب عقب نشینی کند.

چرایی عقب نشینی دولت ترامپ از بازی لبه پرتگاه و ایجاد مزاحمت برای نفتکش های ایرانی در دریای کارئیب

با ورود نفتکش های ایرانی حامل بنزین و دیگر فرآورده های نفتی به مقصد ونزوئلا این سوال در اغلب محافل سیاسی و خبری مطرح است که چه عواملی موجب شد امریکا و دولت ترامپ نتواند تهدید خود را برای ممانعت از ورود این کشتی ها عملی و از مواضع خود عقب نشینی کند؟
مهمترین پاسخ این سوال در همان قدرت بازدارندگی نهفته  که جمهوری اسلامی ایران به آن دست یافته است و در موارد متعدد و به طو رمشخص در جریان سرنگونی پهپاد پیشرفته امریکایی هنگام تجاوز به حریم هوایی ایران و یا حملات موشکی به پایگاه نظامی امریکا درعین الاسد عراق که به تلافی ترور ناجوانمردانه حاج قاسم سلیمانی و یارانش انجامید، ثابت کرد تعرض به خطوط قرمز خود را ازجانب هیچ نیرویی نمی پذیرد و قدرت رویارویی با متجاوز را در هر شرایط ممکن ولو لبه پرتگاه دارد. 
حقانیت ایران در خصوص تحریم های به اصطلاح فلج کننده امریکا بر همگان آشکار است و لذا ایران از همان ابتدا تلاش خود را برای به شکست کشاندن این تحریم های ظالمانه بکار گرفت و حتی در خلیج فارس به مقابله به مثل با کشورهای متجاوز برخاست که بنحوی برای کشتی ها و نفتکش های ایرانی مزاحمت ایجاد می کردند و اکنون در ادامه این مسیر این حق را برای خود قائل است که از حق تجارت آزاد برخوردار شود ولو اینکه با مزاحمان درگیر شود. 
لذا در صورتی که مزاحمتی از سوی ناوهای امریکایی بر سر راه نفتکش های ایرانی صورت می گرفت احتمال تکرار بحران موشکی کوبا وجود می داشت و ایران نیز با توجه به حقانیت خود به هیچ وجه از مواضع خود عقب نشینی نمی کرد ولو اینکه به یک جنگ تمام عیار در منطقه و حتی جهان تبدیل می شد. 
از این رو امریکا و دولت ترامپ با امتناع از ایجاد مزاحمت برای نفتکش های ایرانی در واقع جلوی ضرر بیشتر را گرفت .  با این حال به نظر می رسد در کنار افزایش قدرت بازدارندگی ایران در منطقه و حتی در جهان ( که در سایه پرتاب موفقیت آمیز ماهواره نظامی نور در فضا امکان پذیر شده است)، به چند عامل مکمل دیگر نیز می توان اشاره کرد که در تعدیل مواضع امریکا و دولت ترامپ موثر بوده است: نخست گرفتاری های است که دولت ترامپ بعد از شیوع کرونا در داخل پیدا کرده است و با بجا گذاشتن بیش از یکصد هزار کشته و دهها میلیون بیکار و تقبل بیش از 4 تریلیون دلار هزینه  اکنون خود را در یک قدمی شکست در انتخابات پیش رو می بیند و در عین حال برای برون رفت از این معضل به رویارویی بی سابقه با چین روی آورده است و لذا در چنین وضعیتی هرگونه درگیری با ایران می توانست ضمن اینکه به نفع چین تمام شود بلکه توان امریکا و دولت ترامپ را بیش از پیش به تحلیل می برد و شکست آن را در رویارویی با چین نیز تسریع می کرد.
 دوم اینکه دولت ترامپ از زمانی که روی کار آمده برای اتخاذ اقدامات تحریک آمیز علیه ایران به شدت تحت تاثیر دو بازیگر آشوب ساز در منطقه یعنی رژیم صهیونیستی و عربستان قرار داشت و حتی در مواردی به نیابت از آنها عمل می کرد اما اکنون با هردو مشکل پیدا کرده است؛ با رژیم صهیونیستی در این باره که این رژیم علاوه بر اجرای طرح الحاق شهرک های صهیونیست نشین در کرانه باختری که می تواند برای دولت ترامپ بخصوص قبل از انتخابات دردسر ایجاد کند، به مروادات نظامی و تجاری اش با چین ادامه می دهد و همین مسئله باعث شد پمپئو در جریان سفر خود به تل آویو آن را گوشزد و حتی هشدار دهد و با عربستان در این باره که جنگ نفتی محمد بن سلمان با روسیه که به کاهش بی سابقه بهای نفت انجامید شرکت های نفت شیل امریکا را در آستانه ورشکستگی قرار داد و تقارن آن با خسارت های ناشی از بحران کرونا بر چالش های دولت ترامپ افزود.   

----------------------------------------------------
احمد کاظم زاده
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
گزارش خطا
Bookmark and Share
X Share
Telegram Google Plus Linkdin
ایتا سروش
عضویت در خبرنامه
نظر شما
آخرین اخبار
خاموشی ۲۰ فلر نفتی در خوزستان
عزاداری مردم کیش در شب شهادت حضرت فاطمه زهرا (س)
حال و هوای شب شهادت حضرت زهرا(س) در حرم بانوی کریمه
شرایط اقتصادی برای دولت و مردم قابل قبول نیست
پیام تسلیت رئیس جمهور در پی شهادت دکتر مرتضی رضیعی
مراسم عزاداری شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) در قرارگاه منطقه‌ای کربلا
آیین وداع با پیکر مطهر شهدای گمنام
دیدار بسیجیان پلدختر با نماینده ولی فقیه در لرستان
همایش فاطمی هیئت‌های مذهبی دانش‌آموزی زنجان
تکمیل و پایش اطلاعات انبارها و مراکز نگهداری کالا در شهریار
واگذاری زمین به ۱۲۲ هزار خانواده مشمول قانون جوانی جمعیت
تشکیل کمیسیون هنر و رسانه بنیاد شهید
تاکید نمایندگان مجلس بر افتتاح بیمارستان شهدای اسلامشهر تا دهه فجر
لاریجانی: برای دنیا راهی جز مقابله با رژیم صهیونی نمانده است
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان ، ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی زنجان در ۳ آذر ۱۴۰۴
تقویم و اوقات شرعی دوشنبه ۳ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
تجلی غربت مادر در نمایش آیینی خیر کثیر
بیشه لرستان در مسیر ثبت جهانی
کوه‌پیمایی بسیجیان و صعود به قله‌ی گرین دلفان
  • پربازدیدها
  • پر بحث ترین ها
تصاویر ناسا از منطقه آتش سوزی در جنگل الیت چالوس
راه‌اندازی بازارچه‌های میوه و تره بار درون شهری در همدان
مدارس استان البرز غیر حضوری شد
افتتاح واحد تولیدکارتن‌ در ارومیه
چندین شهید و زخمی در حمله رژیم‌صهیونیستی به ضاحیه بیروت
چاقوی زنجان؛ تلفیق مهارت، هنر و تاریخ ۱۷۰۰ ساله
ضرورت حفظ اتحاد و انسجام ملی
عزاداری شب شهادت حضرت زهرا (س) در حسینیه امام خمینی
مدارس ابتدایی استان تهران ۴ و ۵ آذر مجازی شد
«اذان نگو بلال»، کاری از گروه هوش مصنوعی شبکه نمایش
پیچیدن عطر شهید گمنام در زنجان
وجود ۱۲۰ اندیشکده برای براندازی نظام و رخنه در بنیان خانواده 
تقویم و اوقات شرعی یکشنبه ۲ آذر ۱۴۰۴ به افق قم
محل اختفای این صهیونیست‌ها را فاش کنید ۱۰ هزار دلار نقد جایزه بگیرید
تقویم روز و اوقات شرعی گیلان، ۲ آذر ۱۴۰۴
غیرحضوری شدن مدارس در سه شهر و چند روستای استان مرکزی  (۲ نظر)
کشتی فرنگی المپیک ۲۰۲۵ ناشنوایان؛ دزفولی طلایی شد  (۲ نظر)
آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به یک باشگاه سیاسی تبدیل شده  (۱ نظر)
بامداد مرگبار در پایتخت؛ ۴ فوتی در تصادفات آخرین جمعه آبان ماه  (۱ نظر)
آمریکا و سه کشور اروپایی «توافق قاهره» را کشتند  (۱ نظر)
مصرف ۳ تا ۵ برابری برق در کولر‌های گازی  (۱ نظر)
رکورد ۸۸ کیلومتر ریل‌گذاری درطرح چابهار – زاهدان  (۱ نظر)
مدنی‌زاده: نوسان کوتاه‌مدت بورس نباید سرمایه‌گذاران را بترساند  (۱ نظر)
ترک‌ فعل در اجرای قانون جوانی جمعیت جرم است  (۱ نظر)
۱۵ متر سقوط برای نجات یک زندگی در کوه صفه اصفهان  (۱ نظر)
«آخرین دیدار»، در خبر‌های امروز رسانه  (۱ نظر)
بالا گرفتن تنش میان اروپا و آمریکا بر سر اوکراین  (۱ نظر)
تقویت هویت ملی و دینی دو محور کلیدی وزارت آموزش و پرورش است  (۱ نظر)